Zabrana pušenja

Али ти би да мом другу алкосу и мени забраниш да максимално конзумирамо све привилегије угоститељских објеката. Ти би свима да забраниш нешто што смета малом броју људи.

Зашто не делујеш позитивно, па да се залажеш за промоцију добрих ствари (непушења), већ тражиш забрану, као фашиста?
stoti put pisem, ne zelim nikome nista da zabranim!
ti mozes slobodno da pusis, a tvoj ortak da loče, nemam problem sa tim!
svako moze da radi sa svojim zdravljem sta hoce... imam samo problem sa tim sto ne zelim da i mene trujes, ili tvoj drugar posle tako odvaljen da sedne u kola pa da vozi i mene (i sve druge) ugrozi!
jel kapiras?! nikakvog fasizma tu nema sto hocu da ostanem ziv i zdrav i sto to i tebi zelim da manje pusis ili potpuno prekines, ili tvom drugaru da ne pije toliko alkohola da ne zna za sebe. ;)

По мојој идеји, имаћеш клуб који оддржаве добија субвенцију или пореске олакшице да буде непушачки, па идеш тамо, а ја и овај друг који је непушач, ми ћемо у ове нездраве, јер нама је тако цоол. А ако је теби здравље прече од рок свирке са нама, идеш у непушачки клуб (који би имао додатне погодности дате од стране државе која би промовисала такве клубове).

Ми теби ништа не забрањујемо, ти нама ништа не забрањујеш. По некад ја одем у непушачки, по некад ти одеш у пушачки. И сви слободно делујемо. Нико никоме ништа не забрањује, а непушачи добијају субвенције и остале привилегије од државе.

Znači tvoja ideja je da nama dodatnom kintom kompenzuješ to što me truješ?

Kao, nema veze mogu i da te je*em ako ti dam dodatnu kintu, samo ćuti i opusti se?

Ne želim da trošimo dodatne pare iz budžeta da bi zadovoljili vaše sebične potrebe da se ubijate, čime ubijate i ostale ljude bez njihove želje i volje.

Smešno je ovo što vi kao "OK SAD ZNAMO KO STE" vadite kao argument nekog fašizma, a samo zato što vi želite da se sve upravlja prema vama?!
Не. Већ ви желите да се свет управља према вама.

Ја никога ни на шта не терам нити забрањујем.

Ви ДРУГЕ терате и забрањујете.

То ти је вододелница слободе и неслободе.

Не. Већ ви желите да се свет управља према вама.

Ја никога ни на шта не терам нити забрањујем.

Ви ДРУГЕ терате и забрањујете.

То ти је вододелница слободе и неслободе.

Teraš me na to da me ubijaš bez moje saglasnosti jer je u tvojoj glavi kafana = dimčina i kancer.

Normalnim ljudima nije.

Znači tvoja ideja je da nama dodatnom kintom kompenzuješ to što me truješ?
Не.

Опет ништа ниси разумео.

Ти си један од најнеразумнијих форумаша кога сам срео на форуму.

Промоција непушачких кафића, субвенције за њих или пореске олакшице.

Дакле, не добијаш ништа што те трујем (како си погрешно написао), већ имаш свој непушачки кафић, кафану или паб где нико не пуши, па те нико и не трује.

Субвенција не иде теби, већ кафићу који због одлуке да буде непушачки није у једнаком односу са осталим угоститељским објектима.

Ko je vama rekao da su kafane rezevisane samo za pusace? :)

Ili da ti sarkasticno odogovorim u tvom stilu - Ko zeli da se truje neka se najede otrovnih pecuraka, a kafane, pesmu, provod i druzenje ostavi nama nepusacima.
kao što je već neko reko ovde, kafana gubi poentu ako nema dima
onda bi po logici nepušača, trebalo i alkohol zabraniti jer nekom smrdi rakija i pivo a on hoće da uživa i pije ceđenu narandžu

Teraš me na to da me ubijaš bez moje saglasnosti jer je u tvojoj glavi kafana = dimčina i kancer.

Normalnim ljudima nije.

Невероватно је како ниси у стању д апрочиташ најобичнији пост.

Већ ти је неколико пута скретана пажња на то. Нпр. ономад те Сизиф трпао, па ти на крају објаснио. Сви су схватили о чему се ради, само Араон не.

Aktuelna ministarka zdravlja Danica Grujičić nije krila nastojanje da za vreme njenog mandata uvede potpunu zabranu pušenja u ugostiteljskim i drugim zatvorenim objektima, ali i na mnogim javnim mestima na otvorenom.​

U toj nameri najdalje se i stiglo, a prema njenim rečima, predlog zakona kojim se potpuno zabranjuje pušenje na javnim mestima - kafićima, restoranima, barovima, stadionima, autobuskim stajalištima "prošao" je resorno Ministarstvo zdravlja i prosleđen je ostalim ministarstvima na usaglašavanje. Tu se, bar za sada, stalo.

uPnk9kpTURBXy82YjY2MTE3NDY3OWJkMjM0MGZjOGQyNWM0ZGZjMjJiNS5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF

Procedura nalaže da tek nakon što dobije saglasnost ostalih resora kreće javna rasprava, zatim dokument usvaja Vlada Srbije i na kraju parlament.

Podsetimo, istraživanja su pokazala da 75 odsto stanovništva podržava takvo zakonsko rešenje, dok statistika kaže da u Srbiji puši oko 32 odsto odraslih građana. Javna debata, baš poput navedenih procenata odražava svu različitost mišljenja o ovoj temi.

Ministarka Grujičić je u više navrata pozvala građane da pritisnu Ministarstvo finansija koje se, kako je naglasila, "stalno vadi" da od akciza na cigarete država zarađuje, čime je samo potkrepila glasine da se donošenje ovih promena smišljeno prolongira.

DyHk9kpTURBXy82YWI0MjVmNjRkOWE1OWNjOGU4Yzg1OGRhNWE2NDlhOC5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF

Uprkos tome, navela je da će zakon biti usvojen upravo ove 2024. godine, a on bi se, između ostalog, odnosio i na elektronske cigarete.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/4...rodno-osetljivi-jezik-i-zabrana-uvoza/ccpe6n7
Eh, vidi ovu ministarku, misli da je neki šerif! Ko je ona da nam zabranjuje da se kurčimo sa cigaretama?

Pa jeb*te, pušimo dokle god hoćemo, to je naša stvar! A ovo što ona radi, to je čisti šund! Istraživanja, debata, sve neke pizdarije!

Da l' imaš ti šta pametnije da radiš, gospođo ministarko? I šta će ovo da reši? Samo će izazvati još više frke!

Ma daj, nek se snađu, neka nađu pametniji način da troše vreme i pare!

Осим пушења у угоститељским објектима.
kao sto si i sam napisao, ako ti partnerka tokom sexa dozvoli da je udaras po dupetu (sto i ja volim da radim svojoj ;) ) onda je to uredu dok je uz pristanak inace bi to bilo zlostavljanje! e sad isto to primeni na pusenje u zatvorenom prostoru... dok je uz pristanak drugih, uredu... npr. ti u tvojoj kuci pusis, ukucanima ne smeta, OK. ali ako ima neko ko to ne zeli i ne dozvoljava jer stetno utice na njegovo zdravlje, a ti i dalje to radis, e onda je to nasilje i nije nikakav fasizam to zabraniti!

A iza slobode se zapravo krije tvoja licna potreba, ne za slobodom, vec za cigaretama.
Nismo deca.

Моја лична потреба за било чим, па и цигаретом.

Зашто би било шта мени одузимала? Одузимам ли а јтеби нешто? Не. Ради ти шта хоћеш, а ј ћу шта ја хоћу.

Слобода.

Уз субвенције имала би довољно угоститељских непушачких објеката.

али немој мени да забрањујеш. Ти имај своје, ја ћу своје. Некад ћемо и заједно, да промешамо. Али поента је у слободи деловања, не забрнаи.

Не.

Опет ништа ниси разумео.

Ти си један од најнеразумнијих форумаша кога сам срео на форуму.

Промоција непушачких кафића, субвенције за њих или пореске олакшице.

Дакле, не добијаш ништа што те трујем (како си погрешно написао), већ имаш свој непушачки кафић, кафану или паб где нико не пуши, па те нико и не трује.

Субвенција не иде теби, већ кафићу који због одлуке да буде непушачки није у једнаком односу са осталим угоститељским објектима.

Razumeo sam ja odlično to što si ti napisao, zato sam i rekao da ne bih pristao na to da se iz budžeta dodatne pare šalju na jednu stranu zato što pušači hoće svoje sebične potrebe ubijanja da plasiraju i na druge, da ubijaju i njih.

Deo koji sam rekao "ok je da te ubijam dokle god ti dajem kintu" je samo napisana kao oslikavanje besmisla toga što pišete.

Невероватно је како ниси у стању д апрочиташ најобичнији пост.

Већ ти је неколико пута скретана пажња на то. Нпр. ономад те Сизиф трпао, па ти на крају објаснио. Сви су схватили о чему се ради, само Араон не.

Npr trpao sam te sto puta, pa još nisi ni shvatio to. Ali nećemo o tome, mada ne znam ni šta pričam sa čovekom koji ne zna ni da se sa mnom piše odvojeno... Sa takvim čovekom ja diskutujem o slobodi i ljudskim pravima.

Али зашто вам смета да пушачи имају макар 0,1% локала где је дозвољено а ви 99,9% где није пушење дозвољено?
Мени то никако није јасно.
Није проблем у томе што си навео и некако ми је то ок али човече људи су ми овде одговорили да би забранили пушење и у пушачком локалу који је удаљен од Београда и у некој вукојебини, то је проблем, што ви и тамо хоћете да дођете и забрањујете.
Izađite napolje na neko mesto previđeno za pušenje pa tamo pušite.

Back