AleX
Ističe se
- Poruka
- 2.502
Da li je lakše za hirurge?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je lakše za hirurge?
Vlado,da li si upucen kako stoje stvari sa diplomom stomatologa? Mislim sa nostrifikacijom diplome?
Oni sa diplomom stomatologa koji su zavrsili kod nas, moraju da polazu engleski i dva ispita:
Preliminary Examination i Final Examination - Clinical.
Prijateljica mi je polagala Preliminary u Atini i na zalost nije polozila. Posle toga je odustala, razocarana.
SRECNO (to je od mene, naravno. ADC to ne kaze :-))
Vlado,sve sam ja ovo vec bila nasla,tako da mi nije nepoznato.Ali sam htela da cujem neku tvoju ,realnu pricu da je neko to odradio ili neki prijatelj tvog prijatelja.Recimo, cula sam da je cena polaganja iz jednog klinickog predmeta 2500 AD, ali opet ne iz prve ruke.
Zao mi je tvoje prijateljice sto je odustala.Covek se jednom u zivotu odluci na takav potez i treba snage da se izgura do kraja.
Vlado,sve sam ja ovo vec bila nasla,tako da mi nije nepoznato.Ali sam htela da cujem neku tvoju ,realnu pricu da je neko to odradio ili neki prijatelj tvog prijatelja.Recimo, cula sam da je cena polaganja iz jednog klinickog predmeta 2500 AD, ali opet ne iz prve ruke.
Zao mi je tvoje prijateljice sto je odustala.Covek se jednom u zivotu odluci na takav potez i treba snage da se izgura do kraja.
Evo gde mozes saznati za cenu:
For current information on fees for the Eligibility Assessment, Preliminary Examination, or Final Examination, please enquire by emailing: Info@adc.org.au
Vlado,odgovorili su mi u roku od par sati.Odusevljena sam koliko su azurni.Sve ukupno kosta oko 7000 AUD.Rokovi su 2 puta godisnje.Jeftinije je nego sto sam ocekivala.
OK. Nisam hirurg, ali nameravam da to postanem. Tek sam završio prvi srednje.
Postoji li neka razmena učenika?
Nisam upućen koliko koštaju školarine, ako imaš neki link, ili bi mogao da se raspitaš, dobro bi mi došlo.
Engleski stvarno znam, čak sam sada na turneji bio glavni prevodilac.
Primetio sam da kada pričam na engleskom, ja i razmišljam na engleskom, ali kada treba da se nešto računa, ja prvo moram da prevedem broj, pa na srpskom da ga računam.
Par puta, posle razgovora sa organizatorima (, a ta priča ume da se oduži, te traje i po 3 sata), ja se društvu u nekim "brzim situacijama" obratim na engleskom, i gledam ih, i ne provaljujem što me onako belo gledaju...
Nemam link, moraces da uradis malo instrazivanje u Google.
Racunaj otprilike $10,000 Australijskih dolara godisnje samo za skolarinu.
Verovatno bi ti trazili da dokazes znanje jezika. First Certificate in English, Advanced English, Proficiency in English ili IELTS bi bili dovoljan dokaz.
Nisam upućen koliko koštaju školarine, ako imaš neki link, ili bi mogao da se raspitaš, dobro bi mi došlo.
@vmh
Moguce je, ali potrebno je da dostignes nivo znanja engleskog jezika koji zahteva kurs koji bi dalje pohadjao.
Za vizu je potrebno oko 3 meseca. Nakon svake promene kursa vadis novu vizu.
Racunaj da je godisnja skolarina minimum oko 10 000 aud i da ti je za vizu potrebno da na racunu imas novac za skolarinu + 12 000aud po godini ostanka i da novac na tvom racunu mora da lezi minimum 3 meseca da bi te ozbiljno shvatili.
Inace studenska viza ti omogucava da radis legalno do 20 sati nedeljno.
Za dodatne informacije pogledaj www.immi.gov.au i http://studyinaustralia.gov.au/Sia/en/Home
Vecina trazi IELTS
Mislio sam da je Alex hteo u srednju skolu da se prebaci, ne na univerzitet. Ali svejedno, uslovi mora da su slicni. Mislim da je skolarina slicna.
Pitanje za VladuK:
Mama mi je sestra.
Da li se može u AU naći na klinikama posao, ali da su spremni da budu sponzor?
Ima li takvih?