Za ljubav je potrebno usuditi se ...biti ranjiv

gost 345037

Veoma poznat
Poruka
12.543
:heart::heart:

Za ljubav je potrebno usuditi se... biti ranjiv.

Ljubav i vaše srce, verovatno će te pogresiti - možda ce slomiti vase srce.

Ako želite da vaše srce ostane netaknuto, nikad ga nemojte dati;ni životinji a ni za eksperimente. Vodite brigu o njemu kao da je od zlata.

Zamotajte ga čvrsto u ljusku sebičnosti, u luksuzu samopopuštanja.
Izbegnite komplikacije, rizike i dodire.Zakljucajte srce unutra na sigurnom.
i bacite ključ. Pustite da odstoji u sanduku sebičnosti i ostane u osecanju sigurnosti.

Ali zarobljeno u sefu gde je mračno, hladno,nepomično i bez svežeg vazduha, promenice se. To neće slomiti vase srce,napravice srce tvrdo kao kamen.Bice tesko povredi ti ga.Bice izvan dohvata ali u obrnutoj tragediji ili barem u opasnosti da postane tragedija..

Jer jedino mesto, jedino mesto izvan Raja gde možete biti sigurni od opasnosti – i opasnosti od ljubavi - to je mesto koje smo ranije zvali Pakao.
:heart::heart: Cuvate li svoje srce?

Nije mi jasno zašto su ljudi mislili da je centar za emocije srce, to je verovanje je bilo tiliko čvrsto da se sve u vezi ljubavi još uvek povezuje sa srcem. :think:
Gde je centar ljubavi?

- - - - - - - - - -

Dosta ste me ranjavale :malav: Zbog vas zena sam 1000x otvarao novi nalog :heart: i uvek me tom ljubavlju banirate :rotf:

Zelite jos :rumenko:

Mozda se pobrkao redosled otvaranja?:think:

Ako želite da vaše srce ostane netaknuto, nikad ga nemojte dati;ni životinji a ni za eksperimente. Vodite brigu o njemu kao da je od zlata.

i bacite ključ. Pustite da odstoji u sanduku sebičnosti i ostane u osecanju sigurnosti.

Ali zarobljeno u sefu gde je mračno, hladno,nepomično i bez svežeg vazduha, promenice se. To neće slomiti vase srce,napravice srce tvrdo kao kamen.Bice tesko povredi ti ga.Bice izvan dohvata ali u obrnutoj tragediji ili barem u opasnosti da postane tragedija..

Jer jedino mesto, jedino mesto izvan Raja gde možete biti sigurni od opasnosti – i opasnosti od ljubavi - to je mesto koje smo ranije zvali Pakao.

Cuvam ga, ali to ne znaci da ne postoji kljuc do njega :aha:

Pa bilo je primedbi da sam hladan, mada iako ne dajem svoje srce na dlanovima uz veliko "izvol'te" ne znaci da ne osecam i da nisam ranjiv.
Mada koliko god se "cuvao" uspeli su da me povrede, izdaju poverenje, sta vec, ali desava se, sve je to deo igre i zivota.

Rekao bih da se cuvam, ne sanjam vise o ljubavi koja ce trajati ko zna koliko posle samo 3 vidjanja ili da je ta osoba najsavrsenije ljudsko bice koje ce me razumeti i voleti u potpunosti.
Racionalniji sam, hladniji, zreliji, ali dzaba mi sve to opet me zeznu emocije :)

Jos se cudis ? :think:

Makar me pusti da dovrsim pa me banuj onda ako si tako hrabra :aha:

Ban nije ljubav :tajna: shvati vec jednom :lol:

E nisam mod na LjiSu :zplez:

- - - - - - - - - -

Pa bilo je primedbi da sam hladan, mada iako ne dajem svoje srce na dlanovima uz veliko "izvol'te" ne znaci da ne osecam i da nisam ranjiv.
Mada koliko god se "cuvao" uspeli su da me povrede, izdaju poverenje, sta vec, ali desava se, sve je to deo igre i zivota.

Rekao bih da se cuvam, ne sanjam vise o ljubavi koja ce trajati ko zna koliko posle samo 3 vidjanja ili da je ta osoba najsavrsenije ljudsko bice koje ce me razumeti i voleti u potpunosti.
Racionalniji sam, hladniji, zreliji, ali dzaba mi sve to opet me zeznu emocije :)

Emocije uvek zeznu.

Zeznu te emocije:)...dobar znak da si jos uvek u zivotu:)

Idi u *****,zamalo da pustim suzu na ovo. :ok:

Gde je centar ljubavi?

- - - - - - - - - -

Mozda se pobrkao redosled otvaranja?:think:

Davno sam učio biologiju ali koliko se sećam ima veze sa hemikalijama u mozgu :D

- - - - - - - - - -

zbog osecaja u grudima mozda.. a iako nije u pravom smislu centar za emocije itekako je povezano s emocijama, prilagodjava odgovor organizma na razne nadrazaje iz spoljne sredine.

Na stres reaguje i želudac pa niko ne kaže da je on centar emocija :D
Ili bubreg jetra...

Emocije uvek zeznu.

Zeznu te emocije:)...dobar znak da si jos uvek u zivotu:)

Jeste, ali to je ono sto nas cini ljudima na kraju krajeva. Mozda neko ovako ne iskazuje u vezi, nije dovoljno nezna i pazljiva osoba, voli da se osami s vremena na vreme, mozda se opekao/la pa malo i u jogurt duva jer je kafa bila vruca. I tim ljudima treba ljubavi, samo eto, malo je teze kada neko zeli ljubav a ne daje onoliko koliko mi ocekujemo, ili kada krenemo da merimo ko daje vise. A ko zna, mozda ta osoba place kada je sama, a ovamo glumi nesto, i mislim da su zaista retki ljudi koji nisu zbog ljubavi ili nekog makar jednom zaplakali, sto opet pokazuje da su ranjivi, samo kriju, jer je tako izgleda lakse.

Opet, ako ne iskazuje to u vezi, ne znaci da nema empatije, mozda tu osobu rasplace film, necija smrt, clana porodice ili cak kucnog ljubimca, odlazak nekog. Ne znamo sta se mota u cijoj glavi i kako se ta osoba oseca.

Back