Za i protiv života u Srbiji

Исправићемо те недостатке, чим студентска листа победи секту.

А онда ће Србија бити једно од најлепших места за живот на свету
Sad cu da ti kazem jednu stvar koju ne bih trebao da pricam u ovom vremenu..

Kad sam zavrsio sa procesom izbacivanja primisli osvete ili bilo kakvog ostrascenog brzog reagovanja, 3 god , a bio sam jos srednjoskolac, ja sam presao na uporedjivanje efekta praznine, tj psihologike kad naslednici ne zele da idu istim putem kao i roditelji..
Prvo trebalo je meni , jer ja sam totalno razlicit od svojih roditelja, cim sam sproveo takav duhovni napor tako rano , a drugo imao sam pristup svim porodicama kojima sam zeleo jer sam tako mlad...

I zakljucak je, cak i kad se stvarno zeli da naslednik izbaci lopovluk iz porodice lopova, i sve ostale modele psiholoskog razmisljanja, a navescu kasniije, javlja se veliki nevidljivi pritisak roditelja na naslednika...tj na potomstvo , ne mogu reci naslednika..

Dakle proucavao sam , porodicu lopova, porodicu velikih prevaranata, porodicu DB ali ne inteligentna DB nego ono prava DB , prosecna, ono sto boranija zamislja kad cuje DB , dok postoji i inteligentna DB ali to su posebni ljudi , ne vredi raji da pricam o takvom nivou DB..
Zbog svojih kvaliteta , raznih , imao sam dosta kontakata i dosta mogucnosti , npr razdvojen pasos jer sam pevac maloletnik, turneje i slicno, kasnije olimpijade i slicno vidis pola sveta, lazem, vidis balkan i malo preko balkana...ali za dete dovoljno..
Dakle kad gledas porodice pandura, porodice DB, porodice lopova, porodice svestenika, porodice lekara...u svim tim porodicama vidis veliki pritisak nastao usled navika u zivotu na koji roditelji zive..

Sve i da dete ne zeli da nastavi tim putem, ostaje veliki pritisak....zbog nevidljivih 8 9 vrlo vaznih navika u funkcionisanju.

Npr DB navikli roditelji na posebne uticaje koje imaju pri skolovanju , biranju , uticajima u sferi ekonomije, ali ne lopovluk, ali se oseca nazovimo ga elitisticki , protekcioni pristup u zivotu...te dete moze ako ne zeli da talasa da bude vrlo lako uvuceno u takav nacin zivljenja a da uopste ne prihvata ulazak u DB.
Kod lopova, takodje kod takvih porodica, 9 razlicitih nevidljivih naviknutih odnosa prosto guraju dete u zonu prevare ili lake love, te jeste jedino resenje da ne uleti u lopovluk je da bude dostupna laka lova i da onda investiranjem zaobidje ulazenje u fizicki lopovluk a da ostane delimicno ekonomski lopovluk..

Slicno je i kod pandura, iako nema korupcije, ima tih sitnih grebanja, deluje komsiluk tako sto se uvlaci i toj deci pandura...vecina..
Slicno je i kod velikih krimosa i njihove dece, ipak ima zazora i to se oseti u psihologici odrastanja..

Slicno kod lekara, vecina lekarskih naslednika pojma nema kakvo je stanje sa odrzavanjem zdravlja normalnom zitelju Srbije, jer oni imaju ono sto bi trebalo da bude normalan pristup odrzavanju zdravlja svim ljudima...Ne koriste svi korupciju , nego placaju , cisto da dodam, ali naviknu od malena na visok standard odrzavanja zdravlja totalno suprotno od porodice seljaka, koja navikne na suprotno , malo odrzavanje zdravlja , vise celicenja, lose ishrane, agresivnosti ali ne gradske, nego inatne, i mnogo zloupotreba unutar svoje avlije..

Dakle nije bas lako izbaciti u 3 generacije sve deformacije u navikama koje ostavljaju dede, pa roditelji , pa na decu...i zato je i pukla SFRJ, jer je falilo za formiranje gradjanskog drustva jos 30 godina i malo vise, i to po proracunu , a mozda bi trebalo jos malo , 12 godina jos preko toga..
Znaci vrlo malo je falilo ali sta ces.
Zato sada ceo svet polako tone, a bilo bi drugacije samo da je jedna mala teritorijica, a SFRJ je mala teritorijica bila, prezivela u svom osnovnom pristupu,
Na zalost nije bilo dovoljno svesnih a svesni se javljaju tek u 5 generaciji , ne moze pre...malo ih je pre, ipak je raja glupa ko tocak..

E zato ne moze srpski nacin , evo sad za 5 min da se resimo lopovske bagre, a onda ce sve biti posteno , to nikad nece da se desi..

Meni je Srbija najbolje mesto za život.
Nemam tu u vidu materijalne vrednosti već više nematerijalne.

Ko razume, razume.
Kom treba da objašnjavam, džaba bi bilo.
Ko ima skromne potrebe i seljacke manire, srbija mu je idealno mesto za zivot, doduse idealnije je za lopove i lenje ljude, to jeste, ali nije lose ni za seljaka sa dosta zemlje, poprilicno je idealno za takvu psihologiku...

Niski troskovi zivota - hrana skuplja nego u vecini drzava EU, a primanja medju najnizima u Evropi.
Ljubazni ljudi - crne hronike prepune svega i svacega, a i obican svet jedva ceka da se sa nekim svadja na javnom mestu.
Bogata kultura - pikavci, izbljuvci i papirici svugde po ulicama, a na televiziji sa skoro svih kanala 24/7 promocija nanizeg kica i nemorala, zasticena kulturna dobra se unistavaju i ruse da bi se zidali oblakoderi i hoteli.

Dokaz da vestacka inteligencija ipak nije najpametnija...

Zanimljiviji su kulturno ljudi kad su aktivni u tom kulturnom zivotu, bar meni.

Znaci meni je kulturnije Grcko selo ili Dalmatinsko ostrvo nego Srpskih 10 tvorevina ali nisu zive....kustosi moraju da objasnjavaju , a u Grckom selu , seljak ti odvoji vreme ili ti kaze, ej idemo sad u nedelju sa mnom da ti ja pokazem na sta sam ponosan....
Ili na ostrvima, gde je sve malo sporije, bar se meni tako cini, cak i kad izdaju sobe, opet je ujutro nekako malo sporije...a predvece pred spic, takodje je sporije, negde oko 16h...

Tacno je da je kulturno uticajniji neki kompleks manastira i crkava ili nesto trece,od jedne crkvice koja je manja od filijale fonda za zdravstvo...ali uz crkvicu ide poseta nekom maslinjaku , nekom pekaru , pekar izmedju jutarnje frke i prepodnevne guzve, ali odvoji vremena, pa nije puno , ali je zivo....

Mislite da mi je gazda izdao apartman i u cenu ide to sto me zove na ribarenje sa njim,a nije njegov camac, nije...
Zove me jer je procenio da moze da mi bude zanimljivo a nece da krije i moze samo plus da bude...

Zapada mi za oko "konzervativne društvene norme"

Kako se to prevazilazi, i da li uopšte treba da se prevazilazi?

А шта би нам било да је модерна више заступљена. ''Аванџија'' и ''фурунџија'' на другим местима усвајају децу а у Србистану лете из куће. Не може само Београд у води и ЕСКО да буду мотор развоја и прилика за нашу децу!

Pitao sam gugla, on mi kaže

Život u Srbiji nudi kombinaciju prednosti i mana.

Prednosti uključuju niske troškove života, ljubazne ljude i bogatu kulturu.

Nedostaci uključuju niže plate, potencijalne jezičke barijere u nekim oblastima i konzervativne društvene norme

Pogledajte prilog 1744415

Koliko je stranac pogodio?
Koliko je stranac plaćen da napiše informaciju.
šta će biti sadržaj informacije nebitno je.
računa se kao afirmativan tekst od 280 slovnih karaktera.

Imaš nekoliko njih, mahom amera, koji se oglašavaju po medijima o svom životu u Srbiji. Uglavnom pozitivno.

Moja procena je da ako imaš mesečni prihod od barem 1500 evra, onda život postaje jednostavniji i ugodniji u Srbiji. Ti stranci olako mogu da imaju 3K i više, što je ovde "bogataš" a u matičnim zemljama beda, jedva za preživljavanje.
Ako imaš nemačku platu onda možda, mada su ti troškovi skoro kao u Nemačoj, a benefiti koje ti Nemačka daje neuporedivo veći. Sve ono što ljudi navode kao prednost života u Srbiji zapravo ne postoji.

Нема јаче државе ако си у лови, можда још евентуално Босна, али то је то. Мана је милион, али ако си у кешу пеглаш све лагано и нема јаче државе на свету. Е сад, јбг проблем је што је овде 70% становништва беда и крпи крај са крајем.

Imaš nekoliko njih, mahom amera, koji se oglašavaju po medijima o svom životu u Srbiji. Uglavnom pozitivno.

Moja procena je da ako imaš mesečni prihod od barem 1500 evra, onda život postaje jednostavniji i ugodniji u Srbiji. Ti stranci olako mogu da imaju 3K i više, što je ovde "bogataš" a u matičnim zemljama beda, jedva za preživljavanje.
Vecini se svidi u pocetku, pitaj ih nakon 10 godina. I nasem coveku je slika zapada nerealna nakon godinu-dve, pa i 5. OVo sto kazes je tacno, sa platom od 3 hiljade mogu da zive bolje nego u Njujorku, naravno, ali dolazi tu jos mnogo mnogo stvari koje se ne vide na povrsini. Kao da odes u Gvatemalu da zivis sa 1000 mesecno, verovatno bi rekao wow troskovi su nizi i sa ovom platom iz Srbije sam Bog. Ali gledanje na taj nacin je apsolutno isto, samo drugi ugao, poput gledanja naseg coveka koji kaze da u Americi ima platu npr 12 hiljada i da je to jedino merilo. Pored finansija na ukupno zadovoljstvo utice bezbroj faktora, a to je uglavnom individualno.

Back