Simo Dubajić
Ističe se
- Poruka
- 2.896
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uvek ste prednjačili u gluposti.I po srpskom pravopisu iz Republike Srpske je isto tako.
Vidiš, kada ja tebi kažem Savo, značenje ovde kod nas je dozivanje tebe a ne izgovaranje tvog imena.Dobro.Kod nas je Sava bila žensko ime,a Savo muško.
Većina bi ovde rekla Sava.Vidiš, kada ja tebi kažem Savo, značenje ovde kod nas je dozivanje tebe a ne izgovaranje tvog imena.
Vidiš, kada ja tebi kažem Savo, značenje ovde kod nas je dozivanje tebe a ne izgovaranje tvog imena.
Propustila je puno bitnih tema,sad neće moć nadoknadit.Doci ce tebi lapsi![]()
![]()
Jedan koleginica iz Srpske imala problem sa pesmom Strašan Lav jer je ime dečaka Brana a učenici nikako nisu mogli da shvate da je dečakVećina bi ovde rekla Sava.
Kod nas nije Brana,nego Brane.Zato ne čudi što je imala problem.Jedan koleginica iz Srpske imala problem sa pesmom Strašan Lav jer je ime dečaka Brana a učenici nikako nisu mogli da shvate da je dečak![]()
U redu.Iskreno treba mi vremena da se naviknem.Kada se radi o književnom delu, uvek ga čitam u izvornom obliku jer lepo je da deca čuju i nauče dijalekte svih Srba.
Posle Branka Ćopića, svi moji učenici danima pričali jekavski, bilo im zanimljivoU redu.Iskreno treba mi vremena da se naviknem.![]()
Meni je bilo najteže čitat kćerci zmaj Jovine pjesme.Jova,Laza materina maza.Posle Branka Ćopića, svi moji učenici danima pričali jekavski, bilo im zanimljivo![]()
Posle Branka Ćopića, svi moji učenici danima pričali jekavski, bilo im zanimljivo![]()
Joooj nije to smiješno to je žalosno. On je bio velik pisac
Zašto je većina muških imena u Srbiji u ženskom rodu ?
Nije.Ima i Lazo i Lazar,Đuro i Đurađ,Vojo i Vojislav,Vlado i Vladimir,Pero,Petar i Perica.Zato što su to skraćeni oblici. Kompletna imena su
Laza - Lazar
Đura - Đurađ
Voja - Vojan
Vlada - Vladan
Ili su deminutivi, nadimci
Sima - Simeun
Pera - Petar (mada ime i ime Peran)