Za deciji rodjendan bar 500 evra?

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Troskovi slavljenja detetovog rodjendana u igraonici idu do 500 evra.
Cena toga je da se mnogi roditelji odriču mnogih stvari i mesecima sakupljaju novac da bi detetu mogli da prirede rođendan u igraonici, kako se ne bi osećalo „manje vredno” u odnosu na svoje imućnije vršnjake.
Kako gledate na to?

код нас скоро сви славе рођендан у играоници
и понеко код куће
ко има веће двориште, позове цело одељење, у току летњег перриода
а зими или играоница или ( ређе) неколико најбољих другара код куће

рођендани моје деце су у јесен и слвимо код куће са неколико најбољих другара
ја направим торту и колаче, моја мама направи исто неки специјалитет
купим грицкалице, сокове, балоне....и журка 2-3 сата

е ссад, родитељима је лакше да рођендан славе у играоници, не прља се, свака играоница има аниматоре и реквизите да се деца искачу
али то кошта---е то ми се не свиђа, боље да детету купим нешто за те паре
ал ето, то неки виде као начин да се окупи више деце....

A što ne može kući da se slavi rođendan, što mora u igraonici, ne kontam?!

Meni ta igraonica izgleda više kao neko ciganisanje ko neće da mu gosti okupiraju dom ili ko ima mali stan pa ne mogu svi gosti da stanu...

Ako se neko seca starih decijih rodjendana,razne igre,kevina torta,pesmice prilagodjene i djuskanje
sad su tu animatori,tobogani,lavirinti,torte u obliku ko zna cega,fotograf...
nemam nista protiv ali ko nema para a stedi na nesto drugo dabi samo pokazao da moze zbog drugih je bezveze
ja slavim detetu kuci al vecina slavi u igraonici

И ја мислим да је то непотребно! Донекле је само оправдано у зимском периоду,и то за оне који имају веома мали стан/кућу и који имају пара за тако нешто!

Али зато,угађање и подилажење детету и и "стандардима" дечјег друштва је крајње бесмислено!

довољно је мало креативности,уопште воље и заинтересованости,и највише 5000-6000 дин. за припрему рођенданске журке код деце до рецимо 5.-6. разреда! Нажалост,старији од 13-14 година очекује прославу у изнајмљеном локалу,што је жалосно, ако узмемо у обзир беспарицу у којој живимо!

А и та беспарица је код нас одувек,макар откад ја знам за себе,сви се жале на недостатак новца,а ти који се највише жале,га изразито нерационално троше.

Sta lupetas, kakvih 500 evra :roll: evo kod nas se raspitivala kosta 50 evra 2 sata..
I mi cemo u rodjendaonici slaviti, naravno, i da, bas smo jaaaaki snobovi :rotf:

Poenta tih slavlja jeste da mogu deca da trce i uzivaju, a ne da mi po stanu jurca 10 klinaca, em nemam dovoljno mesta, em mogu misliti kakav bi to haos bio, sklanjaj sve zivo, pazi da se ne povrede i td..
Da imam veliku kucerinu, onda bih slavila kod kuce, znaci upravo suprotno vasim moronskim tvrdnjama..

Sta lupetas, kakvih 500 evra :roll: evo kod nas se raspitivala kosta 50 evra 2 sata..
I mi cemo u rodjendaonici slaviti, naravno, i da, bas smo jaaaaki snobovi :rotf:

Poenta tih slavlja jeste da mogu deca da trce i uzivaju, a ne da mi po stanu jurca 10 klinaca, em nemam dovoljno mesta, em mogu misliti kakav bi to haos bio, sklanjaj sve zivo, pazi da se ne povrede i td..
Da imam veliku kucerinu, onda bih slavila kod kuce, znaci upravo suprotno vasim moronskim tvrdnjama..

Вечерас смо баш нервозни! Не знам где ти славиш,али цене се у тим играоницама са све аматером крећу и до 9000-10000. то је најчешће само простор и евентуално пица и нека пецива,али и то ретко,све је у твојој режији!

Сокове,храну(зависи колико и коју храну и које пиће),па купи да се обуче,па ово,па оно,и скупи се више од 200€. У сваком случају је и то много за дете,које је рецимо први разред.

И сама рече да не желиш да ти јурцају пол кући,прљају,ломе,ок је то,али ко има пара може,а ко нема,свакако може уз дозу креативности и воље.

- - - - - - - - - -

za decu ne treba zaliti cak i za sina kad krece u vojsku i pose nje kad se odma zeni:deda:

А те испраћаје за војску не желим ни да коментаришем,по мени чисто бацање новца. Мада то је моје субјективно мишљење,зависи ко како гледа на тај полазак у војку,и са којом дозом поноса.

Вечерас смо баш нервозни! Не знам где ти славиш,али цене се у тим играоницама са све аматером крећу и до 9000-10000. то је најчешће само простор и евентуално пица и нека пецива,али и то ретко,све је у твојој режији!

Сокове,храну(зависи колико и коју храну и које пиће),па купи да се обуче,па ово,па оно,и скупи се више од 200€. У сваком случају је и то много за дете,које је рецимо први разред.

И сама рече да не желиш да ти јурцају пол кући,прљају,ломе,ок је то,али ко има пара може,а ко нема,свакако може уз дозу креативности и воље.

- - - - - - - - - -

А те испраћаје за војску не желим ни да коментаришем,по мени чисто бацање новца. Мада то је моје субјективно мишљење,зависи ко како гледа на тај полазак у војку,и са којом дозом поноса.

Nisam nervozna, nego mi muka od tih tema, neko odvali glupost, pa svi krenu da se slazu - da, da, ti roditelji su ovakvi ili onakvi, ccc, sramota, i to mahom oni koji ni nemaju decu pa laprdaju tako u prazno..e, zato delujem tako.
Inace pade mi odmah na pamet da ce neko reci da sigurno zivim u nekom selu cim su tako niske cene :lol: a u pitanju je igraonica na Nbg, dakle po manjim gradovima su sigurno nize cene jos..
To je cena za 2 sata, pice i hranu poneses svoje..prostor je super za malu decu i bebe..
Zato mi nelogicno tih 500 evra..mislim, naravno moze se potrositi i 2 hiljade evra ko hoce, samo da se polazi od pretpostavke da svaki rodjendan u rodjendaonici/igraonici ispada oko 500 evra je netacan i to je to..
Moja sestra je u Ns nedavno slavila malom prvi rodjus, i tamo kosta 4 hiljade dinara 2 sata, hranu je napravila kod kuce, kupila sokove i to je to!
Bas je snob, stvarno :D

Nisam nervozna, nego mi muka od tih tema, neko odvali glupost, pa svi krenu da se slazu - da, da, ti roditelji su ovakvi ili onakvi, ccc, sramota, i to mahom oni koji ni nemaju decu pa laprdaju tako u prazno..e, zato delujem tako.
Inace pade mi odmah na pamet da ce neko reci da sigurno zivim u nekom selu cim su tako niske cene :lol: a u pitanju je igraonica na Nbg, dakle po manjim gradovima su sigurno nize cene jos..
To je cena za 2 sata, pice i hranu poneses svoje..prostor je super za malu decu i bebe..
Zato mi nelogicno tih 500 evra..mislim, naravno moze se potrositi i 2 hiljade evra ko hoce, samo da se polazi od pretpostavke da svaki rodjendan u rodjendaonici/igraonici ispada oko 500 evra je netacan i to je to..
Moja sestra je u Ns nedavno slavila malom prvi rodjus, i tamo kosta 4 hiljade dinara 2 sata, hranu je napravila kod kuce, kupila sokove i to je to!
Bas je snob, stvarno :D

Знам да смо за моју сестру дали у Обреновцу 8 или 9000. Само што је ту у цену улазила и пица и по три пића за свако дете,а са секом их је било једанаесторо.

Знам да смо за моју сестру дали у Обреновцу 8 или 9000. Само што је ту у цену улазила и пица и по три пића за свако дете,а са секом их је било једанаесторо.

Svakako nije 500 evra, zar ne? :) Inace bolja je varijanta gde dopustaju da se ponese svoja klopa i pice..vidis da ispadne povoljnije, em poneses sta zelis..

Svakako nije 500 evra, zar ne? :) Inace bolja je varijanta gde dopustaju da se ponese svoja klopa i pice..vidis da ispadne povoljnije, em poneses sta zelis..

Добро,мислим да је то фигуративно речено! ;) Да,и ми смо доносили грицкалице,слаткише,мамина нека пецива и још соича.

Sad moram da razmislim!
Slavila sam detetu rodjendan (u januaru) u igraonici:
iznajmljivanje prostora 3 sata 4 000 din; (prostor, case, posudje za slatkise i slanise i 2 vaspitacice koje su po dogovoru vile, princeze, klovnovi...)
torta 3000 din (u nasem slucaju igraonica ima "svoju" zenu koja za njih pravi torte po narudzbini i sa popustom... moze se doneti i svoja)
kiflice, pizze, ... smoki - 2000 din
sokovi, voda - 1500 din...
dakle, ukupno oko 100 evra!
na rodjendanu je bila cela grupa iz vrtica i nekoliko dece od rodjaka i kumova, koji su slicnog uzrasta. oko 30-oro dece, i divno su se proveli. Ja imam veliku kucu, ali ne mogu da zamislim situaciju u kojoj ja vodim racuna o tolikom broju dece i slavim detetov rodjendan.
igraonica o kojoj ja pricam je u malom mestu, pa nek je u bgd-u sve duplo, opet nije 500 evra

deciji rodj kuci ili u igraonici, sto se mene tice uvek u igraonici
i kad ja treba da posaljem dete na tudji rodj, uvek mi je lakse kad znam da je u igraonici nego u necijoj kuci :)

Gluposti!
Rođendan u igraonici u NS-u košta 6.000 dinara (2-2,5 sata), ako uzmeš piće kod njih, to bude još 2000-3000 plafon (zavisi od broja zvanica), torta je oko 2000-3000 ako se naručuje, pecivo isto toliko ako se naručuje. Nas rođendan nikad nije koštao više od 100-120 eura, a da nismo morali ništa prstom da mrdnemo. Kao gospoda dođemo na gotovo, neko nam animira decu, deca imaju gde da skaču i presrećna su, nas i goste služe, svi zadovoljni - i deca i roditelji. Da sama pravim tortu i slaniše i kupim piće, možda bi me koštalo duplo manje, ali bi mi oduzelo 5 puta više vremena kog nemam i preseo bi mi rođendan jer bih pala s nogu i pre rođendana zbog priprema i za vreme rođendana i posle rođendana. Da ne govorim da treba svi da se guraju na kant kao da su došli po kazni.

Troskovi slavljenja detetovog rodjendana u igraonici idu do 500 evra.
Cena toga je da se mnogi roditelji odriču mnogih stvari i mesecima sakupljaju novac da bi detetu mogli da prirede rođendan u igraonici, kako se ne bi osećalo „manje vredno” u odnosu na svoje imućnije vršnjake.
Kako gledate na to?
Ako je neko lud da slavi rođendan na način koji sebi ne može priuštiti, neka to radi...
Svi se mi pokrivamo koliko je ćebe dugačko... e sad, ako neko želi više, neka spava skupljen, njegov problem.

e sad citam i pitam se gde imate tj gde se nalaze te igraonice po beogradu gde platis prostor 50 e i doneses svoje pice i grickalice???
ja sam prosle godine slavila deteu u igraonici sam prostor je kostao 10000 moje pice oko 6000,grickalice jedno 3000 pa dok je svekrva napravila kiflice pitice i cudesa i to kosta,pa dve torte kilogram torti u bg ide o 1000-1500 din a regularna torta ima oko 3 kg pa vi vidite...
varijanta da se slavi u igraonici sa njihovim picem izadje dosta vise jer samo pice kosta od 10000 do20000 zavisi koliko odraslih ljudi imata...deca ne popiju skoro nista ili po neki sokic ali odrasli bar svi po dva pica pa vi vidite a cene pica u igraonicama su kao u kaficu...
e sad imate i igraonice gde imate njihovo pice i prostor pa kao paket za toliko dece i tolikko odraslih i tu moze da se nadje recimo za 30 odraslih i toliko dece za jedno 130-150 e al opet torta dok se uzme a bar dve idu,grickalice ili sta vec ide od slanog i eto ti...bez 300 e nista a to bi moglo biti jedno letovanje za jednu osobu...
mi cemo ove godine praviti u parkicu i kostace me samo pice da kupim,torte cu dobiti,slanise takodje,znaci samo sokovi i mozda napravim neku salatu ili slanu tortu..videcemo vec...

- - - - - - - - - -

a da ovo je prica za bgd a u manjim mestima znaci od novog sada pa na dalje sve je to dosta povoljnije ima i skupih varijanti al u principu je sve to povoljnije nego u bgd gde se slavljenje po igraonicama smatra nekim prestizom sto bolja igraonica to si vise in...snobizam al tako nam je

Back