YUGO - Zastava

Razmišljam o kupovini novog Yuga Florida i hteo sam da pitam diskutante o osobinama ovog automobila. Nameravam da uzmem In 1.3 CW (karburator verzija), ali sam o ovom automobilu čuo oprečne podatke. Neki mi kažu da floride umeju da "pate" od lošeg karburatora/injectiona i da im je elektronika za komandnu tablu veoma loša, tako da tabla ume da zasvetli kao Las Vegas i da kilometar sat ume da podivlja. Pošto sam čuo da to zavisi i od serije, zamolio bih diskutante da prenesu svoja iskustva.

Florida In sa ovim novim branicima i ostalim ukrasima izgleda prihvatljivo,ali sustina je idalje ista.Znaci plastike unutra ce ti se brzo rasklimati pocece da se cuju,mozes da imas problema sa elektrikom (npr da ceo cajger prestane da radi) itd...ali Kol'ko para,tol'ko muzike.To se neke stvari koje nisu neke velike mane,ali eto.Kao i sa svakom novom zastavom nikad neces znati kako je uradjena tj. mozda ces u popunosti biti zadovoljan sa njom,a mozda ces imati i prilicno problema.To ti dodje kao lutrija.
Sto se karburatora ili EFIja,generalno sa svakim kolima mozes da imas probleme sa tim,jer je gorivo lose i cesto ima vode koje prouzrokuje te probleme.Mislim da ti je bolje da uzmes injection,pa ako ugradis plin(ili uzmes "fabricki" ugradjen) izbecices probleme sa losim gorivom(jer je gas cist) tj eventualne probleme sa sitemom za ubrizgavanjem.
Nadam se da sam ti pomogao.U svakom slucaju za te pare koliko kosta florida ( oko 5000evra?) razmisli i o soluciji Dacija ili po mom misljenju i o soluciji da potrazis u bas dobrom stanju neki polovni opel,ford ili neki franciski auto.Mislim da ce te ipak bolje sluziti od floride.Sve polako na papir i dobro razmisli... :?:

DJ Vasa:
Razmišljam o kupovini novog Yuga Florida i hteo sam da pitam diskutante o osobinama ovog automobila. Nameravam da uzmem In 1.3 CW (karburator verzija), ali sam o ovom automobilu čuo oprečne podatke. Neki mi kažu da floride umeju da "pate" od lošeg karburatora/injectiona i da im je elektronika za komandnu tablu veoma loša, tako da tabla ume da zasvetli kao Las Vegas i da kilometar sat ume da podivlja. Pošto sam čuo da to zavisi i od serije, zamolio bih diskutante da prenesu svoja iskustva.
Video sam pre neki dan Jugo Floridu staru samo 4 meseca koja kuva ko besan zmaj. Beži i od Dačije jer je jedan moj komšija taksista prodaje za 4200 eura a prešla je samo 20.000 km. Nijedan auto iz kooperacije se nije pokazao bez problema. Čak i automobili sa koji se samo sklapaju u istočnoj Evropi npr. Suzuki Swift u Mađarskoj znaju da neprijatno iznenade u garantnom roku tj. iz iste serije jedan super drugi kašljuca. Teško je danas za relativno male pare kupiti dobar auto. No, to su ujedno slatke muke ali tri puta razmisli. Puno sreće!

opc:
Da li neko od vas vozi Floridu In L sa 1.6
motorom i kakva iskustva imate?

Hvala unapred i pozdrav za sve!
Pitaj taksiste koji su kupili Floridu 1,4 na plin. To je pravi test. Meni su rekli da se nisu baš usrećili ali i da nije tako loša posle prvih 10000 km, ali da daleko zaostaje za zapadnoevropskim vozilima. Ova Florida troši 13-14 lit. plina na 100 km gradske vožnje, tj. 10 lit supera. Enterijer je loše urađen, a elektronski sat na tabli često otkazuje. Ja se nisam mnogo raspitivao ali su mi to onako uzdgred rekli. Mnogo su zadovoljniji sa novom Ladom Rivom. Pozdrav!

Mislim da se ipak vise isplati doplata od 500eura za model 1.6. Provereni motor, niska potrosnja, solidno ubrzanje 0-100 - 11.5 i max. brzina od 175.
Veliki gepek za plin...mozda i nije tako lose resenje?

Zagore, hvala na svim odgovorima u vezi Floride In.

P.S. nije mi jasno zasto je tema zakljucana?

Mozda, zato sto auto nije dovoljno interesantan?

Ili zato sto ljudi u Srbiji i dalje smatraju da sve sto je tudje mora da bude i bolje?
Dacia Solenca...Lada Riva...

Ponavljam, pitaj taksiste i mehaničare jer oni od automobila žive. Zašto je tema zaključana? najverovatnije zato što je tema o Floridi pokrenuta dva tri puta pa ste se rasplinuli. Proveri! Pozdrav! :D

opc:

Ili zato sto ljudi u Srbiji i dalje smatraju da sve sto je tudje mora da bude i bolje?
Pre nego što postaneš patetičan i optužiš ljude za nešto, najpre preispitaš sam sebe...
Dakle, tema ti nije zaključana (uzgred, biće i ova uskoro - veruj mi na reč, samo da urednik stigne :wink: ) zato što "nije dovoljno interesantna", niti zato što su "ljudi u Srbiji" naklonjeni "tuđem"!
Običaj je da pre postavljanja nove teme najpre pogledaš naslove već postojećih, pa ako se neki poklapa sa tvojim - pitanje tu i postaviš. Ovde samo na prvoj strani imaš otvorene tri teme "Florida"! Nije trebalo ni da tražiš - samo malo da pogledaš.

PS Pročitaj gore poruku administratora - valjda će ti biti jasno. :wink:

opc:

Teraš me da ti i ovo zaključam. Zar nisi video da je Florida već tri puta otvarana, i ti je ponovo otvaraš četvrti put!!! Pre nego što načneš temu pogledaj malo već otvorene postove, upotrebi pretraživač i pogledaj bar savete administratora. Ništa od toga nisi uradio, ali si spremno optužio za diskriminaciju domaćih vozila??? Ovo važi i za ostale, ne duplirajte teme, samo sebi otežavate traženje onog što vam bude trebalo.

E sad me zbunio jedan moj prijatelj!
Javio mi se telefonom da je slupao Yuga. Navodno nije mogao da zakoci jer se sve prebrzo desilo, mada ima ABS!! ?
Nisam znao da Yugo ima ABS? Ili moj prijatelj nema pojma o automobilima kao ni ja?
Jel' moze neko da mi objasni? Zamalo da kazem prijatelju da ne lupa pa sam se ugrizao za jezik dok ne pitam ljude ovde koji mnogo vise znaju.
Hvala

Prekjuce sam citao vesti na netu, ona frka oko kupovine auta za potrebe vlade i njihovih sluzbi... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...

zorann:
... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...

Ju ! Jeres ! ABS !? Air bag !? Tehnologija 22. veka ! Sumnjiva su tu posla. Nemojte vi to u naše dobre Yugiće, volimo ih mi zato što su naši !

Milojko Vasic:
zorann:
... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...

Ju ! Jeres ! ABS !? Air bag !? Tehnologija 22. veka ! Sumnjiva su tu posla. Nemojte vi to u naše dobre Yugiće, volimo ih mi zato što su naši !

oh... sorry :oops:

:D :D :D

zorann:
Milojko Vasic:
zorann:

oh... sorry :oops:

spalimo ga! :lol:

PS
Mislim da ni ovi sa pezo motorima nemaju abs, a cak ni onaj famozni jugo sparco koji je unisten za vreme bombardovanja. Eventualno da je ubacio delove sa nekih drugih kola, ali veliki je to posao....

Ok, ok - ako treba spalite me zbog jeresi :)
Vec sam pitao prijatelja, kakav to ABS ima na svom Yugu. Rece da su i njemu tako rekli pri kupovini - e stvarno ima svakakvih naivnih ljudi.
Jeste da se razumem veoma slabo u automobile, ali ni mene ne bi niko ubedio da kupim Yuga sa ABS (i verovatno platim vise zbog toga)
Zao mi je sto iznesoh jereticke misli, ali ovde je bilo jedino mesto gde sam mogao rascistiti tu dilemu.
Sad mogu mirno nazvati drugara i reci mu da nema pojma :) A ja kao imam :) i da su ga prevarili za ABS.
A mozda ga i necu dirati, dovoljna mu je muka sto je slupao kola sledeci dan nakon kupovine..
Pozdrav svima i hvala na razjasnjenju..

codemaker:
Ok, ok - ako treba spalite me zbog jeresi :)
Vec sam pitao prijatelja, kakav to ABS ima na svom Yugu. Rece da su i njemu tako rekli pri kupovini - e stvarno ima svakakvih naivnih ljudi.
Jeste da se razumem veoma slabo u automobile, ali ni mene ne bi niko ubedio da kupim Yuga sa ABS (i verovatno platim vise zbog toga)
Zao mi je sto iznesoh jereticke misli, ali ovde je bilo jedino mesto gde sam mogao rascistiti tu dilemu.
Sad mogu mirno nazvati drugara i reci mu da nema pojma :) A ja kao imam :) i da su ga prevarili za ABS.
A mozda ga i necu dirati, dovoljna mu je muka sto je slupao kola sledeci dan nakon kupovine..
Pozdrav svima i hvala na razjasnjenju..

hahahahahaha....
e ovo me potsetilo na jedan nas stari film u kojem pokojni Nesa Leptir glumi nekog sanera i pokusava jednom liku da utrapi neki krs od tranzistora pa mu ovako otprilike kaze...
"brate, pazi, ovo ti je video-radio-trandza, boli glava itd. "
a ovaj ga gleda pa gleda tranzistor i na kraju pita...
"pa kako bre video?"
a Nesa onako zacudjeno...
Pa vidi se, yebo te...

FLORIDA In 1.6 - FULL

Dodatna oprema:

centralno zaključavanje
električni podizači prednjih vrata
radio aparat sa zvučnicima
kožna sedišta
naslon za glavu na zadnjim sedištima
sigurnosni pojasevi za zadnja sedišta