YUGO - Zastava

yugo45.jpg

Nas jugo je takav kakav jeste i dobar je.Koliko para toliko muzike.Ako imate novca za bolje onda to i kupite.Imao sam juga i ficu pre njega i kratko vreme floridu.Sa svim ovim automobilima sam bio zadovoljan.Jedini je problem sto su malo nedoradjeni.Ali ako imate volje i malo para stvar se da popraviti.sada posedujem opel astru 3 god staru.Auto neodusevljava ni komforom ni kvalitetom.Sto je najveci paradoks auto korozira i svakim danom se otvaraju rupe.Inace kupljen nov u autokuci.garancija ne vazi vise zasto neznam.Znaci koliko je jugo los proizvod i zastareo on jos uvek dobro kotrlja.Sem toga sta je jos toliko kvalitetno u nasoj zemlji pa da ocekujemo to i od jadnog jugica koji je pre deset i vise god.trebao otici u penziju.

Nas jugo je takav kakav jeste i dobar je.Koliko para toliko muzike.Ako imate novca za bolje onda to i kupite.Imao sam juga i ficu pre njega i kratko vreme floridu.Sa svim ovim automobilima sam bio zadovoljan.Jedini je problem sto su malo nedoradjeni.Ali ako imate volje i malo para stvar se da popraviti.sada posedujem opel astru 3 god staru.Auto neodusevljava ni komforom ni kvalitetom.Sto je najveci paradoks auto korozira i svakim danom se otvaraju rupe.Inace kupljen nov u autokuci.garancija ne vazi vise zasto neznam.Znaci koliko je jugo los proizvod i zastareo on jos uvek dobro kotrlja.Sem toga sta je jos toliko kvalitetno u nasoj zemlji pa da ocekujemo to i od jadnog jugica koji je pre deset i vise god.trebao otici u penziju.

Kazu da su cuda svijeta
Piramide Africke,
Kazu da su cuda svijeta
Velike rijeke Indije.

Al' ni jedno cudo nije
Bilo ravno onome
Kad je stari uparkiro
U bascu jugu 45

Skupio se sav komsiluk
I pola rodbine,
Ono pola nije moglo,
Nije moglo od muke.

Stara napravila mezu,
Ispekla urmasice,
Stari otiso u granap
Po jos logistike

Bilo je to dobro vrijeme,
Sve na kredit,sve za raju jarane,
U auto naspi corbe,
Pa u trst po farmerke.

Te na izlet,te malo na more,
U kuci puno smijeha,
U basci jugo 45.

Vozio komsija Franjo
Da proda jabuke,
Vozio komsija Momo
Da mu zenu porode.

Vozio ga dajdza Mirso
kad je is'o u kurvaluke,
Vozio go malo i ja
kad bi mazno kljuceve.

Sve na kredit,sve za raju jarane,
U auto naspi corbe,
Pa u trst po farmerke.

Te na izlet,te malo na more,
U kuci puno smijeha.
U basci jugo 45.

Virio sam jedno vece
Iz basce cuo glasove
Momo,Franjo,dajdza Mirso
Nesto tiho govore.

Onda pruzise si ruke
Na komsiju se ne moze
Onda popise po jednu
I razgulise.

Izgledo je bas mali to vece nas
Jugo 45
Izgledo je bas mali to vece nas
Jugo 45

Pobjegli smo jednog jutra
S dvije kese najlonske
Prvo malo Lenjinovom,
Pa preko Ljubljanske.

Danas nam je mnogo bolje,
Novi grad i novi stan
Stari nam je posto fora,
Kantonalni ministar

Ali meni je u glavi,
Uvjek ista slika,isti fles,
Stara kuca,mala basca
I u njoj jugo 45.

Ali meni je u glavi,
Uvijek ista slika,isti fles,
Stara kuca,mala basca
I jugo 45

Zabranjeno pusenje

Da znas jugo bi se raspao od lanicog motora 1.6 turbo koja ide 220 na sat i limarija yuga nebi izdrzala,ali ako ices slicnu brzinu onda ugradi motor od fijata turbo od toga se nece raspasti :twisted:

Zezajte se vi, ali ja sam ima 10 godina citao test o jednom jugu u kojeg je neki slovenac ugradio lancin motor.

Na autoputu ide 200, i ljudi nemogu doci sebi kako dobro lezi (uzevs u obzir da auto ni u snu nije predvidjeno za tu brzinu)

i kazu: "a glavni fazon je bilo gledati u face vlasnika slabijih bmw-a i audija sa presirokim gumama dok ih prestizemo" :D :D :D

moj majstor je imao juga koji je pajao 250 km/h, tako da da te bajke o raspadnju ne prolaze. a pre nekih desetak godina, tip je ugradio lancin motor u juga koji je pajao 200km/h i to bez dodatnih pojacanja na sasiji i motoru. danas ima dosta jugica koji pajaju dve glavice. :wink:

Ako zelis jeftin a brz auto resenje je jugo. Znam jednog lika sto je u jugica stavio klipove od Fiat Tempre 1600 ccm, bregastu od Regate, pokupio neke delove od Ritma, dvogrli karburator(koliki je bio jedva je zatvarao haubu) i napravio mocnu masinu koja ide mozda i preko 160km/h trecom(nije smeo vise gasa da mu da verujte bio sam sa njim,a trebali ste da vidite lice coveka u mercedesu kad smo ga prosli), doduse skoljka je bila malo ojacana kod ramena ali kaze da to i nije toliko potrebno jer jugic ima cvrstu karoseriju.Do 2000 ccm na bilo kom putu mu ne moze nista. :) :) :)

ne, trosi redom,
1. benzin (najmanji problem)
2. ulje (uglavnom mnogo)
3. delove (iznenadjujuce mnogo, ja sam menjao bar dva puta mesecno neke delove)
4. zivce (k'o sto rece osoba iznad)
5. cipele (za razliku od vlasnika stranih automobila vlasnik yuga podere cipele gurajuci auto ili pesaceci dok je kod auto majstora)
Koji je lek protiv toga?
Ako mozes, skupi lovu kupi suzu, golfa, fiata... Ako ne, kupi bajk.

ma nije to nista, jedan moj komsija je ugradio u juga motor od spejs satla i stig'o do Marsa za pola sata. Znas kako su ga gledali Ameri kad je prolazio pored chalengera. Toliko ih je isprepadao da su se sjebali na uzletanju. Posle nisu smeli da priznaju svetu da ih je sjeb'o Srbin pa su izmislili da je Challenger pao zbog kvara na sistemu za snabdevanje goriva. Nisu bila potrebna ni neka ojacanja posto Yugo ima jaku karoseriju i zbog toga oni zlobnici koji kazu da bi se Yugo raspao na 250km/h mogu samo da zavide naprednoj Srpskoj auto industriji.
Izvor informacije,
Minhauzen press

imam jugo ciao 1.1i efi. Uradio sam na njemu uglavnom sve sto sam i planirao,ali ogibljenje mu je jako visoko i kada se krece iz prve jos se i jako dize prednji kraj, jel moze da mi neko pojasni kako se radi spustanje i koliko to kosta? naravno ne volim kada se jugic jako spusti , nego samo 2-3cm da dobije lepsi izgled!

please help! pozdrav iz ns

Batice, batali se ćorava posla. 8) Meni je spušteni, spojlirani Jugo smešan čak i ako je friziran. Razmisli kako deluje autić od 400 kg koji se trese kad pored njega prođe kamion trkački nabudžen. :lol: To ti je kao kad na magarca staviš trkačko sedlo. :D Vozi se kao sav normalan svet. Ja sam imao spuštenog Golfa GTI pa nisam mogao da izađem na veći trotoar da ne zakačim spojlerom. :( Od tada nikada neću više voziti po našim putevima spušten auto. :wink: Nemoj da se ljutiš. Znam koliko svako voli svoj auto, ali bolje to pakuj nekom pa skupi pare i kupi auto. Pozdrav! :D

Dare_petrovaradin:
imam jugo ciao 1.1i efi. Uradio sam na njemu uglavnom sve sto sam i planirao,ali ogibljenje mu je jako visoko i kada se krece iz prve jos se i jako dize prednji kraj, jel moze da mi neko pojasni kako se radi spustanje i koliko to kosta? naravno ne volim kada se jugic jako spusti , nego samo 2-3cm da dobije lepsi izgled!

please help! pozdrav iz ns
Razlog za to "podizanje" su obično oslabeli amortizeri i luft u ramenima ili gumicama balans štangle. Spuštanje je jednostavna operacija koja se izvodi kraćim Makfersonima i oprugama, ali ti za naše puteve uopšte ne savetujem takvu opraciju. Proveri amortizere i ceo trap.

Back