XENON SVETLA i sve o njima

• Začetnik teme Začetnik teme RogiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je stari zakon,vidis da se spominje Jugoslavija i 1983/84 godina.Po novom zakonu ces morati sa xenonima imati i uredjaj za pranje farova a posto se to ugradjuje samo kod novih automobila,mozemo da se oprostimo od naknadno ugradjenih xenon sijalica.Taj zakon je verovatno napisao neki starkelja koji se ne razume u tematiku jer xenon svetli bar tri puta bolje od obicne sijalice i koji ce mu moj te prskalice farova.Kako li tek svetli prljavi far sa obicnom sijalicom koji nema prskalicu?Po njima izgleda-BOLJE. Slepci.:mrgreen:

To je stari zakon,vidis da se spominje Jugoslavija i 1983/84 godina.Po novom zakonu ces morati sa xenonima imati i uredjaj za pranje farova a posto se to ugradjuje samo kod novih automobila,mozemo da se oprostimo od naknadno ugradjenih xenon sijalica.Taj zakon je verovatno napisao neki starkelja koji se ne razume u tematiku jer xenon svetli bar tri puta bolje od obicne sijalice i koji ce mu moj te prskalice farova.Kako li tek svetli prljavi far sa obicnom sijalicom koji nema prskalicu?Po njima izgleda-BOLJE. Slepci.:mrgreen:

:rtfm: :hahaha:

e ljudi da vas pitam naruci sam xenone u nemackoj za vw boru h4 6000k,pa me interesuje dali cu dobiti na njima i duge i kratke xenone?ili cu dobiti kratke xenone a duga ce biti halogenke. . .nisam dovoljno upoznat sa tim pa vas molim da mi malo pojasnite. . .hvala unapred z;)z:)

ljudi narucio sam iz nemacke xenon svetla h4 6000k za vw boru,pa me interesuje hocu li na njima dobiti i duge i kratke xenone,ili cu dobiti kratke xenone sa dugim halogenim svetlima?pa ako mozete da mi malo pojasnite posto se nerazumem dovoljno. . .inace ja u faru imam samo jednu sijalicu halogenku i na njoj su i duga i kratka halogena svetla . . .hvala unapred

ljudi narucio sam iz nemacke xenon svetla h4 6000k za vw boru,pa me interesuje hocu li na njima dobiti i duge i kratke xenone,ili cu dobiti kratke xenone sa dugim halogenim svetlima?pa ako mozete da mi malo pojasnite posto se nerazumem dovoljno. . .inace ja u faru imam samo jednu sijalicu halogenku i na njoj su i duga i kratka halogena svetla . . .hvala unapredd

A otkud oni znaju da su fabricki ugradjeni ili ne? Ako ima prskalice to ne znaci da obavezno ima i ksenone a ako ih ti stavis kakva je razlika?
Drugar je na svoj auto stavio ksenone a umesto prskalica koje nema je stavio providne stikere koje veoma dobro imitiraju prskalice.

Ja jok! Ko jos veruje lazima tih prevaranata i zaobilaznicima istine? Isto je kao i za vreme Slobe-RTS je pod rezimskom vlasti tako da mogu da pricaju svasta al ja im bas sve verujem!z:) U Srbiji se ne zna raditi ni posao kojim se bavis a to susrecem skoro svaki dan jer su se mahom zaposlili nekvalifikovani ljudi preko veza uz pomoc rodbine u strankama! I zato je sve otislo u TUKI!

Dule ovo mi je rekao drugar danas stigao kod mene .Na granici mu mađar kaže vaša svetla nisu fabrićka.Posle duže rasprave ,kaže mađar carinik da bi prošao moraš nešto da staviš u pasoš i donesi ovamo .On stavi 20 € i mađar mamu mu kaže mu sve je ok.

Pozdrav;da li mi neko moze reci?dakle imam renault lagunu 2.2 dci 2002.godiste. i imam original xenon svijetla i dotrajala su mi posto su jos uvijek fabricka.Eh mene interesuje posto mi otac zivi u Australiji i rekao sam mu da mi posalje par xenon sijalica D2R kao sto su na autu ali neznam da li je sve to isto u Australiji i ovdje kod nas u Europi.i koje imaju najbolju svijetlost mislim koliko onih hiljada kelvina jer neznam koliko imaju ove moje sad trazio sam po njima ali nekuzim se gdje to pise ima dosta toga tih nekih brojeva pa neznam ni sam,bio bi zahvalan na iskrenom odgovoru..

Pozdrav
mozda nije mesto da ovde pitam ali neznam gde drugde

imam problem sa xexnonima.
kupio sam hella balaste gen3 i imam problem. na balastima su bili d2s konekotri ja sam to prepravio da bih mogao da koristim h7 sijalice.
problem je taj sto balasti jako tesko pale xenon sijalice h7 i h1 ... kad je sijalica hladna moram vise puta da palim i ugasim svetla da bi se upalila.
kad je sijalica vruca pale se iz prvog puta...
menjao sam sijalice misleci da si mi dali neki krs medjutim i sa drugima je isto...
ne uzimaju mi se kineski balasti jer sa njima sijalice dosta slabije svetle i javlja se zujanje na radiju kad su upanjena svetla
citao sam po raznim forumima da hella balasti imaju problem sa paljenjem aftermaket sijalica
imali neko ideju kako to da resim (kako da nabidzim te balaste da pale ove sijalice) ili bar gde da kupim sijalice koje mogu da rade sa ovim balastimaa da su h1 i h7
a da, i da napomenem da su balasi povezani akumulator preko releja tako da mogucnost da nemaju dovoljno strije u trnutku paljenja pada u vodu

Back