WTA

zbog one dvije pobijede noleta nad fishom, i ana nad kuznjecowom da sam citaw dan happy, :D:D,
joj kako bih volio da nole postane reket broj 1, kao i ana.....;):p;)...........

Izvucen zreb za Majami...

"Ana Ivanović je druga nositeljka, kreće od drugog kola gde će igrati sa boljom iz duela Loa (Francuska) - Ruano Paskval (Španija). U trećem kolu Anu, najverovatnije, čeka Lindzi Devenport, a od potencijalnih protivnica u četvrtom najzvučnija imena su Sibil Bamer i Dinara Safina.

U Aninoj četvrtini žreba su Hantuhova, Vajdisova, Zvonarjeva...

Jelena Janković, četvrta nositeljka na turniru, u prvom kolu je slobodna, sledi pobednica duela Sofija Arvidson (Švedska) - kvalifikantkinja, a u trećem kolu mogla bi da se sretne sa Italijankom Knap ili Čehinjom Safarovom.

Potencijalne protivnice u četvrtom kolu su Francuskinja Morezmo, Ruskinja Petrova, a u četvrtfinalu Ana Čakvetadze, Elena Demntijeva, Frančeska Skijavone...

Kada bi, kao u Indijan Velsu, Ana i Jelena stigle do polufinala u međusobnom duelu bi odlučile o finalistkinji.
" - B92

Evo i celog zreba (.pdf): http://www.sonyericssonwtatour.com/...com/1/global/Pdfs/events/2008/miami_draws.pdf

Enan i S. Vilijams su u istoj cetvrtini zreba, a sastaju se sa cetvrtinom u kojoj su Kuznjecova i V. Vilijams! Reklo bi se da su nase imale srece, jer su izbegle pomenutu polovinu zreba... Ako se ista i ikada moze unapred reci...

Izvucen zreb za Majami...

"Ana Ivanović je druga nositeljka, kreće od drugog kola gde će igrati sa boljom iz duela Loa (Francuska) - Ruano Paskval (Španija). U trećem kolu Anu, najverovatnije, čeka Lindzi Devenport, a od potencijalnih protivnica u četvrtom najzvučnija imena su Sibil Bamer i Dinara Safina.

U Aninoj četvrtini žreba su Hantuhova, Vajdisova, Zvonarjeva...

Jelena Janković, četvrta nositeljka na turniru, u prvom kolu je slobodna, sledi pobednica duela Sofija Arvidson (Švedska) - kvalifikantkinja, a u trećem kolu mogla bi da se sretne sa Italijankom Knap ili Čehinjom Safarovom.

Potencijalne protivnice u četvrtom kolu su Francuskinja Morezmo, Ruskinja Petrova, a u četvrtfinalu Ana Čakvetadze, Elena Demntijeva, Frančeska Skijavone...

Kada bi, kao u Indijan Velsu, Ana i Jelena stigle do polufinala u međusobnom duelu bi odlučile o finalistkinji.
" - B92

Evo i celog zreba (.pdf): http://www.sonyericssonwtatour.com/...com/1/global/Pdfs/events/2008/miami_draws.pdf

Enan i S. Vilijams su u istoj cetvrtini zreba, a sastaju se sa cetvrtinom u kojoj su Kuznjecova i V. Vilijams! Reklo bi se da su nase imale srece, jer su izbegle pomenutu polovinu zreba... Ako se ista i ikada moze unapred reci...

da nase su imale puno srece,
malo su odahnule, a ani nije tezak raspored.......;):p;).......
milsim koliko joj je mogao biti

Moraju i one nekad da imaju srece.... Setite se samo US Open-a upale su u isti deo zreba zajedno sa svim nosiocima, osim naravno Kuznjecove, koja se svuda izvlaci, i Sarapove...

2 nagrade za Anu (sa www.ana-ivanovic.com)

"Ana je osvojila prestiznu Karen Krancke nagradu za ’primerno sportsko ponasanje’ (Karen Krantzcke Sportmanship Award), titula koja se dodeljuje teniserki za najprimernije ’sportsko ponasanje’ na ’Sony Ericsson WTA Tour’-u. Dvadesetogodisnjakinja je takodje imenovana kao ’igracica koja je najvise napredovala’ (Most Improved Player) u 2007 godini na godisnjoj ceremoniji dodeljivanja nagrada u Majamiju.

Karen Krancke nagrada za ’primerno sportsko ponasanje’ se dodeljuje na osnovu glasova dobivenih od samih teniserki, i to je svakako dalo Ani dodatno zadovoljstvo..."

-------

btw- izgleda da ana i jelena tek od sutra pocinju sa turnirom, ali mi se cini da eurosport pocinje tek od ponedeljka...

3rd round: Ana Ivanovic (SRB) [2] vs. Lindsay Davenport (USA) [32]
3rd round: Jelena Jankovic (SRB) [4] vs. Lucie Safarova (CZE)

Ladno Vaidisova izgubila 6-4 6-0 :)....

covece, jelena je, pre nego sto je pobedila, stigla 5:1 u gemovima u trecem setu i spasila 5 mec lopti u tie break-u! ovo tako podseca na prvo kolo AO... znaci- da ocekujemo da ce stici do polufinala... :D

Lindzi Devenport održala je čas tenisa našoj Ani Ivanović.
Trajalo je samo sat i 17 minuta - 2:0 (6:4, 6:2).

Koliko je Ana bila nemoćna u duelu sa nekadašnjom najboljom igračicom sveta, trenutno 33. na WTA listi, govori podatak da je od devet servis gemova - izgubila šest!

Još jedan statistički podatak govori o superiornosti Amerikanke, Ivanovićeva je osvojila malo više od 50 odsto poena kada je pogodila prvi servis.

Kada nije pogodila prvi servis, osvojila 28 odsto poena.

steta

pa nemoze se pobedjivati uvek to niko nemoze,ocigledno je da su Ana i Nloe bili umorni od pethodnog turnira i nisu mogli da odigraju i ovaj turnir na istom nivou,ali neka,sad ide sljaka ocekujem da tu Djokovic uzme neki turnir

Lindzi Devenport održala je čas tenisa našoj Ani Ivanović.
Trajalo je samo sat i 17 minuta - 2:0 (6:4, 6:2).

Koliko je Ana bila nemoćna u duelu sa nekadašnjom najboljom igračicom sveta, trenutno 33. na WTA listi, govori podatak da je od devet servis gemova - izgubila šest!

Još jedan statistički podatak govori o superiornosti Amerikanke, Ivanovićeva je osvojila malo više od 50 odsto poena kada je pogodila prvi servis.

Kada nije pogodila prvi servis, osvojila 28 odsto poena.

steta

Ja sam jos pre 6 meseci pricao da ce Lindzi samo malo da udje u formu da ih sve porazbaca. Cak sam prognozirao i da ce do kraja godine u top 5. Za sest meseci je preskocila 200 mesta na WTA listi. Videcemo sta ce biti do kraja ali u top 10 moze sigurno.

Joj sto volim da citam komentare o umoru nasih tenisera i razloga zasto su ispali...Alo ljudi,slabo su igrali kraj!Nemojte te JJ fore,umor,povrede i ostalo...Jedini nacin da budes sampion je da budes iznad ostalih,a ne da jedan turnir igras a drugi kuliras.Jednostavno,ni Ana ni Nole nisu bili dobri u tim mecevima koje su igrali i kraj price.

Juce sam pricao i gledao trening nase 4.igracice na WTA listi,trenutno 260.na svetu.Kako mala pici forhend svaka joj cast!Ali ne biste verovali na kako ocajnim terenima(za profi uslove) trenira jedna sjajna devojka i nasa reprezentativka...

Joj sto volim da citam komentare o umoru nasih tenisera i razloga zasto su ispali...Alo ljudi,slabo su igrali kraj!Nemojte te JJ fore,umor,povrede i ostalo...Jedini nacin da budes sampion je da budes iznad ostalih,a ne da jedan turnir igras a drugi kuliras.Jednostavno,ni Ana ni Nole nisu bili dobri u tim mecevima koje su igrali i kraj price.

Juce sam pricao i gledao trening nase 4.igracice na WTA listi,trenutno 260.na svetu.Kako mala pici forhend svaka joj cast!Ali ne biste verovali na kako ocajnim terenima(za profi uslove) trenira jedna sjajna devojka i nasa reprezentativka...

Pa svi naši teniseri treniraju u očajnim uslovima i dalje se ništa ne ulaže ne grade se novi tereni i ako smo tzv. teniska nacaija. Prebukirani su nam tereni od talasa novih teniskih nada i ambicioznih roditelja. Sama Ana Ivanović je trenirala u oblozenom bazenu! :shock:

Ma veruj mi da su nam tereni prepukirani i od likova koji imaju po 25 godina i prvi put uzimaju rekete u ruke i zauzimaju svaki dan po 2 sata nekom drugom,a sami veze nemaju...

Ja razumem da neko voli tenis,i da hoce da ga igra,ali da ga je zavoleo sad kad su nasi u vrhu i onda igraju 2 sata tako sto prebacuju lopticu kao u badmingtonu...E to mi nije jasno.Letos odem ja do Banjice,tamo ima 8 terena sa sljakom.I sta bi?Ja dosao u 11 ujutru a svi tereni su zauzeti do 20h taj dan!!!Ja pogledam garnituru ljudi koji igraju..Zene od 50 godina koje imaju po 12o kila i pricaju na terenu,a tek povremeno prebace neku lopticu preko mreze.E tu sam poludeo.

Back