WTA

ma razumem ja srleta- ljudi dolaze da se foliraju i budu "u trendu"- vise nego da igraju tenis... :) ali takvi su ljudi (vecina bar)...
a jeci- svakako sve cestitke :D svaki mec joj je poklonjen posle onog prvog kola (bas kao na AO). ko zna, mozda na eurosportu i puste neki njen mec; naravno, ako dodje do polufinala...

auh- sutra ce biti bas dosta dobrih meceva. nadam se da ce sestre imati uspeha, sa obzirom da igraju: Serena vs Enan, a Venus vs Kuznjecova! A bice vise nego zanimljivo pogledati Blejk - Stepanek (sve mu chudaci upadose u zreb- tek sto je pobedio Santoroa, evo jos goreg)... igrace i Federer i Rafa, ali ovaj prvi u vreme kada i Tipsarevic (kao i danas- oko 20.30) pa je moguce da ga njegovi fanovi ovde nece videti :p
JJ vs Dementieva se igra (izgleda) tek u sredu...

i jedna stara/nova vest: WTA (Tier II) turnir u Beogradu - od sledece godine! :D

"Prvi WTA turnir u Srbiji biće organizovan u februaru ili oktobru naredne godine, a nagradni fond tog takmičenja iznosio bi do 750.000 dolara, rekao je generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić. Dogovor o organizovanju WTA turnira II kategorije u Beogradu postignut je pre četiri dana na sastanku u Majamiju kome su pored Orlandića prisustvovali predsednik WTA Lari Skot i predsednik TSS Slobodan Živojinović.

"Slobodni termini su februar i oktobar, a pošto će turnir biti II kategorije, na njemu će moći da igraju dve naše najbolje teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković", rekao je Orlandić.

Generalni sekretar TŠ dodao je da će konačna odluka o datumu održavanju turnira biti deneta posle razgovora sa Ivanović i Janković.

"Videćemo kakve su njihove želje i šta im najviše odgovara i time ćemo se rukovoditi, a turnir bi se igrao u Areni, na tvrdoj podlozi. U maju ćemo u Beogradu ugostiti Skota, koji će doći da bi se upoznao sa uslovima u Areni", rekao je Orlandić.

Prema njegovim rečima, kompletan dogovor oko organizacije turnira trebalo bi da bude zaokružen za vreme gren slem turnira u Vimbldonu."
- B92

Ipak cemo gledati Serena vs. Kuznjecova... Kuznjecova je Venus dobila za 1h:27min.
Evo i statistike:

Kuznjecova - Venus
1st Serve % 61% 73%
Aces 1 7
Double Faults 2 8
Winning % - 1st Serve Pts. 29 of 42 = 69% 28 of 38 = 74%
Winning % - 2nd Serve Pts. 16 of 27 = 59% 8 of 14 = 57%
Volley Winners 1 2
Overhead Winners 2 0
Forehand Winners 6 9
Backhand Winners 2 8
Total Winners (incl. service) 13 26
Unforced Errors 19 28
Break Point Conversions 3 of 5 = 60% 1 of 6 = 17%
Net Approaches 6 of 7 = 86% 12 of 19 = 63%
Total Points Won 61 60
Fastest Match Serve Speed 115.0 MPH 121.0 MPH
Average Match Serve Speed 98.4 MPH 108.5 MPH

E ne mogu da verujem nece prenositi Jelenu.... Koji smr@dovi....

Bio je prenos na eurosportu i moram reci da je JJ odlicno izgledala. Mislim da je fizicki konacno spremna cak me je iznenadila brzinom i nekim reakcijama u par momenata. I u ostalim elementima je delovala prilicno sigurno tako da jedva cekam finale Serena JJ. Mislim da bi to bilo sasvim zasluzeno. Tu je i jedna zanimljiva stvar - komentator na Eurosportu je rekao da bi JJ cak mogla da prestigne Anu i bude novi broj dva. Tako da je JJ spremna a ima i motiv da nastavi ovako do kraja. Sa druge strane to je ipak JJ tako da nista nije sigurno...

Bio je prenos a nisam gledao :( Dosao kuci sa faxa u 20:30..... Naravno drago mi je sto je Jeca prosla dalje :) a krivo mi sto nisam gledao... Sad jos da sacekamo Jecinu sledecu protivnicu Zvonareva/Safina...

Serena ponovo u finalu posle neverovatnog meca.... 3-6 7-5 6-3 Posle medicinskog timeout-a Serena je igrala sve bolje i bolje.... Nakon skoro 3 sata igre igrala je kao da nema nikakvu povredu.... Sjajan mec.... :)

Sjajan mec. Mozda i najbolji ove godine. Serena je prava lavica. Dala je Kuznjecovoj set fore pa onda pocela da igra. Onaj komentator na eurosportu je toliko navijao za Kuznjecovu da me je podsetio na Milojka Pantica i onu njegovu mudrost - Evo igraca Partizana a evo i nasih.

Ako prodje JJ onda jedva cekam subotu. Bice to ludo dobar mec.

JJ gazi i dalje. Mada je imala ludu srecu kad je uklizala u onu spagu mislio sam da ce da se izlomi ko Stih. Stvarno ima noge od celika. Takodje trazila je time out pri rezultatu 4:3 - tako da ne bude da to radi samo kad gubi kao sto je neki optuzuju.

Subota ce stvarno biti dan za tenis. Potpuno zasluzeno finale i Serene i JJ. JJ je konacno imala i malo srece sa zrebom - iako je bila treca pravili su raspored po staroj listi tako da je izbegla Serenu i Henin, a Ana je kiksnula i tako joj olaksala posao.

Ako iko moze da dobije teta Serenu to je JJ.
I na Australian Openu svi su prichali da Serena sigurno igra finale ali svi znamo kako se to zavrshilo.

JJ kad je u fazonu moze da dobije koga hoce,tu nema sumnje.U stvari,skoro koga hoce.Zastin ne moze da dobije ni da joj ova pokloni 5 gemova i 0-40 :D
pa i da osvoji taj "poklonjeni" set, morala bi posle da uzme jos jedan :p a i ja se bas setih "nekih" (verovatno "onih" kojih se i tzar setio) kada jeca zatrazi medical dok je vodila :p :p :p :D
samo, ne bih se slozio da je jeca ta koja ima najvece sanse protiv serene, ali svakako da moze da je dobije (i navijacu za to); pogotovo sto videsmo da joj kuznjecova uze set. ali, serena je po meni ipak favorit...
a stvarno je jeci sve polazilo za rukom :D bas je zvonareva lepo pizd3la... :D eh, kada se setim da je u prvom kolu stizala 5:1 i 5 mec lopti u tie break-u... naucila je ipak nesto iz onih "dobijenih duela" protiv enan... :)

Back