WTA

1. ne znam gde je srle cuo to za anu.... mislim, ana jeste jos ranije govorila da joj je najveca zelja da uzme bar jedan gs i da bude prva na svetu... ali to je zelja koju je imala jos kao klinka (i koju svako potajno gaji)... a sada kada ju je ostvarila- sigurno ne zeli da stane. mislim- povukla bi se da je ostvarila sve sto zeli... ,islim da je ana jedna od teniserki koja je najgladnija pobeda i trofeja! ;)

2. jj se trudi, napreduje bas polako, ali ide... i ako nastavi... uz dobrog trenera- ostaje duuugo u vrhu...

3. sharapova- j8g- radi na principu toplo hladno... takva je i to je to... ali je ipak sampion i nikada se ne zna da li ce da krene da gazi bez hladjenja...

4. kuznjecova ce verovatno otpevati svoje uskoro i mislim da najmanje zasluzuje mesto medju prvih 5... jedina mana u ekipi...

5. serena- nju nema potrebe komentarisati....

........

a lepo rece i gari- trenutno ovih 5 devojaka jedine i zasluzuju vrh (to je ono sto sam i ja imao na umu)... cak- ne pada mi uopste na pamet koja bi mogla biti no 6.... jedino venus (ali ona, kao i sestra ne mari previse za ranking i zanimaju je samo najveci turniri)... a belgijanka se ili zadovoljila ili je htela da zavrsi karijeru kao no. 1 kada je videla da se moze desiti da padne...

Poslednja izmena:
Ana proglašena za teniserku godine - http://www.anaivanovic.com/?lang=sr&path=start/news&detailpage=2103

Ana je proglašena za teniserku godine za 2008. od strane Međunarodnog udruženja sportske štampe (International Sports Press Association -AIPS), organizacije koju čine vodeći svetski sportski novinari.

“Počastvovana sam što sam dobila ovu nagradu i priznanje Međunarodnog udruženja sportske štampe," rekla je Ana.

Novi šampion Wimbledona Rafael Nadal je proglašen za tenisera godine, a Boris Becker je osvojio nagradu za muški doprinos igri tenisa.

AIPS se sastoji od 9,100 novinara koji tokom cele godine iz 150 zemalja širom sveta izveštavaju o sportu.

Ova nagrada je poslednja u dugom nizu priznanja za novu prvu teniserku sveta: pre samo četiri meseca na dodeli Sony Ericsson WTA Tour nagrada, osvojila je Karen Krantzcke Sportsmanship nagradu, a u isto vreme je proglašena i za teniserku koja je najviše napredovala u 2007. godini.

2. jj se trudi, napreduje bas polako, ali ide... i ako nastavi... uz dobrog trenera- ostaje duuugo u vrhu...

Ja mislim da je kod nje bas trener problem. Prosle godine u ovo vreme kad se sama trenirala osvojila je dva T1 turnira i jos dva turnira i na kraju Wimbledon u mixu. A sad sa "trenerom" samo jedan T1 - Rim. Kakav je to trener? Treba biti posebno talentovan da igrac sam osvoji 5 trofeja, a kad ga "trener" trenira da osvoji 1.

Ja mislim da je kod nje bas trener problem. Prosle godine u ovo vreme kad se sama trenirala osvojila je dva T1 turnira i jos dva turnira i na kraju Wimbledon u mixu. A sad sa "trenerom" samo jedan T1 - Rim. Kakav je to trener? Treba biti posebno talentovan da igrac sam osvoji 5 trofeja, a kad ga "trener" trenira da osvoji 1.
pa bas na to sam i ja mislio- "... jj se trudi, napreduje bas polako, ali ide... i ako nastavi... uz dobrog (tj. novog) trenera- ostaje duuugo u vrhu..." ... ako si uopste mislio da mislim drugacije... ;)

Poslednja izmena:
JJ nema servis i tachka.To joj je glavni problem.Da ga ima bila bi nova Enan.Ipak i bez servisa 2.je na svetu i najkonstantnija ove godine na touru...i ako je osvojila"samo" Rim uvek je stizala na svakom turniru bar do chetvrtfinala.To ni sestre ni Ana ili Marija nemaju ove godine.

Poslednja izmena:
kad rekoh da jj napreduje- posebno sam mislio na servis. ume da odservira i preko 170, sto pre godinu dve nisam mogao da zamislim... ali ocigledno je da tu [posto je servis bolji (iako je i dalje najslabija tracka) a titule redje] fali jos nesto (za sta nema da bude kriv niko osim trenera), jer se jj trudi... i samo nov i dobar trener = visi opsti nivo igre + maltene novi servis + zalecenje svih povreda = vrh ! cak mislim da je jj malo sredila i psihu... :D
mada, sama jj je rekla dazeli trenera sa kojim moze da se sali i koji ima smisao za humor... nadam se da to nije bilo jedino bitno kada ga je trazila... a generalno mislim da je ok imati takav zahtev- moze se i uz salu biti ozbiljan! :)

Poslednja izmena:
Ja od nje iskreno,nisam ni ochekivao da ce dogurati ovako daleko.Po meni je ovo plafon.Voleo bih da greshim.Ana sa druge strane ima prostora za napredovanje i ima shta je potrebno da se nosi sa bilo kim.Volim JJ ali ne vidim kako osvaja neki GS...i da popravi servis josh vishe,jednostavno nema snage u njenim udarcima.Ostale vrhunske igrachice je uvek u kritichnim situacijama jednostavno nadjachaju..kao recimo ana u polufinalu RG.

Nova WTA lista:

1. Ana Ivanovic 3828
2. Jelena Jankovic 3685
3. Marija Sarapova 3626
4. Svetlana Kuznecova 3455
5. Serena Vilijams 3126

Sa blagim zakasnjenjem,ali da kazem i ja nesto ovde :D

1....Citao u novinama i slusao razgovor.Ludilo.Mrtva ladna kaze da joj je ponestalo motiva jer je uzela sta je htela i sad treba da nadje motiv da igra dalje.S-T-R-A-S-N-O-!!! Sta da kaze Stefi Graf onda? Ili sto se smorio onoliko Federer opsle Vimbldona?

2... Znam da konstatno pljujem nase,ali sta cu,zasluzuju svaki kmoj komentar :D Jednostavno,igracica koja ako uzme GS u naredne dve godine,mogu sloodno da prekinem da gledam zenski tenis.Iako definitivno zna tenis,bez servisa i jos uvek ne bas jakih udaraca moze da osvoji poneki turnir zato sto je konkurencija blago ocajna.

3... Sigurno naj potencijal od prvih 5! Medjutim,i ona sve vise ima one faze gore-dole.Kad joj se igra,prva je,kad ne-nema je nigde. Voleo bih da znam kako je komentarisu u rodnoj Rusiji ;)

4...Kuznjecova? Dajte ljudi,pa to je teniserka??? ko je sve u prvih 5,place mi se.

5... Venus,ili bolje da kazem sestre Vilijams,samo da hoce bile bi prve,lagano i bez mnogo muke.Stetasto ih tata sprema samo za GSove i povremeno i za jos neki turnir kad mu ponestane love.Svarno steta.

Ali tek kad pogledam ostale bude mi jasno zasto su ovih 5 tu gde jesu.Zato sto i nema boljih u ovom momentu.Tuzno.

A ako me nesto EXTRA nervira,to je sto su nagrade na GS izjednacene sa muskim.ZASTO do djavola????? Zene igraju na dva dobijena seta,bez obzira da li je to Kup njihove ulice,satelit,celendzer,Invitation,Masters ili GS...I onda da dobiju iste pare kao i neko ko igra po 5 setova i provede 5 sati na terenu?Teska glupost,ako su hteli da ih izjednace zbog neke ravnopravnosti,onda i zenama lepo uvedi da igraju na 3 dobjena seta,pa svi zadovolnji!Ovako,one igraju sve turnire isto,samo su na nekm manje a na nekim vise placene.Bezobrazluk.

pa bas na to sam i ja mislio- "... jj se trudi, napreduje bas polako, ali ide... i ako nastavi... uz dobrog (tj. novog) trenera- ostaje duuugo u vrhu..." ... ako si uopste mislio da mislim drugacije... ;)

Pa ona je i sa ovim trenerom radila prosle godine bas pred RG.... Stigla je do polufinala i postala treca teniserka sveta (cak se tada, ako ne gresim, kvalifikovala za zavrsni masters u Madridu).... Radila je i kasnije sa njim ali nikada konstantno.... Mislim da joj dobro ide sa njim, nema vise oscilacija, ovu sezonu je odigrala veoma dobro....

zamislite finalni mec sa nezvanicnog sampionata sveta 1996.

legendarna Stefi Graf (koja nije izgubila motiv nakon 4 GS-a i Olimpijade 1988.) protiv cuda od deteta,Martine Hingis,koja je jedva imala napunjenih 16 godina

6-3, 4-6, 6-0, 4-6, 6-0

ili Seles - Sabatini u finalu 1990.

6-4, 5-7, 3-6, 6-4, 6-2

e pa ljudi i vi preterujete...slazem se ja da konkurencija nije kao kod muskaraca,ali preteraste sa tim pljuvanjem,pogotovo nasih teniserki...
srle ne vidim po cemu je Sarapova veci potencijal od nase Ane Ivanovic?i jedna i druga odigraju cas dobro cas lose...recimo Sarapova odigra odlican turnir osvoji Australijan open i onda na Rolan Garosu i Vimbldonu pukne skroz.isto kao i nasa Ivanovic odigra odlicno i osvoji Rolan Garos i onda pukne na Vimbldonu.Sarapova ima vise grend slemova i po tome je trenutno bolja ali Ana je sad broj 1...

nego niko da kaze ako ovih pet teniserki ne zasluzuje,ko po vama zasluzuje da bude u prvih pet???

a ti nordic kazes da cetvrtfinala niko ne pamti i ja se tu skroz slazem sa tobom,ali nisi tako pricao kad smo polemisali o tvom miljeniku Mario Ancicu,njega se hvalio jer je dosao do cetvrtfinala...budi objektivniji jer eto recimo hvalis Ancica zbog jednog ili dva cetvrtfinala koje ima,a pljujes Jankovicevu koja ima mnogo tih cetvrtfinala i polufinala...

Maria hvalim zbog fakultetske diplome i zbog toga sto uopste igra nakon teske bolesti... Mario mi je omiljeni teniser nakon Rafe,ali 10 mesta ispod njega

tesko da mozemo porediti devojku koja ima tri razlicita GS-a sa onom koja ima 1

i da li mislis da je muski broj 1 trenutno najbolji igrac sveta.... tesko

jos jednom,sve one imaju MNOGO srece sto Venus i Serena imaju pune sobe trofeja i sto zaista nemaju nameru da igraju 250 dana u godini jer im to nije potrebno. takodje,veoma je jasno koliko Belgijanka nedostaje tenisu jer je za razliku od ovih princeza igrala kao carica i davala sve od sebe u svakom mecu

Poslednja izmena:
pa dobro ali kakve veze ima diploma sa tenisom?mislim sve to je lepo ali ovo je podforum o tenisu a ne o obrazovanju...ti si njega cesto hvalio kako je dobar a nema nikakve rezultate iza sebe,sem tih cetvrtfinala a kao sto si sam rekao to niko ne pamti...meni je zao zbog njegove bolesti ali nije on jedini koji ima takve probleme.

a sto se tice ove dve tacno je da ova ima tri grend slem titule naspram jedne koju ima ova nasa,ali i Rafa Nadal je do pre par dana imao samo Rolan Garos osvojen pa smo ga poredili i tada sa Fedexom koji ima tri razlicita grend slema,jer po tome sto kazes ne bi trebali ni njih dvojicu da poredimo?sacekajmo jos koju godinu da vidimo sta se jos da osvoji Ivanovic i Sarapova pa onda da ih poredimo...

nikad u zivotu nisam poredio Rafu i Fedju!!! jedno je samo jasno,Fedja je sa 22. godine mogao da sanja dosadasnji Rafin ucinak. ja nakon prvog Rafinog GS-a nisam govorio da je kralj mrtav,kao necije keve. meni su Fedjini uspesi veoma dobro poznati

sta onda reci za trpanje pisca u isti kos sa njima dvojicom???

nemamo sta da cekamo! razlika u godinama medju njima ne postoji a Marija je uzela Vimbldon kao devojcica a zatim naredjala i ostala dva. to su cinjenice

meni je najveci problem to sto Masa nema nameru ovim da se bavi jos dugo jer u zivotu ima i mnogo lepsih stvari. naravno,tesim se kad vdim cime se ivanovic zadovoljava

to sta Djokoviceva keva govori nema veze sa ovim...sa tim se svi slazemo da je glupost i nema svrhe polemisati o tome.pa ja Novaka stavljam uz njih dvojicu jer je to zasluzio u proteklih godinu i nesto,dakle ponavljam ne kazem da je isti kao ova dvojica ali blizi je on njima dvojici nego davidenku i ostalima,ja prvi kritikujem Djokovica kad to zasluzi.

kazes nemamo sta da cekamo,a cekaj sta ako u narednih par godina Ivanoviceva osvoji i ostale grend slemove?ko ti garantuje da ona nece prestici Sarapovu po broju titula?

ovde se stvari cesto porede na nacin koji nema smisla ne bi li oni za koje se navija bili jos veci od onih (vestacki umanjenih) protiv kojih se navija... ali, prema ljudskoj prirodi- tesko je uraditi drugacije (tj. biti savrseno objektivan); pogotovo za vatrenije navijace...

evo npr (da ne pricam bezpredmetno ili preabstraktno)... ako poredimo rafu sa fedjom na taj nacin sto cemo porediti rafine dosadasnje uspehe sa fedjinim do njegove 22. godine (koliko ima rafa)- onda ne mozemo sa druge strane porediti noletov broj osvojenih titula sa fedjinim totalno zanemarujuci njihove godine. jasno je da ispada da je rafa bolji od fedje, a novak obican puvonjak... ovaj primer je naravno preuvelican ne bi li jasnije pokazao na kakva mesanja baba i zaba mislim... a to mesanje se inace desava na mnogo vise zavucen i mnogo manje upadljiv nacin... i redovno dolazi do krivljenja pravog stanja stvari. i to verovatno od svih nas, samo u razlicitoj meri koju je nemoguce utvrditi... a opet bas zbog toga sto svi navijamo za nekoga... :D

eh- ranojutarnja filozofija... :lol: ... koliko je samo smesna u poredjenju sa uzivanjem u dobrom mecu; sto bi trebala i da bude sustina tenisa iz nasih uglova... :)

to sta Djokoviceva keva govori nema veze sa ovim...sa tim se svi slazemo da je glupost i nema svrhe polemisati o tome.pa ja Novaka stavljam uz njih dvojicu jer je to zasluzio u proteklih godinu i nesto,dakle ponavljam ne kazem da je isti kao ova dvojica ali blizi je on njima dvojici nego davidenku i ostalima,ja prvi kritikujem Djokovica kad to zasluzi.

kazes nemamo sta da cekamo,a cekaj sta ako u narednih par godina Ivanoviceva osvoji i ostale grend slemove?ko ti garantuje da ona nece prestici Sarapovu po broju titula?

opet kazem,istih su godina i nema sta da se ceka.. kod Rafe i Fedje ima

neka ih osvoji

Hehhehee...Sto se tice Ane i Mase...Mislim da je Nordic u pravu..neka ih prvo osvoji Ana pa mozemo da pricamo! Eh ljudi koliko je velika razlika samo jedan GS,a kamoli 2,3... 99% tenisera nikad ne igra ni polufinale nekog turnira a kamoli GS-a tu racunam i vrhunske tenisere! Da,da...Pa pogledajte crnog Davidenka! Ili ne,pogledajte i ostalje vrh tenisere sada,npr. Gonzales,Ferer,Blejk i jos nekolicina...A ima primera i ranije-pa ko se jos ne seca Majk Cenga? Sad bas gledam,ceo jedan Roland Garos i jos tri finala,sve na razlicitim podlogama ali to je to.Inace,Majkl Ceng je NAJMLADJI sampion RGa,uzeo ga sa 17 godina...

Boris Beker-NAJMLADJI OSVAJAC Vimbldona,uzeo ga i sa 17 i 18 godina a posle?Ukupno 6 GSova iz 10 finala...

Dakle,samo da covek dodje fo finala je GSa je teska muka...I nije to kao razlika 1 ili 2 GSa,pa nista...Pitajte Ivana Lendla koji je igrao cak 19 finala pa uzeo "samo" 9...

A sto se tice poredjenja Rafe,Rozea i Noleta,naravno,ovo je forum i mozemo da polemisemo koliko hocemo,ali pitanje je koliko smo realni...Nole ce mozda da eksplodira sa 30 godina,sto da ne,mozda Federer u 33.resi da opet igra ekstra (vidi Moju,Agasija...),mozda Rafa sa 28 resi da ostavi tenis,ili resi od sledece sezone da splavari po Novom Beogradu.....? Ko bi ga znao?

Agasi,kao primer jednog ekstra tenisera,kao klinac je bio turbo dobar igrac,to sam 100 puta pomenuo na ovoj temi..Onda je resio da se zeza i uziva u zivotu,pa kad je video da je vrag odneo salu,onda se vratio ni iz cega i postao najbolji! I sa 33 bio najstariji teniser kao No 1,eto.... Tako da ko zna,mozda i Federer resi sa 38 da odigra vrh sezonu,pre povlacenja ;)

hmmm.... kako si ovo napisao, imenjace.... mozda i ja polako pocnem da treniram! :lol: ....
ili da odmah predjem na novobeogradsko splavarenje, pa nadal kad dodje- dos'o je... :D ;)

Back