World of Warcraft

Ako cemo tako da nastavimo - najzdravije fizicki, psihicki & na svaki drugi nacin releventan za ocenjivanje je 1000 din. potrositi na sladoled, ribicu & gorivo da je odvezes kuci. Sad kad smo to razjasnili - WoW je dobra igra. Previse dobra i zarazna. To i jeste problem... :mrgreen:

Necu da placam i igracu na private serverima dokle god me bude interesovao wow ili dok ne postane free :)
A da bacim godinu dana na retail da bih se nabudzio-nema sanse.Sad ce lepo vreme...Meni je wow cista zabava i zezancija sa drustvom a nekom je mnogo vise.

Ako, plaćajte kad ste slepci! Ljudi sa vrha piju margarite na plažama Majamija zahvaljujući vama vernim mušterijama, a gde ste vi i šta vi radite? Po ceo dan igrate jebenu igru (upućeno hard-core igračima), umesto da i sami nešto uradite i pobedite te iste ljude sa vrha.

Matematika ti nije baš jača strana? 15.600 ti je za 12 meseci.

A ima jedan podatak koji kaže da im je za održavanje servera na dnevnom planu potrebno preko 100.000 evra. Neko je sračunao da toliko košta i novi Audi R8, tako da oni praktično svaki dan kupuju po jednu R8-icu. :)

A udarite sada novu računicu: 12 miliona igrača * 13 evra mesečno (da uzmemo da je cena univerzalna svuda u svetu), to je dakle 156 miliona evra za mesec dana. Oduzmite ovih 100 i nešto hiljada za održavanje servera i eto koliko gospoda iz Blizzard-a trenutno zarađuje na vama, draga gospodo. Enjoy!

EDIT:
Mala izmena, prešao sam se u računici. Njima dnevno treba 100 i nešto hiljada evra za održavanje. Pa to sad treba množiti sa 30,5 (prosečan broj dana u mesecu). To je dakle oko 3 miliona evra mesečno za održavanje servera. Pa opet im ostaje ogromna razlika koju troše ne znam na šta.

Poslednja izmena:
A rekao sam da je 13 evra blizu 1300 al nije pa sam zaokruzio na 13000 :).Malo vise
To si ti cuo da im treba 100.000 evra mesecno al to si samo cuo.Od koga?To su price tacna cifra ne verujem da im stoji na oficijelnom sajtu...Ipak oni dobrano zaradjuju nebojte se.A ne dam pare jel ih nemam da dajem za igricu.Ko ima nek daje

A rekao sam da je 13 evra blizu 1300 al nije pa sam zaokruzio na 13000 :).Malo vise
To si ti cuo da im treba 100.000 evra mesecno al to si samo cuo.Od koga?To su price tacna cifra ne verujem da im stoji na oficijelnom sajtu...Ipak oni dobrano zaradjuju nebojte se.A ne dam pare jel ih nemam da dajem za igricu.Ko ima nek daje
Prebroj još jednom koliko igrača igra WoW, onda probaj da predpostaviš koju količinu podataka napravi samo jedan igrač, pa to pomnoži sa svim igračima na svetu. U pitanju je preko 10 petabajta podataka! Šta misliš, koliko servera je potrebno da se sve to održi? Koliko velika i jaka mreža mora da bude da bi toliko igrača odjednom moglo da igraju? Koliko struje to sve troši, s obzirom da se nikada ne gasi? Kolike su plate ljudi koji održavaju sve to (da ne pominjem broj zaposlenih koji to radi)?

Blizz nikad nije imao losu igru - ljudi rade igre dok ne zavrse & nisu optereceni rokovima. Pa, pogledaj samo koliko vec rade starcraft 2 ili Diabla... Ja sam voleo sve njihove igre (pa cak i rock 'n roll racing sam igrao na sega mega drive 2 :mrgreen:).
Blizz zna da naprave igru koja se dopada sirokom krugu ljudi. Mnogo igraca koji su ludi za WoWom nije igralo warcraft ni jedan deo & ne zanima ih warcraft lore. Mada, ima i "nas" koji to umemo da cenimo.

Slažem se da treba da zarađuju, napravili su proizvod koji drugi koriste i oni ubiraju novac od toga. Čak je i pošteno da naplaćuju to mesečno igranje, ipak koristite njihove servere, a za njih sam već rekao koji novac je potrebno izdvojiti. 13 evra nije mnogo para na mesečnom nivou, ali opet ponavljam - glupo je dati tolke pare na video igru. Pa pre bih izvršio žestoku toksikaciju alkoholom za te pare, nego da sedim kući i da živim neki virtuelni alternativni život! Barem ću da divljam ako ništa drugo. Mada to je individualna stvar, neko voli ovo, neko voli ono. :)

Ma treba uvesti smrtnu kaznu za neiskorišćen život. To je moje mišljenje.

Pitam se samo šta bi radili svi ti silni wow igrači da se pogase svi serveri. :)

1) Ne bih verovao očima.
2) Pretraživao bih net u potrazi za blogovima ljudi koji prete da će se ubiti/pišu postove od 3 kilometara o tome kako su očajni što WoW-a nema/sećaju se Warcraft istorije od Orcs&Humans-a/random WoW rage thread itd.
3) Stavio telefon pored sebe očekivajući pozive cele gilde.
4) Kupio kokice.

Back