Wireless - Opsta diskusija.

Provajder za wireless mi kaze da treba da mi izbusi zid ili stolariju kako bi me povezali ali ja to nebu pa me interesuje mogu li oni svoj prijemnik da postave na moju terasu pa da se on bezicno poveze sa mojim TP Link tl-wr340g i tako da izbegnem busenje i razvlacenje kablova?

Provajder za wireless mi kaze da treba da mi izbusi zid ili stolariju kako bi me povezali ali ja to nebu pa me interesuje mogu li oni svoj prijemnik da postave na moju terasu pa da se on bezicno poveze sa mojim TP Link tl-wr340g i tako da izbegnem busenje i razvlacenje kablova?

ne moze to bez kabla:hahaha: al ozbiljno
od prijemnika nemas nista, treba ti i odasiljac signala a to sve radi na struju, pa opet moraju da ti buse kucu

pozz svima imam jedna problem pa da vidim kako cu to resiti :)
imam tp link wn722n i antenu za wifi,kad udjem u pretragu vecina je zakljucana ima 2 koja nisu,oba su od hotela,kad se connect na bilo koji od njih i otvorim google izadje mi da ukucam ime i sifru,koja se dobija na recepciji da bi gosti koristili,ja naravno nisam gost :D signal je dobar,kad se connect stoji mi mali uzvicnik u narandzastoj maloj ikonici odma pored naziva,jel postoji neka sansa da se to provali nekako da moze da se koristi net..nadam se da ima,hvala unapred

poz drugari imam jedno pitanje u vezi wifi conncet.
imam tp link wn227n i antenu za wifi sve radi ok,kad udjem u pretragu ima 10 tak signala od kojih su 8 zakljucani a 2 otvorena,oba su od hotela,kada se connect i otvorim google otvori mi stranicu njihovu i trazi mi ime i sifru,inace to se dobija na recepciji da bi gosti koristili ali ja nisam gost :D kad se povezem stoji mi no internet acces,jel postoji neki nacin da se to razbije nekim programom ili kako vec,nadam se da ste me razumeli,hvala unapred,pozz

Imam problem sa mrezom pa da pocnem.

Ruter TP-Link WRT740N je povezan sa Sbb modemom... Bezicno se konektujem na desktop i laptop i to sve radi bez problema...
Problem je sto ne mogu da se zakacim nisajednim telefonom (Android)
Skidao sam enkripciju, ostavljao slobodnu mrezu,menjao standarde,kanale,restartovao ruter,vadio iz struje...Nista ne pomaze...
Jedini nacin kako mogu da se zakacim telefonom na mrezu je tako sto na telefonu idem WIFI>>NAPREDNE OPCIJE>> I onda rucno moram da dodajem SSID,ENKRIPCIJU,PASSWORD,STATICKU IP ADRESU...
DHCP mu ne dodeljuje adresu probao sam sa vise telefona...Pa ako neko ima neku ideju da ne radim ovo manuelno !

Imam problem sa mrezom pa da pocnem.

Ruter TP-Link WRT740N je povezan sa Sbb modemom... Bezicno se konektujem na desktop i laptop i to sve radi bez problema...
Problem je sto ne mogu da se zakacim nisajednim telefonom (Android)
Skidao sam enkripciju, ostavljao slobodnu mrezu,menjao standarde,kanale,restartovao ruter,vadio iz struje...Nista ne pomaze...
Jedini nacin kako mogu da se zakacim telefonom na mrezu je tako sto na telefonu idem WIFI>>NAPREDNE OPCIJE>> I onda rucno moram da dodajem SSID,ENKRIPCIJU,PASSWORD,STATICKU IP ADRESU...
DHCP mu ne dodeljuje adresu probao sam sa vise telefona...Pa ako neko ima neku ideju da ne radim ovo manuelno !

Mozda ti je iskljucen DHCP ili ukljucen MAC filter

Nemas sta zeznuti, samo idi na sajt proizvodjaca.
Nesto cigledno ne radi, dok nece da se spoji telefon. Meni jedino pada na pamet modovi , jer telefoni ne podrzavaju odredjene modove...

Ovaj telefon podrzava sve modove,a pokusao sam sa 4 razlicita telefona i ista pesma...Necu da radim update frimware-a jer nije do toga sigurno...I drugi imaju iste rutere a sve radi kako valja...

Ovaj telefon podrzava sve modove,a pokusao sam sa 4 razlicita telefona i ista pesma...Necu da radim update frimware-a jer nije do toga sigurno...I drugi imaju iste rutere a sve radi kako valja...

....a da vidis sa provajderom preko koga imas net...da pitas mozda je nesto vezano za sifru, bezazleno i sitno, a ti se mlatis pa radis sve to sto si naveo...
...ja sam danas pola dana i juce dobra 4h cackala dok danas nisam konacno pronasla gde treba da promenim bezbednonosnu sifru JOS...posto sam svuda promenila
a zbog toga nisam mogla da se konektujem laptopom na wifi u stanu, a sa telefona sam se konektovala bez problema....

....a da vidis sa provajderom preko koga imas net...da pitas mozda je nesto vezano za sifru, bezazleno i sitno, a ti se mlatis pa radis sve to sto si naveo...
...ja sam danas pola dana i juce dobra 4h cackala dok danas nisam konacno pronasla gde treba da promenim bezbednonosnu sifru JOS...posto sam svuda promenila
a zbog toga nisam mogla da se konektujem laptopom na wifi u stanu, a sa telefona sam se konektovala bez problema....

Nema provajder veze sa tim ruter je posebno kupljen i kompatibilan je sa SBB-ovim modemom...
Pa ti ako si pola dana cackala da pronadjes gde se postavlja password za pristup mrezi,sigurno ne

ces da resis moj problem :):)

Salu na stranu...Ovo je neverovatno da je sve konfigurisano kako treba a da nece da se zakaci telefon...Samo dodje do Preuzimanje IP adrese i zakuca !

Back