Wireless - Opsta diskusija.

Nema provajder veze sa tim ruter je posebno kupljen i kompatibilan je sa SBB-ovim modemom...
Pa ti ako si pola dana cackala da pronadjes gde se postavlja password za pristup mrezi,sigurno ne

ces da resis moj problem :):)

Salu na stranu...Ovo je neverovatno da je sve konfigurisano kako treba a da nece da se zakaci telefon...Samo dodje do Preuzimanje IP adrese i zakuca !

...dobro genije izvini molim te:malav:ja sam cackala pola dana ali sam i namestila sve, meni se kaci i telefon i laptop...tako da ne znam sta bi ti rekla..ajd polako namestices
ti to tamo negde oko nove godine :aha::lol:

...da je sve podeseno kako treba kad ukucas sifru telefon bi sve sam povezao, znai da ipak imas negde neku gresku koju ne vidis...zato sam se i ja majala pola dana
ali sam nasla u cemu je caka, odradila to i sve ok....:)

...dobro genije izvini molim te:malav:ja sam cackala pola dana ali sam i namestila sve, meni se kaci i telefon i laptop...tako da ne znam sta bi ti rekla..ajd polako namestices
ti to tamo negde oko nove godine :aha::lol:

...da je sve podeseno kako treba kad ukucas sifru telefon bi sve sam povezao, znai da ipak imas negde neku gresku koju ne vidis...zato sam se i ja majala pola dana
ali sam nasla u cemu je caka, odradila to i sve ok....:)

Srce idi lakiraj nokte ,pa navrati kasnije...
Ne kapiras ove teme ;)

Srce idi lakiraj nokte ,pa navrati kasnije...
Ne kapiras ove teme ;)

.....da te zamolim da budes pristojan, uvredila te nisam, prema tome ne vidim u cemu je problem, evo vidim ti kapiras pa ne znam cemu onda nervoza....moje pravo je da pisem
gde god zelim, ako zelim...a to sto si ti zivac pa ne mozes da komuniciras lepo jer ti nesto ne ide kako zelis, vec nije moj problem:ok:

Pozdrav svima. Treba mi pomoc!!! Zeleo bih da ogranicim internet protok. U kuci postoji 4 rutera koja su medjusobno povezana,ali ni jedan nije direktno u neki PC, svi se konektujemo preko WiFi. Da li bih ja ikako mogao da ogranicim protok na dva rutera, a dva da imaju max protok? Molio bih samo ozbiljne odgovore i hvala unapred.

Pozdrav svima, imam pitanje, ali odgovor ne mogu nigde da nadjem. Uzeo bih nov telefon ili lap top, radije bi tel, ali...
Ja imam Galaxy Y (mali samsungov telefon) i tablet Nexus 7 (prva generacija). U sobi imam wifi signal, i to samo na jednom cosku, gde mogu jeedva mail da pogledam, ali samo sa telefonom, ne i sa tabletom, koji i ne vidi internet. Pre par dana sam koristio na kratko lap top i signal je bio savrsen, sve brzo islo, naravno bilo gde u sobi:)
Pitanje koje bi postavio je da li telefoni imaju isti prijem kao i lap topovi, nei noviji verovatno, ili je za tu wvrhu boji lap top? Posto bi prvenstveno koristio za Skype i sl. bilo bi mi prakticnije sa telefonom... :)

Ppozzzz

Pozdrav clanovima.Treba mi pomoc.Koristio sam TPLink-ov modem za wifi internet.Pre par dana nisam mogao da pristupim ni jednoj wifi mrezi.Reinstalirao sam TPLink-ov disk,ponovo nista.Kada ubacim modem u USB cuje se zvuk ali Windous nece da ga prepozna.Posto signalna lampica na modemu nije treperila pomislio sam da se modem pokvario.Naravno kupim nov modem,ovaj put sa antenicom.Instaliram disk,pokze mi na ekranu da je uspesno instaliran,ubacim modem-ista prica.Zar je moguce da je i ovaj nov modem pokvaren?!Malo proceprkam i nadjem da Windous nece da ga ucita jer modem nije originalanicenciran i da je rizican po sistem,svasta.Probao sam ponovo instaliranje TPLink diska,restore.Sve je isto.Kada hocu da ga deinstaliram povremeno mi izbaci da to ne mogu-error 505?!Sta da radim?

Ja imam problem sto komp nece da mi se nakaci na wifi mrezu koju imam u stanu. Telefonima se prikljucim ali komp nece. Mislim, hoce ali se desava da se samo otkaci sa nje i vise nece da se nakaci jer je uopste i ne vidi, sve dok ne restartujem komp, mada neki put moram i po nekoliko puta da radim restart. Ranije, do skoro, mi se desavalo da mi samo prijavi da nemam neta. Znaci ne iskljuci se sa mreze, ostane na njoj ali nece net. A zadnjih 10ak dana se desava ovo prvo opisano.
Da li neko zna u cemu se stvar? Kontam da je nesto sa windowsom, pa da odradim sistem.

I ja sam dugo mislio da je do rutera, mnogi se zale na ove jeftine kineske rutere. Ali sve sam zivo probao i bukvalno ne mogu da ustanovim sta je. I donosio druge lap topove, i sta sve. Najjace je sto kad promenim network name ne dozvoljava mi da promenim sifru u koju ja hocu jer cim to uradim otkaci se sa mreze. Tako sam jedno vreme svakog drugo, treceg dana menjao imena i pravio nove mreze :)
Kada udjem u device manager i tamo network adapter vidim da je atheros network ruter, u opciji update mi prijavi da nece da se update-uje jer je vec up to date...

Aj probacu da sprovedem ovaj tvoj eksperiment :)

sto je najgore uzeo bih u sbb ovaj D3go a on ide preko net, pa ne znam sta da radim da mi se ne desava posle da nesto zabada zbog ovih problema!

Pozdrav svima imam jedno pitanje,posedujem mreznu antenu za Wifi i tp link wn722n,Sve lepo funkcionise kad se povezem na wifi na udaljenosti oko 500m,jel postoji mogucnost da se domet malo pojaca jer mislim da je preslab..
Imam jos jedno pitanje u blizini gde zivim nalazi se hotel,kad se povezem na njihov wifi i odem na google trazi mi korisnicko ime i password da bi mogao da koristim internet,jel postoji neka mogucnost ili neki program koji bi resio ovaj problem,pozz hvala unapred

1. Imas li opticku vidljivost sa provajderovom antenom?
2. Govoris o kablu izmedju antene kod tebe na prozoru do kompjutera?

Trebalo bi da koristis AC (Access point) od koga bi isao kabl na racunar) To bi te zajedno sa antenom, kablom i AC kostalo izmedju 70 i 120 evra, zavisno od AC i od vrste (snage) antene

Ja koristim mali racunar umesto AC koji ima ulogu rutera. To tebi, predpostavljam, ne treba.

Access Point je pristupna tacka(Server) kao sto i prevod kaze.. Njegov mrezni uredjaj mora da se prebaci u "Client" konfiguraciju - tj da ima mogucnost da radi kao klijent.. :)

Ja imam problem sto komp nece da mi se nakaci na wifi mrezu koju imam u stanu. Telefonima se prikljucim ali komp nece. Mislim, hoce ali se desava da se samo otkaci sa nje i vise nece da se nakaci jer je uopste i ne vidi, sve dok ne restartujem komp, mada neki put moram i po nekoliko puta da radim restart. Ranije, do skoro, mi se desavalo da mi samo prijavi da nemam neta. Znaci ne iskljuci se sa mreze, ostane na njoj ali nece net. A zadnjih 10ak dana se desava ovo prvo opisano.
Da li neko zna u cemu se stvar? Kontam da je nesto sa windowsom, pa da odradim sistem.

eh ovako imam usb wireles adapter i do neki dan sam hvatao komsijin net bez problema pun signal
bez sifre,,sada uopste ne moze da nadje tu mrezu a drugi router hvata bez problema..u cmeu bi mogao biti problem..hitno je ??

eh ovako imam usb wireles adapter i do neki dan sam hvatao komsijin net bez problema pun signal
bez sifre,,sada uopste ne moze da nadje tu mrezu a drugi router hvata bez problema..u cmeu bi mogao biti problem..hitno je ??

nije lepo da krades komsiji net...zato ja nikada nisma ni uzela vajrles. on je najranjiviji. ovako lepo zice i kablovi..ipak je malo teze da se neko nakaci.

nije lepo da krades komsiji net...zato ja nikada nisma ni uzela vajrles. on je najranjiviji. ovako lepo zice i kablovi..ipak je malo teze da se neko nakaci.

Nije lepo, ali je nekada korisno. Što komšija nezaključa ili ograniči ili bilo kako onemogući.
A to da je najranjivije:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
pa za svaki komšijin net mi je trebalo minimum 3-5 dana i to sa najnovijom listom od 38gb. Tako da krađa wajrelsa je čisto trošenje vremena, (lično samo iz radoznalosti je u mom slučaju) :P

@ tema: verovatno je komšija primetio pa isključio ili sakrio mrežu.

...kad podesis sifru nema da ti se kaci niko....ja sam imala neke nakacene, pa sam to resila lako, promenom sifre...pa neka se kace nekom drugom...:)

u tome i jeste fora, ko zna provalice i sa sifrom. nisu ni kablovi bezbedni, ali ipak su bezbedniji.

- - - - - - - - - -

Nije lepo, ali je nekada korisno. Što komšija nezaključa ili ograniči ili bilo kako onemogući.
A to da je najranjivije:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
pa za svaki komšijin net mi je trebalo minimum 3-5 dana i to sa najnovijom listom od 38gb. Tako da krađa wajrelsa je čisto trošenje vremena, (lično samo iz radoznalosti je u mom slučaju) :P

@ tema: verovatno je komšija primetio pa isključio ili sakrio mrežu.

nisi ti to nesto dobro radio. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

msm, kako oce...al' ja ipak necu. :cool:

u tome i jeste fora, ko zna provalice i sa sifrom. nisu ni kablovi bezbedni, ali ipak su bezbedniji.

- - - - - - - - - -

nisi ti to nesto dobro radio. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

msm, kako oce...al' ja ipak necu. :cool:

...pa u mojoj zgradi bas i tesko da mi neko provali sifru...em su vecinom stariji i od mene, em mnogi nemaju komp, a oni koji imaju cesto mene zovu da im nesto
popravim....njihovo znanje nije ni blizu nekom ko bi to znao da otkrije bas tako lako...

A i puno je lakše, lap top +1PC+tv+tablet+2mob. cela kuća ozračena, jedino je to mana, koliko je toliko je ali ipak je zračenje.

Ali ima u životu puno štetnijih stvari, pa ih koristimo.
Tako da ipak mislim da je wifi ipak poželjan u kući/stanu.

pomozite ljudi,,hvatam net s mobitelom ruter ne moze da pronadje tu mrezu a do juce bio pun signla do cega bi moglo biti ? hitno je

Back