Wireless - Opsta diskusija.

Počeli su da mi se javljaju neki problemi u vidu nemogućnosti da odem na youtube,zatim neke slike vidim neke ne,ne mogu sa neta da inastaliram program itd. kada sam izmerila na speed testu brzinu ocitao mi je ovo

U pitanju je Open Home Telekomov ....

Molio bih nekoga ko se dobro razume u wireles da mi pokusa pomoci a evo o cemu se radi,koristim internet preko wirelesa vec duze vremena i sve je bilo ok dok ne pocne.da pada kisa, konekcija prodje ali stranice ne otvara nikakko ili jako sporo,zvao sam provajdera i kazu da je mozda do antene mozda negde propusta.Kako sam ja nestrpljiv a oni ionako tesko dolaze popeo sam se ja na krov i pogledao, utvrdio sam da je silikon na jednom mestu malo spao te sam uzeo trake i to dobro oblepio tako da nema sanse da voda igde dopre medjutim nije bilo pomoci osim kad kisa prestane tad je sve ok.Moje pitanje je da li ova traka moze da smeta prijemu signala premda kad kisa ne pada signal je ok ali eto pitam i ono najvaznije da li moze biti da na predajniku negde propusta pa je do njih uzrok a ne kod moje antene to mi je ono najvaznije sto me zanima,takodje kabal sam isto pregledao dal nije gde osteceno medjutim ni to nije,stvarno neznam gde da jos trazim kvar osim ako nije do njih tj.provajdera

Molio bih nekoga ko se dobro razume u wireles da mi pokusa pomoci a evo o cemu se radi,koristim internet preko wirelesa vec duze vremena i sve je bilo ok dok ne pocne.da pada kisa, konekcija prodje ali stranice ne otvara nikakko ili jako sporo,zvao sam provajdera i kazu da je mozda do antene mozda negde propusta.Kako sam ja nestrpljiv a oni ionako tesko dolaze popeo sam se ja na krov i pogledao, utvrdio sam da je silikon na jednom mestu malo spao te sam uzeo trake i to dobro oblepio tako da nema sanse da voda igde dopre medjutim nije bilo pomoci osim kad kisa prestane tad je sve ok.Moje pitanje je da li ova traka moze da smeta prijemu signala premda kad kisa ne pada signal je ok ali eto pitam i ono najvaznije da li moze biti da na predajniku negde propusta pa je do njih uzrok a ne kod moje antene to mi je ono najvaznije sto me zanima,takodje kabal sam isto pregledao dal nije gde osteceno medjutim ni to nije,stvarno neznam gde da jos trazim kvar osim ako nije do njih tj.provajdera

to je do antene ..kada se namokri od kise gubi jacinu ;)

Ako ti nije velika antena probaj je celu uviti u najlon ili neku veliku kesu navici preko nje :lol:

to je do antene ..kada se namokri od kise gubi jacinu ;)

Ako ti nije velika antena probaj je celu uviti u najlon ili neku veliku kesu navici preko nje :lol:
Jel to stvarno mislis ili zezas,gde cu celu antenu uviti u najlon,na sta ce to da lici ja sam mislio eventualno da uvijem u najlon onaj dio (sklop) plasticni jer imam sumnju da on negde propusta premda sam ja to lepo umotao izolirkom(onom sirokom debelom) i nema sanse da propusta.Mislio sam opet i da za probu navucem na cijelu antenu najlonsku vrecu(za smece) pa ako bude i tad isti problem onda provajdera za gusu jer vec mi je dosadilo da ih zovem a oni kao kod mene je problem,zbog toga ovde pitam da li moze do njih biti uzrok.
Magic_Stick .... da li si celu antenu oblozio ili samo onaj plasticni deo (sklop) ili me i ti zahebavas?

Ako bih se odlucio da kupim drugu antenu na sta trebam obratiti paznju i da li je samo trebam usmjeriti u pravcu kom je ova sad i spojit kablo(od antene) sa AP i to je to,pitam iz razloga sto se na oglasima nude razlicitih velicina i sa 2,4 GHz i 5GHz da li trebam saznat koliko je ova stara(gde te podatke naci) pa istu kupit i trebal jos kakvo dodatno podesavanje?

Poslednja izmena:
Ja imam veliku internet antenu ruter i ap. bezicni internet mi je podesio caletov drug pre godinu dana i konekcija je bila dobra, ali pre par dana mi je postala jako losa, mozda zato sto mi se pomerila antena, ali ja to ne mogu da utvrdim gledajuci u nju, a na krov ne smem da se penjem jer mi je kuca dosta visoka, pa moze li mi neko reci kako da proverim koju jacinu signala primam od ovog mog provajdera ili od ostalih pa da vidim koji je najbolji ili da vidim da neko pomera antenu a ja da gledam kada je signal najjaci....

Ja imam veliku internet antenu ruter i ap. bezicni internet mi je podesio caletov drug pre godinu dana i konekcija je bila dobra, ali pre par dana mi je postala jako losa, mozda zato sto mi se pomerila antena, ali ja to ne mogu da utvrdim gledajuci u nju, a na krov ne smem da se penjem jer mi je kuca dosta visoka, pa moze li mi neko reci kako da proverim koju jacinu signala primam od ovog mog provajdera ili od ostalih pa da vidim koji je najbolji ili da vidim da neko pomera antenu a ja da gledam kada je signal najjaci....
Udješ u ruter u pretraživaču umesto adrese kucaj ip rutera najčešće je to 192.168.1.1 ali ne na svim ako ti otvori polje za user name i pasword kucaj admin u oba pa nadji u podešavanjima wireles pa site survej tu ćeš videti signale ili napiši koji ti je ruter ako neće,da udje.

Imam problem, ne znam da li je neko već pisao.
Imam wifi ruter i imam lozinku da mi se drugi ne bi kačili, ali problem je što je lozinka zaboravljena. Hoću preko telefona da se zakačim, a pojma nemam koja mi je lozinka. Postoji li mogućnost da se ona resetuje, odnosno postavi nova?

Groknem vam u uvo, s ljubavlju, pomažite u haosu sam životnom.

Back