Wireless - Opsta diskusija.

Poz ljudi
Uzeo sam pre neki dan Telekomov BOX paket , ono tv adsl fiksni i mob zajedno sve. Sve radi osim jedne stvari.
Whirles mreza kojusam napravio po uputstvu me zeza. Radi se o tome da kad stavim da ima sifru za kacenje na nju onda ne mogu da se konektujem ni sa jednog ni sa drugog racunara u kuci. A cim skinem sifru onda mogu , al onda mi mogu uletati svi redom ko je dometu. Moje pitanje je sta bi trebalo da uradim da to moze da mi funkcionise sa sifrom?
Ako moze neka pomoc bio bih zahvalan

A ta druga mesta imaju Wireless Adapter ?

Ako imaju morash uneti kljuc za svoju mrezu na routeru zatim podesish IP Adresu , ili Namesti na routeru DHCP na Enable :)

Jos nesto :heart: :flert:

Nije problem kupiti karticu ali kad vec ima ruter da iskoristimo. Da li to uopste moze da se podesi u ruteru, mislim na to da se ukuca moj pass?

Moze da se napravi neki Bridge al to malo teze ide i zavisi do routera :)

Kupis USB Adapter 1000din max zakacish na PC instalirash zatim samo nadjesh svoju mrezu i unesesh kljuc i konektujesh se lako :D

I stace ti Router na Router ?

Samo pravi probleme kad zelis da Forward neki port morash oba routera podesavati da bi stigo na NET :)

Stavi Wireless karticu nezavisno od Routera i mirna ti glava :)

Poslednja izmena od moderatora:
Verovali ili ne uspeo sam da izmerim stabilnih 25 mbita dowloada na pola kilometra sa opremom sa kojom se kacite na provajera. Znaci 2,4 GHz, grid antena 18 dBi, 801ND ap (jedna antena, sto znaci da je samo jedan izlaz sa njega iskoriscen), vertikalna polarizacija, sa druge strane sektor, B/G standard,neka standardna kartica :cool:

A sto se tice zauzetosti kanala na 2,4 i na 5 GHz, tu ima razlike, samo sto je u zadnje vreme po pravilu mnoooogo ali mnooogo zauzetiji 5 GHz opseg. Dodatni plus za 2,4 je sto je zbog same prirode talasa jednostavno stabilniji. Svakako N je trenutno naj, videh na 2,4 oko 75 mbita (40 MHz kanal), oko kilometar daljine, grid na grid usmereni, TP-Link 701ND apovi ;)

WiFi over phone 3G

Nemere vise da ga *****...Moracu da uradim computer WiFi speed test da vidim koje cifre ce da izadju
226459720.png

Poz ljudi
Uzeo sam pre neki dan Telekomov BOX paket , ono tv adsl fiksni i mob zajedno sve. Sve radi osim jedne stvari.
Whirles mreza kojusam napravio po uputstvu me zeza. Radi se o tome da kad stavim da ima sifru za kacenje na nju onda ne mogu da se konektujem ni sa jednog ni sa drugog racunara u kuci. A cim skinem sifru onda mogu , al onda mi mogu uletati svi redom ko je dometu. Moje pitanje je sta bi trebalo da uradim da to moze da mi funkcionise sa sifrom?
Ako moze neka pomoc bio bih zahvalan

Slican problem imam i ja.
Znaci, Wireless konekcija, bez sifre. Ja ubacim sifru i sa jednog lap-topa mogu da se konektujem a sa drugog nema sanse. Cak se desava da i ne pronalazi moj SSID medju ostalim mrezama.
Mnogo se nerviram.... evo bas sada :dash:

Koristim besplatan "Gradski " internet u kući,međutim zbog slabog signala moram laptop da drzim priljubljen uz prozor a čak i tada imam problema sa prijemom signala.
Interesuje me šta treba da kupim (akces point ruter ili šta već) da bi taj bežični signal uhvatio i bežičnim putem raširio po kući kako bih mogao da koristim internet na laptopu .Postavio bih i antenu na krov ako treba . U obzir ne dolaze nikakvi stikovi koji se uključuju na usb .
Hvala!

Back