Wireless - Opsta diskusija.

2,4GHz_Antenna.jpg

Kupio sam TP-Link WR-743ND ali ne znam kako da ga podesim.Da li mogu da mu pristupim bežično ili moram preko lan-a? Pokušao sam preko Lan-a kako je u uputstvu i kada ukucam IP adresu rutera 192.168.1.1 ništa se ne dešava u Browseru.Ne dobijem onaj prozor gde treba upisati admin admin. Ako neko zna šta raditi molim za pooć.

Kupio sam TL-WR743ND i sada treba da ga nakačim na TENDA FBR-1461A ADSL2+ Modem Router.Izaberem SSID:Tenda(wireless mreža otključana,komšijska),promenem adresu LAN na 10.10.1.1 da se ne sudara sa adresom Tende (192.168.1.1) sve to Save i reobot modema.U statusu mog TP Linka dobijem da je Wireless u RUN .Pokušam da se konektujem preko mreže koja nosi ime Tenda 2 dobijem pun signal i konektujem se ali se pojavi žuti trougao sa uzvičnikom.
wireless network connection.jpg
.Odem u Network and sharing center i vidim da se laptop povezao na TP Link ali da ovaj nije uspeo da se poveze na Tendu.
networg and sharing center.jpg

Kliknem na taj crveni krstić (Windows Network Diagnostic) i dobijem prozor sa obaveštenjem da je problem sa DNS serverom.
windows network diagnostic.jpg

Sta treba da popravim da mogu da uspostavim normalnu vezu?Gde grešim?
"rage against " možda bi pomogao da podesim tu vezu ,ipak si ti imao taj TP Link ?

Da li treba podesiti laptop da prima određenu adresu ili treba Network adapter setings ,Properties, uneti DNS ?
Problem mi je sto se pojavi onaj zuti znak upozorenja Limited Internet Access i kad pokušam da dijagnostikujem problem pise da je problem sa DNS-om.
Na kraju krajeva, mozes koristiti i google DNS, samo ga moras podesavati u svom laptopu. Adrese google DNS servera su ti 8.8.8.8 8.8.4.4

Pozdrav,
Ako mozete da mi predlozite neke nacine zastite Wi-Fi. U pitanju je Telekom ADSL, HG 530.
Postavio sam:
Authentication Type: wpa-psk/wpa2-psk
Encryption: TKIP (pored nje ponudjene su AES i TKIP/AES, nemam predstavu sta znace)
Password ima 26 simbola :)
Ostal podesavanja do Wireless MAC Address Filter nisam dirao, jer i nemam pojma cemu sluze.
MAC filter sam podesio da odobrava pristup samo mojim uredjajima i to je to.
Pa ukoliko imate nesto da mi predlozite sta mogu da dodam bio bih Vam zahvalan, jer imam jako zaguljen komsiluk koji probija i sifre, i zaobilazi MAC filtere.

Sada sam i sakrio SSID i promenio mu ime.

Poslednja izmena:
od dobrog hakera se ne mozes sakriti,evo ja sam namestio samo wpa2 i mac filter stavio na moje uredjaje i to je to,mreza je vidljiva
ako su toliko zaguljeni ti bolje da im dopustis pristup i onda hakujes njih i svaku put im oboris sistem,valjda ce posle nekoliko obaranja ukapirati da se ne kace

ono na sta da obratis paznju je na kom su kanalu drugi a na kom si ti,neka vam se ne poklapaju zbog smetnji
a mislim da mozes i da smanjis domet signala tako da ne hvata niko van kuce,tu opciju imaju neki wifi ruteri

Poslednja izmena:

Back