Wing Chun

Ne zelim da ulazim u polemiku sa tobom, ja iznosim svoje misljenje i kome se svidja neka ga prihvati kome ne, takodje postujem. Ja sam iskritikovao iz svog ugla samo tehniku, a taj klip sa tilm likom sa uvijenim podlakticama, nije mozda vredan ni komentara jer je pre smesno neo sto ima sta da se komentarise.
Ja gledam kompletan klip, i tehniku i izvodjenje i kompoziciju u koju je to stavljeno, pa i sam si rekao da ne bi gledao da stave turbo folk(Ja mislim da ljudi gledaju klipove zbog tehnike a ne zbog muzike ), pa meni se ovi zvucni efekti ne dopadaju, ali to nema veze sa tehnikom.
Povrh svega nikada se nikome nisam podsmeao i ne vidim da je iko to iz mojih postova mogao da zakljuci.
Poz
Ovo je za svako postovanje!!!!:hvala:
Bravo!!!!:ok:
Nemam komentar,reci cu samo da sam citao tvoje postove i da se iz njih najbolje vidi o cemu pricas!!!:bye:
:hvala: :hvala: :hvala: :hvala: :hvala: :hvala:

Mala kritika: Voleo bih da dodjes malo vise na treninge ili uopste pa da naucis sta je One Inch Punch! Iznenadjuje me da mislis da je to samo mit. On je itekako koristan u raznim akcijama.
Pozz
Koliko se ja razumem u wing chun,a mislim uopste,ko god se iole razume u wing chun zna i reci ce da One Inch Punch nije mit.
Onaj ko kaze da je mit,taj ne shvata wing chun kao vestinu!
Ja sam se licno uverio,da Inc Punch postoji i da je mnogoooooooo delotvoran:ok:
Pozdrav!!!!

One inch punch, kao i "no inch punch" nisu mitovi niti su patentirani od strane bilo koje veštine pojedinačno. To jest na takav način prenošenja sile nema niko tapiju, a sam naziv udarca je raširio Brus Li.

@milos
To jeste tacno sto si naveo,ali se ipak misli na Inch Punch u smislu da je poznat kao udarac koji se primenjuje u Wing Chun-u, kao sto je Aikido poznat za poluge....to sto iste poluge postoje u X ostalih vestina (Chin-Na,Tai Chi,Ju Jitsu...) nije bitno. Naravno da ima principi Inch Punch-a u drugim vestinama. Ali je Bruce kao prakticar Wing Chun-a proslavio taj udarac. A sto se naziva tice, on ga je samo preveo sa Kantoneskog na Engleski. Pozdrav

Poslednja izmena:
da, slazem se da to tako izgleda na prvi pogled. Ali ako se malo pazljivije pogleda videces da je skoro svaka akcija prouzrokovana napadom protivnika.
Ovo je prezentacija WT-a i udarci su kontrolisani, da nije tako protivnik bi posle prve akcije mogao da ide u urgentni centar.

Dai-sifu Tassos je jedan od najboljih WT boraca. Osim njega WT linija prakticno stancuje vrhunske borce za koje su mnogi culi:
- Keith Kernspekt
- Emin Boztepe
- Victor Gutierez
- Tassos
- Henning Daverne
- Niko
- Cengiz
- Cemil
- Oliver Becker
- ...

pozdrav

Da li bi mogao molim te da mi kazes ko je Niko?Peti odozgo na dole?

Ok, da objasnim ono sto sam rekao. Hteo sam da kazem da niko ne moze da odbaci coveka nekoliko metara samim dodirom(udarcem) bez pokreta tela. Da bi se izveo Inch Punch koliko znam, potrebno je ubaciti i rame i tezinu tela u njega. Hocu da kazem da se saka(pesnica) pomeri za jedan inch ali tezina celog tela se prenese kretanjem ramena unapred i to mu daje snagu. To sam podrazumevao pod mitom, ne to da on ne postoji i da ne funkcionise, pa Si Fu koliko puta si me drmnuo njim? :) U sustini ne pokret samo ruke vec koncentracija udarca celim telom u pesnici. Nadam se da je sada malo jasnije ono sto sam hteo da kazem. Pozdrav svima posebno Si Fu Nenadu.

Uradjena su razna naucna ispitivanja na temu One Inch Punch i dokazano je da pravim treningom moze cak i da se nokautira osoba sa udarcem od jednog inca. Ovo je jedan odlomak:
The one inch punch had half the force of full direct punch, and the three inch punch had two thirds the force. Opponent further demonstrated the power of the punch by using it to break only the last of three wooden boards, a feat that guy was unable to match. The commision concluded that with the right training, a person can use the one inch punch with enough power and expertise to knock out a person.
Samo te ispravljam i kazem da se neradi o mitu nego o prenosenju sile udarca bez zamah udarca nego putem kontrakcije tela, ramena, zgloba. Niko nije ni rekao da se sa nepomicnom rukom izbacuje energija! Kao Liu Kang u igrici, nego se radi o dobro uvezbanoj tehnici.
Pozzz i tebi.

Opet se svode pricice kao u vrticu moj tata je jaci od tvog....:whistling:sto se tice Tassos-a nije bas dobar ucitelj ali je dobar borac. A za Shannona koji inace ima zensko ime...nemam reci, on bi komotno mogao i sa sumo rvacima da se nosi. Za takve "majstore" nemam razumevanje niti mi imponuju, jedino u cemu je definitivno majstor je u klopanju...:rotf:

ti stalno govoris o cistoci tehnike

ta cistoca je relativan pojam...zavisi od gradje, motorike itd...ne mozes da ocekujes da sve bude by the book i da svi budete preslikani

ono sto meni smeta je da da bi neko pokazao kako je veliki majstor on demonstrira svoju nepobedivost tako sto bije svoje ucenike...e sad se postavlja pitanje...mozda on jeste dobar fighter...mozda je samo tolko uticao na svoje ucenike da ga se plase i da smatraju da ne mogu da ga pobede...ili je samo strasno los ucitelj

Moguce je da je bio sve to sto ti kazes, ali neko sa 200kg nije nikakav majstor...bas zato sto ima lagodan zivot bi trebao da obrati racuna na to kako izgleda. Chuck Norris ima 69 godina. I vas majstor William ima 70 kusur godina pa izgleda super. A to sto je nekada bio prvak u Lei Tai-u je proslost. Nemacka poslovica kaze "Wer aufhört besser zu werden hat aufgehört gut zu sein" "Ko je prestao sa poboljsavanjem/usavrsavanjem je prestao biti dobar/spreman"
Pozdrav

Back