Wing Chun

Moguce je da je bio sve to sto ti kazes, ali neko sa 200kg nije nikakav majstor...bas zato sto ima lagodan zivot bi trebao da obrati racuna na to kako izgleda. Chuck Norris ima 69 godina. I vas majstor William ima 70 kusur godina pa izgleda super. A to sto je nekada bio prvak u Lei Tai-u je proslost. Nemacka poslovica kaze "Wer aufhört besser zu werden hat aufgehört gut zu sein" "Ko je prestao sa poboljsavanjem/usavrsavanjem je prestao biti dobar/spreman"
Pozdrav
P.S. GM William Cheung nema 70 i kusur godina,vec je nedavno napunio 69god...
Pozdrav!!!

drugari i ja skidamo sa neta wing chun tehniku. . . studiramo i treniramo sami u beogradu.
treninzi se ne naplaciju jer smo i mi sami pocetnici. . .
ako ima neko ko zeli da razmeni savete ili zeli da se prikljuci treningu neka se javi na
Ninja.bg@live.com svaka ko makar malo poznaje wing chun i treba mu partner za trening je dobrodosao. .

Vezbati bez ucitelja/trenera je gubljenje vremena, jer Wing Chun zahteva mnogo vise nego gledanje slicica ili video snimaka. Treba osetiti i objasniti uceniku sta kako i gde.

Vezbati bez ucitelja/trenera je gubljenje vremena, jer Wing Chun zahteva mnogo vise nego gledanje slicica ili video snimaka. Treba osetiti i objasniti uceniku sta kako i gde.
Zar postoji vestina ili sport u kome to ne vazi? Pa i da sutnes loptu kako treba, mora ti neko pokazati kako.;)
Kao sto vec neko pomenu, nije mi jasno zasto se nisu uclanili u neko klub.Bar ih u BG ima.

Momci,to vam je kao presipanje iz supljeg u prazno,zato manite se toga i hvatajte se nekog kluba,pa to sto naucite u klubu vezbajte kod kuce koliko god zelite,u tome je poenta!
Pozdrav!
P.S. Postoji klub na zvezdari,novom beogradu,miljakovcu,pancevu,pa gde god vam odgovara...

ja sam postavio pitanje posto citajuci vase pljuvanje mozda su se momci odlucili da sami treniraju za sebe...bolje i to nego da ih neko pljuje zato sto su otisli kod osobe A umesto kod osobe B

btw ovo je cisto konstruktivna kritika...da vidim kako ce je ko razumeti

ja sam postavio pitanje posto citajuci vase pljuvanje mozda su se momci odlucili da sami treniraju za sebe...bolje i to nego da ih neko pljuje zato sto su otisli kod osobe A umesto kod osobe B

btw ovo je cisto konstruktivna kritika...da vidim kako ce je ko razumeti
Ne vidim da je iko pljuvao ovde...
Logicno je da treba da odu u neki od klubova,ja sam naveo 4,5 za koje ja znam ,a na njima je da se odluce,najbolje za njih kao i za sve koji zele da treniraju je da odu u klub,a kuci mogu to da uvezbavaju do mile volje...
Poz

Pronasao sam ovaj link sa javnom demonstracijom Leung Tinga gde mu pomaze Bozidar Gabersek. Demonstracija je odrzana 1983 i zapazam veoma losu izvedbu wing chuna od strane Velikog Majstora Leung Tinga! Nepreciznost i gubitak balansa i slicno! Zanima me vase misljenje, vi koji aktivno trenirate, dali se to meni samo cini ili ima jos istomisljenika. Na samom klipu su negativni komentari.

Pronasao sam ovaj link sa javnom demonstracijom Leung Tinga gde mu pomaze Bozidar Gabersek. Demonstracija je odrzana 1983 i zapazam veoma losu izvedbu wing chuna od strane Velikog Majstora Leung Tinga! Nepreciznost i gubitak balansa i slicno! Zanima me vase misljenje, vi koji aktivno trenirate, dali se to meni samo cini ili ima jos istomisljenika. Na samom klipu su negativni komentari.

Ne slazem se ni sa jednom kritikom. Ti ocekujes da vidis TWC. To sto radi Ting je veoma razlicito od toga sto radi Cheung. Vidi se da je demonstracija uradjena potpuno spontano, nista nije namesteno. I sto mogu da primetim, GGM Leung Ting je veoma pazio da ne povredi Gaberseka.

Ja se slazem sa proffom. Leung Ting je po meni nula uvek bio i ostao. Razlog sto su svi ovi koje je Maxi 4 Taxi prikazao Tassos,Boztepe i ima ih jos mnogo, nije Leung Ting vec njegov ucenik Kernspecht koji je njima svima bio Sifu a ne Leung Ting. Po meni on nije nikakav majstor...njegov sistem je tek poceo da se siri kada je Kernspecht preuzeo da vodi EWTO u evropi.

Meni je bilo na primer smesno kada se WC pojavio u Human Weapon, seriji o borilackim vestinama, kada je po meni doslo do velikog ponizenja same vestine. Onaj katastrofalni sparing, neke nepovezane tehnike i sl., to nije smelo da se dogodi jednom Grandmasteru. S obzirom da je sve montirano i spremano unapred, pa moglo je bar da lici na nesto...

Gledao sam Tingove instrukcione video kasete, sada ih ima i na internetu. Sve tehnike su bile nezdravo i primetno ubrzane da bi ostavio veci utisak svog majstorstva. Ali vidi se da su pokreti ubrzavani! Ovaj klip sa youtuba je ocajan, po meni nije za reklamu. Bolje da je stavio te ubrzavane klipove. Uzivo, jako lose!
Pozdrav iz Rume.

Ako hocete iskreno, ni sam Wong Shung Leung niti William Cheung nisu nista bolji. Svi oni hvataju na maglu. Dajem ruku da su recimo Nenad ili Predrag bolji nego William ili David. A sto se tice Wong-a njegovi ucenici recimo Gary Lam ili Wang Kam Leung su bolji nego sto je on bio pa cak i Filip Bayer je bolji od njega. Video sam ja Wong-a kao klinac jednom uzivo tada sam se jos bavio aktivno Muay Thai-om a Ving Tsun skola iz Ciriha je imala prezentaciju, Wong je bio njihov pocasni gost. Strasno sta je radio...uzasna kretnja, jedino mi se njegov Chi Sao svideo. Po meni sto se tice WT-a ima mnogo boljih majstora od samog Ting-a a i od Kernspecht-a.

Poslednja izmena:
sto ce ga reci da i WC napusta tradicionalizam...da novi majstori napreduju i ostavljaju iza sebe stare majstore...ne dopustaju da ih povlace unazad i da zadrzavaju napredak njih i same vestine

Back