Wing Chun

Evo jedan odlican klip na kome Si Fu Rahsun Herkul pokazuje neke tehnike, simultani rad na WD i sa macevima.
A na sredini klipa je scena kad William Cheung radi 8,3 udarca u sekundi. Mislim da Bruzli nije verovao da je tako nesto moguce.
Pozdrav svima

A sta mislite o radu ovog cike/deke?

Kaze da moze da polomi rukama neciju nogu prilikom bloka zato i nosi stitnike na podlakticama ne zbog sebe nego da ne bi povredio suparnika.Kaze da za 25 godina vezbanja na drvenoj lutki su mu toliko podlaktice ojacale da moze nekom polomiti nogu prilikom bloka.Da li je ovo moguce?Naravno ja ne bih da isprobam :):)

A ovo extreme non classical wing chun jel ovo neka linija ili je on klip tako nazvao onako bezveze

Inace izgleda kao tenk i dobar je za njegove godine a i mnogim mladjima bi mogao da ocita lekciju

A sta mislite o radu ovog cike/deke?

Kaze da moze da polomi rukama neciju nogu prilikom bloka zato i nosi stitnike na podlakticama ne zbog sebe nego da ne bi povredio suparnika.Kaze da za 25 godina vezbanja na drvenoj lutki su mu toliko podlaktice ojacale da moze nekom polomiti nogu prilikom bloka.Da li je ovo moguce?Naravno ja ne bih da isprobam :):)

A ovo extreme non classical wing chun jel ovo neka linija ili je on klip tako nazvao onako bezveze

Inace izgleda kao tenk i dobar je za njegove godine a i mnogim mladjima bi mogao da ocita lekciju

Napad nogama ni jedan nije isaou telo, koleno pola metra od tela kao i direkt nogom... Zanimljivo mi je ono svetlece Kung Fu na zidu :) Mislim da to dovojno govori o ozbiljnosti rada :)

@Bru zLi
Da dam odgovor na neka od tvojih pitanja. Ovaj tip sto je na snimku ne da je los i krut nego je to strasno, snagu ima ali to nije odlucujuci faktor. Mnogo je spor i nefleksibilan....Ima mnogo boljih prakticara WT-a nego njega. Recimo Tassos je na onom snimku tek imao 2 uciteljski stepen koji ja trenutno imam. Nije bas nesto posebno bio tada. To je 1988 godina, sada nakon 2o godina je znatno bolji i precizniji. Izasao je sa 6 majstorsim stepenom iz EWTO-a. Tassos,Emin,Victor,Turan itd su svi ucenici Kernspecht-a, a ne Leung Ting-a. Leung Ting je svima njima bio Si Gung a ne SiFu..to im je bio Kernspecht.
EBMAS je cist Leung Ting WT...male promene u programima ali to je normalno kao sto je vec Sifu Koviljac rekao da dvacoveka nemaj isti Wing Chun tako nije ni svaki program isti. Ali su forme ostale iste i to je to.
Ako hoces da vidis nesto drugacije od onoga sto se inace vidja po Srbiji otidji na seminar kada bude dolazio Sifu Emin i pogledaj to. A ako zelis da pogledas VT po liniji Wong Shung Leung-a onda otidji na neki seminar Milenka Kozlice. Onda ces videti razliku izmedju WT-a,VT-a i TWC-a....
Svakom svoje, ja sam izabrao to sto meni lezi i time se bavim a nisam samo u WT-u nego i u drugim vestinama.
Veliki Pozz

Dobro ovde je Tassos po obicaju preterao, inace je bio poznat po tome sto voli da se dokazuje i da udara pocetnike...njegov WT je prilicno dobar ali je on kao ucitelj nepodnosljiv. Mnogi ga kritikuju zbog toga. Inace je zbog njegove naravi izbacen iz EWTO saveza.

Sifu Victor Gutierrez ima 7 majstorski stepen i najavio je izlazak iz EWTO saveza za 2010 godinu. Dali ce biti videcemo.
Yasin je inace prvak Nemacke u Free Fightu do 93 kg. Inace je 3 uciteljski stepen u Wing Tzun-u po EBMAS organizaciji.

Low udarci ne postoje u WT-u kao napadna opcija, postoje samo za one koji glume napadaca, mi uvek udaramo direkt nogom ili ako udaramo sa strane (sidekick) onda u koleno tacnije sa slepe strane. Kruzni nozni udarci kao Mawashi, Ura mawasi, Ushiro mawashi u kombinacijama Dzudan,Gedan,Dzodan se u WT-u ne rade.
Pozz

Poslednja izmena:
Yasin inace udara ovog lika opusteno da ga ne povredi, onaj i da hoce ne moze da mu pruzi odpor jer je Yasin tada imao 1 uciteljski stepen a njegov ortak neki 8 ili 9 ucenicki stepen. Pitao sam ga u vezi ovog snimka pre mozda dva meseca.

Hehehe, odlican klip, davno sam to gledao, ali zvucni efekti su ... :roll:

Sta znaci ovaj smajli prevrtanje ocima?Sta ima veze koja je muzika u klipovima dok god nije turbofolk u njima ja cu da ih gledam.Ne razumem sto bi ova muzika bila gora ili smesnija od npr Skazi - Seek and destroy......

Znaci primetio sam da za svaki klip koji se navede a da nije twc ti ipak nadjes neke mane i podsmevas se,pa kad je maxi4taxi naveo i ovaj koji je super,e za njega nema sta da se kaze lose al ispade sad nevalja muzika u njemu pa je sran'e ili na zidu pise zelenim slovima Kung fu pa odma ne valja ceo klip i slicno.

Ja mislim da ljudi gledaju klipove zbog tehnike a ne zbog muzike

bruzli,
ovo ce ti se sigurno dopasti:

pozdrav

Odlican,svidja mi se...... Dovoljno da se vidi da je efektno,a nije vazno dal je ispostovao sve skolski sto se kaze,jer kad te neko napadne na ulici teeesko da nesto moze skolski da se uradi 100 % vec je to improvizacija kako se snadjes.......Od skole tj teorije nema vajda....kao sto se 100 puta prikazalo u praksi ne samo u borbi vec i u ostalim ljudskim delatnostima....

Zato me nerviraju komentari kao pa nije lepo postavio blok pod uglom od 47,5 stepeni i slicno.....

A imas li neki klip u kome manji covek onesposobljava velikog krupnog i jakog coveka.Al da bude realno a ne da ga ovaj jak pusti da se ovaj malecki igra a u stvarnoj situaciji na ulici bi mu koske polomio!!!!!!

Pozdrav

Ne zelim da ulazim u polemiku sa tobom, ja iznosim svoje misljenje i kome se svidja neka ga prihvati kome ne, takodje postujem. Ja sam iskritikovao iz svog ugla samo tehniku, a taj klip sa tilm likom sa uvijenim podlakticama, nije mozda vredan ni komentara jer je pre smesno neo sto ima sta da se komentarise.
Ja gledam kompletan klip, i tehniku i izvodjenje i kompoziciju u koju je to stavljeno, pa i sam si rekao da ne bi gledao da stave turbo folk(Ja mislim da ljudi gledaju klipove zbog tehnike a ne zbog muzike ), pa meni se ovi zvucni efekti ne dopadaju, ali to nema veze sa tehnikom.
Povrh svega nikada se nikome nisam podsmeao i ne vidim da je iko to iz mojih postova mogao da zakljuci.
Poz

Poslednja izmena:

Back