Wing Chun

...ima ljudi koji otvore klub...pa pocnu da treniraju druge i tako i sami uce...i napreduju...ali se ne istripuju da su neko cudo vec nastave da uce...

Poslednja izmena od moderatora:
...nije bitno dal je najbolji i sa navisim rangom ili i dalje ima neki ucenicki...bitno je da covek napreduje i da ima znanje da prenese...i da ume da ga prenese...

...a svi smo ljudi...imamo pravo izbora...pa kad nemamo vise sta da naucimo otici cemo kod drugog...to je nase pravo...

Sta???:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Kako neko moze da otvori klub a da nema nijedan rang????Jel ovo istina?
Jel postoje bre neki uslovi,neki zakoni u nasoj drzavi,ili svako moze da otvori bilo sta i da ga niko nista ne pita????
Ako je tako i ja bih rado otvorio neki klub u Nisu ili Krusevcu,klince do 15 god bih imao sta da naucim.......

Pa lepo, on je imao wing chun znanja 4-5 rangova ali nije polagao jer nije bilo gde. Kad je klub osnovan krenula su i polaganja kod Andjelka, Mikica, i Gaberseka, a posle i Williama Cheunga kao sto svi znamo.
Mozes i ti i bilo ko da otvori klub,
samo sta ces da poducavas i ko ce ti doci? Sve je to pojedinacno kao i ljudi i vestine.

Jako,mnogo,strasno gresis...
si fu Predrag Koviljac je tada imao nivo znanja barem za 8 rang,a njegov brat Nenad je imao za otprilike 5,6,tako da nemoj da sudis vecito kad veze namas!
I zasto odma napadas BruZli-ja,kao ko ce ti doci,kad pojma nemas koliko znanje momak poseduje,i daj malo iskuliraj!
Mator si i dosadan jako,inace sam cuo da veze s wing chunom nemas,da si prosecan amater(izuzev teorije),i to licno od Koviljca(necu da imenujem kojeg)!!!

Pa tako je to ne smes ni da pitas nista,ja pitao cisto iz radoznalosti jer sam mislio da moras npr ministru sporta da pokazes neku diplomu pa da se evidentira u registar pa da tek onda otvoris klub a ne da to ispadne nesto da se ne zna dal je wc ili neka sakta,kult
Koliko sam ja procitao i ukapirao neko je napisao da je si fu Koviljac otvorio kao pocetnik (znaci ima 0 rang ili 1.rang - tako sam ja shvatio)e sad to su nagadjanja i on najbolje zna koliko je tad vredeo i sta je znao

inace sam cuo da veze s wing chunom nemas,da si prosecan amater(izuzev teorije),i to licno od Koviljca(necu da imenujem kojeg)!!!

:eek::eek::eek:Ijao sta ovo bi???Ako je istina kako to pricaju si fuovi o svojim ucenicima???(Ako je profa bio ucenik nekog Koviljca)Zar ne treba si fu da kaze pa trudio se koliko je mogao ali mu bas i nije islo???To nije pedagoski

Pa tako je to ne smes ni da pitas nista,ja pitao cisto iz radoznalosti jer sam mislio da moras npr ministru sporta da pokazes neku diplomu pa da se evidentira u registar pa da tek onda otvoris klub a ne da to ispadne nesto da se ne zna dal je wc ili neka sakta,kult
Koliko sam ja procitao i ukapirao neko je napisao da je si fu Koviljac otvorio kao pocetnik (znaci ima 0 rang ili 1.rang - tako sam ja shvatio)e sad to su nagadjanja i on najbolje zna koliko je tad vredeo i sta je znao

inace sam cuo da veze s wing chunom nemas,da si prosecan amater(izuzev teorije),i to licno od Koviljca(necu da imenujem kojeg)!!!

:eek::eek::eek:Ijao sta ovo bi???Ako je istina kako to pricaju si fuovi o svojim ucenicima???(Ako je profa bio ucenik nekog Koviljca)Zar ne treba si fu da kaze pa trudio se koliko je mogao ali mu bas i nije islo???To nije pedagoski

Meni koliko je poznato,nije trenirao kod Koviljaca,ali je pratio njihov rad,pa im se sad na sve nacine uvlaci!
Na stranu sve,Koviljci su vrsni majstori,(ja sam permutovao,nisam cuo licno od koviljca vec od njegovih ucenika,koji su trenirali i u Rumi i kod koviljaca)a taj profa se vidim razume u teoriju,pa napada sve oko sebe,u praksi je sigurno arhiduduk.
Pozdrav svima!

Vrlo konstruktivna prica. Nadam se da znate u kom pravcu ide. Pocli ste da se prepucavate oko neceg sto veze sa bilo cim nema. Koji je rang imao Pedja kada je otvorio klub. O Boze...
Dajte neki klip da prokomentarisemo, analiziramo tehniku i sl. Ako nekog bas interesuje odgovor na ono pitanje, Si Fu Nenad vam je tu pa ga pitajte. Sto se otvaranja klubova tice, moze ko sta hoce da otvori i radi. Papir mozer odstampati kuci, a 'kontrola' ce ga validirati, na zalost. Zato je i puno kvazi umetnika. Ali u slucaju Predraga i Nenada Koviljca tesko da iko moze nesto lose da posvedoci. Da kaze moze, ali da posvedoci tesko. Da li su imali ili nisu rangove, nebitno, imali su znanje, kao najbolju dozvolu za rad. Pozdrav svima

...iako veze nemam sa WC...niti me ta vestina interesuje...meni je ovo sve smesno i apsurdno...

..da sam neko ko hoce da pocne da trenira WC zbog ovakvih komentara def bih odustao...konstantno pljuvanje, prozivanje...pokusaj da se drugom iskopa prljavi ves da bi se njegova postignuca umanjila itd...samo ne znam dal je smesno i apsurdno ili + na sve to i zalosno...

...umesto da vodite konstruktivne konverzacije na temu treninga, razmene iskustva vi zapeli jedni drugima da sve po spisku...

Evo Freelanderu nesto konstruktivno
Nasao sam ovaj klip Si fu Manuela i odusevio sam se,tj covek me odusevio
Obratite paznju na 0.30 kako ga je razneo jednim udarcem!
Kolika masa a kolika brzina!!!!Za sve zgoljave neverne Tome!!!!
Ovo je isto i moje stanovise Wing chun+Teretana i velike tezine tegova= neustrasivost!!!!

E sad taj lik radi Wing Tsun?!Sta vi mislite o tome??Jel to slicno ebmasu???U cemu je razlika u odnosu na TWC i "ModWC"???

Posebno bih molio da daju komentar WTPREDATOR,DIMMAK i slicni posto mislim da se razumeju u WT.A moze i zuti car da napise neke istorijske cinjenice za Wing Tsun......

Kog Grandmastera slede Wing Tsunovci???
I molim vas pisite iskreno i nepristrasno bez obzira sta trenirali!!!!!(tj da ne bude ciganin hvali svoga konja da bi imao vise ucenika pa da vise zaradi od clanarina)

Meni ovaj manuel izgleda bas mocno i ne bih voleo da se sa njim nadjem na ulici,mada vidim da je dobre fizicke spreme tako da bi i bez WT bio nadmocniji od vecine ljudi u WC koji 7 sati dnevno vezbaju samo tehniku (obratite paznju opet na 0.30 sec i onaj razoran direkt koji rusi zid)

Evo Freelanderu nesto konstruktivno
Nasao sam ovaj klip Si fu Manuela i odusevio sam se,tj covek me odusevio
Obratite paznju na 0.30 kako ga je razneo jednim udarcem!
Kolika masa a kolika brzina!!!!Za sve zgoljave neverne Tome!!!!
Ovo je isto i moje stanovise Wing chun+Teretana i velike tezine tegova= neustrasivost!!!!

E sad taj lik radi Wing Tsun?!Sta vi mislite o tome??Jel to slicno ebmasu???U cemu je razlika u odnosu na TWC i "ModWC"???

Posebno bih molio da daju komentar WTPREDATOR,DIMMAK i slicni posto mislim da se razumeju u WT.A moze i zuti car da napise neke istorijske cinjenice za Wing Tsun......

Kog Grandmastera slede Wing Tsunovci???
I molim vas pisite iskreno i nepristrasno bez obzira sta trenirali!!!!!(tj da ne bude ciganin hvali svoga konja da bi imao vise ucenika pa da vise zaradi od clanarina)

Meni ovaj manuel izgleda bas mocno i ne bih voleo da se sa njim nadjem na ulici,mada vidim da je dobre fizicke spreme tako da bi i bez WT bio nadmocniji od vecine ljudi u WC koji 7 sati dnevno vezbaju samo tehniku (obratite paznju opet na 0.30 sec i onaj razoran direkt koji rusi zid)

Evo ja cu prvi da odgovorim :)
Pre svega, da zaista masivan i jak lik, ali, veliko ali, on ne radi cist Wing Chun, Ving Tzun, Tsun, kako hoces. Na ovom drugom klipu izvodi neke tehnike iz Pak Sao drila, koje zavrsava klasicnim driektima i kroseima iz BOX-a. Wing chun koji radi mi se uopste nesto posebno ne svidja, jeste prilicno brz za zvoju konstituciju, ali daleko od toga da je bas brz. Tehnike koje radi dosta se razlikuju od tehnika kako ih mi radimo u TWC-u.
Da krenemo od pocetka, udarac u tridesetoj sekundi, je nesto izmedju udarca i guranja, a lik sa kojim radi ima 10 kg, najmanje, manje od njega, tako da ga je lako odbaciti u njegovom slucaju. Ne vidim sta je tu razorno. Evo npr. ovo dole je cist udarac koji da te udari u glavu... razmisli sta bi se desilo
Idemo dalje, tehnike sa nozevima ne postoje u TWC-u a koliko znam ni u WT one su vise deo filipinskin vestina, kao sto je npr. Eskrima, tako da to nije WT ni jedna od linija.
1:00, prvi klip, tehnika odbrane od dva krosea, npr tu se vidi velika razlika izmedju TWC, koji koristi potpuna kretanja u stranu od udarca ili u udarac da bi ga skratio, zajedno sa odredjenim blokovima. Ovaj lik stoji u mestu. Da ga je napao neko veci od njega desilo bi mu se ono sto se onom desilo u tridesetoj sekundi klipa. Takodje ulazi prednjom nogom su dosta redukovani u TWC-u u odnosu na ostale linije. Mi se trudimo da uvek udjemo u slepu sranu protivnika, ne pruzajuci tu nogu izmedju njegovih nogu, jer je pogodna za ciscenje i takodje otvara put za koleno u genitalije. ne verujem ni da u Tingovoj liniji rade bas ovako otvoreno, jer sam imao prilike da radim sa WTPredatorom i nije koristio takve "rizicne" ulaze i radio je dosta cistiji Wing Ts,Tc,Chun od ovog lika.
1:11 :) samo smajli, pa zamisli da se ovaj dole pomerio malo unapred?
1:35 takodje filmska tehnika.

Ok u medjuvremenu ima solidnih kombinacija, ali nista posebno. Mislim da se i ljudima iz branse slicnije njegovoj nece bas nesto dopasti ovo sto si postavio. Ali mislim Da ce ti WTPredator i Si Fu Rudolf Kerekes kao predstavnik Ebmas-a za SRB, dati kvalitenijih linkova sa tematikom Ving Tsun-a. Sto se primera tice, mislim da je u Evropi najjace ime ove grane Sifu Keit Kernspeht, mozda nisam napisao kako treba, proverite netu.

Hvala sto si zapoceo konacno pravu pricu iz koje zaista mozemo da naucimo nesto i ja i ti i ostali i nadam se dace i ostli ostati u domenu analize.

P.S. On nije Si Fu nego Si hing, pa ga mozda to i malo opravdava

E da, mala opsta iscitaj sta je Tradicionalni Wing Chun, sta je Ving Tsun, "modifikacija", Weng Chun, Ebmas, jer sam primetio da preplices pojmove, bez uvrede, ali napisao si WC VS TWC, sto je apsurd sam po sebi. Mislim da ce i Zuti car ako se ukljuci moci dosta toga da iznese o samom imenu i terminima koji se koriste. pozdrav i za njega :)

To sto je postovao bRu zLi, taj Manuel je klasican Tingovac, nista osobito osim sto te fasciniraju njegovi misici, cak je i spor kako moze da bude. Tehnike su filmske i nema tu neke snage, bolji je bio Prosenica od ovoga. Pozdrav.

aj opet ja kao laik...ja kolko vidim njega niko ne napada...vec pocne da inicira napad i onda on sam krene da radi tehnike...cak i ovo kad su mu oci zavezane...partner mu samo asistira

btw grub je i to je ok...vidi se da zna da udari coveka...ali me interesuje da li zna i da primi

oprosticete mojoj skepsi...ali ima mnogo majstora koji znaju da udare zato sto tuku svoje ucenike...ali sami nisu navikli da ih neko udari

aj opet ja kao laik...ja kolko vidim njega niko ne napada...vec pocne da inicira napad i onda on sam krene da radi tehnike...cak i ovo kad su mu oci zavezane...partner mu samo asistira

btw grub je i to je ok...vidi se da zna da udari coveka...ali me interesuje da li zna i da primi

oprosticete mojoj skepsi...ali ima mnogo majstora koji znaju da udare zato sto tuku svoje ucenike...ali sami nisu navikli da ih neko udari

da, slazem se da to tako izgleda na prvi pogled. Ali ako se malo pazljivije pogleda videces da je skoro svaka akcija prouzrokovana napadom protivnika.
Ovo je prezentacija WT-a i udarci su kontrolisani, da nije tako protivnik bi posle prve akcije mogao da ide u urgentni centar.

Dai-sifu Tassos je jedan od najboljih WT boraca. Osim njega WT linija prakticno stancuje vrhunske borce za koje su mnogi culi:
- Keith Kernspekt
- Emin Boztepe
- Victor Gutierez
- Tassos
- Henning Daverne
- Niko
- Cengiz
- Cemil
- Oliver Becker
- ...

pozdrav

Pa u wing chunu i netreba da dodje do udarca mislim protivnik nesme ni da stigne da zamahne, zato to izgleda tako kao da Tasos prvi napada, ali on ustvari preseca protivnikov napad i ulece i udara. Slazem se sa tobom sto se tice tog udaranja, kad nas je trener Milan ucio ci sao, uvek je udarao sto se nikom nije svidjalo, ali on je malen i morao je da se dokaze tako, a vidim da je i Tasos malen covek, pa ako i neardi dobro,kad udari ucenika nabija mu strah i ovaj posustaje. Nesvidja mi se i neprecizni pokreti sve osim udarca, mlati puno. Ali brzina je ok, za pohvalu.
M.

...pa dobro ali onda ti kao ucenik bivas tucen...dok ne dodjes do nekog nivoa gde ti tuces...ali zar ne mislis da za razvijanje dobrog borca moras da se u isto vreme tuces sa partnerom/protivnikom? :)

Pa da, ucenici verovatno vezbaju tehnike, drilove, razne vezbe ali kada rade sa trenerom bivaju tuceni jer on brani svoju titulu. Nesme trenera neko da udari! To nevolim. Pa niko nije supermen, prodje udarac tu i tamo zato treba sve uvezbavati a ne tuci ucenike i nabijati im strahove od udaraca!
M.

o tome pricam...a i veci je respekt prema treneru kad se spusti na nivo ucenika i radi sa njim...nego kada izigrava smekera koji stoji sa strane i dubokim glasom dovikuje komande...i tu i tamo prebije nekog ucenika cisto da ispadne da je bad ass

E da, mala opsta iscitaj sta je Tradicionalni Wing Chun, sta je Ving Tsun, "modifikacija", Weng Chun, Ebmas, jer sam primetio da preplices pojmove, bez uvrede, ali napisao si WC VS TWC, sto je apsurd sam po sebi. Mislim da ce i Zuti car ako se ukljuci moci dosta toga da iznese o samom imenu i terminima koji se koriste. pozdrav i za njega :)

Ja znam sta je wc a sta TWC ali sam namerno tako napisao jer je WC genus proximum za sve ostale pojmove koji u sebi sadrze WC,a ima milion majstora koji samo promene slovo i to je odmah drugacija linija,tako da smo dosli do toga da se vise ne zna sta je WC i sta sve u njega spada.Pa ni TWC nije imao naziv TWC dok kako bese Gabersek nije predlozio Ceungu,tako nesto pisalo se o tome,i tek tad se pocelo pricati o TWC i ono sto nije TWC vec Kung fu Wing chun mutacija,degeneracija (a to vazi za sve ostale linije).I da da ne ispadne da pljujem nekog ovo nisam ja rekao vec je to deviza TWC.A sama rec tradicionalno kao tradicionalno ne znaci jedino ispravno vec nesto sto se radi godinama i iza sebe ima neku istoriju tradiciju.....Bas je neko i otvorio temu na ovo tipa zasto je TWC tradicionalan ili slicno.....Ako se nekom nije svideo moj post moze svratiti na temu WC vsWTC vs EBMAS vsbla bla bla da ne spamujemo temu

Poslednja izmena:
Ja znam sta je wc a sta TWC ali sam namerno tako napisao jer je WC genus proximum za sve ostale pojmove koji u sebi sadrze WC,a ima milion majstora koji samo promene slovo i to je odmah drugacija linija,tako da smo dosli do toga da se vise ne zna sta je WC i sta sve u njega spada.Pa ni TWC nije imao naziv TWC dok kako bese Gabersek nije predlozio Ceungu,tako nesto pisalo se o tome,i tek tad se pocelo pricati o TWC i ono sto nije TWC vec Kung fu Wing chun mutacija,degeneracija (a to vazi za sve ostale linije).I da da ne ispadne da pljujem nekog ovo nisam ja rekao vec je to deviza TWC.A sama rec tradicionalno kao tradicionalno ne znaci jedino ispravno vec nesto sto se radi godinama i iza sebe ima neku istoriju tradiciju.....Bas je neko i otvorio temu na ovo tipa zasto je TWC tradicionalan ili slicno.....Ako se nekom nije svideo moj post moze svratiti na temu WC vsWTC vs EBMAS vsbla bla bla da ne spamujemo temu

Odgovor za sve... :)

Back