Wing Chun

Da naravno:hahaha:Yip Man je poducavao jedno 1000 ucenika ali je samo William Cheunga drugacije naucio....a svi drugi nisu bili verovatno tako (nadareni,ljubazni,pametni itd) Zato je samo Cheung imao veliku cast da nauci nesto drugo nesto bolje od ostalih. :think:
Recicu ti sledece, Cheung me ne zanima niti neki drugi od ovih matorih kineza koji zive tamo negde daleko od mene, ali verovati da je Cheuing jedini koji je naucio nesto novo ili drugacje od Yip Mana je suludo....mozda ipak postoji deda mraz i bozic bata :D
To sto Cheung vama pokazuje jeste Hung Fa Yi Wing Chun i neke ideje od Bruce Lee-evog Jeet Kune Do-a.
Znam ja dobro sta je recimo Leung Ting izmenjao u formama to nije mnogo, najcistiji nacin Wing Chun-ga je Wong Shung Leung Ving Tsun.
Zbog cega je Ting menjao je jasno, jer je prilagodio vestinu vremenu, razvijale su se vestine u pravcu MMA-a pa je on hteo da ima resenje za sve i svasta....(no to je druga prica) ali je recimo Wong pokazivao tako kako je on naucio. Njegovi danasnji ucenici koji su jako dobri su Phillip Bayer, Gary Lam, Barry Lee, Samuel Kwook, Wan Kam Leung...

Poslednja izmena:
Pozdrav za WTPREDATOR, ali pitanje: Zasto moras da se podsmevas svemu sto je vezano za TWC?
Tebe su duboko ubedili i usadili ti takvo misljenje, zasto se podsmevas drugima?
Friendly sparring William Cheung vs Wong Shun Leung
Uvek je nakako Cheung u upper napadackoj poziciji. Ha? Pa dobro i vislji je za glavu od Leunga ali oni se slazu i sad kad bi "mogli" da se sretnu, popili bi kafu i procaskali, a mi se koljemo ovde.
M.

Poslednja izmena:
A ko se podsmejava? Podsmejavam se kad hoce neko da me ubedi u suprotno a pri tome nije nikoga od gore navedenih video niti upoznao uzivo itd. Nije sad tema cije je sta bolje nego sto je od uvek Cheung tvrdio da je jedini i najbolji ucenik Yip Mana itd. Mislim nismo vise deca pa da verujemo svima sve na rec. I Leung Ting je pricao kako je najbolji ucenik Yip Mana, i za to me takodje zabole uvo. Ali cinjenica je kada vidim sta se u TWC-u radi i uporedim sa ostalim ucenicima Yip Mana da se jedino TWC razlikuje u mnogim stvarima. Ne treba meni sad niti Kain,niti bilo ko sa foruma da soli pamet. Ako ste stvarno za saradnju sa drugim linijama onda otvorite malo um...pozovite recimo Phillip Bayera na seminar u Srbiju ili Gary Lama...ima tu jos mnogo njih koji su mnogo dobri, recimo Salih Avci koji je WT majstor i Ting-ov ucenik ili Tassos koji je takodje WT majstor. Ima tu jos mnogo da se vidi. A kada vam Majstori pokazu a ne neki ucenici 5 stepena itd onda cete videti koja je zaista razlika. A ja se ne podsmejavam, upoznao sam Freelandera i njegovog drugara kojeg necu imenovati....momci cvrsto rade i otvorenog su duha. A njihov Sifu Nenad Koviljac je po onome sto sam video na snimcima sigurno vec sada bolji nego i sam William Cheung....toliko od mene
A da Wong je umro 1997 godine dakle nista od kafe i caskanja.
Pozdrav

Poslednja izmena:
evo 1no pitanje za stone dog, predatora i ostale koji se bave wing chunom: i sam treniram wing..., ali ono sto me zanima ,je da li neko od vas ima iskustva u tuci na ulici ,gde god bilo??
to sto sam pitao ne znaci da sam paljevina i sl. vec me zanima s obzirom da mnogi treniraju wing chun...neki se raspravljaju koji ciji je wing ispravan itd....potez nogom(kretanje), ruke , stav, udarac...sve se vrti oko takvih stvari...ko nosi titulu cistog winga. pustaju se klipovi da bi se dokazalo to i to....dakle da li je neko imao iskustva u tuci i da li je demonstrirao pokrete
o kojima se prica ,raspravlja,dokazuje i sl.

Radim u obezbedjenju vec 8 godina bezprekindno, tako da imam dosta iskustva (na zalost). To sto sam ja naucio mnogo dobro pali, ali koristim i druge stvari koje nisu samo iz Wing Tsun-a jer se citav zivot bavim bor.vestinama a i dan danas se ne bavim samo WT-om nego i drugim vestinama. Pozdrav

Radim u obezbedjenju vec 8 godina bezprekindno, tako da imam dosta iskustva (na zalost). To sto sam ja naucio mnogo dobro pali, ali koristim i druge stvari koje nisu samo iz Wing Tsun-a jer se citav zivot bavim bor.vestinama a i dan danas se ne bavim samo WT-om nego i drugim vestinama. Pozdrav

znaci nije toliko presudno ciji je wing(kad govorimo samo o njemu) presudan u realnoj borbi!?
recimo da se oslanjas samo na wing...koliko bi to i na koji nacin uticalo u poslu kome se bavis?

Pa znas kako, recima je tesko docarati sta je recimo drugacije u WT-u nasprem TWC-a, to bi morao videti i da ti objasnim. Recimo je mnogo bliza borba u WT-u nego u TWC-u t.z da ne drzimo odstojanje nego napadamo slepu stranu protivnika i guramo ga od nas i prilepimo recimo kolena itd. Mnogo WTutice i na moje druge tehnike koje sam naucio u drugim vestinama a i ne koristim ih mnogo. Po neki Cross iz Boxa ili neki Low kick iz Muay Thai-a ostatak je WT u sustini. Neke poluge su iz Jiu Jitse itd. Ako bi trebao da razkomadam sukobe u tehnike, ne bih mogao jer se i nemogu setiti sta se tacno desilo. Mnogo se brzo odvijaju stvari u ulicnim sukobima.
Pozdrav

Pa znas kako, recima je tesko docarati sta je recimo drugacije u WT-u nasprem TWC-a, to bi morao videti i da ti objasnim. Recimo je mnogo bliza borba u WT-u nego u TWC-u t.z da ne drzimo odstojanje nego napadamo slepu stranu protivnika i guramo ga od nas i prilepimo recimo kolena itd. Mnogo WTutice i na moje druge tehnike koje sam naucio u drugim vestinama a i ne koristim ih mnogo. Po neki Cross iz Boxa ili neki Low kick iz Muay Thai-a ostatak je WT u sustini. Neke poluge su iz Jiu Jitse itd. Ako bi trebao da razkomadam sukobe u tehnike, ne bih mogao jer se i nemogu setiti sta se tacno desilo. Mnogo se brzo odvijaju stvari u ulicnim sukobima.
Pozdrav

slazem se...ajd pisemo se za koji dan. pozdrav

Postujem sve sportove i vestine,ali ko ne veruje da je Tradicionalni Wing Chun Kung Fu po liniji Williama Cheunga najbolji,moze slobodno da dodje na trening i da mi pokaze sta to ne valja...
Na forumima mozemo da pisemo svasta ali dela ipak sve govore....
Radio sam godinama u obezbedjenju,po raznim gradovima i selima,i TWCKF mi je najbolji pokazatelj kakva je zapravo vestina...
Vidmo se......

evo 1no pitanje za stone dog, predatora i ostale koji se bave wing chunom: i sam treniram wing..., ali ono sto me zanima ,je da li neko od vas ima iskustva u tuci na ulici ,gde god bilo??
to sto sam pitao ne znaci da sam paljevina i sl. vec me zanima s obzirom da mnogi treniraju wing chun...neki se raspravljaju koji ciji je wing ispravan itd....potez nogom(kretanje), ruke , stav, udarac...sve se vrti oko takvih stvari...ko nosi titulu cistog winga. pustaju se klipovi da bi se dokazalo to i to....dakle da li je neko imao iskustva u tuci i da li je demonstrirao pokrete
o kojima se prica ,raspravlja,dokazuje i sl.

U principu najbitnije je kakav je praktikant wing chuna i kakve su okolnosti... :)

A svaka linija wing chuna je dobra i svaka borilacka vestina je dobra ako se trenira na pravi nacin i obrati se paznja i na psihicku, fizicku i naravno tehnicku pripremu. Jer tehnika je zanat, a telo je alat.

Ima ljudi koji nista ne treniraju pa se dobro peglaju, jer ostanu smireni pod pritiskom i dobro"zamahnu" u pravom trenutku... :D

Tako da, train hard, fight easy.

Ne možeš da kažeš da je to i to najbolja veština, kad u svakoj veštini postoje borci koji je odlikuju itd. tako da niko ne može da kaže koja je najbolja veština.

Izgleda da nisi shvatio sta sam hteo da kazem...Kazem da mi je dosta likova koji se prepucavaju oko necega sto ne znaju. Niko naravno ne moze sve da zna,i zato je najbolje doci na trening i licno se uveriti sta je to zaista dobro i primenljivo. Ne moze neko da zakljucuje kakav je to Cheungov stil,a da pri tom nije nikad bio na seminaru,vec je video par klipova na youtub-e ili gde vec...poz:super::super::super:

Back