Wing Chun

Ma da,covek iz mitrovice se raspituje na forumu o coveku iz mitrovice , kao mitrovica je velegrad pa se ne poznaju , a onda je kao bio kod njega pa ga hvali u p...u m.....u , a svi ovde kopcaju kosulju na ledjima .Ajde bre te price pricajte nekom drugom

Postojao je, ne znam da li jos radi. Miki se zove majstor, ne znam kako mu je tacno ime, mozda ce ti neko iz PO pomoci... U svakom slucaju postoji

Puno hvala freelander-u. Taj klub jos uvek radi i sam sam nekada vezbao u njemu...svoj prvi tan sao, direkt i ostalo sam naucio tamo. Medjutim, kao i kod drugih vestina u Nisu, problem je sto su svi majstori samo prinauceni majstori pa nemas od koga da stvarno naucis vestinu. Kako sam pre neku godinu cuo, jedini kvalitetan majstor Wing Chun-a je neki lik koji treninge drzi u Zemunu. Drugi ne postoji. Nadao sam se da se je neko u medjuvremenu pojavio u Nisu ali ocigledno jos uvek nije. Znaci, za sada jos uvek ostajem na svom karateu.
Opet, puno hvala.

Puno hvala freelander-u. Taj klub jos uvek radi i sam sam nekada vezbao u njemu...svoj prvi tan sao, direkt i ostalo sam naucio tamo. Medjutim, kao i kod drugih vestina u Nisu, problem je sto su svi majstori samo prinauceni majstori pa nemas od koga da stvarno naucis vestinu. Kako sam pre neku godinu cuo, jedini kvalitetan majstor Wing Chun-a je neki lik koji treninge drzi u Zemunu. Drugi ne postoji. Nadao sam se da se je neko u medjuvremenu pojavio u Nisu ali ocigledno jos uvek nije. Znaci, za sada jos uvek ostajem na svom karateu.
Opet, puno hvala.

Nisam cuo za klub u Zemunu, a blizu sam. Ne bih se slozio da nema kvalitetnih trenera.Moji Si Fu-ovi svakako nisu prinauceni vec su majstori Tradicionalnog Wing Chun-a i svako ko ih zna sa ovog foruma moze a ti potvrdi isto, da ne ispadne da sam ja subjektivan.
Pozdrav iz NS-a. Sve najbolje i radu zelim

Nisam cuo za klub u Zemunu, a blizu sam. Ne bih se slozio da nema kvalitetnih trenera.Moji Si Fu-ovi svakako nisu prinauceni vec su majstori Tradicionalnog Wing Chun-a i svako ko ih zna sa ovog foruma moze a ti potvrdi isto, da ne ispadne da sam ja subjektivan.
Pozdrav iz NS-a. Sve najbolje i radu zelim

Puno hvala. Takodje.
Javicu se na pvt kada budem dolazio do NS-a. Voleo bih da vidim coveka jer do sada nisam sreo kvalitetnog majstora....sto ne znaci da ih nema, vec ja nisam imao srecu....heheheh!

Ma da,covek iz mitrovice se raspituje na forumu o coveku iz mitrovice , kao mitrovica je velegrad pa se ne poznaju , a onda je kao bio kod njega pa ga hvali u p...u m.....u , a svi ovde kopcaju kosulju na ledjima .Ajde bre te price pricajte nekom drugom
Pa ja jesam iz Mitrovice i znam ljude iz vidjenja ali kolaju razne price o treninzima i naravno da zelim najbolje za svoju decu a to je da im neko posveti paznju na tom treningu a ne da ih sutne u neko cose i da nesto tamo rade neznajuci sta! Neko mora da ih ispravlja i jos nesto, veoma cenim da trening pocne na vreme sto recimo nije slucaj na karateu gde su malo isli. Tu trener obavezno zakasni 20 do 25 minuta pa se onda trening produzava za toliko i menja koncepciju i njihovog i mog daljnjeg programa. Postujem tacnost i predanost. Neznam sta je tu lose ali nazalost procitao sam vase postove koji su uvredljivi, napadajuci i sve samo ne vezano za ovaj forum! Nadam se da ovde postoji neko lice koje vodi racuna sta se ovde pise i na kiji nacin jer ovo i mladi citaju.

Znam da nije problem do vestine ali u znam sta je kung fu posebno wing chun a mi ga u Mitrovici imamo i to dva kluba i zelim da malci treniraju i da nauce vestinu da se odbrane i da udare. Na karateu mi se nesvidja to sto do 14 te godine rade na prazno, kate i po sali, tek onda kontakt. U wing chunu odma se radi sa partnerom. Mislim da je kod Nenada pravi klub i da ce sve biti ok.

Naravno svako ima pravo na svoje mišljenje, mada dosta toga stvarno zavisi od kluba. Ja sam kontakt počeo da radim sa 9 godina, ali da bi se nešto primenilo, valjda treba prvo da to savladaš da bi mogao da ga primeniš, mislim pre svega na radu u prazno.

Poslednja izmena:
Da ali u Mitrovici u karate klubu ima 80 do 100 klinaca a jedan trener, to je katastrofa. Desi se da im vise treninga niko nepridje da ispravi a jos i kasni na trening plus sto se plati clanarina pa taksa za ovo pa majice pa trenerke, SVE JE POD OBAVEZNO A SVE MI RODITELJI PLACAMO. TAKO DA JEDAN MESEC PO DETETU MENE IZADJE 4000 DO 5000 hiljada a ne po hiljadu kako bi trebalo. Onda rade gore dole gore dole po sali. To je ok ali bi trebalo malo da im ubace kontakta ali nista. U wing chunu ima i na prazno i kontakt vezbi sto je bitno za decu da razbiju famu i strahove i da se oslobode udarca. Manja je grupa na treningu i trener je sa njima stalno tako da nebrinem dali ce se povrediti.

Znam da nije problem do vestine ali u znam sta je kung fu posebno wing chun a mi ga u Mitrovici imamo i to dva kluba i zelim da malci treniraju i da nauce vestinu da se odbrane i da udare. Na karateu mi se nesvidja to sto do 14 te godine rade na prazno, kate i po sali, tek onda kontakt. U wing chunu odma se radi sa partnerom. Mislim da je kod Nenada pravi klub i da ce sve biti ok.

Smajlo, cenim tvoje misljenje ali varas se. Kao sto ti je rekao Tzoa, samo je pitanje kluba. U principu, kontakt ne bi ni trebao da postoji pre te 14 god. Zasto? Zato sto su klinci skloni tome da pokvare tehniku kako bi izblokirali ili eskivirali udarac a izuzetno je bitno da klinci savladaju osnovu (pravilan stav, zatezanje tela, raspored tezine i putanju kretanja ruku i nogu tokom izvodjenja tehnike kao i nacin kontrakcije misica tokom te putanje). Da se to ne bi desilo, treneri ne rade kontakt do godina starijeg punoletnika. Do tada dete savlada tehniku i stekne neophodnu snagu. Mnogi to ne znaju, jer nisu imali prilike da cuju i vide. Dobro uvezban karate blok, reseva sukob. Kontra nije neophodna. Posle dobro uradjenog bloka, napadac ostaje nesposoban za dalju borbu i postaje laka meta.
Pitanje je da li zelis klinca na brzinu da naucis nekim udarcima ili gledas svog klinca na duze staze u borilackim vestinama?!
Naravno, sve sto sam napisao o snazi karate bloka, vazi i za wing chun....samo treba naci dobrog trenera.

Smajlo, cenim tvoje misljenje ali varas se. Kao sto ti je rekao Tzoa, samo je pitanje kluba. U principu, kontakt ne bi ni trebao da postoji pre te 14 god. Zasto? Zato sto su klinci skloni tome da pokvare tehniku kako bi izblokirali ili eskivirali udarac a izuzetno je bitno da klinci savladaju osnovu (pravilan stav, zatezanje tela, raspored tezine i putanju kretanja ruku i nogu tokom izvodjenja tehnike kao i nacin kontrakcije misica tokom te putanje). Da se to ne bi desilo, treneri ne rade kontakt do godina starijeg punoletnika. Do tada dete savlada tehniku i stekne neophodnu snagu. Mnogi to ne znaju, jer nisu imali prilike da cuju i vide. Dobro uvezban karate blok, reseva sukob. Kontra nije neophodna. Posle dobro uradjenog bloka, napadac ostaje nesposoban za dalju borbu i postaje laka meta.
Pitanje je da li zelis klinca na brzinu da naucis nekim udarcima ili gledas svog klinca na duze staze u borilackim vestinama?!
Naravno, sve sto sam napisao o snazi karate bloka, vazi i za wing chun....samo treba naci dobrog trenera.

Evo i da se ja malo nadovezem na pricu. Po meni vezbanje borilackih vestina na prazno je kao i plivanje na suvom. Cvrstinu, kretanja, zatezanje tela, pravilan udarac i kontrakciju, tesko mogu da nauce na prazno, jer in je imaginacija slabija strana i oponasaju nesto i rade sto ne razumeju ili ne mogu da shvate primenljivost istog. Klinici u nasem klubu sa 9-10 godina rade punom parom kontakt i mogu vam iz iskustva reci da najbolje upijaju u tom periodu, iako je TWC prilicno tehnicki zahtevan.Pod kontaktom ne podrazumevam sparing, koji se takodje radi ako zele da idu na Sanda ili Lei Thai borbe, nego vezbanje tehnika na realan kontrolisan napad.
Mozda je razlika u vestini u odnosu na karate, ali po meni je shotokan prekomercijalizovana vestina namenjena uzimalju para, na zalost. 150 klinaca na jednog trenera * 2000 pa kad plati salu ostaje mu 250000!!! I jos sebi dopusta da trazi svakom detetu drugi trening kimono, i sl... Malo je to bezobrazno. Naravno nema vestina nista sa ljudima, niti generalizujem, jer ima izvrsnih majstora. Mislim da se izbegava kontakt iz nekih drugih razloga, jer ne zele da paze na decu a i mogu da im razvodne materiju, jer kazem vam iz iskustva da se klinci savrseno dobro snalaze u kontaktu i na taj nacin najbolje prihvataju principe i osobine vestine koju rade. Naravno nezaobilazan deo treniranja je trening na prazno, zadate tehnike sa kombinacijam udaraca i blokova, koji razvija koordinaciju u prostoru i namesta pravilno blokove u odnosu na telo i protivnika. Kombinacija ova dva elementa je i vise nego izvodljiva sa klincima od 7-8 pa navise.

Smajlo, bilo koju skolu od ove dve da izaberete necete se pokajati jer u njima rade dva najbolja majstora Tradicionalnog Wing Chun-a u zemlji i Mitrovica iako mala ima cime da se ponosi. Sve najbolje!

Vid` ovako:
chitao sam poslednje postove i sad me slushaj ti ,dechko,choveche ili matori-nebitno je;na ovom forumu su ljudi zaista tolerantni i niko da ti kaze pravim rechima da si retardiran jer toliko trujesh sve druge da to nije normalno,Zakucao si se u taj Glupenshtajn i vrlo verovatno se ni ne bavish nekom veshtinom,jer da je suprotno ne bi bio tako iskompleksiran i pljuvao hiljadu puta sve redom vec bi poshtovao svakog shto je i jedna od sushtina ove a i mnogih drugih veshtina,,Nego izadji iz te smrdljive rupe i dodji mi na trening pa cemo jednom zauvek zavrshiti sa trovanjem...izlechicu te ja ne brini,nije mi prvi put..

a za ostale korisnike ovog foruma:
oprostite mi na ovakvom postu i ne obracajte vishe paznju na ovakve laznjake,nastavite sa treninzima i srecno,kojoj god liniji da pripadate

Poslednja izmena od moderatora:
Vid` ovako:
chitao sam poslednje postove i sad me slushaj ti ,dechko,choveche ili matori-nebitno je;na ovom forumu su ljudi zaista tolerantni i niko da ti kaze pravim rechima da si retardiran jer toliko trujesh sve druge da to nije normalno,Zakucao si se u taj Glupenshtajn i vrlo verovatno se ni ne bavish nekom veshtinom,jer da je suprotno ne bi bio tako iskompleksiran i pljuvao hiljadu puta sve redom vec bi poshtovao svakog shto je i jedna od sushtina ove a i mnogih drugih veshtina,,Nego izadji iz te smrdljive rupe i dodji mi na trening pa cemo jednom zauvek zavrshiti sa trovanjem...izlechicu te ja ne brini,nije mi prvi put..

a za ostale korisnike ovog foruma:
oprostite mi na ovakvom postu i ne obracajte vishe paznju na ovakve laznjake,nastavite sa treninzima i srecno,kojoj god liniji da pripadate

A ko si ti pa da ja tebi dolazim , dodji ti kod mene , ako mozes da dobijes vizu iz te smrdljive rupe , i povedi devojku ili zenu , samo nemoj decka jer vidim da je to sad dole u modi ,pa da vidimo ko ce koga nesto da nauci

Back