Pozdrav svima!
Nisam bio odavno na ovom forumu, pa sam odmah presao na zadnje strane i video forsiranje borbe Cheunga i njegov poraz.
Nema nepobedivih !!! I najaci imaju trenutke umora, kako je davno kazao Nice!
Jednom su William Cheung i moj Ucitelj seli i izracunali da je Cheung imao oko 200 realnih borbi i izazova i samo jednu izgubio, onu nesrecnu koja je trebala da pokvari Cheungov rast u to vreme, a koji je kvario Tingov biznis sa Wing Tsunom. Sta to znaci ako neko dobije 199 borbi i jednu izgubi ??? Nerazumem sta se tim snimkom hoce pokazati !!??
Prvo snimak nema ni pocetak ni kraj. Cheung se digao posle prekida i bio spreman da nastavi!!! Pa da neko nekoga toliko izmlati ovaj bi se teturao obezglavljen.
Seminar na kome je Cheung dobio batine nije ni bio planiran. Naivan u to vreme, mislio je da ce biti toplo primljen, ali se presao, Evropa nije kao Australija. Cheung je dozivljavao Evropu putem svoje australijanske svesti, da nece niko da ga predje, napada,...
Da je pitao mog ucitelja, koji mu je tada bio predstavnik za Evropu, nebi ni otisao u Nemacku.
Pre seminara dao je intervju, to mu je oduzelo vreme za pocetak seminara tacno na vreme.Da ne govorim da nije bio ni docekan adekvatno na aerodromu. Kasnio je. Onda slikanje za novinare, u kineskim patikama. Kada je usao nije preobu patike, a one su se klizale na podu sale gde se odrzavao seminar.
Na snimku se ne vidi kako Emin broji Cheungu pre napada,i to na jeziku koji Cheung ne razume, ne vidi se Pak sao/Bil sao+front kick kada je Emin napao. Cheung tvrdi da kada su pali na tlo, da je pritom izveo bod u rebra i video da Emin ima stitnik za telo, i bla, bla, bla...
Ne opravdavam Cheunga, jer takvo neznanje na tlu se ne moze opravdati. Druga stvar, taj prokleti duel je pametne Wing Chunovce koji su razmisljali naucio da Wing Chun gard i kocept ima jednu veliku prazninu - rupu sa starne kroz koju krosei i drugi kruzni udarci mogu da ulete i pogode glavu, ko ne veruje neka stane isped boksera i neka proba !!!
Pa neznam, ne razumem se u WC gotovo uopste, ali budimo iskreni... 1. pod je bas tada bio sveze poliran, 2. papuce/ patike klizave, 3. mogao je svo vreme u bilo kom trenutku da zavrsi pricu i iskopa mu oko, ali nije hteo, 4. nije hteo ozbiljnije da ga povredi kako ne bi dobio probleme sa zakonom, 5. prvi put sada cujem od tebe da je Boztepe navodno nosio i stitnik, itd. Sve to nekako zvuci kao gomila gluposti. Neko ko sebe smatra "grandmasterom"om nebi ni pod kojim okolnostima smeo bas toliko bespomocno ispasti, bez obzira na sve. Razumem da je on u TWCu ogromna licnost i da mora da cuva lice u javnosti, ali da je zaista toliko dobar koliko tvrdi i da je siguran u sebe, ne bi osecao potrebu da se ocajnicki pravda na taj nacin, i priznao bi da svaka vestina ima svoje mane, da je i on samo ljudsko bice, da nam svima nekada nesto krene naopako, i slicno. Umesto toga, on tvrdi da je prvi primenio ovu tehniku, pa neku sledecu, pa kolenom, onda su pali, i TEK TADA snimak pocinje, pa se to naravno nista ne vidi. Bas steta, ali sta da se radi. Uopste je taj ceo snimak naravno skroz izmanipuliran, kako bi izgledalo da je dobio batine. No, on je u svom zivotu izgubio samo tu jednu borbu, kako kazes, pobedio je u 199 ostalih, i bas ovaj jedan put je bila pristuna kamera, a nikada kada je ispao pobednik. Maler, ali sta da se radi.
Mislim da je sebi ovako mnogo vise naneo stetu, nego da je jednostavno priznao da je bio porazen.
Ali s druge strane, sta ja znam, kao sto rekoh, WC nije moj domen, niti sam bio tamo kada se incident desio.
Poslednja izmena od moderatora: