Wing Chun

Postoji i druga opcija, da se Tajlanđanin, u pokušaju aperkata, nađe u zagrljaju "čelične sajle br. 1" i "čelične sajle br. 2", malo poleti pa poljubi patos. Jer, i to je dio filozofije borilačkih vještina, "ne možeš udariti aperkatom ako lebdiš metar i po iznad tla".

Moguce je da kinezi imaju razno razne "skalamerije" u rukavu,ali ovde se radi o konkretnoj situaciji,gde se tacno vidi kako wingcuovac dobija Aperkate posred srede.I uopste kinezi se slabo igde internacionalno bore,prodor saolinovaca dolazi do izrazaja i oni im svetlaju obraz.Isto kao i sto je dzudi bio neprikosnoven,pa se pojavise grejsovci,i Brazil je na prvom mestu,a ostali za njima.Sta ustvari to govori,da treba znati parter i u kombinaciji sa rucno-noznim tehnikama,haras po ringu i privatno.Mnogo volem stari pankreas sitem u staro vreme,bio je ZAKON za sve,jer je sve imao u sebi.:cool:

Jbg, u konkretnoj situaciji potuku se Turčin i Srbin, i Turčin ga razbije ko pi**u, pa nećemo odmah zapomagati "Srbi su bezze, Turci su zakon". Pogotovo kad su u pitanju klipovi sa jutjuba. Preko jutjuba možeš naučiti strani jezik, ili origami, ali borenje, vala, ne možeš.

A oni šaolinci koji izvode one leteće predstave, meni su poprilični cirkusanti. I generalno je veći dio tog njihovog vušua koji se da vidjeti, više ples, nego nešto ozbiljno, da ni ne upotrebljavam izraz borenje.

Što se tiče toga šta treba znati, sve zavisi za šta. Za MMA svakako to što si rekao, parter, boks, kik boks, štatijaznam. Za privatno je već nešto drugačije. Za to ti je potrebna prvenstveno pamet i sreća, jer se lakše polome zubi (nema gume), lakše se dobije po mu*ima (jer nema suspenzora), lakše se polomi šaka, jer nema rukavica, lakše se bude išutiran, jer parter gubi smisao protiv razjarene gomile u martinkama.

ahahahahahahahhahahahahhhahahhaahahhhahha

Uhahahah,pa sta bilo papirasi,greska u "koracima",dobro Pankration,vazni je da nam se javio Brus-Li,a on toliko Zna da mu je ovo previse smesno:hahaha:

BettenCourt,jedno je sala,drugo je Samodbrana,pogotovo prptivise protivnika.Moras da Znas da pobegnes i to je sve,jer nece ici jedan po jedan nego Svi zajedno,pa kom obojci,a kom opanci.Na ulici se nista ne lomi,nego se Davi,blokira i udara u nedozvoljena mesta,glava ostaje kao zadnja,Takticki se mora Uletati u centar.

Pa dobro, postoji maksimalan broj ljudi koji te odjednom mogu napasti a da pritom ne smetaju jedni drugima, i on nije prevelik. Ko dobro manipuliše prostorom (to da je solidan borac se u ovom slučaju podrazumijeva) i uvježban je za takve prilike, može da očekuje neki pozitivan ishod. Mada, sve te situacije treba izbjegavati, jer nasilje nije riješenje, i nasilja rađa nasilje.

Pa dobro, postoji maksimalan broj ljudi koji te odjednom mogu napasti a da pritom ne smetaju jedni drugima, i on nije prevelik. Ko dobro manipuliše prostorom (to da je solidan borac se u ovom slučaju podrazumijeva) i uvježban je za takve prilike, može da očekuje neki pozitivan ishod. Mada, sve te situacije treba izbjegavati, jer nasilje nije riješenje, i nasilja rađa nasilje.

Ti ocigledno nisi imao prilike da se bijes kao Jedan protiv 4 ili petorice.Kako mislis da manipulises,kada te spopadnu sa svih strana,a udarci pljuste li pljuste.Pogledaj malo na You tube zatvorske tuce ili ulicne.Imao sam prilike da na bus stanici vidim Sestoricu crnaca,jedan se brani ,a njih petorica ga istodobno napadaju.Fajting je trajao kratko oko Minut,mali se branio kako je umeo i znao,ali ga nisu stedeli.I posle toga se razidjose,kud koji mili moji.Sa jedne strane Ograda, a sa druge Petorica,zeljni njegove glave.Niko pao nije,ali su se istalambusali i to posteno.
U ovom slucaju mozes jedino da Manipulises svojom glavom,tj. da je sklanjas sto vise van dometa ruku i noogu,jer Popijes patos dok si reko keks.mani se sistema realni ajkido i slicno,to je samo za manifestaciju i prikaz tehnika.
Uostalom dogovori se sa drugarima pa organizujte malo tuce u kraju,tek onda ces da vidis kako to izgleda:think:

Pa dobro, postoji maksimalan broj ljudi koji te odjednom mogu napasti a da pritom ne smetaju jedni drugima

Tri. Meni je uvek tri bilo gore i od četri i od dva. Ugao koji trojica mogu da zauzmu sa svih strana omogućava im da izvode praktično sve vrste napada bez da ulaze jedan drugom u prostor. I četvorica mogu prilično komotno da rade. Već preko toga smetaju jednim drugima. E sad to je teorija. Praktično ko nije trenirao borbu tog tipa može samo da teoretiše. Isto važi i za napadače. I timski napadi drugačije izgledaju kad se dese spontano ili kad ih izvodi ekipa koja je to vežbala.

Poslednja izmena:
PLP, već sam spominjao, jutjub mi nije primarni, a ni sekundarni izvor saznanja kad je borenje u pitanju. Mada, kad si ga već spomenuo, sjetih se jednog klipa gdje je 4-5 likova napalo jednog, sve neki fini ljudi, u odijelima i sve. Iako taj napadnuti nije bio vrstan fajter, mene je fasciniralo kako se sjajno kretao i bukvalno tjerao protivnike da se sudaraju. Tako da, na jutjubu možeš naći potvrdu za bilo šta.

Milošu, kao što si rekao, taj neki maksimalan broj je četiri. Pritom sam na umu imao nepripremljenu grupu, ne uvježban tim. U teoriji (odnosno ne samo teoriji, već uslovima u kojima se vježba, koji su manja ili veća simulacija, ali ipak samo to, simulacija) ih je potrebno natjerati da smetaju jedni drugima i to tako da napadaš i sve vrijeme budeš aktivan. Ja godinama vježbam i takav tip borbe, nisam totalni analfabeta, ali nisam (na sreću) imao prilike da ga isprobam na ulici. Nekako mi je to mač sa dvije oštrice, koliko povećava šanse da se čovjek iz neke situacije izvuče relativno čitav, toliko nekog može i s*ebati zbog prevelikog osjećaja sigurnosti.

Nije to taj lik, ovo što sam gledao je izgledalo malo komično, nekolicina čikica, poslovnih ljudi ili slično, u odijelima, su napali jednog, takođe čikicu. Taj napadnuti je smiješno udarao, i traljavo, ali mi je ostalo u sjećanju kako ih je sjajno zatvara te gurao jedne na druge pa mu nikako nisu mogli prići. Pokušao sam pronaći snimak, ali bezuspješno.

Nije to taj lik, ovo što sam gledao je izgledalo malo komično, nekolicina čikica, poslovnih ljudi ili slično, u odijelima, su napali jednog, takođe čikicu. Taj napadnuti je smiješno udarao, i traljavo, ali mi je ostalo u sjećanju kako ih je sjajno zatvara te gurao jedne na druge pa mu nikako nisu mogli prići. Pokušao sam pronaći snimak, ali bezuspješno.

To sam i ja gledao,i u pravu si,covek malo traljav,ali mozak mu radio,pa je tako i odradio ono sto je najbolje za njega.
Grupne tuce su specificne,jer "akcija' ide jedna za drugom u neprekidnom nizu i moras da si stvarno Brz,da bi kontrolisao situaciju,to ti je kao ful kontakt karate sa 2 i vise protivnika.

Bojane ovo je lepo izvedeno,a sto znaci da W.Chun ima veze sa Aikidoom,Judoom i J.J.Brazilianom.Strong men Primenjuje Fizicku snagu tela u njegovim takmicenjima,sto je Dokaz koliko je telo Jako,tj.izdrzava Opterecenje,a dok kod tehnika Odbrane od Napadaca imamo Kontrolu tog istog napadaca kojem ne dozvoljavamo primenu Snage.
Dobro je za Samoodbranu i Uverenje vezbaca da dobro uvezbanu tehniku primeni u sukobu sa arogantnim i prepotentnim primitivcem.

Ok, hajde malo da dobijete na poklon deo mog slobodnog vremena kojeg toliko malo imam zarad vas koji ste non stop ovde i cim neko nesto napise, brzinom svetlosti ste tu da mu odgovorite i doskocite....

Prvo ovo je video klip na kanalu negog Wing Chun vezbaca....Sigurno ence napraviti klip u kome se vidi da ne pali WC.

Dalje, ovaj covek mu ej ili prijatelj, ili poznanik, ili mu ej platio da naprave klip tj da mu pomogne....Powerlifter je smiren, i on zna da se to sniam u edukativne potrebe i marketing WC-a. A kako bi ga napao i drzao da je pod adrenalinom i testosteronom u zivotnoj situaciji , kada je uznemiren i kada se telo sprema za opstanak tj za napad ili odbranu jer misli da ej u zivotnoj opasnosti pa se pali animalno reagovanje i menjaju svi hormonalni statusi???

Da, bas bi se ovako lako odbrani WC lik.

Trece, i ovaj iz WC-a je debeljan, a sta da uradi prosecan zgoljavko, vezbac WC-a? Da ga ovaj stegne ima da mu zdrobi kosti podlaktice i ima samo da ispadne saka na pod.....

Cetvrto, zar niej malo simptomaticno da je YT pun nekih klipova sa nazivima Wing Chun Vs ovo, WC vs. ono, i sve to u reziji wing chunovaca, pa onda Proof da Wing Chun mzoe ovo, Proof da Wing Chun moze ono..... Mislim, odakle tolika potreba wing chunovaca da se pravdaju i dokazuju nekome? A sve kinematografija, sto se ne dokazu u MMA, u K1 u slobodnim borbama, u ulicnim borbama, zasto ne vidjao po ulicama te silne odbrane wing chunovaca???? NEGO SAMO VIDJAO BOKSERE I KIK BNOKSERE PO ULICAMA, gde su tu wing chunovci sa svojim stavovima, kretnjama, ispravnim gardom, blokovbima itd? Kada ce to da se vidi u kaficu, hiper marketu, u parku, na ulici, u prirodi i sl?

Peto i najsmesnije od svega je sto je tvorac ovog klipa ISKLJUCIO OPCIJU DA MU BILO KO KOMENTARISE KLIP.....

A sada pitanje za milion dolara - A zbog cega? hahgahahha pa zna ser zbog cega :rotf::rotf::rotf: Zeli covek da zivi u svojoj iluziji, i ne zeli ni jedan relana komentar jer bi se njegova iluzija o WC-u srusila kao kula od karata....

Pomirite se sa time da WC ne pali, i da WC niej ni do kolena ostalim realnim borilackim vestinama/sportovima/borenju uopste.....

Ok, hajde malo da dobijete na poklon deo mog slobodnog vremena kojeg toliko malo imam zarad vas koji ste non stop ovde i cim neko nesto napise, brzinom svetlosti ste tu da mu odgovorite i doskocite....

Prvo ovo je video klip na kanalu negog Wing Chun vezbaca....Sigurno ence napraviti klip u kome se vidi da ne pali WC.

Dalje, ovaj covek mu ej ili prijatelj, ili poznanik, ili mu ej platio da naprave klip tj da mu pomogne....Powerlifter je smiren, i on zna da se to sniam u edukativne potrebe i marketing WC-a. A kako bi ga napao i drzao da je pod adrenalinom i testosteronom u zivotnoj situaciji , kada je uznemiren i kada se telo sprema za opstanak tj za napad ili odbranu jer misli da ej u zivotnoj opasnosti pa se pali animalno reagovanje i menjaju svi hormonalni statusi???

Da, bas bi se ovako lako odbrani WC lik.

Trece, i ovaj iz WC-a je debeljan, a sta da uradi prosecan zgoljavko, vezbac WC-a? Da ga ovaj stegne ima da mu zdrobi kosti podlaktice i ima samo da ispadne saka na pod.....
Pomirite se sa time da WC ne pali, i da WC niej ni do kolena ostalim realnim borilackim vestinama/sportovima/borenju uopste.....

Tako je Bruse,Odlicno napisan Clanak,kao iz pera pravoga novinara,znaci Suma Sumarum,WChun ostavljamo za neuke i napaljenike,a sada nam napisi.tj,Preporuci Pravi Sistem,sa kojim cemo i bika da Obalimo ko nekada Ojama.

Tako je Bruse,Odlicno napisan Clanak,kao iz pera pravoga novinara,znaci Suma Sumarum,WChun ostavljamo za neuke i napaljenike,a sada nam napisi.tj,Preporuci Pravi Sistem,sa kojim cemo i bika da Obalimo ko nekada Ojama.

box+ rvanje + bjj i eventualno da se ubace low kickovi iz MT-a. Ali stvarno ovo da se vezba ponaosob a ne kroz MMA. Jer kod njih se samo vidi samo uvezbanost BJJ-a a ostalo je nula, amaterski, ma nije ni amaterski, ne umejud a drze gard, zato i ima toliko pogodaka i krvi u borbama. Ovo potkrepljuje i cinjenica da su i vecina MMA skola ne zapravo prave MMA skole nego zapravo BJJ skole i onda odgledaju par snimaka sa YT-a izprisustvuju na par seminara (savremeno "ucenje na brzinu") i kao znaju sad pored BJJ-a i "udaranje" (kako odvratan naziv i uvreda, umanjivanje svih ostalih stand up vestina) odn box i kick box i sada se mogu zvati MMA skola ili jos onako obrazovno namudjenije - akademija, fakultet, univerzitet, opservatorija i sl. :mrgreen:

Evo najnoviji update,na treningu imamo novog clana koji je trenirao WC i Ninjutsu godinama.
Radio je sparing sa momkom koji trenira nekih pola godine.Lik ima u najmanju ruku,cudan gard.Oslanja se samo na direkte,krose ni u najavi.
Momak je u formi,ima kondicije,snage,ali-plasi se udaraca.To je onaj problem kod WC-a,oni tamo treniraju razne tehnike,ali kad se nadjes u situaciji da stvarno mozes popiti udarac okreces ledja i spustas glavu.

Cetvrto, zar niej malo simptomaticno da je YT pun nekih klipova sa nazivima Wing Chun Vs ovo, WC vs. ono, i sve to u reziji wing chunovaca, pa onda Proof da Wing Chun mzoe ovo, Proof da Wing Chun moze ono..... Mislim, odakle tolika potreba wing chunovaca da se pravdaju i dokazuju nekome? A sve kinematografija, sto se ne dokazu u MMA, u K1 u slobodnim borbama, u ulicnim borbama, zasto ne vidjao po ulicama te silne odbrane wing chunovaca???? NEGO SAMO VIDJAO BOKSERE I KIK BNOKSERE PO ULICAMA, gde su tu wing chunovci sa svojim stavovima, kretnjama, ispravnim gardom, blokovbima itd? Kada ce to da se vidi u kaficu, hiper marketu, u parku, na ulici, u prirodi i sl?

- jutjub je pun klipova "sve protiv svega", i na jutjubu je moguće naći dokaz za bilo šta, hiljade klipova ubjeđuju da bog postoji (odakle tolika potreba vjernika da se pravdaju i dokazuju nekome), hiljade klipova da bog ne postoji (odakle tolika potreba ateista da se pravdaju i dokazuju nekome), hiljadu klipova koji veličaju Đastina Bibera (odakle tolika potreba njegovih fanova da se pravdaju i dokazuju nekome), hiljadu onih koji ga hejtuju (odakle tolika potreba hejtera da se pravdaju i dokazuju nekome)

- vjerovatno postoji dobro objašnjenje zašto viđaš uglavnom boksere i kikboksere po ulici, uostalom, te si se problematike i sam doticao na temi o kritikovanju MMA

- zašto se MMA borci ne dokažu na karate turnirima, ili pokušaju osvojiti nešto u džudou, ili kao bokseri, zašto misle da imaju nekakav kredibilitet kad se njihov uspjeh veže isključivo za MMA, i eventualno matičnu vještinu kojom su se bavili prije MMA?

Evo najnoviji update,na treningu imamo novog clana koji je trenirao WC i Ninjutsu godinama.
Radio je sparing sa momkom koji trenira nekih pola godine.Lik ima u najmanju ruku,cudan gard.Oslanja se samo na direkte,krose ni u najavi.
Momak je u formi,ima kondicije,snage,ali-plasi se udaraca.To je onaj problem kod WC-a,oni tamo treniraju razne tehnike,ali kad se nadjes u situaciji da stvarno mozes popiti udarac okreces ledja i spustas glavu.

E to je ono sto sam i ja pisao....Ovde se slazem cak i sa tobom, sto dokazuje da ja nikada ne gledam ko pise vec sta pise!

Trenirajuci WC a i gledajuci druge kako treniraju reeeeetko gde sam vidjao da se na treningu vezbaju krosei ! Ai da vezbaju, otkud oni znaju kako se radi krose, kada to samo bokseri znaju, svi ostali rade netacno i nepravilno sa zamahivanjem ruke kao propelera, kao sto instinktivno rade ljudi u ulicnoj tuci koji ne treniraju boks.

E i kada kazes WC-ovcu da im je minus jer nemaju krose , aperkat, oni se odmah pravdaju - Aaaa imamo mi, imamo, radimo mi krosee, a mucak malo rade , kao sto si i rekao i video na licu mesta, oslanjaju se na one brze smesne direkte i samo se tripuju da sto vise ispucaju direkta sto vecom brzinom a uopste nije bitno da li ce to povrediti protivnika i onesposobiti ili ne..... E zato to ne pali u realnosti.

I druga tacna stvar koju si isto primetio je - plasenje od primanja udaraca....Za boksera je to dobar dan, naviklo se i lice i kosti i koza a i mozak , a WC-ovci "treniraju plivanej na suvom" i kada se nadju u realnoj situaciji za mozak je to nova neobjasnjiva situacija pa umesto borbe mozak salje signale telo da se plasi i panici, da se pokriva odn pali se mehanizam fight or flight i mozak wing chunovca odabira flight - uplasi se pobegni, pokri se i trpi, a mozak realnih boraca odabira opciju FIGHT i boost-uje organizam hormonima adrenalin, testosteron i nastaje prirodni 'roid rage tj takav borac se pretvara u predatora a ne u plen.

Evo npr realan prikaz realnog borca i misticara:

Sta ovom vredi sto ima neke na oko lepe pokrete i izgleda vesto dok radi kada ne moze da polomi pretanku spre plocu, a kako ce povrediti protivnika......A jos se namesta, pa mu ne valja ugao drzanja sper ploce , pa mu en valja kako mu drze ovi ljudi, pa mu ne odgovara visina, pa mu en odgovara kao lose ima patike, pa se izuo, pa opet ne moze da polomi...Pa krene rukom, pa nbi rukom ne moze......Znaci bruka i sramota, onaj crni pojas treba da odnese na hemijsko ciscenje i da ga prefarba u belo....

[/QUOTE]

E sad budite iskreni pa recite da li biste pre zeleli da vas sutne misticar ili realni borac!

Back