Wing Chun

Saopstenje predsednistva TWCS Srbije:

Visedecnijski rad na sirenju i popularizaciji kineskih borilackih vestina , kulture i filozofije rezultirao je prosirenjem saradnje i podizanjem iste na jedan visi nivo izmedju NR Kine i TWCKF Federacije Srbije. Glavnim instruktorima TWCKF Federacije Srbije Dusanu Radojkovicu i Mikic Dejanu je ukazana izuzetna cast urucenjem poziva da pod potpunim pokroviteljstvom NR Kine i uz predlog Ambasade NR Kine u Beogradu, ucestvuju na sestomesecnoj specijalizaciji u tradicionalim borilackim vestinama u NR Kini. Obuka osim ucenja mnogih tradicionalnih kineskih borilackih vestina , obuhvata i ucenje kineske medicine, filozofije, kulture, kaligrafije, pisma i jezika. Jedan period obuke bice obavljen i u cuvenom Shao Lin manastiru. Majstori Mikic i Radojkovic su posle obavljenih konsultacija odlucili da nasu TWC Federaciju predstavlja Instruktor Veroljub Milovanovic Veve iz Krusevca koji ce ovih dana otputovati u Kinu. Zelimo mu srecan put i uspesnu obuku u ime Saveza.

VING TSUN ATHLETIC ASSOCIATION LTD - About William Cheung

Only according to William Cheung. Here's what his former classmates have to say:

VING TSUN ATHLETIC ASSOCIATION LTD
3, Nullah Rd., 2C/fl., Kowloon,
Hong Kong Tel 3-816044

Dear Sir,

RE: Point Three of the minutes of the 11th General Meeting

Recently we have received many letters and complaints about a person
called William Cheung who has distorted many affairs with ulterior motive.
As the board of directors of the Ving Tsun Athletic Association -- the
general association of the WHOLE Ving Tsun (Wing Tsun / Wing Chun) system,
which was founded by the late Grandmaster Yip Man and most of his senior
students since 1976, we have the responsibility to clarify the following
1/ William Cheung has NEVER been regarded by anyone of his fellow-students
as the grandmaster or the leader of the whole Wing Chun Clan.

2/ NOBODY is recognized as the so-called "No 1 student of Grandmaster
Yip Man" and we have NEVER heard of William Cheung as the "No. 1 Fighter
of the Wing Chun Style".

3/ "Footwork" in the Wing Chun System is regarded as a most advanced
technique. We do not deny that some of the students of Grandmaster
Yip Man did not learn the whole system, but it is NOT TRUE that
William Cheung is the ONLY person to have ever learnt the entire
Wing Chun System" as what he announced in his advertisement.

4/ There have NEVER been any techniques in our system called "DIM-MAK" or
"Disabling Pressure Points", NOR any so-called "Missing Techniques" since
the creation of the Wing Chun System by Ng Mui.

5/ When Grandmaster Yip Man taught the techniques to his students he asked
NO-ONE "to take an oath not to reveal the secret to anyone during his life
time." He taught according to the potential of his students, teaching
the most advanced techniques to the most talented ones.

VING TSUN ATHLETIC ASSOCIATION LTD - About William Cheung

Only according to William Cheung. Here's what his former classmates have to say:

VING TSUN ATHLETIC ASSOCIATION LTD
3, Nullah Rd., 2C/fl., Kowloon,
Hong Kong Tel 3-816044

Dear Sir,

RE: Point Three of the minutes of the 11th General Meeting

Recently we have received many letters and complaints about a person
called William Cheung who has distorted many affairs with ulterior motive.
As the board of directors of the Ving Tsun Athletic Association -- the
general association of the WHOLE Ving Tsun (Wing Tsun / Wing Chun) system,
which was founded by the late Grandmaster Yip Man and most of his senior
students since 1976, we have the responsibility to clarify the following
1/ William Cheung has NEVER been regarded by anyone of his fellow-students
as the grandmaster or the leader of the whole Wing Chun Clan.

2/ NOBODY is recognized as the so-called "No 1 student of Grandmaster
Yip Man" and we have NEVER heard of William Cheung as the "No. 1 Fighter
of the Wing Chun Style".

3/ "Footwork" in the Wing Chun System is regarded as a most advanced
technique. We do not deny that some of the students of Grandmaster
Yip Man did not learn the whole system, but it is NOT TRUE that
William Cheung is the ONLY person to have ever learnt the entire
Wing Chun System" as what he announced in his advertisement.

4/ There have NEVER been any techniques in our system called "DIM-MAK" or
"Disabling Pressure Points", NOR any so-called "Missing Techniques" since
the creation of the Wing Chun System by Ng Mui.

5/ When Grandmaster Yip Man taught the techniques to his students he asked
NO-ONE "to take an oath not to reveal the secret to anyone during his life
time." He taught according to the potential of his students, teaching
the most advanced techniques to the most talented ones.

Prezvakana prica .I Leung Ting je tvrdio isto , da samo on zna originalnu verziju , da je on jedini naslednik a u stvarnosti je ucio kod Yip Mana samo jednom nedeljno tokom pola godine. Evo jednog iskrenog pitanja za tebe koje nije provokacija .Da li ti mislis da je u redu ovo sto Koviljci rade ? Da li mislis da je u redu sto su prevarili ucenike i Grandmastera Williama Cheunga ? Da li mislis da je u redu to sto su dodelili zvanja sami sebi a pricaju kako im je to dodelio Grandmaster ?

Ovo pljuvanje je samo stvar teske ljubomore na tudji napredak. Bilo o kome da se radi. Ali cinjenica je da su Koviljci daleko ispred svih po vestini i uvezbanosti. Oba brata zasluzuju postovanje jer su vrlo brzo napredovali i skinuli komplet vestinu.

Ovo je stvar samo teske ljubomore prema necijem uspehu bilo o kome da se radi. A sto se tice Koviljaca oni su daleko ispred ostalih. Tehnika im je savrsene i oba brata su odlicni, malo se razlikuju proforme,mladji je otvoreniji za saradnju sa drugim stilovima ali sve u svemu su najbolji.

Neko je brisao pa sam ponovio

Poslednja izmena od moderatora:
Kao prvo sam ja sto se tice svih tih kineza zavrsio sa njima i ne verujem nikome. Ali imas oci i youtube, lepo upisi Leung Ting-ove forme pa Wong Shung Leung pa Wang Kiu,Lok Yiu, i samog Yip Mana kako izvode Siu Nim Tao,Cham Kiu Tao,Biu Jee Tao, Muk Yan Chong...pa pogledaj sta William radi.
Eto ti odgovor dalie je Ting i vezbao Yip Man-ov Wing ili nije. Znam ja da mu Yip Man nije bio Sifu nego Leung Shung ali je vezbao Yip Man-ov nacin Wing Chuna. William je vezbao Black flag Wing Chun i Hung Fa Yi WIng Chun. Cheung je samo malo isao kod Yip Mana.
Pravio je kao mladic probleme i njegovi roditelji su ga poslali za australiju. Tamo je uposznao ova dva Wing Chun pravca koje onda poceo mesati, i nakon toga je kada se vracao u Hong Kong isao u Kinu da trazi jos neke majstore ova dva ogranka. Zasto je onda tvrdio da je Yip Manov ucenik, jer je Yip Man bio ime, pogotovo nakon Bruce Lee-eve smrti su ljudi poceli da zapitkuju ko je Brusov ucitelj i Yip Man je postao popularan. Tako je i William resio da se baci na taj voz koji je pu love, zaista je malo i ucio kod njega, ali je Yip Man umro 1972 a William je onda mogao da tvrdi sta je hteo a da niko ne negira. To je pokojni Wong Shung Leung ispricao nekim nemcima koji su to na nemackom forumu objavili.

Sto se tice Koviljaca, ja cu ti ispricati nesto o njima. Verujem da vezbas i da volis i postujes svog GM-a. To je ok, i oni su to tako radili, dok nisu uvideli da kada se radi o novcu i kinez postaje halapljiv. Godinama su ga gostili i placali mu sve i svasta, pa jel znas da i oni mogu da slazu i da varaju. Licno mislim da gresis, oni nisu zlopamtila, idi fino i popricaj sa njima, videces da nije sva kako William prica. Kao prvo trebas verovati nasima a ne nekome koga uopste ne poznajes. William nema vise nikoga u Srbiji pa sada trazi opet novu ovcu za sisanje. Koliko sam cuo je onaj Vuca koji je se odvojio od Predraga opet vratio Predragu i izvinjavao sa jer je uvideo kakav je William. Druze ovo ti sada najozbiljnije kazem bez namere da se prepirem. Svi oni i Ting i Cheung itd....svi su ti oni halapljivi i svasta ce da urade nebi li nasli neki nacin da jos pokupe kajmaka koliko mogu. Jedini koki je bio iskren i zato kao siromasan/obican covek umro je bio pokojni Wong Shung Leung. Jednom je lepo rekao a i Wang Kiu je isto govorio da sve sto duze od 5 godina traje u vezi obuke Wing chuna je samo uzimanje novca i prodavanje magle. googla i videces sam. Pozz

Koviljac brothers THE BEST
STA VISE RECI, JA SAM KOD NJIH POLAGAO I PONOSIM SE. Polagao sam za sebe a ne za organizaciju, diploma je moja od njih. Ne treba meni niko virtuelan kad mogu da biram izmedju dva najbolja majstora u Srbiji. Nek su ucili bas me briga od koga oni razbijaju brate. Najbolji su. A taj William je necovek poakazao je to vise puta. Toliko.

Nije uopste ovo sve fora. Zivane dj Zivane dj, cini mi se, imas cilj da zavadjas ljude a to samo govori o tebi. sto onda ne kazes sta hoces pa da se ovo zavrsi. Cini mi se da si jedan od onih koji zavade pa snime za Youtube, a ne ucestvuju sami u frci. Cini mi se da ti je jedini cilj da prozivas nekoga kome nisi dorastao. UGLEDAJ SE; NE ZAVIDI. NE BUDI BABA Sta ti imas protiv Koviljaca? Koji ti je? Nemoj da mrzis druge ucitelje vec voli svog. Treniraj i uzivaj i gledaj da budes tolerantan, a ne da prozivas iz zavisti. Bas me interesuje kakav je tvoj WingChun kad ti je stav takav jer WingChun je ispoljavanje sebe a tako i postovi.
Posto vidim da ti je diploma najvaznija malo o njoj.
Vidis ja treniram da bi napredovao a ne da bi dobio diplomu. Diploma je za mene jedna dobra stvar koja treba da bude posledica znanja i prakticne primenljivosti. Da mi neko da da biram izmedju diplome i znanja uvek bi izabrao znanje. A kada dobijes pored znanja i diplomu, prelepo. Ali nije diploma merilo znanja vec ono sto se realno da videti. A pravo da ti kazem bas me boli ko priznaje diplome od koga i tako to. Meni licno je najvaznije da moji sifu-ovi budu tu i da me uce, a nisam slep da ne vidim ko kako radi i da li je to primenljivo ili ne.
Ovo sto zovu ove ljude u Kinu, svaka cast, ali nije to merilo znanja. Nisam cuo da je bio neki konkurs gde su dosli kinezi da izaberu najbolje pa da sada to uzimamo za merilo. U svakom slucaju se lepo provedite, naucite nesto dobro i dobro je da neko iz ove nase Srbije ide u Kinu.

Javno se ogradjujem od postova koji postavljaju vajt, dimamk, marko, goran, profa, bojan i ostali, koji ukljucuju vredjanje, omalovazavanje, pluvanje i slicno. Ozbiljan sam prakticar, trener, instruktor borilackih vestina i ovakvo nesto kao sto je vredjanje je za svaku osudu. Svi oni su verovatno odrasli ljudi i nek sami odgovaraju za svoje postupke, njima na dusu i teret.
Hvala moderatoru za reakciju i nadam se da ce ovaj forum krenuti u boljem smeru. Pozdravljam sve prakticare borilackih spotrova i vestina, trenere i ucenike.

Zahvaljujem se Nenadu na razumevanju i isto predlazem moderatoru da odrzi red na forumu, sve uvredljive poruke bez obzira sa cije strane dosle i kome budu upucene treba obrisati i zadrzati normalan, konstruktivan tok komunikacije.

R,I,P,
Danas imam tužnu obavezu da obavestim svu Kung Fu Wu Shu braću i sestre, sve vežbače Tradicionalnog Wing Chun Kung Fu Kuena i druge praktičare borilačkih veština i druge koji to nisu da je u Rumi ( 16.07.2011.) u teškoj saobraćajnoj nesreći preminuo naš Kung Fu Wu Shu Brat Nenad Ljiljak ( 1975-2011) iz Rume. Koristim priliku da mu se posthumno zahvalim na požrtvovanom i predanom radu u Wing Chun Kung Fu Kuenu i njegovom širenju. Pokojni Nenad Ljiljak je počeo da se bavi Wing Chun Kung Fu Kuenom davne 1992 u Rumi u klubu "Slovo Sunca". Posle prestanka rada kluba "Slovo Sunce" sa grupom etuzijaista !996 otvara i vodi novi klub "Dragon". 1997/98 završava "Čelični Dlan" - "Pamučni Dlan". 1998/99 dobija zvanje SI-FU-a. Klub prestaje sa radom 2000 godine zbog tadašnje političke situacije ali Nenad nikada nije prekidao svoju ljubav i predani rad za Wing Chun Kung Fu Kuen. Uvek spreman da nesebično daje sebe i van treninga bio je poznat među drugovima kao čovek velikog Srca, široke ruke, održavao je uvek svoju datu reč i znao je da "odreže" pravedno kad god je to trebalo. Nažalost tragična saobraćajna nesreća omela ga je da ostvari do kraja svoje životne ciljeve i ostavi svoje najmilije članove porodice, devojku, bliske prijatelje, drugove i poznanike svog tigrovskog srca i široke tople duše. Neka ti je večna pamjan i slava Kung Fu brate i prijatelju Nenade.

R,I,P,
Danas imam tužnu obavezu da obavestim svu Kung Fu Wu Shu braću i sestre, sve vežbače Tradicionalnog Wing Chun Kung Fu Kuena i druge praktičare borilačkih veština i druge koji to nisu da je u Rumi ( 16.07.2011.) u teškoj saobraćajnoj nesreći preminuo naš Kung Fu Wu Shu Brat Nenad Ljiljak ( 1975-2011) iz Rume. Koristim priliku da mu se posthumno zahvalim na požrtvovanom i predanom radu u Wing Chun Kung Fu Kuenu i njegovom širenju. Pokojni Nenad Ljiljak je počeo da se bavi Wing Chun Kung Fu Kuenom davne 1992 u Rumi u klubu "Slovo Sunca". Posle prestanka rada kluba "Slovo Sunce" sa grupom etuzijaista !996 otvara i vodi novi klub "Dragon". 1997/98 završava "Čelični Dlan" - "Pamučni Dlan". 1998/99 dobija zvanje SI-FU-a. Klub prestaje sa radom 2000 godine zbog tadašnje političke situacije ali Nenad nikada nije prekidao svoju ljubav i predani rad za Wing Chun Kung Fu Kuen. Uvek spreman da nesebično daje sebe i van treninga bio je poznat među drugovima kao čovek velikog Srca, široke ruke, održavao je uvek svoju datu reč i znao je da "odreže" pravedno kad god je to trebalo. Nažalost tragična saobraćajna nesreća omela ga je da ostvari do kraja svoje životne ciljeve i ostavi svoje najmilije članove porodice, devojku, bliske prijatelje, drugove i poznanike svog tigrovskog srca i široke tople duše. Neka ti je večna pamjan i slava Kung Fu brate i prijatelju Nenade.

Neka mu je vecna slava i laka zemlja, mnogo toga smo prosli zajedno. Bio je veliki covek i dobar drug. Prenesi moje duboko i iskreno saucesce porodici Ljljak.

Back