Wing Chun

Da to je bio zajednicki seminar. Ne svidja mi se to sto je mlohavo i suvise leprsavo, slaba kretnja i po dva tri pak sao-a po jedno te istoj ruci itd.
Sve te stvari ne piju vodu.
Treba biti iskren prema samom sebi i to prvesnstveno prema sebi, jer se trose dragocene godine uvezbavajuci nesto sto zaista ne pali, pa kada se sa nekim oprobate ko ne ostavlja ruku da vi izvedete po 2-3 pak sao-a nego je, brzo izpali i povuce nazad tako da jedva i jedan uspete da napravite a ujedno pokusavate da izvedete neke vrtolimije rukama on vas fino zalepi drugom rukom.

Da bi Wing Chun napredovao i mogao parirati modernim i zapadnim vestinama kao sto su to MMA,Boks itd vi svi MORATE izaci iz sanjanja i pokusati prvenstveno biti iskreni prema sebi. A kao treneri vam je to i duznost prema ucenicima.
Ostaviti svoj ego po strani i otici recimo u Boks klub i pokusati na nekom prijatljskom sparingu da izvedete tako nesto.
Jel ste gledali svi Yip Man 2???
Dali ste primetili da u tom film uopste nije Boks prikazan kao nesto bezveze a da je Wing Chun nadmocniji nego vec kako bi mozda i u stvarnosti bilo, da bi se i vrhunski majstor Winga namucio sa dobrim bokserom pa cak mozda i izgubio....

MMA je prisutan svugde, i vreme je da se prekine sa lazima. Wing ce nestati vremenom ako se dalje samo laze maze i sanja....Ili ce se razviti u nesto kao Shotokan Karate i Aikido koji je skroz izgubio pristup pravoj zivoj borbi i pretvorio se u cirkus za sanjatore.
Da sam kritican prema Wing Chun-u je zato sto ja tu vestinu volim pa mi zato i bode oci kada vidim neke gluposti od ljudi samo da bi stajali ispred i pokazivali nesto.

A sto se tice ovoga sto nabacuju neki Nenadu Koviljcu nije tacno u vezi seminara.
Da je uvek u isto vreme pravio kao ovi iz Pozarevca jer se plasi konkurencije itd.....Naprotiv Nenad je neko ko je uvek spreman da nauci nesto novo i razmenjuje iskustva. A to znam jer su mi to njegovi ucenici rekli a da ih uopste nisam za tako nesto pitao.

Idu na seminare Eskrime i rade parter sa ljudima iz tih vestina. To sto se Cheung navodno od njih odvojio je takodje laz, oni su se od njega odvojili i to je najbolje sto im se moglo desiti. Sada su konacno slobodni i mogu dovesti ljude koje hoce i nauciti bolje nacine Wing-a koji do sada nisu imali pristup Srbiji.

Ja iskrno nisam vise imao nameru da se javljam na Krstaici neka radi svako kako mu je volja...ja znam svoj put i spreman sam uvek da preispitam sebe i naucim nesto novo ili popravim ili cak oborim vec poznato kako bi moj nacin Wing Chuna postao bolji prvenstveno za mene pa onda za moje ucenike. Uvek i njih pozivam na to da budu kriticni ma sta god radili u zivotu a pogotovo u bor vestinama.

Nemacka poslovica kaze
" Man kriegt nur soviel aus einer Sache raus, soviel man auch in sie reinsteckt "
" Dobices iz jedne stvari samo toliko koliko si u nju ulozio "
A to po najvise vazi za bor vestine....

Pozdrav, vidim da cesto pominjes Pozarevac. Ne secam se da si se ikada upoznao ili radio sa nekim od nas? Ne znam koliko si upoznat , taj seminar smo mi organizovali kako bi ljudi videli raznolikost wing chuna, razmenili iskustva i druzili se. Voleo bih i da vidim ko je to iz Pozarevca radio 3 pak sao blokade na jednij ruci??? Inace, za tvoju informaciju, sa pocetmicima se rade blokade na jednoj ruci da bi uvezbavali kretanje, stavove i balans. Na seminaru je bilo puno ljudi koji nisu clanovi saveza, ako sam dobro shvatio ti si asistirao Rudiju na seminaru. MI ne samo da smo otvoreni za saradnju, nego to i pokazujemo na delu. Na desetine zajednickih seminara u ICU federaciji sa drugim stilovima, Dejan i ja smo instruktori Kapapa, radili smo sa raznim jedinicama.....i da ne nabrajam. Chi sao se radi sa tenzijom napred, to je ono sto smo naucili mnoger trenere pre vise od 15 godina. Uostalom znas gde smo, pa svrati, prijatelj si mi na faceboku pa se najavi, imas tamo telefon. Nas kraj je pun gastarbajtera, i uzasnut sam pricama da je sve strano bolje preko. Cilj svakog dobrog ucitelja je da ga ucenik prevazidje, jer je to potvrda njegovog znanja i vestine.Nase je da prenesemo znanje i principe, a sve ostalo je na samim ucenicima. Od vaspitanja i karaktera i licnosti samih ucenika zavisi kako ce oni dalje prenositi i o tome pricati. Pun mi je mail izvinjenja nekih od bivsih ucenika. Sve je stvar marketinga, po mom misljenju negativnog i po njih i po samu vestinu. Slucajno sam otvorio ovu stranu i vidim da se nista ne menja, isti ljudi, hvalospevi, pljuvanja. Ljudi rad se ocenjuje po reziltatima i kada vas ocenjuju bolji od vas samih i svetski priznati. Da ne duzim, poziv stoji!

Pozdrav, vidim da cesto pominjes Pozarevac. Ne secam se da si se ikada upoznao ili radio sa nekim od nas? Ne znam koliko si upoznat , taj seminar smo mi organizovali kako bi ljudi videli raznolikost wing chuna, razmenili iskustva i druzili se. Voleo bih i da vidim ko je to iz Pozarevca radio 3 pak sao blokade na jednij ruci??? Inace, za tvoju informaciju, sa pocetmicima se rade blokade na jednoj ruci da bi uvezbavali kretanje, stavove i balans. Na seminaru je bilo puno ljudi koji nisu clanovi saveza, ako sam dobro shvatio ti si asistirao Rudiju na seminaru. MI ne samo da smo otvoreni za saradnju, nego to i pokazujemo na delu. Na desetine zajednickih seminara u ICU federaciji sa drugim stilovima, Dejan i ja smo instruktori Kapapa, radili smo sa raznim jedinicama.....i da ne nabrajam. Chi sao se radi sa tenzijom napred, to je ono sto smo naucili mnoger trenere pre vise od 15 godina. Uostalom znas gde smo, pa svrati, prijatelj si mi na faceboku pa se najavi, imas tamo telefon. Nas kraj je pun gastarbajtera, i uzasnut sam pricama da je sve strano bolje preko. Cilj svakog dobrog ucitelja je da ga ucenik prevazidje, jer je to potvrda njegovog znanja i vestine.Nase je da prenesemo znanje i principe, a sve ostalo je na samim ucenicima. Od vaspitanja i karaktera i licnosti samih ucenika zavisi kako ce oni dalje prenositi i o tome pricati. Pun mi je mail izvinjenja nekih od bivsih ucenika. Sve je stvar marketinga, po mom misljenju negativnog i po njih i po samu vestinu. Slucajno sam otvorio ovu stranu i vidim da se nista ne menja, isti ljudi, hvalospevi, pljuvanja. Ljudi rad se ocenjuje po reziltatima i kada vas ocenjuju bolji od vas samih i svetski priznati. Da ne duzim, poziv stoji!
Zdravo
Vazi navraticu svakako jednom da se vidimo i malo provezbamo i popijemo pice. Stvarno mi nije jasno sto se ti uopste toliko zivciras zbog toga sto sam napisao. Meni se ne svidja TWC niti Williamov niti Davidov. Moje je pravo da mi se svidja ili ne. ;) Nekome se mozda ne svidja Leung Ting linija ili bilo koja druga. To je za mene ok. Samo sam naveo sta sam video 28.maja 2008 i od tada sam i ja dosta promenio kod sebe i svog Wing Chuna. Nisam vise u tim vodama sto se tice bor vestina. Okrenuo sam se skroz Jeet Kune Do-u i MMA-u. Kao i Filipino Combat Systems-u. Wing vezbam za sebe kao deo JKD-a. A to sto se mnogi tripujete da sam rekao da je sve na zapadu bolje nije tacno. U ostalom videcemo se pa cemo popricati. Pozz

Poslednja izmena:
A jel imas ti mooda da prozoves Nenada na fajt.On tvrdi da je najbolji , najjaci , supermen ...
to netvrdi nenad nego ljudi oko njega i koji su ga videli,a sa nenadom i pedjom sam sparingovao preko 1000 puta jer smo drugovi od detinstva.a dolazi radojkovic na ovaj forum i mikic i zlatic.mikicu sam i pustio poruku u jednoj grupi da procita na forumu da mi nebi obrisali post u toj grupi.a ti se jos nisi prestavio tako da se vidi kolika ti je hrabrost!i dalje cekam poziv ili odgovore od ove trojice a ti zivane kad skupis hrabrosti predstavi se pa nazovi ako smes! izvinjavam se moderatoru necu prozivati vise rekao sam sta sam imao reci tako da sam ja svoje zavrsio.

Evo jednog zanimljivog pitanja :Znamo da je Grandmaster Cheung rekao da se u SM radi modifikovani TWC kad je Koviljce izbacio iz svoje organizacije pa sad mene interesuje koji stil Wing Chuna oni rade?

Kao prvo bi bilo najbolje da postavis to pitanje samom Nenadu Koviljcu.
Kao drugo je Cheung verovatno iz sujete to rekao. Kako je to nesto modifikovano kada do tada nisu imali nisakim osim sa njim kontakt?
Kao trece sada su otvoreni za saradnju sa drugim linijama i znatno se Nenad poboljsao po mom misljenju. To procenjujem iz njegovih video zapisa, ali uvericu se u to kada se budem sledeci put sa njim video.
Kao cetvrto zasto bi on ostao i dalje kod Cheunga kada je sve ama bas sve od njega naucio i davno ga i prevazisao?
Prema tome, uvek ima dve strane price, a ja cu pre poverovati Nenadu nego nekom Cheungu. Te price su na sve strane iste. Kada se Emin odvojio od IWTA saveza pricali su da je on promeni svoj Wing da nije majstorirao na oruziju da je na niskom nivou U Latosa Escrimi itd. Kad on lepo uze Latosu u njegovu organizaciju a ovi ostadose zapanjeni. Ta prica se kanije ponavljala sa mnogima koji su napustali IWTA/EWTO. "majstori" moraju nekako da opravdaju odlazak njihovih najboljih ucenika, a to samo mogu obrazloziti sa lazima i prebacivanjima kako nesto nije originalno/izvorno/tradicionalno....a te price o tome su za malu decu.

Emin je druga prica.Zna se koliko je godina trenirao i kod koga pa je ucio i ako nije naucio oruzije ipak je proveo mnogo godina sa Kernspektom i sistem praznih ruku jeste skinuo.I Emin je otisao sam a Koviljci su isterani pa opet nije isto.I zna se koliko je puta Grandmaster William Cheung bio u Srbiji i koliko puta u SM pa mi je ta prica da su oni pokupili sve sto su mogli suplja jer ispada da Grandmaster William Cheung moze celu svoju vestinu da pokaze za nekoliko seminara sto svi znamo da nije tacno .Ja cu ovde da verujem Grandmasteru . Imam ja jos pitanja ali neka mi prvo neko iz SM odgovori na prvo , koji stil rade jer Grandmaster kaze da TWC ne rade ?

Evo ti samo jedna cinjenica koju je izneo pokojni Wong Shung Leung. Rekao je da je Wing Chun vrlo prosta (ali ne i jednostavna) vestina koja se da nauciti (ali ne i savladati jer je to dozivotna stvar) za 3-5 godina.
Naprotiv tome sto W.Cheung ili L.Ting rade, jer razvlace gradivo i daju samo na kisicicu. Mislis zaista da braca Koviljac nisu naucili citav Wing Chun? Onda si zaista naivan. Oni vezbaju nekih 15 godina a mozda i vise i to Wing Chun a da ne pricamo o drugim vestinama koje su vezbali. A ti veruj Cheungu. Pozz

Oni su ti prijatelji i ti njima verujes i ja to postujem.Meni nisu prijatelji i ja im ne verujem a specijalno ako znamo da ih je Grandmaster William Cheung izbacio iz organizacije zbog prevare sa diplomama jer su bili obavezni po ugovoru od svakog polaganja da plate deo da bi se te diplome zavele i bile zvanicne .Ovako su prevarili i Grandmastera Williama Cheunga i svoje ucenike .I vidim da niko od njih ne odgovara na moja pitanja a to nije posteno .Posto drze klubove posteno bi bilo da kazu ljudima koji stil Wing Chuna rade.Jos bi dodao pitanje da li smatraju da treba da ljudima koje su prevarili za diplome vrate pare i da ili da ispostuju Grandmastera Williama Cheunga i ucenike i plate ono sto su duzni po ugovoru i ozvanice dilpome u tom vremenu kad su jos bili u organizaciji ?

Vako:
Mislim da stvarno covek treba da nema pojma o Wing Chun-u da bi mogao da kaze nesto za Koviljce i njihov TWC(bez obzira koju liniju uci), Treniram njihov pravac, Nenadov; i doziveo sam prave ljudske stvari. Od normalnog ljudskog odnosa do predavanja znanja. Jednostavno imaju gomile znanja koje ti u svakom trenutku mogu pokazati, objasniti. Ja imam dozivljaj otvorenosti a nisam mali da bas ne mogu prosuditi. Imam dovoljno i godina i zivotnog iskustva. Kada naletim na takve reci stvarno me nervira jer nema svrhe. Moze samo ZAVIST da bude uzrok. Pa onda "NEMOJ ZAVIDETI VEĆ SE UGLEDAJ"
Nisi slep ako ti je vec zavist jaca osobina, Ima hvala bogu sada i Youtube i ... Wing Chun nije niciji pa da ga bilo ko svojata.
Poenta je da je realan a ne mudroserski ili mlitav mlohav njanjav ...
Veliko postovanje za sve SiFu-e i ljude koji vezbaju bilo kojeg pravca
Pa naravno da zavisi i od pojedinca i od pravca i od ucitelja
Bolje je imati sto bolje ucitelje i pravce a ti si kakav si i u zivotu pa verovatno i na treningu
Kljucna rec je i tolerancija: Ako mi se nesto ne svidja ok je da kazem ali ne da napadam ljude. Trpim nesto sto mi se ne svidja a ne ugrozava me. Iskazujem osnovno ljudsko postovanje prema ljudima, pobogu.
Nemojte da za Wing Chun pocnu pricati da ga je napravila neka kineskinja iz manastira koja je dala ime vestini po BABI Wing chun

:) Morao sam ovo zadnje da napisem *** :)

Niko ne odgovara .Bas cudno jer koliko sam primetio ima tu mnogo ljudi koji se po komandi ukljuce i dokazivanje i pljuvacinu .Izgleda da su moderatorai pogasili rezervne naloge .Imam ja jos dva pitanja pa da zkaljucimo pricu sa "majstorima" .Prvo pitanje ide odmah , a kad se na njega odgovori onda cu jos jedno. Koviljci tvrde da su od Grandmastera Williama Cheunga dobili Nenad 5. a Predrag 6. majstorski rang. Ja bih sad zamolio da oni postave negde link salikama tih diploma ili ovde direktno na forumu u solidnoj rezoluciji da vidimo kod su dobijene , tacnije da vidimo datum i potpis i kako te diplome izgledaju.Mislim da bi svi a i Grandmaster voleli da vide te diplome . Ako ne postave dokaz to znaci samo jedno , a svi znamo sta .

Pozdrav ljudi, Zivane sve je vrlo prosto proveriti, nema potrebe da trazis da postavljaju ljudi diplome jer mogu lako da se falsifikuju. Lepo se pise GM-u i on ti odgovri. Evo jedan moj prijatelj koji trenira u Vucinom klubu je pisao i dobio odgovor:

Hello Grandmaster,
I am from Serbia, on 11. december, I was tested for ranks by instructor Jovan Vuca and Sifu Goran Galijas (Master level V certificate from you). I was tested and passed for IV rank.

After that, Sifu Predrag Koviljac (Master level VI) announced on his website that the testing was illegal and that the certificates that we got aren't valid.

Below is the picture of certificate that I got, and I would be most grateful if you checked it and told me do you consider my certificate valid or not.

Thank you and best regards,
....................., student of your Traditional Wing Chun Kung Fu

GM
Normally for the student to be graded in our Association, he must be a member of our association and there is certain procedures to be followed. \Please send me your email addess and I will forward you the rules and regulation. GM

Sve se zna, na sajtu su se prdstavili kao majstori navedenih rangova, posle raskida saradnje sa GM-om.

I jasno je da rade wing chun neki mix Pozarevljana, tj. Bozin, Ceungov i nesto svoje. Niko vise ne stoji iza njih, cak i medjusobno ne saradjuju, svako ima svoje sledbenike i to je to. Diplomne su njihove licen i nikome ne odgovaraju i ne polazu racune. Zalosno je samo za nas koji smo placali misleci da je sve validno i zavedeno u asocijaciji. Ali sta ces svaka skola se placa. Ja sam se na vreme otrgo i nasao pravog ucitelja i zvanice diplome. Necu o tome, jer nije tema.

Sto se tice predatora, ja sam bio na tom seminaru i video tvoje znanje, jedan ucenik mislim da je kluba iz Pozarevca sa nizim rangom (raspitao sam se kasnije o kome je rec) se igrao sa tobom u chi sau. Pljustali su samari, i bilo je puno svedoka, skupio se krug o0ko vas da gleda, uglavnom klinci u jednoj pauzi. bas me cudi sto svi cute, niko da ti kaze javno, Trazicu od ljudi iz Saveza snimak i objaviti.

Mene ne interesuje koje sta sa kim radio , ko je koga tukao i ko je od koga bolji.Mene interesuje da se iznese istina o Grandmasterovom Wing Chunu i da se njegovo ime vise ne koristi za reklamiranje raznih majstora" koji se kite Grandmasterovim stilom a sa druge strane ga pljuju i iznose neistine .Posle svega sto se desilo Grandmaster William Cheung nece ni da cuje za Srbiju ali ima jedna grupa ljudi koja ce da se potrudi da opet dovede Grandmastera u Srbiju i originalni TWC a ne neke Pozarevacke i Mitrovacke modifikacije .

@dragan84
Ajde molim te nadji snimak, gde je to bilo? Jedini seminar na kojem sam dole ucestvovao a da nije EBMAS je 25 maja 2008 u Bg-u. Ako mislis na taj seminar onda mi pokazi ko je to mene samarao, kada sam samo radio sa EBMAS predstavnicima.
Kao drugo verovatno si mene pomesao sa Vladanom Djordjevicem koji je davao neki seminar u Srbiji pre nekih godinu dve dana. On je takodje iz Svajcarske i radio je Chi Sao sa mnogima, a kao primer da ti dokazem koliko ne znas o cemu pricas, Chi Sao je vezba i nista drugo, tako da i da mi neko udari u toj vezbi samar (sto mi se stalno desavalo dok sam to vezbao sa svojim drugarima) ne znaci da ume da se bije, sparing je jedno Chi Sao drugo.
Ne stoji ti dobro da siris neistinu, prvo se raspitaj dobro pa onda nesto tvrdi. Nadji ti snimak, pa ako se na tom snimku vidi kako mi neko u chi sao-u lupa samar onda ok. Nemam ti ja decko problem da priznam da je neko bolji itd, ima ih na hiljade, samo ne volim kada neko laze samo da bi bio zanimljiv. Od 01.08 do 10.08 sam u Srbiji. Ti dodji i pokazi mi sta znas i umes, ime moje ces naci na predhodnim stranicama. A mogu i do tebe doci, napisi gde si i eto me.

Upravo sam procitao neke tvoje postove, vidim da si resio da prozivas svakog ko ima dobro misljenje o Nenadu ili Predragu, sada pricas neke gluposti o meni. Nenad i Predrag su resili da ne odgovaraju vise na prozivke. Ali posto sam ja drugacije naravi od njih nemam problem sa tim. Ti Dragane lepo napisi gde si u Srbiji i ja cu doci da sa tobom lepo popijem pice, porazgovaram i onda odradim jedan treninig, sparing ako si za. Ne Chi Sao ne gluposti nego fino kulturno kao sportisti navucemo rukavice i gumu u usta i pici. Tvoja odluka kada i gde. Pozz

Poslednja izmena:
nesto mi nikad nece bit jasno kod pojedinaca ,mogu slobodno reci vecine ...vise -manje !?
mnogi postovi na koje sam naleteo su mahom velicanje wing chun linije tog i tog tipa, ciji je bolji,gori, solidan i nikakv...ko bi bolje prosao na ulici ,ili u skucenom prostoru.
ko ima vise ucenika, ko ima bolju halu ili prostor za treniranje...
dokazivanje licem u lice ,da bi se potvrdio status borca osoba koje se prepucavaju.

ciji je sifu ili majstor bolji ...mnogi me podsecaju na stare kineske filmove o bandama koje brane cast majstora i koji se posteno medjusobno izlemaju

msm ,dal nekoga od vas sifu ,majstor ili grandmaster nagradi za ovakvu vernost ???
sta imate od toga, koja je poenta?? zar je toliko tesko cutati i trenirati za sebe ,za svoju dusu...???
ja razumem da ,ako te neko trazi da bi dokazao svoju vestinu ,i ne mozes nikako izbeci budalu koja te izaziva ...i prinudjen si da se dokazes ,ali to je retkost ,jer vecina bi dokazala nesto ...a, onda od svega toga nista.
nisam za da se borbom dokazuje bilo sta ,ali ako vec neko zeli da dokaze kvalitet svog majstora koji ga uci ...ajde onda nek se nadju takvi ,postave kamere i nek se postavi klip da svi vidimo ,nastup forumasa...

Zelim da u ime rukovodstva i svih clanova TWCKF Federacije Srbije najostrije osudim ovaj akt vrbalnog nasilja uperen protiv jednog praktikanta borilackih vestina. Ovo odaje jako ruznu sliku o svima nama koji se ovim vestinama bavimo i baca senku na decenije ulozenog rada u popularizaciju i sirenje Kineskih borilackih vestina i sportova , pozitivnih vrednosti i sportskog duha , medjusobnog razumevanja i tolerancije , na sta mi u Federaciji a verujem i svi ostali stavljamo poseban akcenat. Ne ulazeci u uzroke ovakvog ponasanja mi izTWCKF Federacije Srbije smatramo a ovo nije nacin ni metod kojim se eventualne nesuglasice resavaju i duboko verujemo da se izmedju civilozovanih i normalnih ljudi sve moze resiti dogovorom, a ako dogovor nije moguc postoje nadlezni organi drzave , policija i pravosudje , ciji je posao da takve stvari reavaju . Nasilje nikada nije i nikada nece biti resenje jer nasilje radja nasilje i silu treba koristiti samo u slucaju krajnje nuzde kako to i zakon nalaze i kako smo obavezni da poducavamo nase ucenike i sledbenike.Jos jednom izrazavamo duboko zaljenje zbog ovog incidenta jer se tice svih nas i sve nas koji se bavimo borilackim vestinama prikazuje u jako ruznom svetlu i pruzamo punu moralnu podrsku ostecenom.

Poslednja izmena:
Zelim da u ime rukovodstva i svih clanova TWCKF Federacije Srbije najostrije osudim ovaj akt vrbalnog nasilja uperen protiv jednog praktikanta borilackih vestina. Ovo odaje jako ruznu sliku o svima nama koji se ovim vestinama bavimo i baca senku na decenije ulozenog rada u popularizaciju i sirenje Kineskih borilackih vestina i sportova , pozitivnih vrednosti i sportskog duha , medjusobnog razumevanja i tolerancije , na sta mi u Federaciji a verujem i svi ostali stavljamo poseban akcenat. Ne ulazeci u uzroke ovakvog ponasanja mi izTWCKF Federacije Srbije smatramo a ovo nije nacin ni metod kojim se eventualne nesuglasice resavaju i duboko verujemo da se izmedju civilozovanih i normalnih ljudi sve moze resiti dogovorom, a ako dogovor nije moguc postoje nadlezni organi drzave , policija i pravosudje , ciji je posao da takve stvari reavaju . Nasilje nikada nije i nikada nece biti resenje jer nasilje radja nasilje i silu treba koristiti samo u slucaju krajnje nuzde kako to i zakon nalaze i kako smo obavezni da poducavamo nase ucenike i sledbenike.Jos jednom izrazavamo duboko zaljenje zbog ovog incidenta jer se tice svih nas i sve nas koji se bavimo borilackim vestinama prikazuje u jako ruznom svetlu i pruzamo punu moralnu podrsku ostecenom.

:ok::ok::ok:
ne znam o kome je rec, nije ni bitno...bitno je da se shvati koliko smo otisli predaleko sa ponasanjem . potpisujem tekst...

Svaka cast .Posle svega vi napisete nesto ovako .Stvarno ljudski i sportski sa vase strane .Umesto da se oni ugledaju na vas i izvinu se za ponasanje svojih ucenika oni cute .U pravu je bio Grandmaster William Cheung sto ih je izbacio iz saveza .I samo da se zna da sam ja prijavio onaj majmunski post jer nije u redu da se neko vredja i da to stoji na forumu toliko vremena , istina je istina a lepo vaspitanje je nesto drugo

Ovde su neki bas opsednuti bracom Koviljac i njihovim uspehom. Oni su ipak, stvarno najbolji, treniram inace kod Nese i extra je covek, prijatelj,trener,. To sto pojedinci pisu su lazi i verovatno produkt ljubomore i nemoci. Stavr je u aktivnom treningu, samo vezbajte i bicete borci kao Koviljci. Znam to je velika zelja! Ali ko proba,mozda i uspe.

Svremena na vreme čitam na forumu teme vezane za Wing Chun pa umesto da se pišu neke korisne stvari vezane za ovu lepu veštinu, sve se svodi ko je kakav i ko ima ovo a ko ima ono ...
NIje mi jasno zašto trošite svoje vreme na raspravama . Ko ima koristi od priča ovaj bolji ovaj lošiji. Šta se menja takvim pisanjima? Sve ostaje kako i jeste i ništa se promeniti neće. Praznoslolje ostaje baš onako kako se i zove. Izvinjavam se što uopšte ovo pišem, al zar nije pametnije da se piše o iskustvima a ne o beznačajnim zađevicama . Pustite ljude neka rade svoj posao i Koviljce ,i Mikića ,i ostale, svako bira ono što mu se dopada. Zapita li se ko šta dobija ako jednu i drugu stranu napada? Ništa i apsolutno ništa! To su ljudi koji rade i vežbaju, a šta ostali rade neka se pokažu delima a ne ozlojađenim pisanjem . Život prolazi i isuviše je lep da bi se arčio na vređanja i podjebavanja jednih i drugih. Fala Bogu što ima i Koviljaca i Mikića i svih ostalih, neka ljudi rade, a svi koji napadaju neka se zapitaju šta oni rade ? Ajmo bre ljudi da prestanemo sa detinjarijama, pa zar nam nije previše mržnje u našoj zemlji? Nadam se da ovo moje obraćanje neće izazvati nikoga jer stvarno sam ovo napisao iz najbolje namere. Pozdrav svima :)

Back