Radojkovic.D
Zainteresovan član
- Poruka
- 115
Da to je bio zajednicki seminar. Ne svidja mi se to sto je mlohavo i suvise leprsavo, slaba kretnja i po dva tri pak sao-a po jedno te istoj ruci itd.
Sve te stvari ne piju vodu.
Treba biti iskren prema samom sebi i to prvesnstveno prema sebi, jer se trose dragocene godine uvezbavajuci nesto sto zaista ne pali, pa kada se sa nekim oprobate ko ne ostavlja ruku da vi izvedete po 2-3 pak sao-a nego je, brzo izpali i povuce nazad tako da jedva i jedan uspete da napravite a ujedno pokusavate da izvedete neke vrtolimije rukama on vas fino zalepi drugom rukom.
Da bi Wing Chun napredovao i mogao parirati modernim i zapadnim vestinama kao sto su to MMA,Boks itd vi svi MORATE izaci iz sanjanja i pokusati prvenstveno biti iskreni prema sebi. A kao treneri vam je to i duznost prema ucenicima.
Ostaviti svoj ego po strani i otici recimo u Boks klub i pokusati na nekom prijatljskom sparingu da izvedete tako nesto.
Jel ste gledali svi Yip Man 2???
Dali ste primetili da u tom film uopste nije Boks prikazan kao nesto bezveze a da je Wing Chun nadmocniji nego vec kako bi mozda i u stvarnosti bilo, da bi se i vrhunski majstor Winga namucio sa dobrim bokserom pa cak mozda i izgubio....
MMA je prisutan svugde, i vreme je da se prekine sa lazima. Wing ce nestati vremenom ako se dalje samo laze maze i sanja....Ili ce se razviti u nesto kao Shotokan Karate i Aikido koji je skroz izgubio pristup pravoj zivoj borbi i pretvorio se u cirkus za sanjatore.
Da sam kritican prema Wing Chun-u je zato sto ja tu vestinu volim pa mi zato i bode oci kada vidim neke gluposti od ljudi samo da bi stajali ispred i pokazivali nesto.
A sto se tice ovoga sto nabacuju neki Nenadu Koviljcu nije tacno u vezi seminara.
Da je uvek u isto vreme pravio kao ovi iz Pozarevca jer se plasi konkurencije itd.....Naprotiv Nenad je neko ko je uvek spreman da nauci nesto novo i razmenjuje iskustva. A to znam jer su mi to njegovi ucenici rekli a da ih uopste nisam za tako nesto pitao.
Idu na seminare Eskrime i rade parter sa ljudima iz tih vestina. To sto se Cheung navodno od njih odvojio je takodje laz, oni su se od njega odvojili i to je najbolje sto im se moglo desiti. Sada su konacno slobodni i mogu dovesti ljude koje hoce i nauciti bolje nacine Wing-a koji do sada nisu imali pristup Srbiji.
Ja iskrno nisam vise imao nameru da se javljam na Krstaici neka radi svako kako mu je volja...ja znam svoj put i spreman sam uvek da preispitam sebe i naucim nesto novo ili popravim ili cak oborim vec poznato kako bi moj nacin Wing Chuna postao bolji prvenstveno za mene pa onda za moje ucenike. Uvek i njih pozivam na to da budu kriticni ma sta god radili u zivotu a pogotovo u bor vestinama.
Nemacka poslovica kaze
" Man kriegt nur soviel aus einer Sache raus, soviel man auch in sie reinsteckt "
" Dobices iz jedne stvari samo toliko koliko si u nju ulozio "
A to po najvise vazi za bor vestine....
Pozdrav, vidim da cesto pominjes Pozarevac. Ne secam se da si se ikada upoznao ili radio sa nekim od nas? Ne znam koliko si upoznat , taj seminar smo mi organizovali kako bi ljudi videli raznolikost wing chuna, razmenili iskustva i druzili se. Voleo bih i da vidim ko je to iz Pozarevca radio 3 pak sao blokade na jednij ruci??? Inace, za tvoju informaciju, sa pocetmicima se rade blokade na jednoj ruci da bi uvezbavali kretanje, stavove i balans. Na seminaru je bilo puno ljudi koji nisu clanovi saveza, ako sam dobro shvatio ti si asistirao Rudiju na seminaru. MI ne samo da smo otvoreni za saradnju, nego to i pokazujemo na delu. Na desetine zajednickih seminara u ICU federaciji sa drugim stilovima, Dejan i ja smo instruktori Kapapa, radili smo sa raznim jedinicama.....i da ne nabrajam. Chi sao se radi sa tenzijom napred, to je ono sto smo naucili mnoger trenere pre vise od 15 godina. Uostalom znas gde smo, pa svrati, prijatelj si mi na faceboku pa se najavi, imas tamo telefon. Nas kraj je pun gastarbajtera, i uzasnut sam pricama da je sve strano bolje preko. Cilj svakog dobrog ucitelja je da ga ucenik prevazidje, jer je to potvrda njegovog znanja i vestine.Nase je da prenesemo znanje i principe, a sve ostalo je na samim ucenicima. Od vaspitanja i karaktera i licnosti samih ucenika zavisi kako ce oni dalje prenositi i o tome pricati. Pun mi je mail izvinjenja nekih od bivsih ucenika. Sve je stvar marketinga, po mom misljenju negativnog i po njih i po samu vestinu. Slucajno sam otvorio ovu stranu i vidim da se nista ne menja, isti ljudi, hvalospevi, pljuvanja. Ljudi rad se ocenjuje po reziltatima i kada vas ocenjuju bolji od vas samih i svetski priznati. Da ne duzim, poziv stoji!