Wing Chun

I kao da u svetu wing chuna nema ni jednog drugog majstora osim brace Cheung?
Ko zna koliko njih ima po Kini i celom svetu,ali to su pravi majstori koji zaista mnogo znaju i vredno treniraju sa svojim ucenicima.:
:

Leung Sheung
Lok Yiu
Yip Bo Ching
Chu Shong Tin
Wong Shun Leung
Lo Man Kam
William Cheung
Ho Kam Ming
Chow Tze Chuen
Siu Yuk Min
Wong Long
Wong Chok
Hawkins Cheung
Moy Yat
Yip Ching
Yip Chun
Koo Sang
Victor Kan
Sam Lau
Duncan Leung
Andrew Mah
Pang Kam Fat
Chung Man Kam
Man Siu Hung
Law Bing
Chan Kin Hei
Leung Ting

Ovo je spisak ucenika za koje postoje dokazi da su kod Yip Mana prosli celokupnu obuku , a ovo je samo deo ljudi koji su ucili kod Yip Man-a, jer je privatno obucavao oficire policije i vojske , kao i bogate studente . Dakle ovo je spisak Grandmastera koji rade Yip Man-ov stil , a vecina ovih ljudi ima svoje ucenike , od kojih se neki danas nosioci stilova ili Grandmasteri . Samo Ting ima nekoliko Grandmastera svoje verzije Wing Tsuna, da pomenem Boztepea i Kernspecta, Wong Shun Leung ima nekoliko nalsednika , od kojih je su svakako najpoznatiji Garry Lam , David Cheung , David Patterson ...Odavde se lako moze videti koliko se ljudi bavi Wing Chun-om i moram priznati da ima zaista predanih vezbaca i odlicnih majstora koji su poznati i priznati u svetskim okvirima.
Dalje imamo ogroman broj stilova koji nemaju veze sa linijom Yip Man-a , gde takodje postoji veliki broj zaista dobrih majstora,neki su poznati u svetskim okvirima , neki su poznati u samo u Kini , ali ih ima dosta . Da pomenem samo majstora Wong Nim Yi-a ciji rad zaista cenim, i koji je poznat i cenjen i u Kini i u Evropi . Porodice Fung koja radi najcistiji Leung Janov Wing Chun i cenjena je izuzetno u Wing Chun krugovima. Nalsednici majstora Sum Nung-a su cenjeni i postovani i Kini i u Americi. Iz ovoga se moze samo naslutiti kakvo bogatstvo stilova i koliki broj vezbaca ove vestine postoji u svetu.

Slazem se sa tobom WTPREDATOR.
Ne znam ni ja vise sta je istina,ali da prave pometnju,prave,izgleda da su u pitanju pare i nista drugo.
Razlika izmedju kikboks klubova i wing chun klubova je ogromna sto se diploma tice,jer se u wingu to znanje debelo placa...
Opet cu postaviti pitanja na koja bih voleo da mi neko da odgovor :
1. Ko sve moze da drzi polaganje iz wing chuna?
2. Gde mu je to priznato?
3. Dajte da se jednom iznese istina na videlo?
4. Svi su hrabri na recima,a kad pitam ovako bitne stvrai svi se sakriju i zaobilaze odgovore.?

Ti si malisa okupiran wing chun-om , slaba ti je prica da treniras krav magu kad o wing c. toliko znas i glavna okupacija su ti pare pa zar stvarno mislis da Jip Man nista nije naplacivao! Idi u bilo koji klub i pitaj jel se naplacuje , ne wing.c. nego bilo koji sport. Na Taekwondou u Rumi kod Borka je clanarina 1500 d. najobicniji aerobik je 2000 , u sustini su vestine i najjeftinije. Pa ne mislite stvarno da odete u neki klub nas ili svetski , evropski i upisete se i nikom nista! Svakako ce te platiti. Sve ima svoju cenu.

Wong Shun Leung ima nekoliko nalsednika , od kojih je su svakako najpoznatiji Garry Lam , David Cheung , David Patterson ...Odavde se lako moze videti koliko se ljudi bavi Wing Chun-om i moram priznati da ima zaista predanih vezbaca i odlicnih majstora koji su poznati i priznati u svetskim okvirima.
.

Zaboravio si Filip Bajera koji je licni ucenik Wong Shun Leunga a ciji se stil opet dosta razlikuje i od Lama i od druge dvojice.

Ti si malisa okupiran wing chun-om , slaba ti je prica da treniras krav magu kad o wing c. toliko znas i glavna okupacija su ti pare pa zar stvarno mislis da Jip Man nista nije naplacivao! Idi u bilo koji klub i pitaj jel se naplacuje , ne wing.c. nego bilo koji sport. Na Taekwondou u Rumi kod Borka je clanarina 1500 d. najobicniji aerobik je 2000 , u sustini su vestine i najjeftinije. Pa ne mislite stvarno da odete u neki klub nas ili svetski , evropski i upisete se i nikom nista! Svakako ce te platiti. Sve ima svoju cenu.

Proffo,ti ne mozes da kazes da sam ja malisa,jer ne znas koje sam godiste.Treniram KM,ali sam se oduvek zanimao za BV i dosta sam citao i slusao o mnogim vestinama i sportovima.Zasto neko ako ne trenira wing chune ne moze da zna neke stvari?
pa sam sam rekao da imam druga koji trenira wing. I ja nisam rekao da ne treba da se placa clanarine,ne znam gde si to procitao? Vidim da se i ti razumes u vise stvari,wing,taekwondo,aerobik-mozda bi ti najbolje bilo da se aerobika i pridrzavas.:zcepanje:

Leung Sheung
Lok Yiu
Yip Bo Ching
Chu Shong Tin
Wong Shun Leung
Lo Man Kam
William Cheung
Ho Kam Ming
Chow Tze Chuen
Siu Yuk Min
Wong Long
Wong Chok
Hawkins Cheung
Moy Yat
Yip Ching
Yip Chun
Koo Sang
Victor Kan
Sam Lau
Duncan Leung
Andrew Mah
Pang Kam Fat
Chung Man Kam
Man Siu Hung
Law Bing
Chan Kin Hei
Leung Ting

Ovo je spisak ucenika za koje postoje dokazi da su kod Yip Mana prosli celokupnu obuku , a ovo je samo deo ljudi koji su ucili kod Yip Man-a, jer je privatno obucavao oficire policije i vojske , kao i bogate studente . Dakle ovo je spisak Grandmastera koji rade Yip Man-ov stil , a vecina ovih ljudi ima svoje ucenike , od kojih se neki danas nosioci stilova ili Grandmasteri . Samo Ting ima nekoliko Grandmastera svoje verzije Wing Tsuna, da pomenem Boztepea i Kernspecta, Wong Shun Leung ima nekoliko nalsednika , od kojih je su svakako najpoznatiji Garry Lam , David Cheung , David Patterson ...Odavde se lako moze videti koliko se ljudi bavi Wing Chun-om i moram priznati da ima zaista predanih vezbaca i odlicnih majstora koji su poznati i priznati u svetskim okvirima.
Dalje imamo ogroman broj stilova koji nemaju veze sa linijom Yip Man-a , gde takodje postoji veliki broj zaista dobrih majstora,neki su poznati u svetskim okvirima , neki su poznati u samo u Kini , ali ih ima dosta . Da pomenem samo majstora Wong Nim Yi-a ciji rad zaista cenim, i koji je poznat i cenjen i u Kini i u Evropi . Porodice Fung koja radi najcistiji Leung Janov Wing Chun i cenjena je izuzetno u Wing Chun krugovima. Nalsednici majstora Sum Nung-a su cenjeni i postovani i Kini i u Americi. Iz ovoga se moze samo naslutiti kakvo bogatstvo stilova i koliki broj vezbaca ove vestine postoji u svetu.

Zuti Care,hvala ti na ovim informacijama:p

Da ostalim korisnicima bude jasno

Brus Li* nema nikakve veze sa Krav Magom niti je bilo kada bio na treningu. Sve sto pise (razno razne informacije, najave seminira, brojevi telefona) apsolutno nema veze sa istinom.

Poslednja izmena:
Da ostalim korisnicima bude jasno

Brus Li*, nema nikakve veze sa Krav Magom niti je bilo kada bio na treningu. Sve sto pise (razno razne informacije, najave seminira, brojevi telefona) apsolutno nema veze sa istinom.

Ha,ha,ha, evo jos nekog da to primeti. Osoba Brus Li* je duplikat neke kivne bivse wing chun osobe ili wing chun mrzovoljca. Verovatno onaj Beogradjanin koji sve zna o desavanjima u wing chun teatru pa pise sve najlosije o istom. U nekim postovima kudi bracu Koviljac a odma u sledecim hoce na njihov seminar iako kaze da ne trenira wing chun nego km a u sve je upucen i sve zna. Samo pise o parama i koliko ovo kosta a koliko ono kosta. Zavadja sve redom na forumu. Dobro je da konacno postoji administrator koji regulise i cenzurise prljave postove.
M.

Sacuvaj Boze koliko neki ljudi mogu nisko da idu. Ne idem cesto na forume ali kada se pojavim uvek se iznenadim. Pa taj Brus Li* ocigledno nema veze nikakve ni sa Wing Chunom,ni sa Krav Magom,nista....
Jos sam nekad i stajao u njegovu stranu,ali ovo je prevrsilo svaku meru.. Sigurno je da taj nema pametnija posla nego da maltretira ljude unaokolo.
Glasam da ga moderator izbrise sa ovog foruma, a mislim da i vecina ovde misli tako.
Poz

Momci – dokle vise ta prepucavanja u vezi Wing Chuna – dajte neke konstruktivne stvari kojima cete prevazici odredjene probleme medju vama. Podelite iskustva u vezi treninga . Npr. Ja nikada nisam mogao naci odgovore na sva pitanja kod jednog trenera ili u jednom Borilackom Sistemu – daj razmenjujte Iskustva, a ne uvrede i ko je ko!!!!!

Oni koji su dublje u Wing Chunu znaju sta su prednosti i mane Wing Chuna – razgovarajte o tome!!!! Ja nisam pristalica Idolopoklonstva – svako od nas je svojim radom uneo Novine u treningu Wing Chuna , Novine koje nismo videli ni kod Cheunga ni kod Gaberseka – kako god ovo da zvuci to je realnost – ajde razmenite iskustva i napravite bolje programe treninga vaseg Wing Chuna – Pomozite jedni drugima!

Bilo bi dobro da razmenite principe treninga – a ne Forme i Broj tehnika koji su prilicno manje bitni od SAMIH PRINCIPA I SISTEMA TRENINGA. Sve tehnike i Forme vam padaju u vodu ukoliko nemate dobre principe i sisteme treninga.....

Ajde uzmite Direkte Povezano i dajte vise principa u njihovom treningu – sto ce svima koji prate ovaj forum pomoci u njihovoj primeni !!!! Koliko Principa treninga mozete raditi Izvodeci direkte povezano u radu sa Fokuserima sa jednim Covekom, sa 2 Coveka, sa 3 Coveka koji drze Fokusere,... Ako ste ozbiljni Vezbaci Razmisljajte o ovome!!! Dajte bilo koji blok i iznesite misljenje kojim treningom ce on biti Upotrebljiviji i Bolji - dajte sisteme treninga kako unaprediti i povecati efikasnost Wing Chuna u borbi sa Vise napadaca. Daj razmenjujte iskustva kako da vas Wing Chun bude bolji - efikasniji protiv Naoruzanog Napadaca Nozem – protiv vise naoruzanih napadaca,........... Klinc – ajde da razgovaramo o njemu, kako neutralisati i ne uci u zamku Hvataca kada krenemo u seriju Direkata Povezano ili izvodjenje bilo koje tehnike,.......................

Unbreakable Spirit - Iron Will

Tommy je vezbao Wong Ving Tsung pre nego sto je poceo da se bavi JKD-om, sto se tice rucne baze u JKD-u ona se najvise sastoji od Wing Chun-a i Boxa, dok je nozni rad (mislim na korake) malo izmenjen stav Evropskog macevanja. Nozni udarci poticu iz WC-a, Savate-a, Muay Thai-a i....ostali visoki udarci su iz Karate-a,Taekwondo-a,Shaolin Kung Fu-a itd....mada svi ti udarci se u svim vestina izvode manje vise isto.
Poluge je Brus uzeo iz Chin-na-a, Jiu Jitsu-a, a bacanja iz Judo-a,Rvanja, Shuai Chiao-a.
JKD je vestina gde se moze vrlo lako prepoznati da Brus nije imao stalnog ucitelja/trenera, vec ja bio samouk, on je sastavio takav program svog licnog treninga za samog sebe, da se lako moze preneti na bilo koga i svako da sam sebe usavrsava.

Zdravo svima
Hocu samo da pozdravim i pohvalim organizaciju polaganja u Sremskoj Mitrovici odrzano 14 februara. Nisam mislio da ce doci toliko ljudi skoro 100 ljudi mislim. I mesto u hali sportova je idealno za te stvari bas zbog tribine za gledanje i podijuma za aktivnosti. Snimano sa vise kamera i uzivo prenos je prava ideja. Svaka cast braci Koviljac. Seminar je bio kratak ali su tehnike bile odlicne. Dobro je da se desavaju ovakve stvari bilo je pravo da se razmenu iskustva sa drugim ljudima iz drugih gradova i drzava. Bas mi se svidelo kako rade ona dva velika momka iz Bosne i ona devojka a ona dvojica iz Novog Sada su se pokidali bas su spremni mislim da su polagali za 4 ili 5 level. I jedan krupni Pedjin lik iz NS je radio kul. Pozdravljam sve.

Zdravo svima
Hocu samo da pozdravim i pohvalim organizaciju polaganja u Sremskoj Mitrovici odrzano 14 februara. Nisam mislio da ce doci toliko ljudi skoro 100 ljudi mislim. I mesto u hali sportova je idealno za te stvari bas zbog tribine za gledanje i podijuma za aktivnosti. Snimano sa vise kamera i uzivo prenos je prava ideja. Svaka cast braci Koviljac. Seminar je bio kratak ali su tehnike bile odlicne. Dobro je da se desavaju ovakve stvari bilo je pravo da se razmenu iskustva sa drugim ljudima iz drugih gradova i drzava. Bas mi se svidelo kako rade ona dva velika momka iz Bosne i ona devojka a ona dvojica iz Novog Sada su se pokidali bas su spremni mislim da su polagali za 4 ili 5 level. I jedan krupni Pedjin lik iz NS je radio kul. Pozdravljam sve.

Gledao sam prenos malo je kocilo ponekad ali posle sam lepo odgledao. Svaka cast svaka pohvala za organizaciju znanje i trud braci Koviljac. Dole se trenira to se vidi.
M.

Ne znam po cemu to zakljucujete? Iskreno, polagalo je za zvanja oko 90 ljudi a bilo je preko 100, do 120 vezbaca iz klubova da ne zbiram nanovo. Dosta njih je doslo ali nisu svi polagali, cak na zajednickoj slici nisu svi jer su zurili na prijevoz doma, oni su prvi bili pa pozurili na prijevoz.
Dogadjaj je bio fenomenalan, velika kolicina energije na jednom mijestu. Upoznao sam i sifu Nenada koji nam je prijezentovao izuzetne tehnike, primjenu druge forme kao i lduplih dlanova iz drvene lutke. Sifu Predrag nam je prijezentovao primjenu bil gee forme i bodove prstima i laktove. Neka se i dalje ovako nastavi, hvala svima a posebno sifu-ovima i vidimo se uskoro.

Prilozi

• verifikacija stručnih zvanja 2010.feb.14..jpg
    verifikacija stručnih zvanja 2010.feb.14..jpg
    63,1 KB · Pregleda: 11
A ti onda prebroj, haha. Steta sto nisi bio da se uveris. Bilo je preko 100 ljudi prisutno a 80-90 polagalo. To je to, nema tu sta da se dokazuje! tako je bilo. Bice verovatno i objavljena imena svih polagaca. Samo Bosanaca je bilo dvadesetak a neki od njih su polagali i dan pre. Znaci preko 100.

Back