Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
јесте застарео али је досад сасвим лепо омогућавао гледање јутуба фејзбука скидање и читање књига међутим сад блокира толико да неможе страницу да учита кад покрене скенирање искључим допуну а он после неког времена поново то ради чак и клинер коме искључим опцију допуне стално јавља за нову верзију
Win10 enterprise onda resava tu situaciju.

Здраво свима,

Имам једно питање. Наиме, некад раније на Windows XP имао сам опцију на десктопу да формирам фолдер, у који бих ставио иконице, и онда тај фолдер претворио као у додатни таск бар са стране, који би се аутоматски увлачио, односно појављивао када курсором дођем на ивицу десктопа. Искрено, више се не сећам како сам то тачно радио, а могуће је да се на Windows 10 у том погледу нешто и променило.

Дакле, може ли се то и овде урадити, и уколико може, да ли би неко био љубазан да ме упути? Користило би ми тако нешто на десктопу.

Унапред се захваљујем.

Здраво свима,

Имам једно питање. Наиме, некад раније на Windows XP имао сам опцију на десктопу да формирам фолдер, у који бих ставио иконице, и онда тај фолдер претворио као у додатни таск бар са стране, који би се аутоматски увлачио, односно појављивао када курсором дођем на ивицу десктопа. Искрено, више се не сећам како сам то тачно радио, а могуће је да се на Windows 10 у том погледу нешто и променило.

Дакле, може ли се то и овде урадити, и уколико може, да ли би неко био љубазан да ме упути? Користило би ми тако нешто на десктопу.

Унапред се захваљујем.

Capture.PNG

Moze ovako.
EDIT:ako hoces ovako sto mislim da je to sto ti trazis ,pravis tako sto na taskbar stisnes desni klik i odes na opciju toolbars i u njemu izaberes new toolbar i izaberes folder koji zelis i dobices nesto slicno ovom mom.

Хвала вам на одговорима. Да, заправо сам ближи овоме што је долиналима поставио, јер ми практично треба још један toolbar (горе сам се погрешно изразио, написавши taskbar). Навикао сам да ми је тулбар на дну екрана, а сад ми треба нешто слично с десне стране екрана, где би биле послагане иконице различитих програма који ми често требају, а за које иначе увек морам увући све прозоре, па онда их опет после све отварати. Сећам се те опције да је била, и она би ми решила садашњи проблем.

Фактички, то би изгледало као у примеру овог видеа, време 3:56.

При чему мени не треба посеба визелизација, већ само функција, да се по потреби преласком миша извуче и затим само увуче назад.

Poslednja izmena:
Много је ту фактора који утичу на спор рад лаптопа. То што користиш Виндовс 10 ти је велика грешка. Чим ти они наметну антивирус, то на добро не може изаћи. Још је бесплатан. Лел.

Колико дуго имаш лаптоп? Колико је преоптерећен апликацијама? Колико рама имаш и који процесор?
Kako misliš besplatan? Pa platio si Windowse, ili si ih trebao platiti...

Pa gde ste Win 10 pipl,šta se radi? :D

E sad malo ozbiljan da budem,u novom broju sveta kompjutera (10/2020) imate postupno kako se instalira Windows 10 uz program Media creation tool.
Opet se spominje ISO fajl,bla bla....

Pa kome zatreba,a ne snalazi se baš,da znate gde da potražite :)

Pa gde ste Win 10 pipl,šta se radi? :D

E sad malo ozbiljan da budem,u novom broju sveta kompjutera (10/2020) imate postupno kako se instalira Windows 10 uz program Media creation tool.
Opet se spominje ISO fajl,bla bla....

Pa kome zatreba,a ne snalazi se baš,da znate gde da potražite :)
A da li tamo piše i ovo: ' NEMOJTE to raditi ako nemate barem QuadCore makinu i SSD'? :zcepanje: :zcepanje:

Глупа десетка. Већ сам писао да је на том позајмљнеом Ленову била легална осмица, која се сама апдејтовала у десетку, али повремено зезала. И човек је однесе у фирму, уграде легалну десетку, која ради нормално,
осим што пар пута недељено само заплави екран и искочи ово
Ваш ПС је ускочио у проблем и треба да буде рестартован. Ми управо скупљамо информаицје у вези проблема и рестартоваћемо га за вас.
И доле ово, не знам овај баркод за шта служи
eror2020-10-03_092939.jpg

Видех овде линк за Wiindous пречице. Немам појма за кој мaнтрак служи виртуални десктоп.
Добија се Wiindous key + Ctrl + F4
*
A када одем на Action centar добијем ово: испада да ми вирус није активан
1601727630662.png

Глупа десетка. Већ сам писао да је на том позајмљнеом Ленову била легална осмица, која се сама апдејтовала у десетку, али повремено зезала. И човек је однесе у фирму, уграде легалну десетку, која ради нормално,
осим што пар пута недељено само заплави екран и искочи ово
Ваш ПС је ускочио у проблем и треба да буде рестартован. Ми управо скупљамо информаицје у вези проблема и рестартоваћемо га за вас.
И доле ово, не знам овај баркод за шта служи
Pogledajte prilog 773600
Dole u dnu plavog ekrana ima jedna šifra koja počinje sa 0x....

To je bitno za rešavanje problema. Ne vidi se na ovoj slici jasno.

Dole u dnu plavog ekrana ima jedna šifra koja počinje sa 0x....

To je bitno za rešavanje problema. Ne vidi se na ovoj slici jasno.
Следећи пут ћу је преписати. Незгодно кад екран снимаш мобилни, ниит ваља са блицом нити без њега.
И шта ће им овај баркод...

Следећи пут ћу је преписати. Незгодно кад екран снимаш мобилни, ниит ваља са блицом нити без њега.
И шта ће им овај баркод...
Bar kod (zapravo QR kod) daje informacije o greški, ako ga skeniraš telefonom. Ali sve što vidiš na ovom plavom ekranu biva zapisano u Event Viewer, pa nema uopšte potrebe da snimaš ekran, samo otvoriš EV posle u Windowsu i vidiš šta se desilo.

Naravno, to pod uslovom da možeš da uđeš u Windows.

Не да ми тај евент вјуер каже да је администратор забранио, а ја се у рачунар улогујем као администратор
1601836069044.png

*
А хоће ли сам мобилни да реагује на бар-код? Да га сам препозна? Био сам уградио неку апликацију за то, али сам морао да обришем, премало слободне меморије ми остало

купио сам додатну меморију и поред постојеће оргиналне од 2 г додато је још 4 г у резервни слот. пошто је показиваода користи само пола рам меморијерекли су ми да је то због 32битног виндовса па сам инсталирао 64 битну верзију.прво је почео да иде у рестарт као код трандафилка а затимје престао да користи нову меморију већ је само приказује да постои. по савету сам пробао ово да урадим али уписане промене се неупамте и број меморија немогу мењати пробао сам да урадим реинсталацију али ништа нисам добио дали има неко решење

Prilozi

• Screenshot 2020-10-05 230624.png
    Screenshot 2020-10-05 230624.png
    43,7 KB · Pregleda: 7
  • Screenshot 2020-10-05 230732.png
    Screenshot 2020-10-05 230732.png
    47,6 KB · Pregleda: 7
купио сам додатну меморију и поред постојеће оргиналне од 2 г додато је још 4 г у резервни слот. пошто је показиваода користи само пола рам меморијерекли су ми да је то због 32битног виндовса па сам инсталирао 64 битну верзију.прво је почео да иде у рестарт као код трандафилка а затимје престао да користи нову меморију већ је само приказује да постои. по савету сам пробао ово да урадим али уписане промене се неупамте и број меморија немогу мењати пробао сам да урадим реинсталацију али ништа нисам добио дали има неко решење
Zameni mesta modulima?

Back