Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledajte prilog 641065

Evo naredio sam mu da se instalira u 9 ujutru.

Vec dva dana tako stoji i ceka moje odobrenje. :mazipsa:
Ја чим видим обавештење за апдејт то одрадим јер имам утисак да ми успорава рад. Е сад, не могу да гарантујем ово јер могуће да се успоравање пар пута поклопило са неким тасковима који су захтевнији па ми ионако успоре комп. Да ли и вама успорава кад треба да се апдејтује?

Otvoriš task manager I gledaS da li divlja cpu usage..
Skines passmark benchmark i proveris performanse kako za GPU tako i za CPU sa ili bez update-a na čekanju.
Kod mene nema neke razlike.

To ti je u suštini spreman update za restart Kako bi ga instalirao, jer primenio .. ne vidim potrebu zašto bi usporavao komp non stop.
Čak sam i više puta gasio mašinu i nije ništa radio na svoju ruku..

Čekaj malo, jesam li dobro povezao? U svetu je barem milijarda raznih registar-kasa i uredskih mašina koje su u stvari samo glupi terminali povezan sa serverima, i usput su na neki način vezani za internet? I sada bi svi oni zbog hirova Majkrosofta trebali da kupuju Win10, pa onda još i da 'pojačavaju', ili čak kupuju nove mašine za to? A šta reći? Milijarde dozvoljavaju da ih jedan Majkrosoft već 30 godina zahebava i vuče za nos? Uživajte i dalje pljujte lovu za jačanje američke privrede i vojne moći! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Niko ih ne vuce ... eno Nemacka administracija je pokusala sa Linuxom pa se usrali od srece pa se opet vracaju na Win ...

E to se zove profi potez ... napravili sebi trosak samo.
Zašto nisam iznenađen da je u američkoj neokolonijalnoj vukohebini zvanoj Nemačka propao eksperiment sa Linuxom? :zcepanje:

A inace imas negde da administracija fura uspesno linux ?

Gde ?
Bravo!Odlično pitanje! Na sve strane razni fakulteti elektrotehnike i informatike! Svake godine po svetu ispadaju milioni informatičara, magistara i doktori nauka. A niko nije u stanju da za glupe administrative poslove i baratanje bazama podataka upregne Linux koji je 'otvoreni kod'? A sve se svodi na 'TERMINALSKI' rad glupe periferije i pametnog servera!
Ili, eto, niko od njih ne nudi MITO!? :zcepanje:

Bravo!Odlično pitanje! Na sve strane razni fakulteti elektrotehnike i informatike! Svake godine po svetu ispadaju milioni informatičara, magistara i doktori nauka. A niko nije u stanju da za glupe administrative poslove i baratanje bazama podataka upregne Linux koji je 'otvoreni kod'? A sve se svodi na 'TERMINALSKI' rad glupe periferije i pametnog servera!
Ili, eto, niko od njih ne nudi MITO!? :zcepanje:
Samo entuzijasti foske i oni koji bas brinu o autenticnosti.

Samo entuzijasti foske i oni koji bas brinu o autenticnosti.
Eee... A VRHUNAC je da je na većini servera UNIX!
mouse-beer.jpg

aha za to jedino i jeste dobro :mazipsa:
Aj ti napisi onaj silni aplikativni sw za Nemacku administraciju pod linuxom... a na winu sve out of the box ///
Pojeli su govna , hahahaha
Ko je i zašto predložio Linux? Šta je već imao pripremljeno, koga je angažovao za prilagođenje svega toga? Ili je samo bila prilika da se mazne neka lova na razvoju nečega? Nema veze ako propadne, postoji M$!?

Another German state plans switch back from Linux to Windows
Lower Saxony says 'auf wiedersehen, pinguin'
By Richard Chirgwin 27 Jul 2018 at 06:01

SHARE ▼

The German state of Lower Saxony plans to follow Munich's example, and migrate a reported 13,000 users from Linux back to Windows.

Apparently undaunted by the cost of the Munich switch (which we reported in January could be as much as €100m), Lower Saxony is considering making the change in its tax office. The state seems to expect a much cheaper transition, with Heise (in German here) reporting the first-year budget is €5.9m, and another €7m further out.

Piggy bank, image via Shutterstock Munich council finds €49.3m for Windows 10 embrace
READ MORE

The tax office argues its decision is driven by compatibility: field workers and teleworkers overwhelmingly use Windows, while the OpenSUSE variants are installed on its office workstations. The office workstations are also ageing and due for replacement, something that helped open the door for Windows.

The move is in its early stages, however, with the Lower Saxony government currently defining the “framework conditions” of the migration; this will be followed by a pre-selection of possible solutions.

We can only hope Lower Saxony has a better time of it than Munich. After 15 years under the yoke of the Penguinistas, Munich voted in February 2017 to start the long march back to Microsoft.

As we noted in November 2017, some Microsoft software proved hard to kill even after so long. For example, Munich stayed with Microsoft Exchange for mail servers. ®

https://www.theregister.co.uk/2018/07/27/lower_saxony_to_dump_linux/

:mazipsa:
hahah HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ok , dosta za veceras.

Another German state plans switch back from Linux to Windows
Lower Saxony says 'auf wiedersehen, pinguin'
By Richard Chirgwin 27 Jul 2018 at 06:01

SHARE ▼

The German state of Lower Saxony plans to follow Munich's example, and migrate a reported 13,000 users from Linux back to Windows.

Apparently undaunted by the cost of the Munich switch (which we reported in January could be as much as €100m), Lower Saxony is considering making the change in its tax office. The state seems to expect a much cheaper transition, with Heise (in German here) reporting the first-year budget is €5.9m, and another €7m further out.

Piggy bank, image via Shutterstock Munich council finds €49.3m for Windows 10 embrace
READ MORE

The tax office argues its decision is driven by compatibility: field workers and teleworkers overwhelmingly use Windows, while the OpenSUSE variants are installed on its office workstations. The office workstations are also ageing and due for replacement, something that helped open the door for Windows.

The move is in its early stages, however, with the Lower Saxony government currently defining the “framework conditions” of the migration; this will be followed by a pre-selection of possible solutions.

We can only hope Lower Saxony has a better time of it than Munich. After 15 years under the yoke of the Penguinistas, Munich voted in February 2017 to start the long march back to Microsoft.

As we noted in November 2017, some Microsoft software proved hard to kill even after so long. For example, Munich stayed with Microsoft Exchange for mail servers. ®

https://www.theregister.co.uk/2018/07/27/lower_saxony_to_dump_linux/

:mazipsa:
hahah HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ok , dosta za veceras.
Imaju višak love u gradskoj blagajni? Odmah mi pada na pamet jedan balkanski gradonačelnik koji je poznat po tome što se isto razbacivao gradskim novcima. Sudi mu se ovih dana! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

aha za to jedino i jeste dobro :mazipsa:
Aj ti napisi onaj silni aplikativni sw za Nemacku administraciju pod linuxom... a na winu sve out of the box ///
Pojeli su govna , hahahaha
Ma jok krenuli da prave svoju distribuciju na osnovu prepotopskog Ubuntua. Problemi su nastali u razmeni
dokumenata sa kancelarijama koje koriste Windows, a tu je i podmazivanje od strane M$-a.
Ako mislis na Minhen.

Ma jok krenuli da prave svoju distribuciju na osnovu prepotopskog Ubuntua. Problemi su nastali u razmeni
dokumenata sa kancelarijama koje koriste Windows
, a tu je i podmazivanje od strane M$-a.
Ako mislis na Minhen.
Mislim da je to (slučajno?:zcepanje:) vezano uz TheBill Gejtsov 'novi i revolucionarni' DOCX-format!? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Imam verziju 1903. Vredi li ažurirati na 1909? Gledam po netu kakve su razlike i šta tačno donosi nova verzija, ali ne vidim ništa krupno ni nešto što bi baš olakšalo/poboljšalo korišćenje. Uz to sam čuo da poneki program ili igra umeju da se čudno ponašaju na 1909. Ima li smisla ažurirati sada, ili čekati 2004?

Imam verziju 1903. Vredi li ažurirati na 1909? Gledam po netu kakve su razlike i šta tačno donosi nova verzija, ali ne vidim ništa krupno ni nešto što bi baš olakšalo/poboljšalo korišćenje. Uz to sam čuo da poneki program ili igra umeju da se čudno ponašaju na 1909. Ima li smisla ažurirati sada, ili čekati 2004?
Nisam baš stručnjak za Win10( :zcepanje:), ali za mene je jedino poboljšanje u odnosu na Win7 da na desni klik Starta lakše dođem do nekih stavki! Ostalo je sviranje kujcu! :zcepanje:

Nisam baš stručnjak za Win10( :zcepanje:), ali za mene je jedino poboljšanje u odnosu na Win7 da na desni klik Starta lakše dođem do nekih stavki! Ostalo je sviranje kujcu! :zcepanje:
Poboljsano je i na odnosu na Win.8.1 pretraga instaliranih programa.ne moras da kucas u pretrazivac,da bi naso neki program,vec samo levi klik na Win. dugme i izdju svi instalirani programi,a to je slicnije 7-ici neko 8-ici.

Poboljsano je i na odnosu na Win.8.1 pretraga instaliranih programa.ne moras da kucas u pretrazivac,da bi naso neki program,vec samo levi klik na Win. dugme i izdju svi instalirani programi,a to je slicnije 7-ici neko 8-ici.
A mogu li ja hrpu tih 'osnovnih' programa Win10 deinstalirati? Da li bi tada to brže radilo? Pola toga uopšte i ne znam čemu služi! Znam samo da mi NIKADA neće trebati!

Ima , uradi. Nije veliki update ali znaci , ne znam ni cemu ta fobija oko update-a.

2004 ce uskoro za 2-3 meseca.

What's new in Windows 10, version 1909 IT Pro content

Processor requirements and enhancements
Requirements

Windows Processor Requirements have been updated for this version of Windows.

Favored CPU Core Optimization

This version of Windows 10 will include optimizations to how instructions are processed by the CPU in order to increase the performance and reliability of the operating system and its applications.

When a CPU is manufactured, not all of the cores are created equal. Some of the cores may have slightly different voltage and power characteristics that could allow them to get a "boost" in performance. These cores are called "favored cores" as they can offer better performance than the other cores on the die.

With Intel Turbo Boost Max Technology 3.0, an operating system will use information stored in the CPU to identify which cores are the fastest and then push more of the CPU intensive tasks to those cores. According to Intel, this technology "delivers more than 15% better single-threaded performance".

Debugging

Additional debugging capabilities for newer Intel processors have been added in this release. This is only relevant for hardware manufacturers.

Efficiency

General battery life and power efficiency improvements for PCs with certain processors have been added in this release.

Ceo spisak promena na https://docs.microsoft.com/en-us/windows/whats-new/whats-new-windows-10-version-1909

A mogu li ja hrpu tih 'osnovnih' programa Win10 deinstalirati? Da li bi tada to brže radilo? Pola toga uopšte i ne znam čemu služi! Znam samo da mi NIKADA neće trebati!
Tu su ti programi samo koje si ti instalirao,a za apdejt dodataka tih programa,ako ne prihvatis.nece ti ti programi raditi.I to je isto kao i na 7-ici.

Back