Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne bih koristio libre office u poslovne svrhe nema šanse , ne zato što ne možeš da otkucaš nešto i urediš ili da ubaciš podatke nego je problem kada ga sačuvaš i pošalješ nekome drugom a on ti hebe mater zbog formata u kome si mu poslao , druga stvar je pisanje formula u exelu ja exel koristim za svašta i mnogo mi je lakše da napišem formulu i iste te da pronađem u exelu nego da učim neki novi office , jednostavno komocija rada sa nečim što već poznaješ odnosi prevagu nad svime ostalim

ne bih koristio libre office u poslovne svrhe nema šanse , ne zato što ne možeš da otkucaš nešto i urediš ili da ubaciš podatke nego je problem kada ga sačuvaš i pošalješ nekome drugom a on ti hebe mater zbog formata u kome si mu poslao , druga stvar je pisanje formula u exelu ja exel koristim za svašta i mnogo mi je lakše da napišem formulu i iste te da pronađem u exelu nego da učim neki novi office , jednostavno komocija rada sa nečim što već poznaješ odnosi prevagu nad svime ostalim
?? LibreOffice Writer može spremati i u raznim Microsoft formatima! A LibreOffice Calc ti je u 99 posto isti klinac kao i majkrosoftov i isto može spremati u Microsoft format. ( Radiš Export, a ne Save)

Usput, ima li neka dobra stranica ili dokumentacija koja objašnjava kako na Win10 UBITI sve theBill Gejtsove 'revolucionarne i neophodne' servise? Većina nas kompjuter koristi za ono šta je i Win95 'znao' raditi! :klap: :klap:
Hebote, svaka aplikacija i stranica sebi uzima za pravo da radi nekakve analize, praćenja, slanja informacija o svemu i svačemu ko zna kojim sve debilčinama po svetu! Ajmo ljudi, dignimo kuke i motike, ODHEBIMO takve kretenčine! :klap: :klap:

A da ti malo Vaso siđeš sa ove teme... udavi nas brate mili.
Vrlo rado, ali nemam izbora! Svako malo mi dolaze komšije i prijatelji da im nakon isteka podrške za Win7 nabacim nekakav HEBENI Win10 na prastare kante od Lenovo laptopa sa Atom procesorom do nekakvih prastarih DualCore kanti sa DDR2-800 memorijom itd! Šta da im kažem? Da idu zahebavati one majmune u Majkrosoftu? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Ne, pošalji ih nama koji umemo to da uradimo, da od babe napravimo đevojku.
Besplatno ćemo to uraditi, samo ako ti prestaneš više da kukaš.
Ma čim stignem, urediću ja taj Win10! Samo da znaš: Kada sam 1997-e PRVI put seo za W95, u roku sat vremena sam ga SRUŠIO! Ima da mu i džigericu izvadim, ali će da radi kako treba!:klap::klap:

Пази ово

Windows 10: Nova godina i nove ranjivosti

Eksperti su objasnili da se radi o propustu u okviru Windows operativnog sistema

WINDOWS 10 korisnici se ovih dana suočavaju sa još jednom ranjivošću, te im se preporučuje da što pre preuzmu nova sigurnosna ažuriranja. Problem je u tome što veliki broj korisnika nije u mogućnosti da tu akciju sprovede do kraja, i instalira update koji se opisuje kao „bezbednosna mera od vitalnog značaja“.

Nakon što je otkrivena nova ranjivost bezbednosni eksperti su objasnili da se radi o propustu u okviru Windows operativnog sistema koji bi napadačima mogao da omogući da napade maskiraju u legitimne aktivnosti u okviru mreže, te da na uređaje žrtava neometano distribuiraju maliciozne sadržaje. Bezbednosni propust je prilično ozbiljan, a kao lek se preporučuju January 2020 Patch Tuesday zakrpe koje efikasno saniraju pomenutu ranjivost.

PROČITAJTE JOŠ - Microsoft sprema novi dizajn Windows logotipa, ali i stotinu redizajniranih ikona

majkrosoft je brzo reagovao na upozorenja, i korisnicima omogućio da preuzmu neophodna ažuriranja, ali je problem u tome što jedna verzija izaziva probleme kada se počne sa instaliranjem zakrpa. Radi se o verziji KB4528760, koju je veliki broj korisnika označio kao problematičnu, budući da se na nekim uređajima tokom instalacije pojavljuje poruka “There were problems installing some updates, but we’ll try again later. 2020-01 Cumulative Update for Windows 10 Version 1909 for x64-based Systems (KB4528760) – Error 0x800f0988. Troubleshooter, sfc, dism don’t fix error”.

Neki korisnici su se žalili i na to da sigurnosne zakrpe ometaju rad računara, a još uvek nije poznato koliko je greška ozbiljna i koliko je korisnika pogođeno.

https://www.novosti.rs/vesti/naslov...3036-Windows-10-Nova-godina-i-nove-ranjivosti

Нисам знао да је вин 10 шупаљ ко покојини интернет експлорер :mrgreen:

Novosti, skip.
Eto ohrabrivanje od strane huntarskog glasila kako je bolje koristiti win 7 ili neki Linux distro.
Kad ono ...zaključak da ni jedan sistem nije bezbedan , najviše je do korisnika problem.
E sad o tome sa hejterima nema diskusije.

Novosti, skip.
Eto ohrabrivanje od strane huntarskog glasila kako je bolje koristiti win 7 ili neki Linux distro.
Kad ono ...zaključak da ni jedan sistem nije bezbedan , najviše je do korisnika problem.
A gde je ona 'kompleksnost' o kojoj si tupio? Toliko gigabajta, a sviraju kujcu? Npr. čak i običan vodokotlić ima zaštitu da korisnik ne zaboravi zatvoriti vodu kada se napuni kotlić! :zcepanje: :zcepanje:

Aman imas razne edicije ...

Sta smaras vise :zblesav: ti da ne koristis win ovde ne bi visio non stop.

Ti ne mozes da zivis bez winblows-a :aha2:
Nije me briga što su Windblowsi šuplji kao švajcarski sir! O tome neka razmišljaju oni koji ga koriste i kojima čak i poslovanje zavisi od njih i toga! Ja samo zahebavam Majkrosoft radi godina koje sam svojevremeno bez veze ulupao radeći na njihovom smeću od OS-a!

Nije me briga što su Windblowsi šuplji kao švajcarski sir! O tome neka razmišljaju oni koji ga koriste i kojima čak i poslovanje zavisi od njih i toga! Ja samo zahebavam Majkrosoft radi godina koje sam svojevremeno bez veze ulupao radeći na njihovom smeću od OS-a!
Dosadan si.

Win core aka Home radi i na slabijem hw ... atom cpu 4 core 1.4ghz , 2gb rama /// win oduzme oko 1Gb i juseru ostalo ...

Nije smece ... ti si siromasan.

Novosti, skip.
Odlično! Neka priučena sekretarica ili pripravnik u firmi krivo klikne i kompletna poslovna dokumentacija i tajne postanu dostupne zainteresovanim grupicama! Tako im i treba jer koriste Majkrosoft poluproizvode! :zcepanje:

Annotation 2020-01-24 235857.png

Evo naredio sam mu da se instalira u 9 ujutru.

Vec dva dana tako stoji i ceka moje odobrenje. :mazipsa:

Nije security zakrpa nego ceo novi build :aha2:
Čitaj preview, insajder bolan pa bez greške.
Kontrola kvaliteta.
Ko li to koga hebe u majkrosoftu? Šefovi daju (debilne) poslove informatičarima da ne smišljaju svoje konkurentske OS-eve, ili informatičari izmišljaju (debilne) revolucionarne i neophodne zakrpe kako bi opravdali svoje postojanje i siguran posao u firmi?

smjeh1.png

Back