Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako ti mozed da tvrdis nesto sto ne znas?Сервисер ти је наплатио тачно оно што је урадио - инсталирао виндовс. Е сад да ли си ти можда купила виндовс ? Ниси?
Дакле тиимаш комплетан оперативни систем само што је нелегалан... Јер да си хтела да платиш легалан виндовс- купила би лиценцу (устави прецизније изнајмила би је) и просто би активирала то што ти је инсталирао сервисер за 2000 динара...
Дакле није сервисер рив што ти не желиш да платиш легалан виндовс..
Ne znam ko bi za 2000 dinara instalirao nešto što staje barem 15000 dinara? Neka kuhinja?Kako ti mozed da tvrdis nesto sto ne znas?
Kad sam kupila laptop pitala sam servisera da mi instalira program posto sama ne znam i ne mogu, rekao je da to kosta 2000,00 dinara, i to je bilo to, ja nisam ni pitana da li hocu ovo ili ono, on je kako je rekao pokusao da instalira win7 ali nije mogao pa je onda instalirao ovaj win10. Ni jednog momenta nije pominjao nista vezano za licence dok ovo nije pocela da iskace kao obavestenje, i ja ga zvala da pitam o cemu se radi. Ni tada nije pominjao nista od toga sto ti tvrdis vec je samo trasio da mu dam sifru Team Vivera da udje i odradi sto je potrebno. E sad mozda ni on nema taj licencirani win ja ne znam, ali znam da meni nikad nije rekao da taj neki drugi vise kosta ili bilo sta vezano ta to. Ok?
Ja uopste ne znam koliko to kosta, on je sam rekao cenu, verovao ili ne.Ne znam ko bi za 2000 dinara instalirao nešto što staje barem 15000 dinara? Neka kuhinja?
Verujem. naplatio je svoj rad, ali je pitanje šta ti je instalirao!? Verovatno nešto ilegalno što je Majkrosoft' shvatio nakon nekog apdejta, ili je odmah pisalo da to moraš da aktiviraš u roku od 30 dana, a ti to nisi uočila?Ja uopste ne znam koliko to kosta, on je sam rekao cenu, verovao ili ne.
Verovatno ali ja da sam znala sama ne bih angazovala servis. Kad god sam mu rekla da se nesto pojavi on je ulazio preko onog navedenog sajta da to sredi. Pitanje je da li i on ima legalni Win ko ce to znati, mada realno ne bih platila 15.000 za to.Verujem. naplatio je svoj rad, ali je pitanje šta ti je instalirao!? Verovatno nešto ilegalno što je Majkrosoft' shvatio nakon nekog apdejta, ili je odmah pisalo da to moraš da aktiviraš u roku od 30 dana, a ti to nisi uočila?
?? U principu imaš četiri opcije: Kupiš kantu/laptop sa instaliranim Windblowsima pa te dođu jetinije, kupiš 'praznu' kantu i Win za barem 15000 dinara, platiš nekome da ti instalira ilegalne, ili da ti instalira neki besplatni Linux!Verovatno ali ja da sam znala sama ne bih angazovala servis. Kad god sam mu rekla da se nesto pojavi on je ulazio preko onog navedenog sajta da to sredi. Pitanje je da li i on ima legalni Win ko ce to znati, mada realno ne bih platila 15.000 za to.
Aha, hvala na savetu. Latop sam kupila legano i regularno u radnji, da li je kanta ili ne, meni za ono sto mi treba je ok.
Nisam ni razmisljala da nema insaliran Win jer sam pre toga imala stari cerkin ni ne secam se kad smo i kako isntalirali taj progam, bio je XP.
Platila sam servisera da instalira sta moze ja nisam insistirala na Win10 mogao je i XP da instalira ne bi mu rec rekla, bitno mi je da to sto instalira radi kako valja, cenu je sam rekao.
Kako ti mozed da tvrdis nesto sto ne znas?
Kad sam kupila laptop pitala sam servisera da mi instalira program posto sama ne znam i ne mogu, rekao je da to kosta 2000,00 dinara, i to je bilo to, ja nisam ni pitana da li hocu ovo ili ono, on je kako je rekao pokusao da instalira win7 ali nije mogao pa je onda instalirao ovaj win10. Ni jednog momenta nije pominjao nista vezano za licence dok ovo nije pocela da iskace kao obavestenje, i ja ga zvala da pitam o cemu se radi. Ni tada nije pominjao nista od toga sto ti tvrdis vec je samo trasio da mu dam sifru Team Vivera da udje i odradi sto je potrebno. E sad mozda ni on nema taj licencirani win ja ne znam, ali znam da meni nikad nije rekao da taj neki drugi vise kosta ili bilo sta vezano ta to. Ok?
ниси ти ни прва ни последња која се не замара да научи по нешто о рачунарима ..... много је таквих који као и ти дају рачунар сервисеру и кажу му да инсталира оперативни систем не размишљајући да ли је тај сервисер уопште овлашћен да продаје Мајкрософтове оперативне системе...Aj ne tupi zivita ti, smsras, nisi u pravu.
Ipak, ako je 'ovlašćeni i registrovani' serviser, veća je njegova odgovornost po pitanju ilegalnih Windblowsa!ниси ти ни прва ни последња која се не замара да научи по нешто о рачунарима ..... много је таквих који као и ти дају рачунар сервисеру и кажу му да инсталира оперативни систем не размишљајући да ли је тај сервисер уопште овлашћен да продаје Мајкрософтове оперативне системе...
Covek ima firmu, placa porez na nju.Ipak, ako je 'ovlašćeni i registrovani' serviser, veća je njegova odgovornost po pitanju ilegalnih Windblowsa!
Tako je! APSOLUTNO PODRŽAVAM PIRATIZACIJU WINDBLOWSA je je obična PLJAČKA da hebeni OS staje kao KOMPLETNA kanta koju treba NAPRAVITI, za razliku od OS-a kojega samo KOPIRAŠ na DVD, ili samo nabaciš na server!Windows obicno dolazi kao oem uz hardver. To sto kod nas uzmu 2000 din za instalaciju pirata, je druga prica. Svako se snalazi kako ume.
Neko kupi laptop bez OS-a, pa plati manje, i to je zivot.
Jee... ali trebaš barem Quad Core kantu da to radi prihvatljivo brzo!? A meni je davno DOPI*DILO da za svaki theBillov novi poluproizvod moram da kupujem novu i BRŽU kantu! Pa sam prešao na Linux!Glupost , piratizacija je nepotrebna.
Pogledajte prilog 619727
Free je , bio insajder i ostalo na nalogu.
Nista me nije kostalo a slao sam jako malo feedback-a , cisto da budem #insajder.
Najbolji win do sada sto se mene tice.

Srećom, razvojni tim Linuxa je 'sporiji i nesposobniji' pa sporije razvijaju OS tako da i najnoviji Linux ODLIČNO radi i na mojoj prastaroj kanti! Da imam Win10 sa ovolikom particijom, sistem bi krahirao nakon prvog apdejta jer ne bi bilo mesta na disku!Pa samo ti na forumu ocekujes vrhunske performanse od nekog 15 godina starog procesora...
Svasta , tebe cesto buni to - zastareli hw i novi OS ...
BTW i bilo koji linux se vuce pod zastarelim hardverom![]()

Particija je 27GB. I davno bi bila zatrpana 'smećem' da je Win10. Nedavno sam komšiji morao smišljati kako omogućiti apdejt Win10 na verziju 1909 jer je imao tablet sa 32 GB diskom koji je bio popunjen 'smećem'! Za apdejt je tražio 15 Gb slobodnog prostora!Zapravo na W10 taj procesor bi radio solidno.
Malo jaci APU sam sestri setovao u jednoj masini koja je za multimediju i net.
A sto se tice particije , tu na tom SS se vidi koliko ima slobodnog prostora a ne kolika je particija
BTW vidi kako je kod mene.
Pogledajte prilog 619757
Desavalo se da na ssd-u imam i samo 5GB slobodno i sve radi opusteno i normalno.
Tableti nemaju disk nego nand memoriju.Particija je 27GB. I davno bi bila zatrpana 'smećem' da je Win10. Nedavno sam komšiji morao smišljati kako omogućiti apdejt Win10 na verziju 1909 jer je imao tablet sa 32 GB diskom koji je bio popunjen 'smećem'! Za apdejt je tražio 15 Gb slobodnog prostora!
ali to mnogi i ne znaju da koriste pa se cude posle ... a da je win toliko ocajan ne bi linux ima samo 2% korisnika
nego barem 20%??Tableti nemaju disk nego nand memoriju.
Imam tablet sa w10 i ne trazi 15G za update... 32bitni sistemi - w10 daleko manji update svlace sa servera i samim tim im treba manje prostora za migraciju tj instalaciju.
Treba znati , npr w10 ima solidan storage (storage Sense) cleaner koji radi preko disk cleanup-aali to mnogi i ne znaju da koriste pa se cude posle ... a da je win toliko ocajan ne bi linux ima samo 2% korisnika
nego barem 20%
| Windows 10 version 1903 & 1909 requirements | |
|---|---|
| Processor | 1GHz or faster CPU or System on a Chip (SoC). |
| RAM | 1GB for 32-bit or 2GB for 64-bit . |
| Hard drive space | Existing installations: 16GB for 32-bit or 20GB for 64-bit. Clean install or new PC: 32GB or larger. |
У ствари има неколико разлога:Tableti nemaju disk nego nand memoriju.
Imam tablet sa w10 i ne trazi 15G za update... 32bitni sistemi - w10 daleko manji update svlace sa servera i samim tim im treba manje prostora za migraciju tj instalaciju.
Treba znati , npr w10 ima solidan storage (storage Sense) cleaner koji radi preko disk cleanup-aali to mnogi i ne znaju da koriste pa se cude posle ... a da je win toliko ocajan ne bi linux ima samo 2% korisnika
nego barem 20%