Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na brzim odgovorima.

Kao što rekoh, kad neće onako kako sam dosad obično radio, deinstaliram putem tog fajla unins000, ali štos je što ni on ne obriše sve; ostanu i folder i mnogi fajlovi i folderi (nisam upoređivao pre i posle da vidim koliko tačno obriše). Samo mi je čudno što proces ne ide uobičajeno, deinstaliram i program ode sa liste. A ne da kaže "ne mogu da deinstaliram, možda je program već deinstaliran, hoćeš da ga ukloniš sa liste?" A on je i dalje tu.

Hvala na brzim odgovorima.

Kao što rekoh, kad neće onako kako sam dosad obično radio, deinstaliram putem tog fajla unins000, ali štos je što ni on ne obriše sve; ostanu i folder i mnogi fajlovi i folderi (nisam upoređivao pre i posle da vidim koliko tačno obriše). Samo mi je čudno što proces ne ide uobičajeno, deinstaliram i program ode sa liste. A ne da kaže "ne mogu da deinstaliram, možda je program već deinstaliran, hoćeš da ga ukloniš sa liste?" A on je i dalje tu.
Treba ponekad proveriti i korpu,ako ima sta treba cesce prazniti korpu.Mada takvi programi odlaze u nepovrat i ne idu svi preko korpe.Pogledaj TEMP folder,pa ako ima nesto od tih programa obrisi slobodno iz tog foldera.Mada ti je Revo najsigurniji.

Microsoft Silently Replaces Windows 95 Icons in Windows 10 with Modern Designs

The new icons could be part of Windows 10 version 21H2​

May 6, 2021 12:28 GMT · By Bogdan Popa · Comment ·
Share:

The new icons vs. the old ones in Windows 10

Microsoft is working on a massive visual refresh for Windows 10, and according to people familiar with the matter, this overhaul is projected to go live as part of the 21H2 feature update due in the fall.
While the next Windows 10 feature update, known as version 21H1, is just around the corner, Microsoft needs a little bit more time to finalize the modern treatment for its operating system, so the fall update is likely to introduce changes that would completely modernize Windows 10 from one end to another.
One of the areas that Microsoft has been silently working on lately appears to be icons.
As spotted by WL, Microsoft has recently replaced the Windows 95 icons still part of Windows 10 with a set of modern designs that would finally leave behind the ancient operating system.
Users have been complaining for many years that parts of Windows 10 are still using designs dating back to the Windows 95 era, and icons that are packed into shell32.dll are the living proof in this regard.

New icons on the way​

And as it turns out, the Redmond-based software giant has heard the message, so it’s now working on giving up on these old icons and replacing them with modern versions that look so much better.
All icons will get a refresh, including the floppy disk, it seems, all in an effort to make Windows 10 feel like a new operating system.
Codenamed Sun Valley, the visual refresh of Windows 10 will also include major changes for the Start menu and the flyouts currently bundled with the operating system.
A concept published earlier this week provides us with a closer look at the upcoming changes, envisioning floating flyouts and a Start menu that is no longer docked to the taskbar.

Microsoft Silently Replaces Windows 95 Icons in Windows 10 with Modern Designs

The new icons could be part of Windows 10 version 21H2​

May 6, 2021 12:28 GMT · By Bogdan Popa · Comment ·
Share:

The new icons vs. the old ones in Windows 10

Microsoft is working on a massive visual refresh for Windows 10, and according to people familiar with the matter, this overhaul is projected to go live as part of the 21H2 feature update due in the fall.
While the next Windows 10 feature update, known as version 21H1, is just around the corner, Microsoft needs a little bit more time to finalize the modern treatment for its operating system, so the fall update is likely to introduce changes that would completely modernize Windows 10 from one end to another.
One of the areas that Microsoft has been silently working on lately appears to be icons.
As spotted by WL, Microsoft has recently replaced the Windows 95 icons still part of Windows 10 with a set of modern designs that would finally leave behind the ancient operating system.
Users have been complaining for many years that parts of Windows 10 are still using designs dating back to the Windows 95 era, and icons that are packed into shell32.dll are the living proof in this regard.

New icons on the way​

And as it turns out, the Redmond-based software giant has heard the message, so it’s now working on giving up on these old icons and replacing them with modern versions that look so much better.
All icons will get a refresh, including the floppy disk, it seems, all in an effort to make Windows 10 feel like a new operating system.
Codenamed Sun Valley, the visual refresh of Windows 10 will also include major changes for the Start menu and the flyouts currently bundled with the operating system.
A concept published earlier this week provides us with a closer look at the upcoming changes, envisioning floating flyouts and a Start menu that is no longer docked to the taskbar.
Hm, pa ja mogu ikone da menjam koje hocu ;)
Recimo najvise volim faenza ikone ;)

Znas kako nije to to. Na Linux-u setujes ikone po temama ikona, i onda jednom samo izaberes temu, recimo faenza i svi programi i data fajlovi dobiju nove ikone odjednom, ovo je pojedinacno setovanje ikona, dakle ne moze ;)
Dakle može ko zna ...
Ko ne zna on misli da ne može i teško mu da vidi kako se to radi...
Koliko sam menjao tih ikonica na Linux sve su retardirane sem stock koje su u suštini najbolje.

Dakle može ko zna ...
Ko ne zna on misli da ne može i teško mu da vidi kako se to radi...
Koliko sam menjao tih ikonica na Linux sve su retardirane sem stock koje su u suštini najbolje.
Znas kako meni bas stok nisu lepe za oko ;)
Inace setove ikona skidas ili kao pakete ili downloadujes sa neta ;)
Na Linux-u samo u setovanjima kliknes na odredjenu temu, samo bolid to ne bi znao da uradi ;)

Znas kako meni bas stok nisu lepe za oko ;)
Inace setove ikona skidas ili kao pakete ili downloadujes sa neta ;)
Na Linux-u samo u setovanjima kliknes na odredjenu temu, samo bolid to ne bi znao da uradi ;)
Znam sve , ne moras da me smaras o tome.
U kubntu imas theme manager , ne moras ni da skidas , sve radis odande ...

Nego da vidimo mi neke brojke :per:

Desktop Operating System Market Share Worldwide - April 2021
Windows74.96%
OS X16.02%
Unknown4.81%
Linux2.18%
Chrome OS2.02%
FreeBSD0%

Desktop Operating System Market Share in Serbia - April 2021
Windows89.59%
Unknown4.66%
OS X3.68%
Linux1.95%
Chrome OS0.11%
FreeBSD0%

Propo windows.mp3

Windows je krsh, ma kolko ga ljudi koristili. Muka mi je sto moram da palim Windows masinu kada se konektujem na firmu posto VPN smem da
pristupam samo sa firminog kompa ;)
Mislim ono cekam 15 minuta da se stabilizuje da mogu da otvorim firefox ;)
A kad butuje samo iz logova nema ms spyware sajta da nesto ne kontaktira, a ako blokiras, pola programa nece da radi :P

Nego da vidimo mi neke brojke :per:

Desktop Operating System Market Share Worldwide - April 2021
Windows74.96%
OS X16.02%
Unknown4.81%
Linux2.18%
Chrome OS2.02%
FreeBSD0%

Desktop Operating System Market Share in Serbia - April 2021
Windows89.59%
Unknown4.66%
OS X3.68%
Linux1.95%
Chrome OS0.11%
FreeBSD0%

Propo windows.mp3
Svašta je ovde našarano a Ballmerovo vreme davno prošlo da bi se isticalo visavis "komunjarskog linuxa" :mrgreen: ako si to hteo ovim postom reći.

Windows je krsh, ma kolko ga ljudi koristili. Muka mi je sto moram da palim Windows masinu kada se konektujem na firmu posto VPN smem da
pristupam samo sa firminog kompa ;)
Mislim ono cekam 15 minuta da se stabilizuje da mogu da otvorim firefox ;)
A kad butuje samo iz logova nema ms spyware sajta da nesto ne kontaktira, a ako blokiras, pola programa nece da radi :P
Zaista zalosno ... steta sto ne delimo svi takvo iskustvo.

Ne blamiraj se vise , naravno da koristimo ssd vec godinama , ni taj linux nije brz na hdd-u lol
Znas kako, kakvo blamiranje je iznosenje cinjenica? Tolike godine su ljudi radili sa HDD i nije bilo problema,
ali eto od 10ke moras da imas SSD da bi mogao normalno da koristis komp. Ne govorim o brzini nego uopste
mogucnosti koriscenja a da ne posedis cekajuci da sistem izdrlja svoje na disk prilikom svakog apdejta ili buta.
I SSD je krajnje nepouzdan medij za cuvanje podataka, u svakom trenutku sve mozes da izgubis jer kod
njih nema najave pre crkavanja, samo nestanu i kraj, a spasavanje podataka je skupo i govoto nemoguce.

Zaista zalosno ... steta sto ne delimo svi takvo iskustvo.
Искрено, више сам очекивао од Виндовс 10. Супруга га користи на службеном преносном рачунару и благо је рећи колико сам изненађен спорошћу и чињеницом да је мало шта унапређено у односу на Виндовс 10. Да не помињем разна подешавања која су у односу на најзаступљенија радна окружења на Линуксу (па и на БСД) некако ограничена. Нпр део са локализацијом је катастрофално осмишљен и да не помињем локализацију на српски језик.... Од корпорације која има и своју кнацеларију у Србији би се очекивало много више.

Што се тиче подизања система (барем на рачунару који користи супруга) је заиста неочекивано спор као и свако подизање програма. Такође сам више очекивао и од новијих верзија Мајкрософтових канцеларијских прогрма- на крају сам јој додао либреоофис - портабле да би могла да премости и изврши неке непланиране захвате док се подршка у фирми не смисли и не достави неке нове обрасце...

Све у свему нисам нешто одушевљен са виндовс 10...

Usage share dosta govori , ovde su naravno svi pametni.
Da ne radi kako treba do sada bi win bio na 5% tako da te silne price ne piju vodu ....
A opet znamo koliko linuxi mogu da naprave problema sa razlicitm hw ... da te glava zaboli dozivotnoh.
Trolujte i dalje ovu temu...

Такође сам више очекивао и од новијих верзија Мајкрософтових канцеларијских прогрма-
Ma ono uzmi teams ako ti ne iscuri baterija na laptopu za sat vremena nikad nece ;)
Ja se drzim VS2017 jer su uveli takav bloat na VS2019 da ono nema smisla. Koristim office 2013 ;)

Usage share dosta govori , ovde su naravno svi pametni.
Da ne radi kako treba do sada bi win bio na 5% tako da te silne price ne piju vodu ....
A opet znamo koliko linuxi mogu da naprave problema sa razlicitm hw ... da te glava zaboli dozivotnoh.
Trolujte i dalje ovu temu...
Pa upravo je Win 10 naterao mnoge da razmisljaju na prelazak na Linux ;)
Mislim ono ljudi i dalje voze Win 7 ...

Znas kako, kakvo blamiranje je iznosenje cinjenica? Tolike godine su ljudi radili sa HDD i nije bilo problema,
ali eto od 10ke moras da imas SSD da bi mogao normalno da koristis komp. Ne govorim o brzini nego uopste
mogucnosti koriscenja a da ne posedis cekajuci da sistem izdrlja svoje na disk prilikom svakog apdejta ili buta.
I SSD je krajnje nepouzdan medij za cuvanje podataka, u svakom trenutku sve mozes da izgubis jer kod
njih nema najave pre crkavanja, samo nestanu i kraj, a spasavanje podataka je skupo i govoto nemoguce.
Ma ima , nego ti nisi to istrazio dovoljno ...

SSD wearout :bye:

https://www.hdsentinel.com/ssd_case_health_decrease_wearout.php

Back