Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.979
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao da na zaprežna kola ugradiš klima uređaj koji se napaja strujom iz generatora koji kao gorivo koristi metan iz konjske balege!?Ajoj jedva čekam da otvaram Linux app na windovsu ☺
I to sve da bude out of the box , ajoj kakva perverzija.

Jok bre radiće to odličnoKao da na zaprežna kola ugradiš klima uređaj koji se napaja strujom iz generatora koji kao gorivo koristi metan iz konjske balege!?![]()
1) Za Backup Win10 ti treba možda čak 3-4 DVD-a, računaj sa barem nekih 12 GB podataka.
2) Nekada je komp prodisao nakon vraćanja backupa. Danas računaj da će ti nakon toga prvo navaliti i opet SATIMA odrađivati 'neophodne i revolucionarne' nadogradnje i sigurnosne zakrpe, kao i ostali instalirani programi, a sve to nemaš na backupu. Osim ako svako malo radiš backup, ali onda uz nadogradnje akumuliraš i sve više smeća pa gubi smisao po pitanju ubrzanja rada sistema!![]()
Delimično možeš malo da 'profitiraš', ali uz malo više gnjavaže! Napravio si prvi Backup nakon instaliranja svega i podešavanja. Nakon nekog vremena odlučiš da to vratiš i očistiš makinu od smeća? Onda prvo VRATIŠ prvi Backup, odradiš sve potrebne apdejte i zakrpe, i bez bilo kakvog drugog rada OPET napraviš NOVI Backup! I tako svakih xy nečega...... istina, onda rizikuješ da ćeš izgubiti sve ako ti je prethodni Backup zbog nečega postao neupotrebljiv. Onda trebaš da imaš i kopiju toga itd.....da, kada to tako postaviš čini se da si u pravu... mislio sam malo olakšati si, a ispada da sam mogao samo izgubiti vrijeme...

Logično! Ako sam pod hitno trebao da pređem na posao od kuće, nisam blesav da ulupam još barem 500 evra u novu makinu, Win10 i Office paket, nego ću samo da nabacim Linuks na staru makinu i Vozi Miško!Windows 10 market share recovers while Linux climbs again
By
Mayank Parmar
-
June 4, 2020
0
In May 2020, Windows 10 grew by 1.8 percentage to reach 57.8% of global desktop operating market share while Ubuntu market share improved again.
According to the figures from NetMarketShare for May 2020, Linux market shared climbed to an all-time high of 3.17%, which is up from just 1.36% share in March 2020. It’s worth noting that the ‘Linux’ category lumps together all distributions of the desktop operating system including Ubuntu.
Microsoft’s Windows is still the most popular operating system with a market share of whooping 86.69%.
In March 2020, the market share of Windows was 89.21%, which dropped to 86.69% in May 2020 as more users switched to Linux and macOS perhaps because of businesses and governments urging people to work at home.
Windows 10 has also recovered its market share and the operating system grew by 1.8 percentage to reach 57.83% of global OS share last month. Linux’s distribution Ubuntu market share also climbed to 2.11% in May 2020 from 1.89% in April 2020. Last month, macOS fell slightly to 9.68% and Chrome OS market share is still 0.40%.
![]()
The increase in Linux usage during April and May corresponds with the work-at-home mandates as large businesses and organizations including Microsoft, Google and Facebook are still stressing remote work.
With many organizations allowing remote work, employees and developers have been working from home, and often using their personal laptops instead, which may have contributed to the growth of Linux.
During this phase, it’s hard to ascertain the actual growth of Linux and migrations from 7 to 10.
Windows 7, which reached its end of support in January 2020, is still being actively used by consumers or businesses and its current market share is 24.28%, according to NetMarketShare.
The fact that Windows 7 is still being used on 24.28% of desktops, despite being out of date now, is alarming as users are still refusing to migrate from an OS they liked.
https://www.windowslatest.com/2020/06/04/windows-10-and-linux-ubuntu-market-share-may-2020/
?? Frka za Mac? Ko će onda da kupuje i njihov (skupi) hardver?Pogledajte prilog 708897
nabi mojavea na ovaj preistorijski HP sa c2duo i dva ssd
sto je najcrnje radi ko zmiche...

A od toga, u nekom trenutku gledaš i analiziraš samo polje 1k!?ybg nije bas lako bez uefija no na legacy biosu srediti da makina radi pod apfs-om a ne u hfs+...svi apdejti idu legalno kao da je originale makina a sa 4gb radi svasta... moram mu munem jos 4gb zezanja radi...
eo ti full rezoluciji link ako imas 4k
https://ibb.co/JrK0tJC
Pogledajte prilog 709165

Pa kaže ovo:
Pa lepo pišeDa li to TheBill Gejtsovi mudraci prave majmune od nas?Pa kaže ovo:
" Windows 10 minimum requirements
A 1-gigahertz (GHz) processor. 1 gigabyte (GB) of RAM for 32-bit Windows, or 2 GB for 64-bit. 32 GB of hard disk space. A graphics card that supports DirectX 9 or later, with a WDDM (Windows Display Driver Model) driver......"
Jedino su 'zaboravili' navesti da je to dovoljno da bi radio samo OS, a za korisnika bi to bilo neupotrebljivo!![]()
Bivši SEVER Subotica je proizvodio elektromotore za veš mašine! Reklama je išla ovako:Pa lepo piše
Windows 10 minimum requirements
A ti se cudis...

Ma naravno, ali Vaso je loš majstor pa mu ništa ne radi kako treba.Стварно се не проналазим на овој теми. Моја десетка шљака савршено, редовно има апдејтове али то траје кратко.

Instaliraj Win10 na ovo:"Стварно се не проналазим на овој теми. Моја десетка шљака савршено, редовно има апдејтове али то траје кратко.

Nema šanse: Atom, 1,6 GHz, na SSD-u i bilo neupotrebljivo čak i za mail! Da ti šapnem: Bilo je upotrebljivo kada se pojavio Win10, a u međuvremenu su TheBill Gejtsovi majmuni nadrobili hrpu novih servisa i drugih gluposti! Nekom servisu su već samo dodavali redne brojeve, nisu više imali ni ideja kako to da nazovu!vaso legendo...malo da vidim ovaj pdf pa da prodisem
sa minimumom radi, radi svaki sistem sa minimumom, ali radi samo za mejl, browser i tu i tamo nek gluposti... kreni u ozbilniji fotosop pa ces trkom po rajzena

Tako je! Moja postojeća makina je svakako JEFTINIJA i od najjeftinije novije brže, lakše, moćnije i bezbednije mašine!Mislim da su danas retki koji gledaju minimum da li će ga preći ili su malo iznad njega.
Prvo,sama stranica Microsoft-a kada je istekao Windows 7,pa o pitanjima vezanim za Windows 10 preporučuje da se nabavi novi računar sa Windows 10 sistemom.
Pogledajte prilog 715696
Drugo,ja se ne bih hvalio time da je prosečna cena "znatno niža",jer je činjenica da je zlatna sredina nestala.
Ili imaš do 50k da te zeznu i da nemaš recimo grafičku neku kakva valja,ili je to neki šugavi procesor.
A za 100k i Bog da te vidi imaš i dvaput da se zasladiš i zadovoljiš...
Tako da,ovo što su naši preveli za našu verziju sajta je po meni totalna glupost.Mislim,može ako si baš ono da pored računara imaš neke minimalne troškove,ali koliko je takvih u Srbiji? Hajte,molim Vas,prodajte Vi te priče sa prevedenog sajta nekome drugom...![]()

Za 90% korisnika integrisana grafička je sasvim dovoljna.Mislim da su danas retki koji gledaju minimum da li će ga preći ili su malo iznad njega.
Prvo,sama stranica Microsoft-a kada je istekao Windows 7,pa o pitanjima vezanim za Windows 10 preporučuje da se nabavi novi računar sa Windows 10 sistemom.
Pogledajte prilog 715696
Drugo,ja se ne bih hvalio time da je prosečna cena "znatno niža",jer je činjenica da je zlatna sredina nestala.
Ili imaš do 50k da te zeznu i da nemaš recimo grafičku neku kakva valja,ili je to neki šugavi procesor.
A za 100k i Bog da te vidi imaš i dvaput da se zasladiš i zadovoljiš...
Tako da,ovo što su naši preveli za našu verziju sajta je po meni totalna glupost.Mislim,može ako si baš ono da pored računara imaš neke minimalne troškove,ali koliko je takvih u Srbiji? Hajte,molim Vas,prodajte Vi te priče sa prevedenog sajta nekome drugom...![]()
Pa kazem lepo fosketu da pazari jeftini athlon ili pentium sa integrisanom grafom , 2 jezgra 4 thread-a i potrosnja oko 30WZa 90% korisnika integrisana grafička je sasvim dovoljna.