Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
8.1 je kidalica realno. Windows 7 najgori Windows posle Viste.

- - - - - - - - - -

XP je keva inače.

- - - - - - - - - -

Potpuno je free i bolji je i od 7 i od 8.1

Beži na sport, ljis bilo gdje. PA JBT KO TI DADE MODA?

- - - - - - - - - -

:zcepanje::hahaha::zcepanje::hahaha:

to kad kaze moderator, sreca pa nisi admin inace bi te obesio za muda, nije ni cudo sto nigde niste zalepili Linux jel vam ms placa tople sendvice :zper:....zemljo otvori se :evil:

Čita blic čovjek

Зашто се излогујем, испадам, када уђем на Форум Крстарице са Виндовс 10?

To se i meni desavalo ranije samo od sebe taman pisem odgovor napisem kad ono nemate dozvolu da pisete ili niste ulogovani to je trajalo sve dok nije se sredilo samo od sebe tako da sad nemam tih problema

Windows 10 je besplatan do kraja jula

Ako još niste iskoristili priliku da besplatno pređete na Windows 10 sa neke od prethodnih verzija, krajnje je vreme, poručuju iz Microsofta

Od kako je izašao, Windows 10 je ponuđen korisnicima Windows 7 i 8 potpuno besplatno kao apgrejd, doduše pomalo agresivno ukoliko ste bili te (ne)sreće jer obaveštenje izlazi u vidu pop-up prozora jako često. Ta neobična odluka je Microsoftu donela veliku bazu korisnika koja sada broji 300 miliona. Ali, uskoro će ova ponuda biti ugašena i Windows 10 će morati da se kupi.

Počev od 29. jula, svi koji nisu iskoristili besplatni apgrejd na Windows 10 a žele da pređu na ovaj OS, moraće da izdvoje 120 evra za kupovinu istog. Windows 10 se za sada pokazao kao dobar operativni sistem, a polako postaje obavezan sa sve većim brojem igara koje dobijaju PC izdanja poput Killer Instinct koji je ekskluzivan za ”desetku”.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1128296

ja sam sticajem okolnosti instarilara win 10 na potpuno ociscen hard
,,,jer nijedna instalacija nije htela da se pokrene bez SATA drivera
..iiii,, ne mogu da verujem ,,ali je odlican ,,,jako brz sa streamingom ,sa video materijalima itd
e sada ,,prvih par puta ,, koriscenja,,,-otprilike jedan dva dana-
sporo ce da radi ,,,predpostavljam dok ne preuzme sve zakrpe i prilagodi masinu sa win 10
Posle toga,,,radi kao sat
jedino mi nije jasno,,da li ti mozes da biras antivirus ili ne?
a sto se tice spijuniranja....pa gde ces vece i agresivnije spijuniranje nego koje ima android i google?
N androidu ne mozes nista ni da koristis ako se ne ulogujes preko gmaila
Cak i da je taj gmail otvoren samo da posluzi za aktiviranje 99 posto aplikacija
Oni i tako ,dovedu tvoj nalog u vezu sa pravim nalogom
..po mestu boravka,ip adresi,,broj puta logovanja na neki nalog itd itd
Dakle,,,spijuniranje nije razlog da ne probate win 10

Da li je neko probao ovo:

- Instaliran Windows 7/8.1
- Uradim besplatan upgrade na 10
- Zabeležiš aktivacioni kod
- Nova, čista Windows 10 instalacija sa ISO
- Iskoristiš aktivacioni kod?

Ne sviđa mi se ideja sa upgrade-om, više volim čiste situacije.

Da li je neko probao ovo:

- Instaliran Windows 7/8.1
- Uradim besplatan upgrade na 10
- Zabeležiš aktivacioni kod
- Nova, čista Windows 10 instalacija sa ISO
- Iskoristiš aktivacioni kod?

Ne sviđa mi se ideja sa upgrade-om, više volim čiste situacije.

Ali pitanje se postavlja da li sa iskoriscenim sn mozes da koristis win posto ti je sn iskoriscen

evo sta kazu za upgrade

The "download now, install later" Windows 10 option
You don't have to install the upgrade right away, though. Microsoft provides a free tool that will download a version of Windows 10 that you can burn onto a blank DVD, Blu-ray disc, or USB thumb drive, any of which you can use to install the OS whenever you're ready. This version of Windows 10 does not come with a product key, but if you use it to upgrade before July 29, you won't need one. If you already have a product key for Windows 10, you can use it with this version at any time, because that key does not expire.
If you previously installed Windows 7 or 8.1 from a retail disc (or you purchased Windows 8.0 at retail and installed the free upgrade to 8.1) and you install the free Windows 10 upgrade, then you effectively have a retail copy of Windows 10. You can use your product key to install Windows 10 on a different machine in the future, as long as you remove it from the old machine first. However, if Windows 7, 8.0, or 8.1 came pre-installed on a computer you bought, then you are limited to the OEM license and can't transfer the Windows product key to another computer.

Izvor

http://download.cnet.com/blog/download-blog/the-free-windows-10-upgrade-expires-july-26/

Uskoro stiže “čista” instalacija Windows 10

Microsoft je za novo Insider izdanje Windows 10 (build 14367) pripremio niz noviteta, a jedan od njih je potpuno novi alat za “čistu instalaciju” tog operativnog sistema.

10185351885766a1516c78d687897136_wide.jpg

Osim toga što će se ova operacija sad izvoditi lakše i jednostavnije, ona će istovremeno i proizvođače računara potpuno osloboditi “dodatnog softvera”.

Čista instalacija tako će biti bez “bloatware” sadržaja koji smetaju mnogim korisnicima.

“Saznali smo od korisnika da žele da imaju čiste instalacije Windowsa 10, što ponekad može biti komplikovano. Zato smo osmislili novi alat koji će vam omogućiti svež početak s čistom instalacijom Windowsa. Novi alat će biti dostupan kroz Settings app za Windows Insider članove na najsvežijim izdanjima sistema”, rekla je Microsoftova softverska inženjerka, Dona Sarkar.

U slučaju da testiranje Windows Insider korisnika prođe bez problema, ovaj alat bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana i to u obliku nadogradnje za Windows 10, koji odnedavno "duva za vrat" sedmici.

Treba imati na umu da u ovoj fazi testiranja alat čisti doslovno sve – pa i Microsoftove programe poput onih iz Office paketa. Sarkar napominje da alat može izbrisati i digitalne licence i digitalni sadržaj pa se za testiranje treba pažljivije pripremiti.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2016&mm=06&nav_id=1145392

Google razbesneo Microsoft: Otkriven novi propust u Windowsu
Nedavna odluka Googlea da obelodani novi propust u Windows sistemima zadala je velike probleme Microsoftu...

Bug je vrlo specifičan – omogućava napadačima da izađu iz sandbox kontejnera putem propusta u win32k sistemu, a problem je prema Googleovim navodima dovoljno ozbiljan da može da se okarakteriše kao kritičan.

Iako standardna procedura podrazumeva rok za pravljenje patcha od 60 dana, Google je samo 10 dana nakon što je obavestio Microsoft o problemu odlučio da korisnicima uputi javno upozorenje.

Microsoft nije uspeo da dovrši patch, što znači da su, uprkos tome što korisnici Chromea sada bezbedni, Windows sistemi i dalje kompromitovani, a javnost toga i te kako svesna.

Iako Google navodi da je skratio rok jer su hakeri već uveliko počeli da zloupotrebljavaju propust, Microsoft smatra da bi skretanje pažnje hakerima na slabosti u sistemu moglo samo da pogorša situaciju i da je sada broj potencijalno ugroženih korisnika znatno veći.

Kakav će biti krajnji ishod ove situacije, ostaje da se vidi.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2016&mm=11&nav_id=1194454

Microsoft potvrdio manu Windowsa
Američka grupa Microsoft je danas potvrdila da postoji mana njenog programa Windows koju je nedavno obelodanio suparnički Google, koju hakeri koriste za napade na političke institucije SAD.

Grupa hakera koju MIcrosoft naziva Strontium, vodi kampanju ilegalnog prikupljanja podataka (Phishing) protiv specifičnih ciljeva, uključujući vladine službe i diplomatske i vojne institucije, napisao je na zvaničnom sajtu Teri Majerson, potpredsednik Microsofta zadužen za Windows.

Microsoft opisuje Strontium kao piratsku grupu čije osobine ukazuju na podršku države, ali Majerson ne navodi koje.

Stručnjaci za bezbednost tu hakersku grupu koja ima i niz drugih naziva, opisuju kao povezanu s Rusijom. Ona je osumnjičena za nedavne napade na servere američke Demokratske stranke.

Uprava američke obaveštajne službe (ODNI) početkom oktobra je saopštila da Moskva pokušava da se "umeša u američki izborni proces" što je Kremlj ocenio kao "besmislicu". U novom slučaju, hakeri kombinuju napad ilegalnog prikupljanja podataka prevarom sa eksploatacijom "rupa" u Windowsu i programu firme Adobe Flash, da bi instalirali "ulaz" u napadnute računare koje potom mogu da koriste kako žele, a da vlasnik to ne zna. Ilegalno prikupljanje podataka prevarom (Phishing) se sastoji od slanja personalizovane e-pošte, označene kao da stiže iz nekog zvaničnog izvora, da bi se primalac podstakao da otvori link ili prilog, čime neznajući predaje pošiljaocu svoje poverljive informacije.

Ta mogćnost ne postoji samo kod Microsofta, ali istraživači Googlea su u ponedeljak objavili da je "rupa" u bezbednosti Windowsa "posebno ozbiljna" i da se "aktivno koristi". Majerson piše da je "odluka Googlea da otkrije tu ranjivosti pre no što je popravljena, povećava rizik za korisnike". Google tvrdi da je Microsoftu "dao sedam dana" da reši problem pre no što ga je objavio, i da je o tome obavestio MIcrosoft i Adobe 21. oktobra. Microsoft je u utorak saopštio da priprema popravku svog programa koju će korisnici moći da preuzmu 8. novembra.

Teri Majerson, međutim, uverava da ni sada ne bi trebalo da su izloženi riziku oni koji koriste Microsoftov pretraživač interneta Edge i najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2016&mm=11&nav_id=1194781

Moja preporuka je da i dalje koristite win 7 i win 8 i dalje ste zasticeniji od korisnika koji koriste win 10

Poceli su mnogo da kenjaju sa privatnoscu,kao i sa raznim sakrivenim opcijama. Jbt ne mozes biti administrator na sopstvenom PC-u! Sto nekih zezancija, i tweakova sam radio u registry bazi...

Imam W7 i posto mi je prepun Local C kojeg sam malo procistio DIsc clean up-om, ali nije to to. Mora reinstalacija. Skinuo sam neki Redstone v2, napravio butabilni fles sa Media creation tool-om. Ubacim usb>u BIOS>podesim USB>save changes F10 i kad treba da krene instalcija pojavi se narandzasti ekran. Npr W7 sam lepo reinstalirao pre dve godine. Znate li u cemu je problem?

Back