Windows "mora" 2 puta da se dize

Znaci ovakav problem nisam doziveo,a ne verujem da je neko od vas isto imao.
Instaliram ja pre neki dan(tacnije Subota) Windows 7(64-bit).Instalire se sedmica lepo i kad upalim pc,sistem se podize sve dok se ne vidi windows logo "windows starts" i tu stane.Ne ide dalje,cekam ja nekoliko minuta,ma ni da makne,osim reseta nije nista drugo moglo da se uradi.Kada se ponovo upalio ponudi mi 2 opcije:
1) Jump Start
2) Windows Normal Starts
Izaberem ja Jump Start i on mi "ponudi" System Restore.I to isto uradim.Medjutim nije ni to pomoglo jer je pc i dalje ostao zakocen kod "windows starts".Instaliram ja u Ponedeljak windows ponovo i opet isti problem.NAGLASAVAM da se ovaj problem javlja samo kada je pc "hladan",to jest kada se ukljuci posle par sati,a inace kad se podigne sistem on radi bez greske i mogu ga 100 puta gasiti i on ce uvek upaliti....znaci samo ako se par sati ne ukljuci.
Pokusao sam neke stvari da uradim da bih resio ovaj problem:
U BIOS-u sam aktivirao u opciji "Advanced, USB Settings" PORT 64/60 Emulation,testirao sam HDD sa HD tune "error scan",isao u RUN-„msconfig"-Starts-No GUI Starts stiklirao,instalirao chip za maticnu,za sata/ide controler drajvere,probao da u BIOS-u nastelujem HDD i kao IDE i kao AHCI i nista do sad nije pomoglo.
Sta bi to moglo da bude,da li je neko imao ovakav problem?

Стави pc поред радијатора, можда помогне

Ali Windows 7 ne moze da se instalira na exFAT!
sa iste stranice
[QUOTE]Windows Vista SP1 and later desktop operating systems include the exFAT file system and a redistributable package will be available for Windows XP, enabling seamless file exchange between desktop computers and personal devices, such as digital cameras and mobile phones. Additionally, exFAT is relatively simple and easy to implement.[/QUOTE]

Dupont proveri napajanje ja sam imao slican problem tako sto nije hteo da mi startuje "ujutru" (hladna soba) operativni sistem iz prve i tako danima dok mi nije skroz crklo, kada sam ga zamenio sve je bilo ok.. Ne zelim da izgleda kako se pravim pametan pa odmah lupim iz prve da je za svaki problem napajanje krivac, ali u ovom slucaju verujem da zaista jeste. ;)

PS. Ili su eventualno sektori na hdd-u

Poslednja izmena:
Evo....sinoc sam instalirao W7 na drugi "normalan" HDD (SAMSUNG HD103UJ) i o5 ista njesra!!!! :(:dash: Ja ga malopre upalio,podiglo se do "windows starts" i .....nista,tu je zablokiralo.....
Znaci da SSD nije u pitanju,nego kao sto @Blanked kaze(i ja sam na to tipovao) napajanje,ili RAM,GrafickE,ili pak Router.....kako bre da saznam sta je...pa da bi sve to proverio treba mi 10 dana najmanje(najgore je u svemu sto moram da sacekam da se pc "o"ladi").....

Da je bilo koji softverski problem iliti do podesavanja BIOS-a Dupont bi morao uvek da podize sistem 2 puta, ali kako on kaze, samo u pocetku dok je PC hladan potrebno ga je dvaput paliti a onda kada se "uhoda" ili zagreje onda se pali i gasi bez problema.

E sad da je u pitanju memorija... hm trebao bi da izbaci gresku na pocetnom ekranu jer koliko znam racunar pre podizanja sistema uvek vrsi proveru memorije, ocita je celu pa zatim podize sistem , neka me ispravi neko ako sam pogresio. :confused:

Ovako nesto je moguce do hard diska ali ga je covek zamenio tako da je to ok.

E sad napajanje, samo neispravno napajanje moze dovesti do toga, dovoljno je da se prekine dotok struje na jedan mili sekund racunar se ukoci i potreban je restart.
Drugo,dok je racunar hladan moze se cak desiti da je metalni prsten na kuleru u kucistu napajanja ili u kucistu racunara skupljen zbog hladnoce i dolazi do trenja samim tim preopterecuje napajanje racunara.
Moj licni savet bi bio da proba sa drugim napajanjem, sad ne znam ... mozda i nisam u pravu :)

Takodje ovo "skupljanje" metala na hladnoci moze da se odnosi i na ostale naponske kablove i njih bih proverio.

E sad ostaje graficka, mada ne bi trebalo tako da se manifestuje problem sa njom.

Tu su i kondenzatori na maticnoj, mada racunar je kako rece nov, ne bi ni to trebalo da bude... :p

Da je bilo koji softverski problem iliti do podesavanja BIOS-a Dupont bi morao uvek da podize sistem 2 puta, ali kako on kaze, samo u pocetku dok je PC hladan potrebno ga je dvaput paliti a onda kada se "uhoda" ili zagreje onda se pali i gasi bez problema.

E sad da je u pitanju memorija... hm trebao bi da izbaci gresku na pocetnom ekranu jer koliko znam racunar pre podizanja sistema uvek vrsi proveru memorije, ocita je celu pa zatim podize sistem , neka me ispravi neko ako sam pogresio. :confused:

Ovako nesto je moguce do hard diska ali ga je covek zamenio tako da je to ok.

E sad napajanje, samo neispravno napajanje moze dovesti do toga, dovoljno je da se prekine dotok struje na jedan mili sekund racunar se ukoci i potreban je restart.
Drugo,dok je racunar hladan moze se cak desiti da je metalni prsten na kuleru u kucistu napajanja ili u kucistu racunara skupljen zbog hladnoce i dolazi do trenja samim tim preopterecuje napajanje racunara.
Moj licni savet bi bio da proba sa drugim napajanjem, sad ne znam ... mozda i nisam u pravu :)

Takodje ovo "skupljanje" metala na hladnoci moze da se odnosi i na ostale naponske kablove i njih bih proverio.

E sad ostaje graficka, mada ne bi trebalo tako da se manifestuje problem sa njom.

Tu su i kondenzatori na maticnoj, mada racunar je kako rece nov, ne bi ni to trebalo da bude... :p

Sve sto si napisao moze da bude uzrok.Evo sad kada je "zagrejan" mogu da ga palim i gasim ceo dan i uvek ce sve lepo da se podigne bez ikakvih problema.Sto se te "hladnoce" tice,u sobi nije uopste hladno(konstatno je izmedju 20-25-6 stepeni),tako da ne vidim "razlog" zasto bi se pc toliko o"ladio!?
Citao sam po raznim forumima da su neki sa istim tim problemom izvadili 2GB memorije i onda je radilo bez problema.
Drugi su,pak, imali problem sa najnovijim ATI drajverom,treci sa ruterom.....neki su imali problem sa usb hardverima(pa sam i njih iskljucio(TV-kartica,USB-HUB itd) ostao je samo onaj USB unifying adapter od Logitech misa)...dalje juce sam skroz "optimirao" SSD i to po ovom "receptu" http://extreme.pcgameshardware.de/laufwerke-und-speichermedien/81317-anleitung-ssd-vom-einbau-bis-zur-konfiguration-und-handhabung-von-windows.html...nista nije pomoglo,nazalost.Ali kao sto kazes i ja tipujem na NAPAJANJE mada je i ono takoreci "prvoklasno" i to ovo: http://uk.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00000883&id=C_00000884&name=700W+Cable+Management&ovid=n.E sad ko ce ga znati,kad je neki zaEban problem a verujem za sada i neresiv.

ps.
Jos da dodam da sam sve drajvere instalirao:Chip,Intel ICHR9 Sata AHCI controler,BIOS je odavno flesovan,windows update su svi vec skinuti.
I jos je cudno sto ljudi imaju isti problem sa Windowsom 7 64 BIT,a sa 32 jos nisam procitao da ga je neko imao.

Prilozi

• Crystal disc info.jpg
    Crystal disc info.jpg
    60,9 KB · Pregleda: 6
  • Driver controler.jpg
    Driver controler.jpg
    50,3 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Dupont ajde ovako , kreni spočetka znači otkači sve ostale HDD-ove sem sistemskog , ostaviš 1 memorijski modul da radi otkači optičke uređaje -ovo je izuzetno bitno , a disk stavi na sata0 p'riključak , resetuj BBIOS i pusti sve da se ohladi pa ga pokušaj tada upaliti.
Inače čitao sam negde na netu da taj ICHR ima problema sa tim i da je sama ploča nepouzdana sa te strane ali da windows radi besprekorno na sata6 priključak

Dupont ajde ovako , kreni spočetka znači otkači sve ostale HDD-ove sem sistemskog , ostaviš 1 memorijski modul da radi otkači optičke uređaje -ovo je izuzetno bitno , a disk stavi na sata0 p'riključak , resetuj BBIOS i pusti sve da se ohladi pa ga pokušaj tada upaliti.
Inače čitao sam negde na netu da taj ICHR ima problema sa tim i da je sama ploča nepouzdana sa te strane ali da windows radi besprekorno na sata6 priključak
Zdravo!
Nisam mogao,imao sam neka posla...pokusacu to danas ili sutra da uradim....knap sam sa vremenom.
U svakom slucaju hvala da SE trudite oko ove moje stare kante....joj kad je sutnem mamu joj !"§$°&/()%&$

Znate da se on svakiput ponaša isto i ja bih sumnjao na ovo izuzetno kvalitetno i skupo napajanje , ali on ne diže sistem kada je hladan i samo prvi put a na drugi pokušaj pali. , zato sam ja ubeđen da je problm negde vezan za hdd i za SATA kontrolere i uređaje koji su nakačeni na sistem.

Da li je postavio u biosu , na primer nove ploče imaju opcije
hpet timer 32 bit
hpet timer 64 bit
s tim da pravi problem ako se instalira različiti bitni sistem (windows) :think:
(mada meni je na 32 bit i nisam primetio da previše zeza 64 bit linux
ali mislim da kernel ne koristi taj hpet , već se koristi od viste naviše ;) )

da nije problem u vezi sa acpi-jem?
koja je tačno ploča?

hpet :think: (vidi dole pod race coindition)
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Precision_Event_Timer
what does HPET do

takođe liči i na nešto u vezi sata linka na relaciji ich9 ka ssd disku :think:
( ako posle boot učitavanja neće da pokrene taj ahci drajver na vreme ? )
jer za vreme boot učitavanja čita se disk u nekom block modu
dok se ne učita ili ahci driver ili neki od drugih sata drajvera ?
da li je uključen ahci u biosu , kao podrazumevan ?

Poslednja izmena:
Znate da se on svakiput ponaša isto i ja bih sumnjao na ovo izuzetno kvalitetno i skupo napajanje , ali on ne diže sistem kada je hladan i samo prvi put a na drugi pokušaj pali. , zato sam ja ubeđen da je problm negde vezan za hdd i za SATA kontrolere i uređaje koji su nakačeni na sistem.

ZDRAVO Dobri Ljudi(izvinjavam se sto se javljam sa "velikim" zakasnjenjem (imao sam mnogo posla)).....evo ovako....malopre izvadim ja jednu graficku i.......pc se upalio BEZ GRESKE...izgleda da je napajanje u pitanju,tacnije receno 12V shina.Evo sad sam na AIDA64 video da imam 12.040 a sa 2 graficke sam imao 11,600 ili tako nekako....vec sam negde procitao da je ovo "prvoklasno" napajanje jako slabo sto se 12V tice.Sutra uzimam ovo napajanje: http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-toughpower-xt-tpx-875m-875w/comp_comp_powersupply/49/634 i sledece nedelje mi stize ova grafa: http://www.fudzilla.com/reviews/item/20653-xfx-hd-6850-black-edition-reviewed/20653-xfx-hd-6850-black-edition-reviewed (fabricki je vec overklokovana) pa ce da vidimO dalje...inace ja vam se mnogo zahvaljujem na dobrim savetima i za sav vas trud.

ZDRAVO Dobri Ljudi(izvinjavam se sto se javljam sa "velikim" zakasnjenjem (imao sam mnogo posla)).....evo ovako....malopre izvadim ja jednu graficku i.......pc se upalio BEZ GRESKE...izgleda da je napajanje u pitanju,tacnije receno 12V shina.Evo sad sam na AIDA64 video da imam 12.040 a sa 2 graficke sam imao 11,600 ili tako nekako....vec sam negde procitao da je ovo "prvoklasno" napajanje jako slabo sto se 12V tice.Sutra uzimam ovo napajanje: http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-toughpower-xt-tpx-875m-875w/comp_comp_powersupply/49/634 i sledece nedelje mi stize ova grafa: http://www.fudzilla.com/reviews/item/20653-xfx-hd-6850-black-edition-reviewed/20653-xfx-hd-6850-black-edition-reviewed (fabricki je vec overklokovana) pa ce da vidimO dalje...inace ja vam se mnogo zahvaljujem na dobrim savetima i za sav vas trud.
Može li samo jedno bedno pitanje?
Na koju si grafičku kačio monitor?
Prvi pci-e slot ili drugi ispod?

Back