Windows 8

Majkrosoft nudi nagradu onome ko iskopira VindouzAmerički proizvođač kompjuterskih programa "Majkrosoft" (Microsoft US Computer Group) ponudio je u sredu nagrade u iznosu do 100.000 dolara onima koji uspeju da naprave "piratsku kopiju" najnovije verziju njegovog operativnog sistema "Vindouz"."Prvi put Majkrosoft nudi gotovinsku nagradu onima koji nam prijave konkretne slabosti (programa) i način kako one mogu da se iskoriste" za zloupotrebu tog softvera, objavio je "Majkrosoft" u zvaničnom blogu. Specifični konkurs uz nagrađivanje počeće 26. juna kad na tržište izlazi unekoliko izmenjena verzija aktuelnog operativnog sistema nazvana "Vindouz 8.1" koja je ranije imala interni naziv "Vindouz blu" (Windows Blue). Postoje, inače, tri kategorije nagrada: do 100.000 dolara za "istinski originalnu tehniku" potpunog kopiranja "Vindouza 8.1", drugo priznanje do 50.000 dolara sledi za metod zaštite od "piraterije", i konačno 11.000 dolara namenjeno je onima koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji "Internet iksplorera" (Internet Explorer) za "Vindouz 8.1".IzvorPa vec postoji piratska kopija doticnog os-a

Vidi koliko nisu "pametni",ovo rade i drugi,najveci hakeri im lagano provale i zaebu softver,i oni posle ispravljaju greske,mada onaj Internet Explorer je ranjiv samo tako

Ovo se ne odnosi na puko kopiranje već je stvar u tome što ne postoji metod za trajnu aktivaciju 8-ce.
Trenutno se može odraditi aktivacija preko KMS servera, ali se ista mora ponavljati svakih 6 meseci.
Jedno vreme se mogla odraditi i permanentna aktivacija kada je MS nudio besplatan ključ za upgrade sa Win8 Pro
na Win8 Pro with WMC, pa ko je bio u toku mogao je to da odradi.
Verovatno su aktivacioni sistem još više zakomplikovali sa 8.1, ali meni sve ovo više liči na dobru reklamu.

Ovo se ne odnosi na puko kopiranje već je stvar u tome što ne postoji metod za trajnu aktivaciju 8-ce.
Trenutno se može odraditi aktivacija preko KMS servera, ali se ista mora ponavljati svakih 6 meseci.

Jedno vreme se mogla odraditi i permanentna aktivacija kada je MS nudio besplatan ključ za upgrade sa Win8 Pro
na Win8 Pro with WMC, pa ko je bio u toku mogao je to da odradi.
Verovatno su aktivacioni sistem još više zakomplikovali sa 8.1, ali meni sve ovo više liči na dobru reklamu.

Ali zato postoji KMSpico koji preko Task Sheduler-a svaki dan produži instalaciju za jedan dan... Tako da nemaš potrebe da je ručnu produžavaš za šest mjeseci...Naravno, aktivirana je na šest mjeseci ali svaki dan je drugi datum...

Pretpostavljam da su u MS-u upoznati sa KMS aktivacijom i baš me zanima šta donosi u tom smislu 8.1 .
Bilo bi glupo da se ovako hvališu u prazno.Eto čekam taj 26-ti pa da uradim free upgarde na 8.1.

Objavljen Windows 8.1 Preview

Kompanija Microsoft, objavila je globalnu dostupnost Windows 8.1 Preview verzije nadogradnje za najpoznatiji operativni sistem na svetu. Čelnici Microsofta objavili su ovu vest tokom svog uvodnog izlaganja na Build konferenciji posvećenoj programerima.

Kako je istaknuto, novi Windows 8.1 donosi poboljšane performance, ali i novine na poljima dizajna i prilika za programere koji rade na razvoju različitih touch screen aplikacija za Windows 8 platformu. Takođe, predstavljeni su i novi alati za programere, kao i povećana podrška koju im kompanija pruža u njihovom radu. Tokom izlaganja, predstavljene su i neke od novih, atraktivnih aplikacija poput Facebook-a i NFL-a koje potvrđuju trend najvećeg rasta broja novih aplikacija.

U prisustvu svojih kolega predvođenih Stivom Balmerom, generalnim direktorom kompanije Microsoft, Džuli Larson Grin, potpredsednica Windows divizije održala je kratku Windows 8.1 Preview demonstraciju. Tom prilikom, Larson Grin je predstavila ključne novine na poljima personalizacije, pretraživanja pomoću Bing-a, povećane funkcionalnosti za poslovne korisnike i novih aplikacija koje će na Windows 8.1 biti unapred instalirane.

Izvor

Poslednja izmena:
Jel ima jos neko problem sa pokretanjem nove instalacije win8 na racunaru koji vec ima osmicu instaliranu jer ne mogu da pokrenem instalaciju nece da pokrene ni sa USB a ni sa CD-a iako sam u podesavanjima podesio BOOT device da bude CD/USB

Nemoj da instaliraš, to ti je moja preporuka. Oni koji su to uradili uglavnom su zažalili.
Treba sačekati i za koji mesec će da izađe 8.1RTM u kom će valjda ispraviti sve ove silne bagove.
Na kraju krajeva i MS se ogradio jer instalaciju preporučuje samo naprednim korisnicima u svrhu testiranja i upozorava na sve moguće probleme.
Preview verzija se može koristiti čini mi se do januara 2014., ali za par meseci će izaći RTM, ja ću da sačekam.

Poslednja izmena od moderatora:
Majkrosoft nudi nagradu onome ko iskopira VindouzAmerički proizvođač kompjuterskih programa "Majkrosoft" (Microsoft US Computer Group) ponudio je u sredu nagrade u iznosu do 100.000 dolara onima koji uspeju da naprave "piratsku kopiju" najnovije verziju njegovog operativnog sistema "Vindouz"."Prvi put Majkrosoft nudi gotovinsku nagradu onima koji nam prijave konkretne slabosti (programa) i način kako one mogu da se iskoriste" za zloupotrebu tog softvera, objavio je "Majkrosoft" u zvaničnom blogu. Specifični konkurs uz nagrađivanje počeće 26. juna kad na tržište izlazi unekoliko izmenjena verzija aktuelnog operativnog sistema nazvana "Vindouz 8.1" koja je ranije imala interni naziv "Vindouz blu" (Windows Blue). Postoje, inače, tri kategorije nagrada: do 100.000 dolara za "istinski originalnu tehniku" potpunog kopiranja "Vindouza 8.1", drugo priznanje do 50.000 dolara sledi za metod zaštite od "piraterije", i konačno 11.000 dolara namenjeno je onima koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji "Internet iksplorera" (Internet Explorer) za "Vindouz 8.1".IzvorPa vec postoji piratska kopija doticnog os-a

Neko će da ostane bez 100.000 dolara...:mrgreen::mrgreen:

ma jesam podesio first boot cd a i bootabailan je cd vec sam radio instalaciju sa njega na drugom kompu.....nemam pojma zasto ovde ence da radi....pokusacu kasnije i ispisacu detaljno koju mi poruku izbaci.....ali mislim da postoji neki problem kod pedesavanja boot opcije jer mi izbaci da moram pre podesavanja boot da iskljucim neku opciju u biosu....Kad to pokusam da iskljucim on mi ispise da idem na neki sajt i da ukucam kod koji sam dobio kad sam ga kupio da bi oni meni dali kod za iskljucivanje te opcije

sad kad sam posle velikog zezanja na kraju uspeo da instaliram win 8 sad imam problem sa kamerom jer je slika obrnuta a nemam opciju u podesavanjima da je vratim.....skinuo sam nove drajvere ali ni to ne pomaze u pitanju je racunar ASUS X5DIJ pa ako neko zna kako da resim problem neka kaze da ne reinstaliram sistem opet bespotrebno

sad kad sam posle velikog zezanja na kraju uspeo da instaliram win 8 sad imam problem sa kamerom jer je slika obrnuta a nemam opciju u podesavanjima da je vratim.....skinuo sam nove drajvere ali ni to ne pomaze u pitanju je racunar ASUS X5DIJ pa ako neko zna kako da resim problem neka kaze da ne reinstaliram sistem opet bespotrebno

To nije do podešavanja kamere nego do drajvera.....Instaliraj drajver za kameru i okrenut će se slika......Sa programom AIDA64 pročitaj koja je tačno kamera i skini taj drajver....Vidim da su na stranici ponuđena tri različita drajvera, znači, treba samo da izabereš pravi...

Immagine.jpg
evo sta meni izbaci ali nigde ne pise prozvodjac kamere

Pogledajte prilog 293310 evo sta meni izbaci ali nigde ne pise prozvodjac kamere

Taj ID iskopiraj i ovdje zalijepi....http://devid.info/en/

Trebalo bi da ti izbaci tačan naziv kamere, ali na asusovoj stranici za tvoj laptop, za drajver kamere je već napisan Hardvare ID....Znači, samo taj ID koji ti je aida izbacila uporedi sa ID na asusovoj stranici....Iz iskustva znam ako taj Hardvare ID iskopiraš na google pokazat će ti tačan naziv kamere..samo treba da se snađeš, uvijek postoji rješenje..

uspeo sam posle pola sata pokusavanja.....win nije hteo u pocetku da mi prihvati instalaciju drajvera stalno je izbacivao eror ali je na kraju uspelo.....hvala na pomoci i opet izvini na uznemiravanju ali se jos nisam najbolje uklopio sa win8

Back