Windows 8

Kupih nov laptop sa W 8 ali nis neznam,kako uraditi screanshot,gde mu je control panel,kako aktivirati skype itd. itd. te pitam da li neko yna gde naci na netu kompletno objasnjenje za windows 8?

Screenshot se hvata ko i uvek preko print screen dugmeta ali dosta laptova ili nema to dugme ili se vrši sa kombinacijom nekih dugmadi tako da ti ne mogu pomoći u tome dokle nam ne kažeš model laptopa.
Što se tiče traženja nečeg u win8 ,samo kucaj šta te interesuje u search bar kome možeš pristupiti preko charms bara kome pristupaš tako što pomeriš miš u gornji desni gao i zatim klikneš na ikonicu lupe ,nakon što nađeš šta ti treba ,odatle možeš da praviš prečice na desktop ili šta već hoćeš.
 
ACER Aspire V3-571G-73634G75MAII NX.M6BEG.003 i7-3632QM/4GB/750GB

Je li ovako izgleda tastatura?

Acer%20V3-571G%20%282%29_575px.jpg
 
Da bas tako.
Hajde da i ovo pitam,dosad sam na XP koristio google chrome medjutim na W8 mi je internet explorer, da li je bolje da ponovo koristim google chrome i na ovom OS?
 
Poslednja izmena:
Da bas tako.
Hajde da i ovo pitam,dosad sam na XP koristio google chrome medjutim na W8 mi je internet explorer, da li je bolje da ponovo koristim google chrome i na ovom OS?
SVi kažu da ovaj najnoviji IE zaista nije loš valjda je trenutno najbrži browser ali te niko ne sprečava da instaliraš google chrome ,ja isto zadnjih 5 god koristim firefox ,ne zato što je najbolji nego čisto iz navike.
Što se tiče screenshota ,vidiš da imaš prnsc/sysreq taster pored F12 tastera ,ako neće kad ga samog pritisneš probaj sa kombinacijom nekih od sledećih tastera: Fn ,ctrl ,shift ,desni alt.
 
Šta su pokazali testovi antivirusa na Windows 8
Čak i bez antivirusnog programa, Windows 8 je bezbedniji od svog prethodnika, operativnog sistema Windows 7, a sa dodatnom antivirusnom zaštitom, Windows 8 postaje još bezbedniji, pokazuju rezultati prvog testiranja antivirusnih programa na Windows 8, koje je sprovela nezavisna nemačka laboratorija za testiranje antivirusnog softvera AV-Test.org.
AV-Test.org redovno objavljuje rezultate dvomesečnih testiranja kojima se procenjuje efikasnost najpoznatijih antivirusnih programa. Na najnovijem testiranju koje je sprovedeno na Windows 8 tokom januara i februara, svih 26 testiranih antivirusnih programa dobilo je sertifikat nemačke laboratorije, uključujući i sam Windows 8 koji dolazi u paketu sa antivirusom Windows Defender (Microsoft Security Essentials, MSE). Zbog toga, govoreći uopšteno, nezaštićeni Windows 8 ne postoji. Čak i bez antivirusnog programa nekog drugog proizvođača, Windows 8 je testove prošao solidno, pokazujući da je relativno otporan na pretnje kao što su 0-day napadi.
Na testovima, koje su prošli antivirusni programi svih proizvođača, nekoliko njih se posebno izdvojilo zbog dobrih rezultata. Od komercijalnih programa, najbolje rezultate na testovima pokazali su Bitdifender Internet Security 2013, BullGuard Internet Security 2013 i Kaspersky Internet Security 2013.
Kada je reč o besplatnim programima, najbolju zaštitu pruža AVG AntiVirus Free 2013 i Avast Free Antivirus 7 (verzija 8 nije bila objavljena dok je trajalo testiranje).
Dva antivirusna programa pokazala su lošije rezultate od Windows-a 8 sa Windows Defenderom: Comodo Internet Security Premium 6.0 i AhnLab V3 Internet Security 8.0. Još dva antivirusa jedva da su bila nešto bolja od bazične zaštite Windows-a 8 i to su Microworld eScan Internet Security Suite 14.0 i Norman Security Suite Pro 10.0.
Zanimljivo je podsetiti da Microsoft Security Essentials prethodna dva puta nije prošao testove na Windows 7.

Izvor: http://www.informacija.rs/
 
Zasto nemogu da otvorim neki fajl,konkretno za DOC mi trazi da kupim program,pre sam na WXP otvarao sve i svasta a sad malo pa mi trazi da kupim,jel moze pomoc gde i da li ima free download za razne fajlove
 
Da li mogu instalirat na Windows 8 RC simulator (vezbanje letenja na modelu RC aviona) do sad sam to radio na windows XP i dosta lose je islo, slab mi bio laptop,u medjuvremenu sam kupio novi laptop sa W8 pa neznam da li ce proci instalacija
 
Ja sam ubacio WIN 8 i prezadovoljan sam...mnogo je brzi i laksi za upotrebu bar meni....i na mom laptopu na kom sedmica i nije najbolje funkcionisala ovo je pravo osvezenje....Jos jednom hvala PaziŠtaČiniš ...
 
Da dam svoje misljenje ako to uopste nekog zanima.
Ovaj Win 8 je za komp,izvinite na izrazu sranje!Najvise me iznerviralo to sto nemam start dugme,drugo ovo je pravljeno sa touch screen,a toliko dugo sam cekao ovaj sistem....
 

Back
Top