ВУЛИНОВИ ФАНТОМИ НАПАДАЈУ: Министар Вулин опет ухваћен у лажи!

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/521132/VULINOVI-FANTOMI-NAPADAJU-Opet-smo-uhvatili-ministra-u-lazi

Predsednik Pokreta socijalista iz Raške i njegov nesuđeni „parnjak“ iz Kraljeva stali su iza napada Aleksandra Vulina na „Blic“.

552967_vulin-01rasfoto-oliver-bunic_f.jpg

O"Ućutkivanje" medija: Aleksandar Vulin

Treći akter, Ljubinka - Buba Milovanović, predsednik NVO „Životna pomoć“ u Vranju, izjavila je da u zajedničkom saopštenju potpisnika iz Kraljeva, Raške i Vranja nije optužila „Blic“ za medijske napade na Ministarstvo za rad i ministra Vulina.

- Nisam izjavila da „Blic“ predvodi prljavu kampanju. Nikakva ja saznanja nemam da je „Blic“ ispumpavao novac iz budžeta preko nevladinog sektora. Sa „Blicom“ godinama imam izvanrednu saradnju, jer je u više navrata napisima pomogao da uspe naša humanitarna misija na jugu Srbije - kaže Milovanovićeva.

Vesna Petrović, izvršna direktorka NVO Beogradski centar za ljudska prava, poziva Vulina da javno izađe i objasni šta se zapravo dogodilo, a ne da se koristi mehanizmima „ućutkivanja medija“.

- Njegovo ministarstvo uopšte ne mora da dodeljuje sredstava NVO, ali kada već to radi, onda neka poštuje pravila po kojima se to radi. Procedura nije ispoštovana, i to je svima jasno. Neka nam Vulin saopšti istinu, a ne da napada medije. Pozivamo Vulina da javno kaže šta se dogodilo s tim konkursom. Ne mogu nepravilnosti koje je njegovo ministarstvo načinilo da se zataškaju humanitarnom akcijom. Niko od NVO njega lično ne napada, uočili smo nepravilnosti i tražimo od njega da objasni šta se dogodilo - kaže Petrovićeva.

Maja Stojanović, izvršna direktorka NVO Građanske inicijative, kaže da ministar Vulin više nema drugog oružja, pa se brani napadima.

552968_11_ff.jpg

- Vulin treba da kaže da li je sve bilo po propisima, onako kako to zakon nalaže, a on to izbegava i prebacuje odgovornost na nekog drugog. Primenjuje politiku devedesetih. Govori o opštoj zaveri, o kampanji protiv njega. Danas mu je fokus na „Blicu“, jer je „Blic“ pokrenuo tu priču. Vulinu je svojstveno da su mu drugi krivi, jedan dan su mu krive svetske sile i novi svetski poredak, drugi dan su mu kriva udruženja građana, a treći dan su to mediji - kaže Stojanovićeva.

Ministarstvo urušava NVO
„Ruka prijatelja“ iz Raške je mala nevladina organizacija bez uticaja i snage, koju Vulin iskorišćava. Umesto da ih Ministarstvo nečemu nauči, Vulinovo ponašanje prema NVO je bahato. Nije samo reč o tome da te organizacije možda misle da će nešto dobiti već i o sistemu koji urušava sve što smo decenijama u sektoru NVO izgrađivali, kaže Aida Ćorović za „Blic“.

Vulin je čovek, koji je dobro shvatio, da ovaj Vučićev režim ima da ljosne kao Čaušeskuva vlast i još gore i to za nekoliko meseci.
Zato je krenuo u nemilosrdnu i bezobzirnu pljačku. Sad da li otima od dece kvadriplegičara, ili od autističnih, šta da se radi.
Ovo mu je životna šansa i on očajnički mora da je iskoristi.
Mislim da će on sa promenom vlasti, odmah na doživotnu robiju i to ako bude imao sreće. Odnosno, ako ih narod sa vilama i tandžarama ne izbuši, odmah kako ih bude stizao po dedinjskim sokacima.

Vulin je jedna stoka.
Stoka voli vulina.

Може и тако.

Иста ствар написана на други начин.

- - - - - - - - - -

Detinjstvo - "Uvek sam bio komunista, od detinjstva", kaže.

Nacionalnost - "Prvo sam Srbin i zato sam Jugosloven", objašnjava.

Karijera - počeo je još u srednjoj školi, bio je predvodnik demonstracija protiv autonomaša. "Čuvam zastave koje sam nosio tog dana. Obe - jugoslovenska sa petokrakom, i srpska sa petokrakom su na zidu moje sobe. Cela gimnazija je složno, peške krenula... Povukao sam se, prva sumnja rodila se kad sam video grupu bradatih ljudi sa kokardama", seća se. Ipak, pre onog prvog rata nije mu padalo na pamet da se bavi politikom, da bude "član", da visi na sastancima. Kad je video da je vrag odneo šalu, odlučio ja da se učlani u Partiju, iz inata celom svetu. Kad ono, međutim - sekretar mu je priznao: "Sinko, to više ne postoji".

Potom je sačekao svojih pet minuta, našao se u SK PJ. Radio je puno, počeo sa plakatima i grafitima, prvi koji je ispisao glasio je: "Ovo je naše". Zatim je učestvovao na tribinama, sastancima, promocijama. Govorio je kao da mu med kaplje sa usana, pa su ga slikali, intervjuisali, tražili - i unapredili do mesta generalnog sekretara SK PJ.

U međuvremenu, formiran je JUL, Vulin je bio jedan od osnivača (i to iz ideoloških ubeđenja, ne materijalne koristi). Napredovao je, dobio je blagoslov prve drugarice. Ubrzo je imenovan za portparola levih snaga. Istovremeno, predsedavao je Jugoslovenskom revolucionarnom omladinom...

Vulin je postao zaštitni znak komunista, a sam je pričao: "Koliko god da sam napredovao u partijskoj hijerarhiji, ja sam i dalje lepio plakate".

Karijera mu je išla uzlaznom linijom, kao po loju, bio je i zamenik predsednika Direkcije JUL, sve do čuvenog stvaranja koalicije sa SRS. To mu se nikako nije dopalo, kažu da je na sastanku GO JUL-a izgovorio: "Dosta nam je ratnih bubnjeva. Moramo se okrenuti dijalogu sa Zapadom". Bio je i protiv ulaska SPO u Saveznu vladu, a neposredno pre bombardovanja nagađalo se da li je dao ostavku, ili je razrešen svih funkcija. Stvar su razjasnili julovci obavestivši javnost da dugokosi momak više nije sa njima. Ipak, upućeni znaju da je u on dao ostavku partiji u kojoj je bio popularan, maltene koliko i njena šefica. Dečko koji je ispunjavao obećanja sada radi u privatnoj marketinškoj agenciji

Stranački angažman - "Nisam hteo da odem u SPS. Nisam socijalista. Neću da lažem ni sebe ni druge. Komunista sam. To ti je isto kao i ovi novi vernici što idu u crkvu pa lažu i boga i sebe. Zato sam prvo bio član SK PJ, potom JUL-a... Nisam zadovoljan ni vlašću ni opozicijom. Kako mogu biti zadovoljan vlašću koja je dozvolila ovolike socijalne razlike, nezaposlenost i ekstremnoj desnici da joj toliko priđe. A opozicija nije u stanju da artikuliše ni jedan opšti cilj, već samo zvoni o ugroženosti i srpstvu", veli i pita se: "Kakva bi mi to crna levica bila kad ne bi bili u stanju da se zbog opšteg odreknemo ponečeg svog".

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/08/09/srpski/P00080817.shtm

Vulin će uskoro sigurno imati svoju kolumnu ala Mira u Informeru ili Kuriru-šteta bi
bilo da traći svoj literarmi i drugi talent na profane stvari kao što je neki bedni konkurs za
bedne pare bednih NVO...:per:

Комшија, Блајби и Јагуар ће редовно читати ту колумну свог бившег партијског друга!

Комшија, Блајби и Јагуар ће редовно читати ту колумну свог бившег партијског друга!

Када је у питању Александар Јулин - ОВО ЈЕ ИПАК НАЈСМЕШНИЈА ВЕСТ КОЈУ САМ ИКАДА ЧУО:

SVEČANOST U SOLUNU
Vulinu nagrada za ljubav prema pravoslavlju
Autor: Tanjug | 29.12.2014 -

Ministaru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu u Solunu danas je uručena Blagodarnica za iskazanu ljubav i brigu prema pravoslavlju i srpskoj duhovnoj baštini u Grčkoj.

1683838-05.jpg

Vo imja Oca...:

- Ponekad izgleda da Srbi nemaju mnogo prijatelja, ali prijatelje koje imamo visoko cenimo i oni su više nego vredni. Priznanje koje mi je danas uručeno nije priznanje meni, to je priznanje mojoj vladi i mom narodu - rekao je Vulin i dodao da godišnjica Velikog rata nije samo prilika da se govori o stradanju i patnji, već je prilika da se setimo i kakve smo prijatelje stekli.
Kaže i da je to priznanje dokaz "neraskidive veze" izmedju srpskog i grčkog naroda, poručivši da je to veza koja je stvorena u najzetežim vremenima.
Inače, Mitropolija Neapoljsko-Stavropoljska grčke pravoslavne crkve svake godine urucuje blagodarnicu istaknutom Srbinu za unapredjenje srpsko-grčkih odnosa, a mitropolit Varnava rekao je da je grčki narod uvek pomagao Srbima.
- Pomagali smo decu bez roditelja, hiljade i hiljade dece smo ugostili u Grčkoj i poslali smo više puta kotigente hrane i odeće za srpski narod... To nas je dodatno spojilo, učinilio nas jačim - rekao je on.
Vulin je obišao i srpsko vojničko groblje Zejtinlik i rekao da je ono naše najsnažnije duhovno središte van granica Srbije, pa je zahvalio grčkoj crkvi što o njemu brine.
- Za nas Srbe je od najveće važnosti kad znamo da je naš Zejtinlik siguran, voljen i čuvan. Odnos grčkog i srpskog naroda su uvek i uvek će biti srdačni i bratski - podvukao je Vulin.

..
smil443d18c28dde9.gif
.........................
2mw5iio.gif
......
2mw5iio.gif
......
2mw5iio.gif
..

Back