- Poruka
- 101.487
Nema neutralaca
Svi treba da budu utralci
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zamsili, kako sam bezobrazna, nalazim se na temi, na javnom forumu i kvarim ''atmosveru'' svojim neslaganjempih živote parče stiropora
![]()
Hajde koja agencija je to istrazivanje i na kom uzorku uradila? Nasumicno navodjenje % bez linka tesko da moze da bude uzeto u raznatranje. A glavni stos je sto u Srbiji ne postoje nezavisne agencije no svi rade ono sto dobiju kao nalog od narucioca. Ne sumnjam da oni odrade anketu za narucioca u kome mu daju tacne informacije o % glasaca, o raspolozenju anketiranih ali ti podaci ne dolaze u javnost, ti i ja ih necemo videti, videce ih AV ili Djilas ili neko treci. U medije izlaze ankete koje su tacno narucene, tacno targetirani subjekti i na kraju izneti podaci koji odgovaraju cilju narucioca ankete. Odnosno, takva anketa se vetovatno ni ne radi nego se proizvoljno cepe cifre.
Oh, da, jos kako je DSS negativno i sa podcenjivanjem govorio o EU, pocevsi od tadasnje perjanice Sinise Kovacevica, preko pridruzenih clanova Beckovica i Kusturce, pa onog debelog gmaza sto je imao kompanije u Rusiji i predstavljao se milijarderom (znam da je u Bg imao Minel ali sam mu zaboravio prezime). Bio sam tada u Beogradu i odlicno se secam atmosfere, ta atmosfera me i ispratila u inostranstvo.
DS je koketirao sa nacionalizmom zesce, jos je pokojni Djindjic naginjao RS iako je bio najproevro covek u toj stranci. Zato je i postojao sukob DSa sa LDPom, zbog evropskog pravca i evroatlantskih integracija Srbije, vecem delu odcepljenog DSa nije odgovaralo to koketiranje sa Rusijom, sa Kosovom i ustavom. Uostalom DSS nije sam mogao usvojiti ustav, nije sam mogao prodati NIS, saucesnici su mu bili tada opozicioni DS i trabandi. Niko im nije uvrtao ruku da glasaju za to. Koreni svega sto danas (i sto cete jos dugo) imate u Srbiji su u tim godinama, u DSSu i tadasnjem DSu, oni su doveli tim odlukama u vazalni odnos ka Rusiji i zatvorili vrata EU zbog Kosova. SNS je dosao tek kasnije kao plod lose ekonomske politike 2010-2012 i rasula u finansijama tih godina.
Recimo, kako objasnjavas da imas na ovom forumu bar 15-20 ljudi koji svakodnevno vesaju po banderama (bar na recima) snsovce ali Kosovo ne daju do zadnje kapi krvi tudjih sinova i seku ruku onome ko nesto kaze protiv Put.tlera i Rusije? O EU i Nato misle sve najgore a kako kazu nisu potpali pod AV propagandu jer ga smatraju za izdajnika Rusije i Srbije. Kako se oni uklapaju u tvoju sliku da AV kvarno propagira protiv EU i da su potpali pod tu propagandu? A ljudi kazu da se informisu na 10tak razlicitih mesta i da ne gledaju AV propagandu...
znači namećešNema neutralaca
Сви политичари су багра.sećamo se blagostanja kod žutih
Vlahović kad gazi nije isto kao kad gazi Veselinov
Сви политичари су багра.
Да не улазимо сад у ширу причу о демократији и политичарима, чињеница је да су на власти увек они који је највише желе, а не они који је највише заслужују. И не причам о Србији.Ovo je jedna od onih pogubnih generalizacija direktno iz kuhinja raznih autokratskih i antidemokratskih režima. Kad pristojni ljudi poveruju da su svi političari bagra, onda se ti pristojni više ne uključuju u politiku... i onda zaista ostaje da se u njoj velikom većinom nataloži bagra.
Iz nje proizilazi i mantra koja se ovde zapatila decenijama unazad - "svi su oni isti". U hibridnom režimu kakav je naš bukvalno ne postoji stav koji više odgovara ultra-korumpiranoj vlasti.
Да не улазимо сад у ширу причу о демократији и политичарима, чињеница је да су на власти увек они који је највише желе, а не они који је највише заслужују. И не причам о Србији.
Али понављам, док не сазримо као цивилизација за неко боље и праведније уређење, треба да користимо механизме које постојеће уређење омогућава, а то су смењивост власти, и могућност да се власт натера да одговара за своје поступке.
Што се мене лично тиче, о политичарима волим једино онај виц:
- Шта је 2000 политичара на дну мора?
- Добар почетак!
![]()
Добро, ти веруј у бајке, ја сам мало матор за тоTaj vic je u originalu o advokatima. Jeste duhovit, ali je i vrlo problematičan kad ljudi počnu da takva zezanja preozbiljno shvataju.
Znaš šta je ironija? Te priče upravo forsiraju najkorumpiraniji političari! Znaš ono - cool su, zezaju se na sopstveno račun... a u stvari se zadovoljno smeškaju što se tako lako prima priča koja im savršeno ide naruku.
Dokle god se pristojan svet kloni politike, bolje neće biti. Zato umesto ovakvih priča treba činiti suprotno - ohrabrivati ljude da se više uključuju u politiku, i ne budu ono što su stari Atinjani zvali "idioti".
Ako nisu impulsivni šta ih briga za ostale. Nego bez emocija racionalno pragmatično da krenu i sa tih 20%. Što mora da se ide na masovnost. Masa je haotična. Nego lepo iz fotelje, nikako sa ulice, da se misli uz pomoć klika i da svaku vlast podrže, to im je u opisu neutralnosti.Zato što verovatno sada nije dobar momenat za tako nešto. Konkretno iz razloga što su tu ćaciji i anti-ćaciji i što obe grupacije suštinski napadaju neutralne. Najpametnije bi bilo da se stvari ovako nastave pa kada se ovi međusobno porokaju može da se pojavi neka "neutralna opcija".
Problem je voditi neku smislenu politiku i graditi stranku i sl. u zemlji gde je 80% populacije impulsivno ili gde su pod jakim emocijama.
Добро, ти веруј у бајке, ја сам мало матор за то![]()
Само погледај СВЕ политичаре у ЦЕЛОМ СВЕТУ. Што се мене тиче - багра!
Добро, био је рецимо онај Мухика у Уругвају, он ми је био симпа лик, али то је само изузетак који потврђује правило.
Само можемо да их колико толико контролишемо и позивамо на одговорност.
Супер, хајде да уводимо систем, подржавам то.Pa vidi - ukini kontrolu i odgovornost u bilo čemu, i dobićeš tamo leglo korupcije. Politika nije izuzetak. Zato moramo da uvedemo sistem. Nije nemoguće - ne bismo bili prvi koji su to uspeli.
Супер, хајде да уводимо систем, подржавам то.
Али да ћеш ме убедити да заготивим политичаре - то тешко.
Чим их видим, ја руку на новчаник и ду.пе уза зид![]()
Mnogo toga što pišeš bih mogao mirne duše i sam da potpišem.
Ali DS, sa svim sranjima koje je pravio, itekako jeste vukao ka EU. Lično poznajem nekoliko ljudi koji su radili na projektima neophodnim za otvaranje procesa pridruživanja u raznim oblastima, i znam kako je to izgledalo tad kad se uporedi sa ovim naprednjačkim igrokazom danas.
Što se animoziteta prema DSS tiče - you are preaching to the choir. Ali čak i njihov stav prema EU u poredjenju sa Vučićevim trovanjem oreko tabloida je neuporediv. Sasvim drugi nivo, poput svega ostalog - poput korupcionaških skandala u to vreme gde su ministri krali “na hiljade” evra na tenderima za sajtove ili bilbordima u poredjenju sa današnjim desetinama milijardu zgrnutih otimanjem čitavih delova grada, prodajom budzašto najplodnijeg zemljišta pa otkupljivanjem po 100 puta većoj ceni, preplaćivanjem autoputeva na nekim deonicama i duplo u odnosu na države u okruženju na sličnom terenu, itd.
Pa to je upravo posledica 13 godina intenzivnog trovanja i ispiranja mozga. Nisu naseli malo sutra - možda kad su neke druge stvari u pitanju, ali svetosavljem, nacionalizmom i mitomanijom su temeljno zadojeni i gore nego generacije pod Slobom koje su rezultirale stavovima rukovodstva DS i DSS koje si navodio gore.
Srpski narod se ne razlikuje od bilo kog drugog, u osnovu nije ništa ni bolji ni lošiji, ni mudriji ni naivniji… ali šta se onda oblikuje od te osnove dalje - e to je posledica toga šta mu se i na koji način servira - u ovom slučaju bez prestanka i sa svih strana pokrivenih ogromnom medijskom mašinerijom.