U nedostatku svojih napadaju neutralne

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima valjda nešto i u tome zašto narod nije za EU.

2012. 49% građana bilo za ulazak u EU, 25% protiv (ostali neodlučni). 68% smatralo da bi reforme neophodne za ulazak u EU trebalo sprovesti bez obzira na (ne)ulazak.

2025. 46% za, 44% protiv! Skok protivljenja od skoro 20 poena za vreme ove vlasti, koja je došla na obećanjima o ulasku u EU, a već od 2013. krenula da vrlo sistematično okreće javno mnjenje protiv EU kroz svoje tabloide, istovremeno ponavljajući kako će Srbija "ostati na evropskom putu". Samo treba pažljivo slušati - dakle ne "Srbija planira da ispuni sve uslove za prijem u članstvo do tad-i-tad", nego "ostaje na evropskom putu"... uz neizgovoreno "zauvek!"
Ko je bre relevantan radio ankete u Srbiji? Ankete se rade ili "rade" prema politickoj potrebi narucioca istih i objavljuju prema politickim potrebama. Pa tako i ova "anketa" iiz 2025-te da se dokaze da je AV uspesno rovario protiv EU ali da to sama EU i gradjani Srbije jos nisu provalili, ni posle 12 godina. Realno, nijedan politicar u Srbiji ne sme otvoreno da kaze da osnovne uslove EU/NATO treba ispuniti, otklon od Rusije, pogotovo osuda napada na Ukrajinu, prihvatanje realnog stanja na Kosovu i nesuprostavljanje implementacije Kosova u evropska tela. Otvorena retorika u tom slucaju znaci pad ispod cenzusa za tog politicara.

Pa posto nacionalisti, pogotovo na ovom forumu, kazu za AV da je izdajnik jer je prodao Kosovo, jer prodaje municiju Ukrajini itd ispada da AV radi ono sto EU/NATO od njega i trazi. Da li ga oni zbog toga drze na vlasti kako volite ovde da pisete? Zasto ga onda EU koja se zaklinje u demokratske vrednosti drzi na vlasti iako je AV? Zasto EU ne stane otvoreno iza studentskog pokreta i opozicije u Srbiji? Zasto samo Picula kao osvedoceni ljubitelj Srba i neki minorni zvanicnik te EU prica protiv AV-a?

Problem je sto se veruje da politicari mogu da ubede vecinu stanovnistva da rade ono suprotno njihovim interesima i da je nearspolozenje ka EU/NATO rezultat zadnjih 12 godina propagande. Koliko me secanje sluzi, NATO i EU su bile omrazene i 20007-me, secam se da su DSS i DS zdusno i zajednicki radili na novom Ustavu i uvodjenju clana da je Kosovo neotudjivi deo Srbije. I znali su time da vezuju ruke svakoj buducoj vlasti jer je uslov uslova za Srbiju da prihvati stanje na terenu tj da je Kosovo samostalno.

nisam neutralan
imam šifru, pijem terapiju, glasam SNS,

1755817075089.jpeg

vi bi izbore svakih 6 meseci...
bili 2. juna 2024 a vi počeli od decembra 2024 kampanju za ponovo, možda uspe...
a ko je tražio izbore od 2-og juna?
jel moja pokojna baba?
pogledajte "kandidate" - otišli u brz zavorav

pogrešni ljudi se javljaju za pomoć da bi sebe sačuvali od ludaka koji misle da su Odabrani pa neće terapiju

NIsam ja rekao da sam u pravu i da ne mogu ptomjeniti misljenje,ali kad mi nabije neko sendvic u usta sigurno ce ga tako promjeniti.
Треба да схватиш да ти што ти набијају сендвич у уста раде за истог шефа као и ћацији ;)
Оно што је чињеница је да су такви на заједничком послу са вучићем да сачувају исту структуру власти. Макар се она формално променила.
Студенти траже суштинску промену. Можда је то утопија, али свакако заслужује подршку честитих и поштених људи.

Zgubidani će glasati za bilo koga a ko je protiv Vučića. Neutralni , u većini, žele da imaju normalnu opciju koja će naslediti Vučića. Za sada imamo dve opcije: lošu i goru. Po volji izabrati koja je loša a koja gora.

Sta ti ovde nije jasno???
Ovo je jedan od odgovora, po meni jedan od najboljih
Ovi što neće da rade ili uče ili ovi što neće da kradu i ubijaju? 🤔

Poslednja izmena:
Треба да схватиш да ти што ти набијају сендвич у уста раде за истог шефа као и ћацији ;)
Оно што је чињеница је да су такви на заједничком послу са вучићем да сачувају исту структуру власти. Макар се она формално променила.
Студенти траже суштинску промену. Можда је то утопија, али свакако заслужује подршку честитих и поштених људи.
sećamo se blagostanja kod žutih
Vlahović kad gazi nije isto kao kad gazi Veselinov
ista ekipa brine narodne brige i spontano reaguje samo za Veselinova a ostalo ćuru ćuru
pričaju o nekim četnicima nekako maglovito a žive Titov socijalizam
sad to nestalo, puklo ko balon od sapunice
koliko uradiš toliko zaradiš
znam da boli ali navikavajte se

Znaci razumes samo se malo pravis lud :D
Cemu ono silno prepucavanje oko odgovora??

Ovi što neće da rade ili uče iliovi što neće da kradu i ubijaju? 🤔
za Vlahovića ste ćutali
za Topčider ste ćutali
za radnike koji su ostali bez firme i vršili suicide ste ćutali
za prokop ste odbili projekat CIP-a pa ginuli radnici usled nestabilne ali turbo-profitabilne konstrukcije i tu ste ćutali
e a niko od radikala nije tražio vašu smenu niti su blokirali ulice...

možda bi bilo najbolje da se pokrijete ušima i nastavite da ćutite a ne da tražite opet

nema opet

game over

amin

:pop:

Ko je bre relevantan radio ankete u Srbiji? Ankete se rade ili "rade" prema politickoj potrebi narucioca istih i objavljuju prema politickim potrebama.

Verovao ili ne, čak i u Srbiji postoje agencije koje vrlo ozbiljno rade istraživanja javnog mnjenja.

Koliko me secanje sluzi, NATO i EU su bile omrazene i 20007-me, secam se da su DSS i DS zdusno i zajednicki radili na novom Ustavu i uvodjenju clana da je Kosovo neotudjivi deo Srbije. I znali su time da vezuju ruke svakoj buducoj vlasti jer je uslov uslova za Srbiju da prihvati stanje na terenu tj da je Kosovo samostalno.

Dobro, pa nećemo valjda sad da se pravimo ludi? Da, DSS je vezao celokupnu svoju političku relevantnost za pitanje Kosova, i sve što su oni plasirali negativno o EU je bilo iz te perspektive: "Kosovo je važnije pitanje od ulaska u EU". DS je imao neuporedivo manje koherentan stav svog članstva prema tom pitanju - ali se nisu usudjivali da protivureče, iz razloga koje si sam naveo.

Ali DS, pa čak ni DSS, nisu širili mržnju, podsmeh i izmišljotine o EU. Možeš da ne prihvataš rezultate anketa, ali onda nemamo ni o čemu da diskutujemo, jer si izbacio podatke iz priče.

za Vlahovića ste ćutali
za Topčider ste ćutali
za radnike koji su ostali bez firme i vršili suicide ste ćutali
za prokop ste odbili projekat CIP-a pa ginuli radnici usled nestabilne ali orofitabilne konstrukcije i tu ste ćutali
e a niko od radikala nije tražio vašu smenu niti su blokirali ulice...

možda bi bilo najbolje da se pokrijete ušima i nastavite da ćutite a ne da tražite opet

nema opet

game over
To su sve radikali ubijali, stambolić, đinđić, ćuruvija, ivanović i mnogi drugi.

nisam neutralan
imam šifru, pijem terapiju, glasam SNS,

Pogledajte prilog 1773485

vi bi izbore svakih 6 meseci...
bili 2. juna 2024 a vi počeli od decembra 2024 kampanju za ponovo, možda uspe...
a ko je tražio izbore od 2-og juna?
jel moja pokojna baba?
pogledajte "kandidate" - otišli u brz zavorav

pogrešni ljudi se javljaju za pomoć da bi sebe sačuvali od ludaka koji misle da su Odabrani pa neće terapiju

E što je lepo kad sliku koju si morao da pošalješ stranci možeš da iskoristiš i na forumu... :D

Verovao ili ne, čak i u Srbiji postoje agencije koje vrlo ozbiljno rade istraživanja javnog mnjenja.

Dobro, pa nećemo valjda sad da se pravimo ludi? Da, DSS je vezao celokupnu svoju političku relevantnost za pitanje Kosova, i sve što su oni plasirali negativno o EU je bilo iz te perspektive: "Kosovo je važnije pitanje od ulaska u EU". DS je imao neuporedivo manje koherentan stav svog članstva prema tom pitanju - ali se nisu usudjivali da protivureče, iz razloga koje si sam naveo.

Ali DS, pa čak ni DSS, nisu širili mržnju, podsmeh i izmišljotine o EU. Možeš da ne prihvataš rezultate anketa, ali onda nemamo ni o čemu da diskutujemo, jer si izbacio podatke iz priče.
Hajde koja agencija je to istrazivanje i na kom uzorku uradila? Nasumicno navodjenje % bez linka tesko da moze da bude uzeto u raznatranje. A glavni stos je sto u Srbiji ne postoje nezavisne agencije no svi rade ono sto dobiju kao nalog od narucioca. Ne sumnjam da oni odrade anketu za narucioca u kome mu daju tacne informacije o % glasaca, o raspolozenju anketiranih ali ti podaci ne dolaze u javnost, ti i ja ih necemo videti, videce ih AV ili Djilas ili neko treci. U medije izlaze ankete koje su tacno narucene, tacno targetirani subjekti i na kraju izneti podaci koji odgovaraju cilju narucioca ankete. Odnosno, takva anketa se vetovatno ni ne radi nego se proizvoljno cepe cifre.

Oh, da, jos kako je DSS negativno i sa podcenjivanjem govorio o EU, pocevsi od tadasnje perjanice Sinise Kovacevica, preko pridruzenih clanova Beckovica i Kusturce, pa onog debelog gmaza sto je imao kompanije u Rusiji i predstavljao se milijarderom (znam da je u Bg imao Minel ali sam mu zaboravio prezime). Bio sam tada u Beogradu i odlicno se secam atmosfere, ta atmosfera me i ispratila u inostranstvo.

DS je koketirao sa nacionalizmom zesce, jos je pokojni Djindjic naginjao RS iako je bio najproevro covek u toj stranci. Zato je i postojao sukob DSa sa LDPom, zbog evropskog pravca i evroatlantskih integracija Srbije, vecem delu odcepljenog DSa nije odgovaralo to koketiranje sa Rusijom, sa Kosovom i ustavom. Uostalom DSS nije sam mogao usvojiti ustav, nije sam mogao prodati NIS, saucesnici su mu bili tada opozicioni DS i trabandi. Niko im nije uvrtao ruku da glasaju za to. Koreni svega sto danas (i sto cete jos dugo) imate u Srbiji su u tim godinama, u DSSu i tadasnjem DSu, oni su doveli tim odlukama u vazalni odnos ka Rusiji i zatvorili vrata EU zbog Kosova. SNS je dosao tek kasnije kao plod lose ekonomske politike 2010-2012 i rasula u finansijama tih godina.

Recimo, kako objasnjavas da imas na ovom forumu bar 15-20 ljudi koji svakodnevno vesaju po banderama (bar na recima) snsovce ali Kosovo ne daju do zadnje kapi krvi tudjih sinova i seku ruku onome ko nesto kaze protiv Put.tlera i Rusije? O EU i Nato misle sve najgore a kako kazu nisu potpali pod AV propagandu jer ga smatraju za izdajnika Rusije i Srbije. Kako se oni uklapaju u tvoju sliku da AV kvarno propagira protiv EU i da su potpali pod tu propagandu? A ljudi kazu da se informisu na 10tak razlicitih mesta i da ne gledaju AV propagandu...

Ne podrzavam nasilje.
Studenti ne mogu traziti da se pustaju ljudi koji su napali policajca.A oni jedan dan kazu to su provokatori ,a drugi dan traze da puste uhapsene.Ne kazem da u tom svemu nema policijske zloupotrebe.

Првокатори јесу ухапшени и 'успут' су ухапшени протестанти

То теби као 'не иде у главу

Потоје пар опција.

Правиш се луд ...или си безобразни покварењак

Пошто си 'неутралан' онај који пусти првокаторе да разбијају па 'успут' хапси испрвоциране 'протестанте'

Нормалнима треба стварно мало да се увере ко је безобразан и све прави лудима

Back