VUKOVI

Ne mora da znachi da su vukovi napravili toliku shtetu,ne zaboravite sakale kojih najverovatnije ima vishe i od vukova a tek shto ce ih imati......mnogo su opasniji od vukova i nazalost oprezniji lukaviji itd itd,a jedini nachin da se zaustavi ta napast jeste da se vukovi ne love vec da im se poveca broj da bi oni zaustavili sakale,a sto se ove shtete nju drzava treba da nadoknadi..a ostavite vukove na miru!! kad bi bilo po lovishtima vishe divljachi kojima se hrane vukovi oni ne bi napadali stoku,a divljachi nema najvoshe zbog sakala i zbog lovaca tj krivolovaca i mera koje "preduzimaju"lovachka udruzenja da bi 'povecala" broj divljachi....

Što se tiče lovišta Homolje, vuk je dominantan predator. U poslednjih 3 meseca nije registrovano prisustvo šakala u lovištu. Što znači da ga je vuk potisnuo . Registrovano je prisustvo 6 jedinki risa. Inače nisi u pravu što se tiče opreznosti da je šakal oprezniji od vuka. Što se tiče udruženja koje gazduje lovištem Homolje, to udruženje je uključeno u više projekata proučavanja krupnih zveri. I poprilično ulaže u očuvanje fondova divljači.

Drago mi je shto su vukovi potisnuli sakale,Ako greshim u vezi opreznosti sakala i vuka drago mi je ali znam da sam chitao na vishe mesta u lovachkim novinama i nekim chasopisima da sakal ima razvijenija chula vida sluha i da teze izlazi na nishan... Nekako bi mi bilo "draze" da znam da mi je ker nastradao od vuka nego od chopora sakala,koliko god to morbidno zvuchalo :-)

Tokom poslednjih desetak dana u lovistu Homolje odstreljena su tri primerka vucje divljaci. Jedan muzjak i dve zenke. Prvo su u sredu 19.01.2011. odstreljeni tokom lova pogonom muzjak i zenka a onda juce 30.01.2011. odstreljena je jos jedna zenka. Sva tri primerka odstreljena su u reviru Smilovica na samo 2,5 km od centra Zagubice. Inace ove godine stradao je veliki broj plemenite divljaci pre svega srna i divljih svinja od strane vuka. Predpostavke su na osnovu nadjenih lesina divljaci i krvavih fleka po lovistu da je od vuka tokom poslednjih meseci stradalo izmedju 150 i 200 komada srnece divljaci. I verovatno oko 100 komada divljih svinja. Glavom je platilo i oko 130 lovackih pasa gonica.

VECERAS SU VUKOVI OKO 21.15 IMALI HORSKO ZAVIJANJE IZNAD ZAGUBICE . SLUSAO SAM IH , BILO IH JE OKO 12 KOMADA. POSLE ZAVIJANJA SISLI SU DO PRVIH KUCA PO OBODU ZAGUBICE I UGRABILI DVA PSA. LUDILO, DOK NE CUJES NE MOZES DA VERUJES!

Danas je lovac Igor Jorgovanovic - Igi Bela Tehnika - odstrelio vuka iznad Zagubice starog oko 8 godina, dugackog 160cm, visina grebena 80 cm, glava od potiljne kosti do vrha njuske 28 cm i tezine 37 kg. Vuk je odstreljen pored mrcinista pored kog je pride vezao zivu kozu.

Tokom poslednjih desetak dana u lovistu Homolje odstreljena su tri primerka vucje divljaci. Jedan muzjak i dve zenke. Prvo su u sredu 19.01.2011. odstreljeni tokom lova pogonom muzjak i zenka a onda juce 30.01.2011. odstreljena je jos jedna zenka. Sva tri primerka odstreljena su u reviru Smilovica na samo 2,5 km od centra Zagubice. Inace ove godine stradao je veliki broj plemenite divljaci pre svega srna i divljih svinja od strane vuka. Predpostavke su na osnovu nadjenih lesina divljaci i krvavih fleka po lovistu da je od vuka tokom poslednjih meseci stradalo izmedju 150 i 200 komada srnece divljaci. I verovatno oko 100 komada divljih svinja. Glavom je platilo i oko 130 lovackih pasa gonica.

Ih bre, kolega, pretera ga, nemoj da gasim svetlo.....:)))

p.s. cuo sam da je bio dobar lov 19.-og...:)

Dobar pogled!

Danas tokom redovnog obilaska Istocnog dela lovista Homolje lovocuvar je naisao na copor vukova koji je brojao 7 komada prilikom njihovog masakriranja jedne krmace i dva nazimeta. Ovaj susret je bio fatalan za muzjaka starog oko 6 godina , duzine 155 cm , 80 cm greben, 30 cm duzina glave i tezine od 37 kg.

Jos uvek sam pod utiskom masakrianih divljih svinja. Ne volim vukove, nikada ih nisam ni voleo, poklase sve zivo. Ovim divljim svinjama pojeli samo slezinu i crnu dzigericu ostalo nisu dirali. A majmuni oce da ih stite, j......te , Boze daj malo pameti ovoj zemlji molim te , pobice nas sve ljudska glupost neizmerna je!

ne vredi se nervirati druze oko gospode sto ih stite. Postujem, neka stite, necemo ih loviti, ali neka rade nesto da smanje stetu. Ovako kad pocnu da mitinguju sa olovkom u ruci, a nemaju 2 kisna petka, toliko to besmisleno zvucii da prosto nisu dostojni toga da se spominju.

Tokom poslednjih desetak dana vukovi su u Homolju zaklali divlju krmacu i sest prasica, junicu , magaricu i njeno magarce. Stradale domace zivotinje su bile u vlasnistvu porodice Rajic iz Suvog Dola.

E sve sam video uzivo i zivo i ustreljeno al' ne vuka :( Pa cak sam i tvora,skoro sve vrste video a baskuz jer mi je vuk omiljena zivotinja. Je l' istina da neki ljudi koriste sarplanince i/ili njihove mesance za lov na vuka?

Ne , to nije istina. Dešava se da po neki gonič goni mladog vuka i ovaj bude odstreljen, u gro slučajeva psi koji gone vukove pre ili kasnije završe u želucu nekog od njih, nažalost.

Ne , to nije istina. Dešava se da po neki gonič goni mladog vuka i ovaj bude odstreljen, u gro slučajeva psi koji gone vukove pre ili kasnije završe u želucu nekog od njih, nažalost.

Pa znam da jedu pse,ali ako ih ima mnogo citava gonja svih lovaca znaci negde minimalno sedam,zar bi i tad smeo da se pokolje sa njima?

Rakunopas je prisutan od kasnih 70-tih godina proslog veka na teritoriji Srbije. Prvo se pojavio u Istocnoj Srbiji u Lovistu "Hajduk Veljko " Negotin.

Au a meni rekli da je tek skoro "presao" iz Rusije. Znaci ima ga vec duze vreme. Inace,skoro je ubijen vuk u okolini Teocina mada nije nikakvu stetu stigao da napravi.

Бако, бако, зашто ти је тако велик...

idwolfkill.jpg

... револвер?

http://www.skinnymoose.com/bbb/files/2011/10/Rene-Anderson-article.pdf

Back