VUKOVARSKI BRANITELJI: Srbi, vi ste svi pacovi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lova vrti di burgija ne moze,samo jedam mig okom i dugovi su vam obrisani ako napravite, To i To
što se mene tiče otkopavam opet kalaš, nema tu sreće

Ja biram drugciji pristup. Prvo cu maksimalno da se okoristim od te drzave, pa onda kalas.:D Ne isplati se rusiti odmah. Ne zaboravi da zlatnih 60-tih i 70-tih niko nije pomisljao na otcepljenje. bilo je love koliko volis. Dok ima para, sve ovce su na broju. Tek kad je nastupila jugoslovenska kriza, koja se manifestovala kroz nedostatak benzina, ulja, prvi put se pojavljuju bonovi i menice, nemiri na KIM, zajednicke milicije itd... onda je pocelo da se drma.

Ja biram drugciji pristup. Prvo cu maksimalno da se okoristim od te drzave, pa onda kalas.:D Ne isplati se rusiti odmah. Ne zaboravi da zlatnih 60-tih i 70-tih niko nije ni pomisljao na otcepljenje. bilo je love koliko volis, niko se nije bunio. Tek kad je nastupila jugoslovenska kriza, par-nepar voznja, nedostaak ulja, bonovi, menice, nemiri na KIM, zajednicke milicije itd... onda je pocelo da se drma.

Slučajno ili ne, to se poklopilo točno s time kad je Stari odapeo.
Usput, hoćete li Kuću cvijeća dati nama Hrvatima?
Vama ionako ne treba i ne poštujete ga nimalo.

Slučajno ili ne, to se poklopilo točno s time kad je Stari odapeo.
Usput, hoćete li Kuću cvijeća dati nama Hrvatima?
Vama ionako ne treba i ne poštujete ga nimalo.

Kako ko! Meni jedino smeta sto je Srbiji uvalio dve AP! Taj potez je okidac za NESAGLEDIVE posledice, koje i dan danas osecamo. To mu nikad necu oprostiti! Sto se ostalih stvari tice, infrastrukture, spoljne politike, ustrojstva drzave nemam nikakav problem. TO STO SU KOMUNISTI SAGRADILI, OVI DANAS NE MOGU NI DA OKRECE!

Kako ko! Meni jedino smeta sto je Srbiji uvalio dve AP! Taj potez je okidac za NESAGLEDIVE posledice, koje i dan danas osecamo. To mu nikad necu oprostiti! Sto se ostalih stvari tice, infrastrukture, spoljne politike, ustrojstva drzave nemam nikakav problem. TO STO SU KOMUNISTI SAGRADILI, OVI DANAS NE MOGU NI DA OKRECE!

Ne znam koliko su AP ključne.
Meni se čini da to i nije toliko bitno. Iako, Badinterova komisija nije poštovana u slučaju Srbije: pa možda AP može biti neki polu-izgovor...

Odavno ne cuh ovakvu izjavu! Vise je Srba Titoista, nego Hrvata. Pazi sta ti kazem! Nisu svi Srbi rojalisti, kao sto ti mislis!

Hrvati u pravilu vole Tita. Ne vole ga desničari, ali oni ne predstavljaju bitan faktor.
Zar misliš da bi najljepši trg Zagreba nosio njegovo ime sve ove godine da ga ne poštujemo.
A dam se kladiti da 90% Zagrepčana nema pojma gdje je Trg Franje Tuđmana. :roll:

Slaba Srbija, jaka Jugoslavija. Logika Ustava iz 1974, koji su opet prekrsile strane koje su od njega najvise dobile.

Ne znam koliko su AP ključne.
Meni se čini da to i nije toliko bitno. Iako, Badinterova komisija nije poštovana u slučaju Srbije: pa možda AP može biti neki polu-izgovor...

Veruj mi, na duze staze igraju veliku ulogu! Albanska strana se na pregovorima o statusu KIM 2007-me god,(pre jednostranog proglasenja nezavisnosti) pozivala na status AP. To je dobrano uticalo na odluku MSP da nezavisnost KIM nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Isto tako, sutradan Vojvodina moze da se poziva na svoju autonomiju iz 1974. To cesto rade, kako bi prosirili nadleznosti iste. Ima tu jos x stvari.... koje igraju znacajnu ulogu. Preklao je Srbiju samo tako, ostavio nam je zaostavstvinu koje ni dan danas ne mozemo da se rastosiljamo.

Poslednja izmena:
Hrvati u pravilu vole Tita. Ne vole ga desničari, ali oni ne predstavljaju bitan faktor.
Zar misliš da bi najljepši trg Zagreba nosio njegovo ime sve ove godine da ga ne poštujemo.
A dam se kladiti da 90% Zagrepčana nema pojma gdje je Trg Franje Tuđmana. :roll:

Ne verujem ti! Hrvati su oduvek zeleli nezavisnu drzavu. Tito im to nije omogucio. Misljenja sam da ste veci fanovi hrvatskih kraljeva, knezeva, banova, Pavelica i Tudjmana od Tifa.

Veruj mi, na duze staze igraju veliku ulogu! Albanska strana se na pregovorima o statusu KIM 2007-me god,(pre jednostranog proglasenja nezavisnosti) pozivala na status AP. To je dobrano uticalo na odluku MSP da nezavisnost KIM nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Isto tako, sutradan Vojvodina moze da se poziva na svoju autonomiju. To cesto rade, kako bi prosirili nadleznosti iste. Ima tu jos x stvari.... koje igraju znacajnu ulogu. Preklao je Srbiju samo tako, ostavio nam je zaostavstvinu koje ni dan danas ne mozemo da se rastosiljamo.

Razumijem što hoćeš reći... ali i sam znaš što je odlučila Badinterova komisija, a što je odlučio MSP.
Status AP tu jest bio izgovor, ali samo izgovor, a ne pravna činjenica, jer AP nisu bile republike.
S druge strane, tko zna: da je RSK postojala kao neka autonomija unutar SRH, tko zna kako bi na to gledala MZ.
Ali u redu, u pravu si: da nisu postojale AP, status Srbije bi danas vrlo vjerojatno bio drugačiji.

Ne verujem ti! Hrvati su oduvek zeleli nezavisnu drzavu. Tito im to nije omogucio. Misljenja sam da ste veci fanovi hrvatskih kraljeva, knezeva, banova, Pavelica i Tudjmana od Tifa.

Tito je ustavom iz 74. to omogućio (ili to bar mi Hrvati tako tumačimo).
To da oduvijek želimo nezavisnu državu.... pa to vrijedi valjda za svaki narod na kugli zemaljskoj.
Ne nužno nezavisnu, ali slobodu da iz bilo koje asocijacije izađemo ako to odluči većina.

Inače, za vrijeme Juge, ja hrvatski nacionalizam praktički nisam susretao.
Čak ni onaj zdrav nacionalizam. A za 71 .-u, tada sam bio dijete pa se tog i ne mogu sjećati.
Ali u redu, nisam se baš kretao po Dalmatinskoj zagori i Hercegovini...:roll:

Da li je moguće da takozvani hrvati još uvek pokušavaju da dokažu na ovoj temu da su nastali pre 22 godine a ne pre 18 !?

A da im je istorija počela sa krapinskim čo'ekom dokaz je ovo dole

Mesic krapinac.jpg

Napomena, svaka sličnost je slučajna .... a možda i namerna !

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back