Vukovar 1991. pad ili oslobodjenje?

• Začetnik teme Začetnik teme klikk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cash:
a meni je jasno da si ti luzer jer ja:

- nikada nisam rekao da je ustaška emigracija stvorena zbog memoranduma sanu;)
Pa rekao si da je glavni kvalitet Kraljevića i ostalih što su bili protiv Miloševića, a zbrisali su iz zemlje davno pre njegovog dolaska na vlast. Kako onda to treba da shvatim?
cash:
- nikada nisam tvrdio da je milošević šezdesetih bio nacionalista;)
Jesi ovde:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4753091&postcount=94

cash:
- nikada nisam tvrdio da su moji idoli paraga,đapić ili đodan;)
Lažeš, jesi ovde:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4753059&postcount=92
cash:
ali mi se jako sviđa što ti brineš o ugledu hrvatskog naroda:)

naravno,u tome ti svesrdno pomažu i "hrvatski" nickovi;)
Nije mi toliko važan ugled, nego mir i saradnja s komšijama, da se nikad ne ponovi ono što je u naslovu teme.
Nemam drugi nick ni srpski ni hrvatski.
Sem ovog još samo ponekad naiđem na forum B92 s istim ovim nickom, samo je avatar drugi.
cash:
p.s.

koji ti ne nick na net.hr?
"provokator"?;)
Paranoja uhvatila, a?

cash:
i tebi bi bilo dobro tako nešto;)

imao bi ispriku za nebuloze koje piskaraš;)
Meni isprika ne treba, ti se baviš velikim brojevima koje posle ne možeš da pokriješ. Nikakve dokaze za svoje tvrdnje nikad nisi izneo. Tuđman ti je slab Hrvat, a kao glasao si za Račana. Glasaj za koga hoćeš, tvoja stvar, samo nemoj da navodiš baš tako očigledne kontradikcije.
Veličaš krvoloke a meni pričaš o isprici. Trebao bi ti meni, ali nema veze, Mesić je to učinio umesto tebe. Prihvaćeno.

Prema do sada najpreciznijim podacima, na strani JNA je 1.103 vojnika i dobrovoljaca ubijeno, 2.500 ranjeno, 110 tenkova i transportnih vozila uništeno i 2 aviona oborena, dok je još jedan pao zbog kvara. Treba reći da je JNA pucala i čak i po srpskim dobrovoljcima, kao i to da je dok hrvatske paravojne jedinice nisu napale JNA, JNA bila tampon zona između hrvatskih paravojnih jedinica i lokalne srpske teritorijalne obrane. Hrvatski gubici bili su 1329 poginulih, 777 ranjenih, uništenih 26 tenkova i oklopnih transportera.
Davor Marijan je desničar, hrvatski povjesničar, koji je pokušavao obraniti hrvatske laži o Vukovaru, ali je na kraju istraživanja morao priznati za Hrvate poražavajuću činjenicu. Vukovar je osvojilo 7 000 vojnika JNA i dobrovoljaca, a u čitavoj istočnoj Slavoniji JNA je imala nešto više od 15 000 vojnika. Priče o nekakvih 80 000 su sulude, a 20 000 kako procjenjuju realniji hrvatski povjesničari je gornja granica svih vojnika koji su došli u Istočnu Slavoniju, ali treba znati da je JNA konstantno bila suočena sa masovim dezerterstvom.

Back