Uz Vučića smo doživeli neviđeni civilizacijski pad

Nisu se " neki " obogatili,SVi su se obogatili,Svi koji su imali na sebi taj žuti parfem.....svi

Па обогатили су се тада и они који су имали на себи црвени и плави парфем, јел тако?

Па нисам приметио да се они прозивају данас, за оно што су заједно са жутима урадили.

И наставили после 2012-те, без икаквих проблема, и даље сви заједно.

Stefan Simic

3 ч. ·

Možda najgore što smo doživeli sa Vučićem, to je civilizacijski pad.
Krali su i drugi, manipulisali,
Ali taj nivo zaglupljivanja i laganja.
Taj nivo etiketiranja ljudi.
Taj nivo mržnje i neosvešćenosti.
Taj nivo zloupotrebe svega i svakoga.
Gde se sve banalizuje, ismeva.
Gde smo patriotizam sveli na primitivizam, koji je postao državni projekat.
Gde smo crkvu sveli na krstove oko vrata i tetovaže, a ne na dubinu i preispitivanje.
Gde smo pamet i obrazovanje sveli na mahanje zastavama i okretanje glave od problema.
Umesto dijaloga nudimo urlanje nalik na Dragana Vučićevića, gde svakog iole normalnog naziva izdajnikom.
Svaka reč iz njegovih usta je etiketiranje – neprijatelj, plaćenik, anti-srbin.
Ako je on kriterijum za Srbina, teško nama.
Kič je postao umetnost.
Agresija stil komunikacije.
Mržnja osnovna emocija.
Podlost vrlina.
Licemerje zaštitni znak.
Kukavičluk mudrost.
Prostakluk autentičnost i narodnost.
Nema moralne virtikale, podhranjuje se sve što donosi profit ili glasove.
Ovde se ne radi o politici, ideologiji, nego o najprimitivnijem loženju naroda da bi se vladalo.
Gde nema vrhunskih vrednosti ka kojima se teži, nego podilaženje najgorim strastima.
Gde nema pažljivo odabranih reči, nego “pomijarenje” po svemu i svima.
Civilizacijski pad je najveće nasleđe Vučića.
Izgubili smo osećaj za dostojanstvo, meru, sramota, empatiju, slobodu, solidarnost.
Paranoja je postala, ne dijagnoza pojedinih, nego način života.
I što je najgore, svi učestvujemo u tom rijalitiju,
Gde smo zasipani sa svih strana.
Da bi određena grupacija mogla da vlada.
Nacionalni interes treba da bude opšti interes, a to je prosvetljenje i produhovljenje,
Gde ćemo jedni druge da tretiramo kao ljude, a ne da maltretiramo.
Zato promene ne treba da budu samo političke,
Nego opšteljudske.
Gde će mnogo šta što se danas radi
Biti nedostojno čoveka.
Dok to ne osvestimo, ništa nismo uradili.
A Vučić, što je najgore, ne koristi ljudsku snagu, nego slabosti,
Ne da bi ih učinio boljim, nego da bi mogao da vlada.
Najbolje se to videlo na zloupotrebi košarkaške reprezentacije. Umesto da su ostavljeni na miru da igraju,
Nezdrava atmosfera je preneta i na njih.
Kao i na sve drugo.
Krenuli pripreme kao svetski šampioni, dobijali sve kao od šale, vratili se kao gubitnici.
Tako i u drugim oblastima.
Džabe imaš najbolje ljude, kada ih vode najgori.
Sve pokvare.
Stefan Simic
Све је ово тачно, само те приче су већ испричане. Онај ко размишља главом то види и зна. Оном ко неће, не жели или не види, не вреди причати. И мислим да ми то не можемо поправити писањем по форуму. Решење у рукама имају апстиненти од гласања. И то тек кад и њима догори, па се активирају. Надам се да ће следећи избори, уз све што нас очекује у виду пропаганде, куповине, уцене, крађе, отимања, донети нешто ново.
А што се тиче уводног текста, колико год се слажем, у ствари ме и иритира, јер... Знам, све ја то знам. Не мораш ми више отварати очи које ду широм отворене.

Невероватни су ови смрадикали.

Дакле, постављена је теза у првом посту како је Србија под овим смрадовима разваљена.

Они увек окрећу причу о нечему што је било пре двадесет година. На сваку критику мафијашке организације они окрећу причу на неку другу еру. Нешто од пре двадесет година.

Замислите Трампа да 2025. године прича како је Џорџ јуниор Буш крив за нешто из 2025. године.

Редикули са својим идиотским причама могу да прођу само код оних са доста јефтинијим улазницама.

Помагали су СПС да развале државу и српске етничке просторе деведесетих.

Обогатили су се дебело у приватизацији за време Коштуницине владе (кад је у ствари највећа приватизациона пљачка извршена).

За оне који су заборавили, знамо и ко је и чији је Пецони, и гомила сличних њему.

И, наставили да краду после 2012-те, када су пресвучени коначно засели на власт.

То је обична мафијашка багра, ништа друго.

Олош без основног морала и васпитања, којима је једина политика набијање у сопствену гузицу.

dzaba ti je kontra bote da pokusavas opravdati proslu vlast kako bi ste opet njih dovveli na valst posle ove i odrzali udbaski sistem, po principu kurta murta. koji nece hapsiti sadasnji rezim i odgovorne, kao sto oni nisu hapsili njih 2012

glumis protivnika rezima a u stvari si sastavni deo jednog sistema

da pdsetim tebe i tvog sabroca @Alter_Ego_ :

STUDENTI REKOSE DA NECE IMATI NA SVOJOJ LISTI NIKOGA KO JE BIO DEO PRETHODNE VLASTI ILI JE DEO OPOZICIJE

znaju djeca da je to jedan isti sistem

dzaba vam trud sviraci tj kontra botovi...
Bravo, dva lica iste medalje, ili 3 cak

Невероватни су ови смрадикали.

Дакле, постављена је теза у првом посту како је Србија под овим смрадовима разваљена.

Они увек окрећу причу о нечему што је било пре двадесет година. На сваку критику мафијашке организације они окрећу причу на неку другу еру. Нешто од пре двадесет година.

Замислите Трампа да 2025. године прича како је Џорџ јуниор Буш крив за нешто из 2025. године.
a sto su neverovatni?

Moze da te iznenadi dijabolicnim rasudjivanjem neko za koga si mislio da ima mozak, nikako neko ko mozga nema vec egzistira iskljucivo na najprostackijoj manipulaciji sa podilazanjem neobrazovanim socijalnim kategorijama.

Zato njih ne zanima kursumlija, vec bg i ns jer im ta uporista najvise i smetaju. Ko 1945.

Nije vracen zato sto su uzimali tj. naplacivali masnu proviziju i kada su vracali, EFG banka je u pitanju.
Mislim uverila sam se lično da nam je vraćen egzaktno koliko je bilo uplaćeno u dafiment. U brojku. Ne kamata, svako ko je podizao uplaćen novac ili kamate je oduzimano naravno, jer zašto bi država stajala iza nerealnih kamata? Ali je vraćen uplaćen novac koji nije dizan u vidu kamata itd. Ono to su ljudi na početku uplatili je vraćeno.

Редикули са својим идиотским причама могу да прођу само код оних са доста јефтинијим улазницама.

Помагали су СПС да развале државу и српске етничке просторе деведесетих.

Обогатили су се дебело у приватизацији за време Коштуницине владе (кад је у ствари највећа приватизациона пљачка извршена).

За оне који су заборавили, знамо и ко је и чији је Пецони, и гомила сличних њему.

И, наставили да краду после 2012-те, када су пресвучени коначно засели на власт.

То је обична мафијашка багра, ништа друго.

Олош без основног морала и васпитања, којима је једина политика набијање у сопствену гузицу.
Svi se obogatiše kradući samo ti osta siromah:rida:

Jao dadada 1000 evra akcija.... Ljudi zinuli ,masovna hipnoza
.
Ima toga, jos al samo cu se iznervirati od ranog jutra. Ili preizborni radovi, kuc kuv mi smo iz DS hocete li novi asfalt ili trotoar?
i jedno i drugo .. a , pa, znate... ok glasacu protiv vas.. naprave asfalt... 2 meseca prodje , bolje da je ostao prosli

Isto tako će i ovi sada što su vlast da rade,samo sutra.....

A sledeći se spremaju i trljaju ruke....
i ovi sledeci... al da ce biti kako se u doba Vucica zivelo dobro

Mislim uverila sam se lično da nam je vraćen egzaktno koliko je bilo uplaćeno u dafiment. U brojku. Ne kamata, svako ko je podizao uplaćen novac ili kamate je oduzimano naravno, jer zašto bi država stajala iza nerealnih kamata? Ali je vraćen uplaćen novac koji nije dizan u vidu kamata itd. Ono to su ljudi na početku uplatili je vraćeno.
Nije to vracano odjednom nego su komadali postepeno.

Ima toga, jos al samo cu se iznervirati od ranog jutra. Ili preizborni radovi, kuc kuv mi smo iz DS hocete li novi asfalt ili trotoar?
i jedno i drugo .. a , pa, znate... ok glasacu protiv vas.. naprave asfalt... 2 meseca prodje , bolje da je ostao prosli

Treba da sve meriš u odnosu na susede. 2008 je bila velika svetska kriza. Danas je 2025. Gde smo bili mi a gde oni. Eno na temi jednoj sam prikazala gde smo po nastavnočkim platama i za medicinske sestre u celoj Evropi, na samom dnu.

To što je naš IT sektor doživeo bum ovih godina i ogroman novac ulazi u zemlju iz te oblasti, to nije zasluga8 ove vlasti, to je zadlužan razvoj IT u svetu.

Ova vlast treba da se gleda u oblastima koje vodi, a to su zdravstvo, školstvo, javna preduzeća. U svim tim oblastima je haos

Treba da sve meriš u odnosu na sudede. 2008 je bila velika svetska kriza. Danas je 2025. Gde smo bili mi a gde oni. Eno na temi jednoj sam prikazala gde smo po nastavnočkim platama i za medicinske sestre u celoj Evropi, na samom dnu.

To što je naš IT sektor doživeo bum ovih godina i ogroman novac ulazi u zemlju iz te oblasti, to nije zasluga8 ove vlasti, to je zadlužan razvoj IT u svetu.

Ova vlast treba da se gleda u oblastima koje vodi, a to su zdravstvo, školstvo, javna preduzeća. U svim tim oblastima je haos

Treba da sve meriš u odnosu na susede. 2008 je bila velika svetska kriza. Danas je 2025. Gde smo bili mi a gde oni. Eno na temi jednoj sam prikazala gde smo po nastavnočkim platama i za medicinske sestre u celoj Evropi, na samom dnu.

Srbija je uvek bila jedno od nejnerazvijenih područja Evrope pa je razumljivo i što su plate među najnižima na evropskom kontinentu.
Umesto da se porede sa Bejha,sa BJRM,sa CG sa Bugarskom,Srbi prave poređenja sa Slovenijom,Ćeškom i sličnim zemljama što je glupost.

Back