ВУЧУРЕВИЋ ПРЕБЈЕГАО У ТРЕБИЊЕ

RSmusliman

Domaćin
Poruka
3.743
Vučurević je u izjavi Srni, nakon samovoljnog odlaska iz Srbije u Trebinje, rekao da je sretan što je sa porodicom i prijateljima, a razočaran u "majku Srbiju".

Podsjetimo, Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine počinjene tokom artiljerijskog granatiranja Dubrovnika

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=45967

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...locina-pobjegao-iz-beograda-u-bih/571210.aspx

RATNI gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti zbog ratnih zločina u Dubrovniku, pobjegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, otkrio je danas njegov odvjetnik Svetozar Vujačić.
Kaže da mu se Vučurević javio jučer i ispričao da više nije mogao trpjeti što mu se sve u Srbiji događalo od uhićenja 4. travnja. U Trebinju je trenutno s obitelji, piše beogradski Blic. "Rekao je da će se već sutra prijaviti sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u BiH", dodao je odvjetnik.

Njegov je klijent, tvrdi, u Beogradu živio u vrlo teškim uvjetima, nije imao novca za smještaj i troškove kućnog liječenja. Zbog srčanih tegoba Vučurević je 24. kolovoza prebačen u bolnicu, a ovog ponedjeljka je pušten na kućno liječnje.

Hrvatske vlasti ga traže zbog zločina na području Dubrovnika 1991. i 1992. te su čekale odluku o izručenju. Vučurević je pušten iz ekstradikcijskog pritvora 17. lipnja pod uvjetom da do okončanja postupka izručenja ne napušta Srbiju. Trebao se istražnom sucu javljati dva puta tjedno. Kako je uspio pobjeći, još uvijek nije poznato. Vučurević će ostati poznat i po zloglasnoj rečenici da će JNA nakon osvajanja izgraditi "još stariji i još ljepši Dubrovnik".

evo da ne plačete... jedan uspjeh srbijanskog pravosuđa

Sramotno je i kako su ga uhapsili.

Ne znam da li je čovek za nešto kriv ili ne, ali se sećam da je Dodik bio prilično ljut zbog tog hapšenja.A dovoljno mi je i što belosvetski političari hvale naše sudstvo sa rečima da su bolje procesuirali zločince od posleratne Nemacke .
srmaota-mesramota uopće nije važno... važno je da je srbija dokazala da nije ni "P" od pravne države

Ne znam da li je čovek za nešto kriv ili ne, ali se sećam da je Dodik bio prilično ljut zbog tog hapšenja.A dovoljno mi je i što belosvetski političari hvale naše sudstvo sa rečima da su bolje procesuirali zločince od posleratne Nemacke .

A on je bio u to vrijeme valjda predsednik opštine Trebinje .
Mislim ko je njega uopšte šta pitao to su gluposti ,pazi on koji je civil da zapovjeda vojnim jedinicama daj sve su to gluposti .
Njegova je greška je što je srbin i što je bio na funkciji u to vrijeme .
Uostalom kao i sve optužnice iz Hrvatske pa kod njih je svaki srbin koji je živio u RH na potjernici

gdje si to cula?
pa koliko drze do srpskog sudstva vidis gotovo svakodnevno jer vam se nitko ne izrucuje a ljudi sa potjernica koje raspisivate u pravilu se oslobadaju
samo za ovoga cete morati objasniti kako je mogao da "pobjegne"

[/B]

gdje si to cula?pa koliko drze do srpskog sudstva vidis gotovo svakodnevno jer vam se nitko ne izrucuje a ljudi sa potjernica koje raspisivate u pravilu se oslobadaju
samo za ovoga cete morati objasniti kako je mogao da "pobjegne"

iz daleko pouzdanijih izvora od tvoga gde si tvrdila da Nemci imaju izreku:"Laze kao Srbin".
Srbija je najverovatnije sve dokazane zlocine procesuirala,ili predala osumnjicene Hagu.To sto je neko na terenu rekoa je8ite im mamu ustasku za nas nije zlocin, dok bi kod vas takav dobio iz mesta deset godina.
Koilko ste pile moje zlocina nad Srbima procesuirali?Koliko ste predmeta zapoceli zbog zlocina samo sa kraja 1995god. u Bosanskoj Krajini da nepocinjemo od pocetka?

srmaota-mesramota uopće nije važno... važno je da je srbija dokazala da nije ni "P" od pravne države

Ахам...... важно да су се други ОДРАЛИ ОД ПРАВА, ЉУДСКИХ ПРАВА и ПРАВНЕ ДРЖАВЕ - којешта.. право и правда уопште не постоје било где на свету ЈЕДИНО ПОСТОЈИ ЗАКОН ЈАЧЕГ... прст на чело па размисли...

Ебига.:(
Пропаде прилика лијепом бруну и другу влади са сасучу још један боцун ''кабернеа''

Нема ни једне области у овој држави у којој нас нису ОБРУКАЛИ - а у овом случају у Тужилаштву... каква брука и срамота... олош до олоша:

11. 09. 2011 | 14:54
Вучуревић: Разочаран сам у мајку Србију

56 Вучуревић: Разочаран сам у мајку Србију

Требиње – Ратни градоначелник Требиња Божидар Вучуревић изјавио је после бекства из Србије да је срећан што је са породицом и пријатељима и да је разочаран у „мајку Србију“.

Како су пренели медији у Републици Српској (РС), Вучуревић је потврдио да ће се сутра јавити Основном и Окружном суду у Требињу, додајући да за сада не жели ништа више да коментарише.

Он је најавио да ће наредних дана одржати конференцију за новинаре. Вучуревић је оценио да због бекства из Србије у Требиње „не може имати никаквих последица, нити Србија може тражити његово изручење, с обзиром на то да није њен држављанин“.

Вучуревић је 4. априла ухапшен на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику на основу потернице Србије, која га терети за ратне злочине у Дубровнику.

Ратном градоначелнику Требиња је 17. јуна укинут притвор у Београду, у којем је провео два и по месеца. Вучуревићу је дозвољено да се брани са слободе до окончања екстрадиционог поступка, будући да су његово изручење тражиле
Хрватска и БиХ.

Он је 24. августа због срчаних тегоба пребачен у Земунску болницу, одакле је пуштен 5. септембра на кућно лечење.

(Извор: Вести / Фото: Вести)

Нема ни једне области у овој држави у којој нас нису ОБРУКАЛИ - а у овом случају у Тужилаштву... каква брука и срамота... олош до олоша:

11. 09. 2011 | 14:54
Вучуревић: Разочаран сам у мајку Србију

56 Вучуревић: Разочаран сам у мајку Србију

Требиње – Ратни градоначелник Требиња Божидар Вучуревић изјавио је после бекства из Србије да је срећан што је са породицом и пријатељима и да је разочаран у „мајку Србију“.

Како су пренели медији у Републици Српској (РС), Вучуревић је потврдио да ће се сутра јавити Основном и Окружном суду у Требињу, додајући да за сада не жели ништа више да коментарише.

Он је најавио да ће наредних дана одржати конференцију за новинаре. Вучуревић је оценио да због бекства из Србије у Требиње „не може имати никаквих последица, нити Србија може тражити његово изручење, с обзиром на то да није њен држављанин“.

Вучуревић је 4. априла ухапшен на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику на основу потернице Србије, која га терети за ратне злочине у Дубровнику.

Ратном градоначелнику Требиња је 17. јуна укинут притвор у Београду, у којем је провео два и по месеца. Вучуревићу је дозвољено да се брани са слободе до окончања екстрадиционог поступка, будући да су његово изручење тражиле
Хрватска и БиХ.

Он је 24. августа због срчаних тегоба пребачен у Земунску болницу, одакле је пуштен 5. септембра на кућно лечење.

(Извор: Вести / Фото: Вести)

?????

Sve sto je na nasu stetu oni ce da hvale, zato zakljucak izvucite sami.

Back