Vučićevi Rafali se raspadaju iznad Pakistana

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Srbija je pre godinu dana kupila Rafale od Francuske za 3 milijarde eura. Dok nam se ruše nadstrešnjace koje ubijaju našu decu, plafoni po školama padaju, evo juče se isto srušio krov zgrade u Mladenovcu ( srećom bez poginulih ).. dakle cela država se ruši i raspada mi pravimo stadion za milijardu evra i kupujemo leteće kante za 3 milijarde eura i to od NATO pakta. Protiv koga ćemo ratovati s tim Rafalima? Protiv Moldavije ili Bosne jedino pošto one jedine nisu u NATO paktu.
Elem koliko su to moćni avioni vidi se na delu gde ih kineski avioni koje koriste Pakistanci obaraju bez problema..

https://nova.rs/vesti/svet/sta-se-dogadja-sa-borbenim-avionima-rafali-u-kasmiru/

https://www.index.hr/vijesti/clanak...ona-u-odbijanju-indijskih-napada/2668566.aspx
Ziveo slobodarski Pakistan. Zivela bratska Kina.

Ne ŽUTI su uradili baš nešto ozbiljno za državu, sve naše generale su predali Hagu i svu našu industriju devastirali i rasprodali, koekude !
Đilasova i Tadićeva kompanija pogotovu. :kafa:
Када сам питао да ли од овакве власти очекује да уради нешто добро за ову државу поразумева се и "жути" јер су све то апсолутно једна иста странка без и најмање разлике. "Жути", СНС, СПС, ССП...су апсолутно једна иста странка, част изузецима.
Мислим да врх сваке странке има чланске карте ових других странака.

Pa da. Mada, ako ne grešim, Indijci na tim Rafalima valjda imaju prestižne Meteor rakete, koje su sam vrh u svetu vazduh-vazduh raketa i praktično kada jednom budu ispaljene morale bi da pogode neprijateljski avion. Što sad priču vodi dalje ka radarima. Ko će ga znati šta jedni, a šta drugi imaju.
Vrlo moguće i da su Indijci naivno ušetali u dobro pripremljenu sačekušu od strane Pakistanaca.
99% да је то.
Рафал је највероватније оборен са HQ9, кинеским ПВО системом дугог домета. Пакистанци су га завукли у планинама и нису палили аквизицијски радар (305B) уопште све док није дошао близу а податке су верованто добијали или од АМ3505 или од Eriey-a (пре мислим ово прво) и када је Рафал пришао близу само су га треснули.
Ако је пао не значи да је то лош авион. Можда је комадант јединице издао лоше наређење, можда је електронско извиђање лоше податке пренело, можда је пилот направио грешку...

u prevodu: ne trebaju nam !

Требају нам да бисмо обезбеђивали свој ваздушни простор. Да будемо у току са модерном технологијом. Да припадамо цивилизованим нацијама које имају своју авијацију. Неке ствари су потребне иако се не користе. Било би лепо и када бисмо имали неки свој српски топ ган програм, али сумњам да наши војни пилоти озбиљно тренирају ваздушну борбу.

Можда смо могли да набавимо и нешто слабији и јефтинији Грипен као Мађари, али онда би се Хрвати хвалили да имају јачу авијацију.

Требају нам да бисмо обезбеђивали свој ваздушни простор. Да будемо у току са модерном технологијом. Да припадамо цивилизованим нацијама које имају своју авијацију. Неке ствари су потребне иако се не користе. Било би лепо и када бисмо имали неки свој српски топ ган програм, али сумњам да наши војни пилоти озбиљно тренирају ваздушну борбу.

Можда смо могли да набавимо и нешто слабији и јефтинији Грипен као Мађари, али онда би се Хрвати хвалили да имају јачу авијацију.
od čega da obezbeđuješ vazdušni prostor? od jata gusaka ili svraka? ko će da te napadne? bosna i hercegovina onim jedinim helikopterom što imaju što se Dodik vozi u njemu?
padaju nadstrešnjice ljudima na glavu a ti pričaš o modernoj tehnologiji?
imamo avijaciju već 100 godina tako da već pripadamo civilizovanim nacijama ako je to uslov da budemo civilizovani mada veze nema jedno s drugim.
neke stvari su potrebne iako se ne koriste? glupost dana brt !

od čega da obezbeđuješ vazdušni prostor? od jata gusaka ili svraka? ko će da te napadne? bosna i hercegovina?
padaju nadstrešnjice ljudima na glavu a ti pričaš o modernoj tehnologiji?
imamo avijaciju već 100 godina tako da već pripadamo civilizovanim nacijama ako je to uslov da budemo civilizovani mada veze nema jedno s drugim.
neke stvari su potrebne iako se ne koriste? glupost dana brt !
Дао си једну од најбољих слика модерне Србије коју сам видео.
Ми се разбацујемо разним ЕКСПО сајмовима, брзим пругама, стадионима и осталим промашеним инвестицијама а 35% становника Србије нема канализацију (као у средњем веку), 15% становника нема приступ пијаћој води. Загађење огромно, силовања, децоубистава, убиства родитеља, наркоманије, страдалих у саобраћају све више. Сваке године у Србији умре 55 000 људи од кардиоваскуларних болести, 21000 људи умре од рака а ми само трошимо паре на глупости и серу по телевизији.
Је.б.о нас СНС да нас ј.е.бо

Srbija je poslala upit Švedskoj za Gripen.
Šveđani nikad nisu odgovorili na upit.
Tako da se Gripen nije mogo nabavit.

Barem smo bolje poršli od katoličkih srba...Kolko su oni ono bacili para? :think:

Čini se da je Pakistan stvarno srušio Rafale. To je prvi Rafale izgubljen u borbi

Ima i do vozaca...Saudijci su prije nekoliko skrsili neke amerikanske F-ove tako sto su se direktno sudarili. Zemlja koja jos uvijek nema dovoljno sanitarnih cvorova i sere po plazama sigurno moze isto takvo sto ako ne i gore "iznjedriti". I ovo nije pohvala za Pakistan, nisu ni oni znacajno bolji, samo su u srazu sa nekim ko je ocito sekundu gluplji.

Пакистан јесте срушио 1 рафал и 1 Мираж 2000. То је сигурно.
Само изгледа да га није оборио Ј10 него HQ9 (ПВО систем кинески) само се овако рекламира сјајно авион.
Ne postoji neoboriv avion.

Rafal je bolji.Ima 3×duži duži radni vijek motora od J10.
Рафал јесте бољи авион и ту нема говора али дужи век рада мотора не мора увек да буде предност, много су битније перформансе мотора као и одржавање.
Само једна мала дигресија Ј10 није баш чисто кинески авион.

Када сам питао да ли од овакве власти очекује да уради нешто добро за ову државу поразумева се и "жути" јер су све то апсолутно једна иста странка без и најмање разлике. "Жути", СНС, СПС, ССП...су апсолутно једна иста странка, част изузецима.
Мислим да врх сваке странке има чланске карте ових других странака.

Zbubjujete njihov najmanji zajednički sadržalac,
svi rade za Srbiju na srpski način.

Ti ne bi radio za Srbiju ?
Ili bi, ali na neki drugi način ?

Koji ?

99% да је то.
Рафал је највероватније оборен са HQ9, кинеским ПВО системом дугог домета. Пакистанци су га завукли у планинама и нису палили аквизицијски радар (305B) уопште све док није дошао близу а податке су верованто добијали или од АМ3505 или од Eriey-a (пре мислим ово прво) и када је Рафал пришао близу само су га треснули.
Ако је пао не значи да је то лош авион. Можда је комадант јединице издао лоше наређење, можда је електронско извиђање лоше податке пренело, можда је пилот направио грешку...
Da se vratimo u prošlost , a nevezano za ovu temu , "bitno" je da su naši migovi bili po izjavama stranih stručnjaka za avijaciju dignuti na dovoljnu visinu da bi se mogli odmah da obore .

Back