Vučićev put do Moskve sa preprekama: Uprkos pritiscima iz Brisela predsednik Srbije prisustvuje proslavi Dana pobede

Погледај гдје се кључне борбе воде, ослобођен териториј.Четници су се повлачили преко БИХ,Хрватске и изашли на Словенију.Тај дио је једини преживио у већем броју.Остали су мање више или промијенили страну или ликвидирани до 1949-1950.И то нема везе са регијом.Вјеруј да је БИХ дала солидан број четника, код мене је лапо лапо ако се гледа, све зависи од села, мјеста, гдје је како која војска пролазила.

То је мит, Босна је ушла у уџбенике због повољног терена за сакривање.То нема везе са партизанима, процентуално дала је јако мало партизана.
Хрвати су били за усташе, муслији јако мало за партизана, Срби лапо лапо, Херцеговина 80 посто четничка, сјевер лапо лапо, Крајина прва пружила отпор па је страдала доста, Јасеновац је највише пуњен Србима из Крајине, остатак је прелазио у некакав вид отпора, више у партизане али опет зависно који крај.Рецимо имаш огроман злочин партизана код Лијевча Поља-Бања Лука над четницима 1945. године.Све су то изврнуте историје комунистичке Југославије.Али истина се не може сакрити.Гдје год је било Срба било је и четника све зависно од тренутних околности.
https://www.srna.rs/novost/1291409/pred-citaocima-knjiga-"cetnici-ljute-krajine"-prote-veleusica
koliko je meni poznato četnici đurišićevi su uništeni na ljevče polju a dražini na zelengori...večina izbjeglih četnika u sloveniji su bili crnogorci...

Slovenija i Hrvatska su blizu pa možete otići i videti, ekonomski pokazatelji su onlajn, podaci o tome koliko novca dobijaju iz fondova EU su tu, koliko više dobijaju nego što plaćaju za članstvo
sinko ne daj bože nikome cijene hrane kao u hrvatskoj...sa 50 eura možeš guzicu samo obrisati..

pricas o mojim zemljacima pretcima iz cg koji su se sa djurisicem povlacili preko bih jer su naseli na prevaru pavelica i drljevica koji su preko ljotica koji je uteko u sloveniju i pozvao djurisica da dodje u slovneiju radi toboz okupljanja snaga protiv crvenih bandita...
pa su zavrsili dobrim delom u lijevca polju u zasedi...

ivo lola ribar je licno rekao na prvom zasedanju avnoja 1942 u bihacu ''mi smo drugovi prakticno SRPSKI POKRET , jer u nasem partizanskom pokretu 92 % je drugova srba, i to je velika sramota ostalih narodnosti sirom nase domovine''
pa nisu mu sbri iz sbrije tada najvise cinili taj pokret jel de... ok ajde kako bi ti reko lapo lapo srbi iz srbije i srbi iz bosne i like dalmacije koji su utekli od ustaskog noza pa ih u sumi vrbovali titoisti...

hercegovina priznajem i onaj deo dinarida pod vodjstvom djujica koji je uspeo preko italijana vise puta da izdejstvuje da italijani sprece ustaske pokolje nad srbima...
e posle te 6te licke i bosanske brigade dodjose nam glave...

hercegovini svaka cast. to je isto kao icrna gora uglavnom ogromnim djelom bilo u cetnicima. isti je to narod u cg i tamo.
da je ivo lola preziveo i bio ono sto je trebao da bude posle rata kao prvi covek srbije, stvari bi danas bile skroz drugacije. zato nije smeo da ostane u zivotu.

rat je bio prepun izdaja sa svih stran i iluzorno je o tome pisati jer je tako u svim ratovima. problem je sta se desavalo posle rata, a onakvi zlocini i ispiranje svesti, gvozdena vlast koja se savkim ko drugaciji misli obracunavala brutalno pa i sa clanovima porodica tog, naseljavanje imbecila svih vrsta i forsiranje najcrnjeg primitivizma, to je sustina nase propasti danas. jer ta pamet se oslilila, zasela, posejala svoj kulturoloski identitet i cekala svojih pet minuta da pokaze pravu cud.

kao napr. bugari koji to uvek rade spram srba iz pogranicnih mesta...jos od balkanskih ratova.

ko je pametan i zna svestan je...ko nije i veruje u njihova baljezganja i pusta da mu sede cizmom za vratu u rodjenoj drzavi, taj je dileja.

aham...znaci glavni su bili broz koca i ranko a krajiske licke i ostale divizije puki izvrsioci jel se tako moralo... jel se ti pravis blesav kao da pricas sa retardom?
Па ко је био главни јбм миша?Ко је организовао партизане у Србији?Ниси чуо за Александра Ранковића?Благоје Нешковић?Јесу ли они крајишници, шта не постоји НОВ у Србији?
u pricu o zlocinima i masovnim stratistima posle rata koje su inicirali, izvrsili i imovinu srba iz srbije otimali pomenuti tvoji zemljaci gde sad kazes da cak nisi ni odanle :lol: i u to uguravas pricu o svom dedi i familiji, cetnickim korenima o ustasma o kojoj nisam ni slova napisao i nit me zanima. pa ko je to radio,. srbi iz srbije sumadije koji su treljali svoje sunarodnike jel? za razliku od tebe svakog takvog svog iz srbije imam samo najgore reci a ti za razliku odmene za najgore izdnaka srpke loze sa tvpg konacista uvek imas opravdanje.
Имаш колико хоћеш Срба из Шумадије на простору БИХ тада, воде се борбе на скоро цијелом простору БИХ, тада је у Србији релативно мирно јер Недић има споразум какав има.Учи историју не буди искључив.Код Фоче је изгинуло маса момака из Србије од стране муслиманских партизана пред крај рата.Шта мислиш одакле ти момци у БИХ?
treba u srbiji jedan nirnberg da se vidi ko je sve okrvavio ruke o ovaj narod posle kraja ww2 i sta se sva desavalo kakvi preki sudovi i kakva izivljavanja od oslobodilaca iz levih pripizdina koji nisu ni znali sta je grad, pa da na sudjenju jos mali procenat prezivelih kazu morali smo jer je tako naredjeno...bas kao u nirnbergu.

a o tome koliko su izivali u tome posistemu morali smo dadoh samo jedan link pre neki dan....isto kao danas jer se istorija ciklicno ponavlja samo u drugim agregatnim stanjima.
Слажем се само мораш све укључити у ту причу, ко је одговоран за савезничка бомбардовања градова гдје изгинуло цц 50000 цивила, ко је одговаран за слање младих војника када је рат већ био готов да гину сулудо, бројке иду и преко 10000 хиљада, ко је одговаран за све одмазде партизана, ти само гледај локал патриотски свој крај.Није то баш тако све црно бијело Марлоне, дошао неко отео, ово оно.Тачно се зна ко како и гдје.

Poslednja izmena:
Па ко је био главни јбм миша?Ко је организовао партизане у Србији?Ниси чуо за Александра Ранковића?Благоје Нешковић?Јесу ли они крајишници, шта не постоји НОВ у Србији?

Имаш колико хоћеш Срба из Шумадије на простору БИХ тада, воде се борбе на скоро цијелом простору БИХ, тада је у Србији релативно мирно јер Недић има споразум какав има.Учи историју не буди искључив.Код Фоче је изгинуло маса момака из Србије од стране муслиманских партизана пред крај рата.Шта мислиш одакле ти момци у БИХ?

Слажем се само мораш све укључити у ту причу, ко је одговоран за савезничка бомбардовања градова гдје изгинуло цц 50000 цивила, ко је одговаран за слање младих војника када је рат већ био готов да гину сулудо, бројке иду и преко 1000 хиљада, ко је одговаран за све одмазде партизана, ти само гледај локал патриотски свој крај.Није то баш тако све црно бијело Марлоне, дошао неко отео, ово оно.Тачно се зна ко како и гдје.
jel si ti razudjen ko pritoke drnjaca janja sutjeska bistrica ljuboidja il teces sa mislima kao drina?

jel treba da te ko u onom filmu krstim komentom za drinu da mi ne spamujes o ratu jer o ratu ne govorim?

ali dobro...izbegavanje istine i suocavanje sa istom je identicno odgovoru.

kazes nije sve tako crno belo :rotf: jok nego je sivo i povezano ko creva....mozda kod tebe u bosni jer si ziveo u miru sa balijama po veka oi samo cekali na mig, kod nas se zivi mirno i ne kolje se sa sunarodnicima bilo koje vere mnogo duze.

jel si ti razudjen ko pritoke drnjaca janja sutjeska bistrica ljuboidja il teces sa mislima kao drina?

jel treba da te ko u onom filmu krstim komentom za drinu da mi ne spamujes o ratu jer o ratu ne govorim?

ali dobro...izbegavanje istine i suocavanje sa istom je identicno odgovoru.
Да истине а не ширење лажи.Какве ја везе имам са злочинима партизана не контам?Или моји земљаци, преци, када ја познајем свој крај боље од тебе и страдалнички је у оба два велика рата и нажалсот у овом задњем.Конташ не иди у кост када не знаш.Сви ми имамо жртве и сви смо крварили.
Моји дједови са обе стране родитеља гинули против окупатора.После дошле некакве непознате циганске јединице партизана ко зна одакле, појавили и уводили ред пре формирање некакве прве власти у тој новој Југославији.Таква је пракса била да се са друге регије доводе партизани, будући полицајци и слично.Ти мислиш да је то била пракса само у Србији, е мој Марлоне ништа ти не знаш.

Да истине а не ширење лажи.Какве ја везе имам са злочинима партизана не контам?Или моји земљаци, преци, када ја познајем свој крај боље од тебе и страдалнички је у оба два велика рата и нажалсот у овом задњем.Конташ не иди у кост када не знаш.Сви ми имамо жртве и сви смо крварили.
Моји дједови са обе стране родитеља гинули против окупатора.После дошле некакве непознате циганске јединице партизана ко зна одакле, појавили и уводили ред пре формирање некакве прве власти у тој новој Југславији.Таква је пракса била да се са друге регије доводе партизани, будући полицајци и слично.Ти мислиш да је то била пракса само у Србији, е мој Марлоне ништа ти не знаш.
:rotf:

jes vala ti si egzemplar pameti, istine i kako kazes dobro poznajes svoj kraj u sta ne sumnjam...ali valjda ja poznajem bolje svoj sta je radjeno na njemu posle rata i od koga.

a mozda i to bolje znas od mene.

mozemo i cv da stavimo pa da vidimo ko ima vise referenci za ono sto govori?

koliko je meni poznato četnici đurišićevi su uništeni na ljevče polju a dražini na zelengori...večina izbjeglih četnika u sloveniji su bili crnogorci...
Динарска дивизија више ординира са хрватским Србима и дијелом Србима из Бих.Момчило Ђујић је изашао у Трст 1945 преко Словеније.
Да Срби из Црне Горе јесу имали солидан број четника.
Исто тако први управник полиције у Београду после рата је био Црногорац комуниста који одговоран за убиство 20000 непослушних Срба.

Динарска дивизија више ординира са хрватским Србима и дијелом Србима из Бих.Момчило Ђујић је изашао у Трст 1945 преко Словеније.
Да Срби из Црне Горе јесу имали солидан број четника.
Исто тако први управник полиције у Београду после рата је био Црногорац комуниста који одговоран за убиство 20000 непослушних Срба.
neposlusnih kazes? kako podsvest izlazi iz tebe sa svakim postom.

samo nastavi.

izgleda po emihsu da je bila praksa u bosni po oslobodjenju da sumadijski odredi idi po njoj i ubijaju samo srbe i otimaju im svu imovinu
Ти запео локал патриотски Шумадија па Шумадија.То је мален географски сегмент.
Исто тако када кажеш БиХ, широк је појам, од крајине, посавине ,семберије, подриње, херцеговине, сваки крај има нешто своје различито и слично.

Ти запео локал патриотски Шумадија па Шумадија.То је мален географски сегмент.
Исто тако када кажеш БиХ, широк је појам, од крајине, посавине ,семберије, подриње, херцеговине, сваки крај има нешто своје различито и слично.
jel ti smeta? normalno da sam lokal patriota ko sto si ti bio kad si godinama pravdao masovno streljanje u srebrenici klanjem u bratuncu.

da te nauci nesto ova jos uvek pametna i namazana starina...covek je covek ma odakle bio...olos i sljam je uvek isti, ma cime se zaogrnuo.

n0_muI.gif
Sama vam dokazuje da podržava sekte i vi je ne kapirate.

neposlusnih kazes? kako podsvest izlazi iz tebe sa svakim postom.

samo nastavi.
Шта није јасно, па шта мислиш одакле толика наша емиграција у САД, Канади, Аустралији, то су све непослушни Срби отишли у периоду 1945-1950.Титу је одговарало да што више нелојалних оде.Неки су убијени, неки отјерани.Процјене кажу да је око 280 хиљада Југо народа убијено на овај или онај начин у тој првој одмазди, од тога Срба бар 100 хиљада.При томе правиш се луд када споменем Александра Ранковића који и данас има улице по Србији а исти се хвалио у јавном извјештају како је од 1945. до 1950. године кроз комунистичке затворе прошло око 3,5 милиона грађана од којих је половина била невина, а трећина малољетна.Злочин је амнестија од комунистичке власти за све ратне злочинце и забрана суђења тим злочинцима, јер су 99 процената то били Хрвати, муслимани, Шиптари и остали припадници несрпских националности.А ти запео крајишник па крајишник.Јадан крајишник пострадао у Јасеновцу.Гуташ Брозову пропаганду а бориш се против исте-наводно.Наставак се десио на Голом отоку, гдје гле чуда опет највише нелојалних Срба.На крају му ни то није било довољно па је почистио те исте Србе Ђиласа и Ранковића.Ђилас је одбачен 1954. године, а Ранковић 1966. године и оба су умрли а да им није било јасно зашто су кажњени.Али не знаш ти пуно о томе нити те превише интересује, битно да је крив за твоје јаде неки Ђуро одрпанац из Крајине. :lol: После наступа тројка Броз-Кардељ-Бакарић која нас је тотално уништилиа и поништила, зато имамо данас овакве приче само код Срба.А ова двојица јадника су умрли а да нису имали појма ко је уопште Броз за кога ради, да Бакарић зове Куперштајн, а Кардељ Едуардо Кардели. :lol: А он прича о Шумадији, е мој Марлоне...па гдје гроб Броза данас и зашто у Београду?

jecovek je covek ma odakle bio...olos i sljam je uvek isti, ma cime se zaogrnuo.
Слажем се, ко је рекао да ја тврдим супротно?Ти имаш предрасуде о мени а па моји најбољи пријатељи су из Шумадије побогу.

Back